دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
 وسایل و نکات مورد نیاز برای سفر به کربلا

۱۹ مورد از وسایل ضروری هنگام سفر به کربلا + توصیه های مهم

وسایل و نکات مورد نیاز برای سفر به کربلا
28
زمان مطالعه: 8 دقیقه
ضمن التماس دعا و با آرزوی قبولی زیارت و اعمال استحبابی در سفر معنوی و پر ارزش به شهرهای مقدس نجف اشرف، کربلای معلی و در صورت امکان کاظمین و سامراء، از عموم زائران گرامی تقاضا میشود به نکات ذیل کاملاً توجه داشته و با رعایت این موارد از فرصتهای حاصل...

تذکرات و یادآوری های مهم در سفر به کربلا

دلگرم : امام جعفر صادق علیه السلام می فرمایند: اگر یکی از شیعیان ما به زیارت امام حسین علیه السلام برود، باز نمیگردد در حالی که تمام گناهانش بخشوده شده است. برای هر قدمی که برمیدارد،هزار ثواب برایش نوشته می شود، هزار گناه فراموش می شود و هزار مرتبه جایگاهش بالا برده می شود.

وسایل مورد نیاز برای سفر به کربلا این لیست را فراموش نکنید!

  • چنان که می دانیم ، کشور عراق در دهه های اخیر و به ویژه در سه سال گذشته همواره با دشواری ها و مشکلات سیاسی ، اجتماعی و اقتصادی ناشی از دخالت اشغالگران مواجه بوده است و بر اثر همین نابسامانی ها ، در حال حاضر نظم و ترتیب مورد انتظار و متناسب با شان این سرزمین مقدس را ندارد .
  • در شهرهای زیارتی کربلای معلی و نجف اشرف و جاده های منتهی به مرز ایران ، آرامش نسبی حکم فرماست و نیروهای امنیتی بر مراحل مختلف سفر نظارت نسبی دارند .
  • بنا به تشخیص مسئولین ، درحال حاضر سفر زائران ایرانی به صورت زمینی انجام می شود و انجام سفرهای هوایی مستلزم انجام مذاکرات و تجهیز و آماده سازی فرودگاه های این کشور و تامین امنیت پروازهاست .
  • در شرایط کنونی ، مدت سفر ۷ شب و ۸ روز ( ۳ شب اقامت در نجف اشرف و ۳ شب در کربلای معلی و ۱ شب کاظمین ) می باشد .
  • عزیمت به سایر شهرهای عراق ، از جمله کاظمین ، سامرا و بغداد ، با صلاح دید مسئولین مربوطه امکان پذیر است . همچنین در شهرهای نجف و کربلا نیز زیارت مناطقی چون وادی السلام و طفلان مسلم ، با صلاحدید مسئولین مربوطه امکان پذیر است .

توصیه های بهداشتی و اجرایی مهم در سفر به کربلا

  1. در صورت وجود هر گونه ابهام یا پرسش ، مراتب را حضوری یا تلفنی ، از دفتر کارگزار زیارتی یا مدیر راهنما و یا روحانی گروه خود جویا شوید .
  2. به تاریخ ، ساعت و محل حرکت اتوبوس که از سوی کارگزار اعلام می شود ، توجه کنید و در موقع ثبت نام ، با توجه به وضعیت شغلی ، امکان عزیمت مورد توجه قرار گیرد زیرا تغییر تاریخ اعزام و افزایش یا کاهش مدت سفر مقدور نمی باشد .
  3. از به همراه آوردن وسایل و اشیای ممنوعه خودداری کنید و لوازم شخصی مورد نیاز خود را با توجه به طول مدت سفر از قبل آماده نمایید .
  4. برای حمل وسایل خود ، از ساک و چمدان محکم و قفل دار استفاده کنید و نام و نام خانوادگی ، شماره تلفن و نام دفتر زیارتی و شهر خود را به صورت واضح بر روی چمدان ها بنویسید .
  5. در صورت اعلام کارگزار زیارتی به موقع برای تزریق واکسن های ضروری اقدام کرده( ۱۵ روز قبل از حرکت ) ، کارت واکسیناسیون را همراه داشته باشید . برای ورود به عراق همراه داشتن کارت واکسن الزامی است .
  6. در جلسه توجیهی که چند روز پیش از حرکت توسط کارگزار و مدیر راهنما برگزار می گردد ، حتما شرکت کنید و توصیه ها و نکات مطرح شده در جلسه را همواره مد نظر قرار دهید .
  7. استفاده از تلفن همراه در داخل حرم های مطهر و بعضی اماکن زیارتی ممنوع است ، اما امکان برقراری تماس با ایران در محل های دیگر مهیا بوده و دفاتر مخابراتی نیز در مناطق مختلف آماده ارائه خدمات و برقراری ارتباط با ایران می باشند .

نکات قابل توجه پیش از حرکت به کربلا

  • حداقل یک ساعت پیش از موعد اعلام شده ، در محل مقرر حاضر شوید و حضور خود را به مدیر راهنما اعلام کنید.
  • چمدان و اثاثیه خود را به مسئول بار تحویل دهید و در صندلی مربوط به خود مستقر شوید .
  • پیش از زمان حرکت ، با بدرقه کنندگان خداحافظی کنید و مسئولین کاروان را برای حرکت به موقع و بدون تاخیر یاری دهید .
  • رعایت آداب و اخلاق اسلامی از نشانه های ایمان است . با رعایت آرامش و حفظ خونسردی در تمام مراحل سفر ، تلاش کنید خاطره ای خوش از سفر زیارتی و سرشار از معنویت عتبات عالیات ، برای خود ، اعضای خانواده و همسفران برجا بماند .
  • به منظور رعایت بهداشت ، در بین راه و در طول سفر ، از لیوان های مشترک استفاده نکنید و در صورت نیاز به تهیه خوراکی در بین راه ، نسبت به بهداشتی و سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید .
  • نماز های یومیه را حتی المقدور در اول وقت شرعی اقامه نمایید. در مورد انتخاب محل مناسب و اقامه نماز به صورت جماعت یا فرادی ، به تذکرات روحانی گروه توجه کنید .
  • پس از ورود به شهر مرزی خسروی / مهران و قرارگرفتن در نوبت انتظار ورود ، برای صرف صبحانه حتماٌ با مدیر راهنمای خود هماهنگی نموده و از خوردن و آشامیدن مواد غذایی که نسبت به سالم بودن آن اطمینان ندارید ( مانند شیر ، خامه یا سرشیر که توسط افراد بومی به فروش می رسد ) خودداری کنید .
  • منطقه ای که در نقطه مرزی خسروی به عراق وارد می شوید ((منزریه)) عراق و از مرز مهران به عراق (( زرباطیه )) نام دارد .
  • به منظور تامین امنیت زوار ، کاروانی متشکل از چند دستگاه اتوبوس به همراه نیروهای امنیتی به حرکت در می‌ آید بدیهی است تاخیر یک اتوبوس – به هر دلیل – موجب تاخیر در حرکت سایر اتوبوس ها خواهد شد .
  • به دلیل عدم وجود رستوران های مناسب ، غذای بین راهی داخل اتوبوس ها توزیع میگردد .

نکات مهم در هنگام ورود به نجف اشرف

  1. به منظور تامین امنیت در اطراف حرم مطهر امیر مومنان (علیه السلام ) ، ورود خودروها به خیابان های منتهی به حرم ممنوع است . بنابراین ، ممکن است راننده اتوبوس مسافران را در محلی پیاده کند که برای رسیدن به هتل محل سکونت ، بخشی از مسیر را پیاده یا با خودروهای منظور شده طی کنند .
  2. هنگام پیاده شدن از اتوبوس ، دقت کنید وسایل و چمدان ها در اتوبوس جا نماند . ضمناٌ در صورت نیاز به چرخ دستی برای حمل اثاثیه ، ابتدا کرایه حمل را تعیین کنید .
  3. پس از تقسیم اتاق ها و دریافت کلید ، کارت حاوی نام ، نشانی و شماره تلفن هتل را نیز از مدیر راهنما دریافت کنید تا هنگام بازگشت به هتل ، با مشکل مواجه نشوید .
  4. شرایط و امکانات عراق با سایر کشورهای زیارتی ، هم چون عربستان و حتی سوریه قابل مقایسه نیست ، لذا انتظارات زائران محترم در خصوص کیفیت هتل ها باید در حد امکانات موجود در عراق باشد .
  5. در مورد کیفیت و چگونگی طبخ غذا ، عنایت به این نکته ضروری است که با توجه به نظارت مستمر بر عملکرد هتل ها ، معمولاٌ برای زائران ایرانی مواد اولیه فراوان و مرغوب در نظر گرفته می شود ، اما ممکن است روش پخت غذا ها با ذائقه زوار ایرانی چندان سازگار نباشد . به منظور رفع این مشکل ، آشپزهای ماهر ایرانی به شهرهای نجف و کربلا اعزام شده اند تا نیروهای خدماتی محلی را در زمینه روش های طبخ غذای ایرانی آموزش دهند ، یا خود غذا طبخ نمایند .
  6. به زائران محترم ( به ویژه خوهران ) توصیه می شود در طول سفر، همواره به صورت گروهی به زیارت و بازار بروند و در تمامی ساعات روز و شب ، مراقب همراهان باشند .
  7. کشور عراق از لحاظ تامین برق در شبکه سراسری با مشکلات فراوان روبه رو است . از این رو ، احتمال قطع برق و خاموشی و از کارافتادن آسانسورها همواره و به طور مکرر وجود دارد . ژنراتورهای هتل ، روشنایی را به طور محدود تامین می کنند .
  8. معمولاٌ در هتل های محل اسکان زائران دو یا چند گروه به طور همزمان اقامت دارند ، لذا از زائران محترم انتظار می رود با سعه صدر و اخلاق اسلامی ، رفتاری متناسب با شان نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته ، الگویی شایسته برای برادران و خواهران دیگر کشورها باشند .

۱۹ مورد از وسایل ضروری هنگام سفر به کربلا + توصیه های مهم

بیشتر بخوانید :

نکات ضروری که باید پیش از سفر کربلا در اربعین بدانید

هزینه های سفر به عراق و جاذبه های توریستی آن

جلوه هاى قرآن در کربلا

وسایل و لوازم ضروری و مجاز برای سفر به کربلا

  1. گذرنامه ( تحویل به مدیر گروه )
  2. کارت شناسایی ویژه ( توسط دفتر زیارتی صادر می‌شود )
  3. پول ایرانی یا ارز ( صرفاٌ به میزان مورد نیاز )
  4. لباس متناسب با فصل
  5. مهر ، تسبیح ، کتاب دعای کوچک ، ساعت
  6. حوله دستی ، حوله حمام ، ملحفه (۲عدد )
  7. لیوان نشکن
  8. دستمال پارچه ای یا کاغذی
  9. مسواک و خمیر دندان ، شانه یا برس کوچک
  10. پودر شوینده ،صابون(داخل جاصابونی) شامپو کوچک
  11. دم پایی نخ و سوزن ، ناخنگیر ساده
  12. بیسکویت یاتوت خشک درصورت تمایل(به مقدارنیاز )
  13. داروهای تجویزی توسط پزشک معالج ( به مقدار نیاز برای مدت سفر ) به همراه نسخه آن داروها
  14. کیف دستی ، ساک یا چمدان محکم قابل قفل شدن
  15. طناب پلاستیکی متوسط
  16. کیسه کوچک جهت گذاشتن کفش ها
  17. دوربین عکاسی یافیلم برداری ساده درصورت تمایل
  18. تلفن همراه معمولی در صورت تمایل
  19. صندلی چرخدار ، عصا ، چتر در صورت نیاز


این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (28 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits