دلگرم
امروز: دوشنبه, ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۱۹ ذو الحجة ۱۴۴۶ قمری و ۱۶ ژوئن ۲۰۲۵ میلادی
حکم زدن موی بدن مرد در اسلام چیست ؟
زمان مطالعه: 4 دقیقه
احکام زدن موهای بدن برای مردان : تنها تراشیدن موهای صورت (ریش) با تیغ یا با ماشین ها ی ته زن، به گونه ای که دیگران بگویند که در صورت او ریش نیست، بنابر احتیاط واجب جایز نیست.

آیا زدن موی بدن در بدنسازی صحیح است ؟

بدن های خوش فرم، عضلات بیرون زده، پوست درخشان. اینها تصوراتی است که از بدن یک ورزشکار و بدنساز داریم. معمولا کمتر یادمان هست که قهرمانان بدنسازی محبوبمان روی بدن خود مو داشته باشند! به همین خاطر هرکسی بدنسازی را شروع می کند یکی از اولین کارهایی که انجام می دهد زدن موهای بدنش است. اما آیا زدن موی بدن در بدنسازی لازم است؟

 با توجه به احادیث متوجه می شویم ، که رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) دستور دادند که مسلمانان موهای زاید بدن را با نوره بزدایند لطفاً بفرمایید مقصود کدام قسمت از بدن است؟ پاسخ: طبق روایات رسیده برای همه بدن مستحب است.

فواید و ضررهای زدن موی بدن در بدنسازی

اگر زدن موهای بدن فایده ای ندارد، پس چرا بدنسازان موهای بدنشان را میزنند ؟ واقعیت این است که جدای از علت های اصلی برای زدن موهای بدن توسط بدنسازان، این کار فواید و مضراتی دارد که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

فواید

مهمترین فایده زدن موی بدن برای بدنسازان نمایان شدن بهتر عضلاتی است که زحمت فراوانی برای رشد کردن آنها کشیده اند. این موضوع مخصوصا برای بدنسازان حرفه ای که قصد شرکت در مسابقات زیبایی اندام دارند ضروری است تا بتوانند عضلات بدنشان را بهتر در معرض نمایش قرار بدهند. زدن موی بدن باعث می شود تا عضلات و خطوط بدن بهتر دیده شوند و کمی هم برجسته تر به نظر برسند.

مضرات

اما برخی اعتقاد دارند که این کار اتفاقا می تواند به فرآیند عضله سازی در بدن آسیب وارد کند! بدن برای رشد دادن به موها به مواد پروتئینی و آمینواسید نیاز دارد. موهای بدن هم تا حد مشخصی رشد می کنند. بنابر این اعتقاد، زدن مداوم موی بدن باعث می شود تا بدن از بخشی از پروتئین هایی که دریافت می کند برای رشد دادن مجدد موها استفاده کند.

اما واقعیت این است که بزرگترین ضرر زدن موهای بدن در بدنسازی مربوط به زحماتی است که باید مرتبا برای اینکار بکشید.

حکم زدن موی بدن مرد

حکم زدن موی بدن مرد در اسلام چیست ؟

دین مبین اسلام نه تنها زدن موی بدن در بدنسازی را منع نکرده، بلکه زدن موهای زائد برخی از نواحی بدن را امری فطری و جایز توصیف کرده است. برخی از علما هستند که اعتقاد دارند زدن موی دست و پاها برای آقایان جایز نیست، اما دین اسلام کلامی در این مورد به میان نیاورده، و احکام در این زمینه مشخص نیست. از این رو قابل گذشت تلقی شده و مشکلی ندارد.

رابطه عضله سازی و اصلاح موی بدن در وزش

گرچه بعضی معتقدند زدن موی بدن می تواند باعث هدر رفت پروتئین های ورزشی شود، اما واقعیت این است که پروتئین ها و آمینواسیدهایی که برای رشد کردن موهای بدن استفاده می شود، اصولا با پروتئین هایی که برای رشد عضلات مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت است. بنابراین زدن موی بدن موجب کاهش فرآیند عضله سازی نمی شود.

از طرف دیگر زدن موهای بدن هیچ تأثیر مثبتی نیز روی رشد عضلات ندارد. چنین شایعاتی بیشتر توجیه هایی برای بدنسازانی است که مایلند موهای بدن خود را بزنند.

آیا زدن موی پا برای مرد مشکل دارد ؟

در واقع از نظر دینی حکمی برای زدن موی پای مردان صادر نشده. گرچه اینکار توسط برخی جایز تلقی نمی شود اما مانعی هم برای آن، از نظر دینی وجود ندارد. با این وجود اغلب، زدن موهای پا برای بدنسازان چندان ضروری نیست. زدن موهای این ناحیه هم سخت است و هم دردناک. به همین خاطر بیشتر بدنسازان ترجیح می دهند مگر برای مسابقات، موهای پای خود را نزنند.

۲ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

آخه چرا | ۳ ماه پیش
اینقدر قلمبه سلمبه. چرا سایت ها دوست دارن فقط توضیح بدن.یک کلام بگید زدن موی دست و پا و شکم حرامه یا خیر
باید طومار بخوانیم بازم جواب ناقص
0
10
ناشناس | ۷ ماه پیش
از اطلاعات درست وبجا شما متشکریم
1
2

hits