انشا روز زمین پاک
ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز زمین پاک، در این مقاله از مجله دلگرم مجموعه ای از انشا روز زمین پاک را آورده ایم. با ما همراه باشید.
انشا درباره روز زمین پاک
زمین، خانه من است. نه! زمین، تنها خانه من است. نه! زمین، تنها خانه ماست. در آن زاده می شویم و در آن می میریم.
ای زمینیان! بشنوید صدای زمین را. صدای زمین، صدای وجدان ماست که نسل های آینده آن را از حلقوم انسان های پاک، فریاد می زنند. ای انسان ها! زمین بستر شماست. زمین پناهگاه شماست. زمین با همه نعمت های پیدا و ناپیدایش، برای شماست. در زمین پاک، پاک زیست کنید. خدا پاکیزگان را دوست دارد.
اینک، دستان ناپاک، ناسپاسانه بر زمین زخم می زنند. ای دستان پاک، که زخم زمین را بر سینه دارید، مرهم شما نجات زمین است.
زمین، امانت خداست. آن را سبز بداریم؛ همان گونه که بود؛ آن را پاک بداریم، همان گونه که بود.
انشا روز زمین پاک برای دبستان
انشایم را با نام خدا آغاز می کنم .
همه ما می دانیم زمینی که محل زندگی ما انسان ها است امانتی است که از گذشتگان به ما رسیده است .
پس باید خوب بدانیم مراقب این امانت باشیم تا آن را برای آیندگان حفظ کنیم .
اگر بخواهیم زندگی کنیم باید مکانی که در آن زندگی می کنیم یک مکان پاک و سالم باشد .
در غیر اینصورت به نابودی کشیده خواهیم شد .
بنابراین باید بدانیم شرط لازم برای زندگی داشتن یک زمین پاک است .
امروزه می بینیم که چگونه زمین ما دچار آلودگی شده و به مرور پاکی اش را از دست می دهد .
باید بدانیم که داشتن یک زمین پاک کار سختی نیست و می توانیم با رعایت کردن
چند اصول ساده بر سلامت زمینمان بیافزاییم .
سعی کنیم زباله های کمتری تولید کنیم .
سعی کنیم زباله هایمان را بازیافت کنیم و بدانیم که نقش زباله ها بسیار مهم و حیاتی است .
هر فرد به نوبه خود باید در این زمینه تلاش کند . باید بدانیم از ظروف یکبار مصرف خیلی کم
استفاده کنیم و سعی کنیم که اصلا استفاده نکنیم .
این موارد شاید به چشم نیاید اما بسیار موثر و کارساز است .
فقط کافیست هر فردی به نوبه خود عاشق زمین باشد مطمئن باشید به خوبی از آن نگهداری می کند .
پس یاد بگیریم مراقب زمین باشیم .
انشا روز جهانی زمین پاک
روز ۲ اردیبهشت که برابر با ۲۲ آوریل است روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است. این روز میخواهد به ما انسانهای ساکن روی کره زمین هشدار بدهد که باید مراقب محیط زیست زمین باشیم و به ان آسیب نزنیم.
باید بدانیم که بسیاری از رفتارهای غلط انسانها باعث آلودگی و به خطر افتادن زمین میشود. استفاده بی رویه از وسایله نقلیه شخصی که دود تولید میکنند، استفاده زیاد از پلاستیک و مواد پلاستیکی، آتش روشن کردن در جنگلها، مصرف گرایی که باعث تولید بیشتر و ایجاد کارخانه های آلاینده بیشتر میشود، بازیافت نکردن زبالهها، بدرفتاری و خشونت با حیوانات و گیاهان و …
در عصر تکنولوژی و پیشرفت های صنعتی، که هر روز زمین بیشتر مورد آسیب قرار میگیرد، هر کدام از ما میتوانیم با مراقبت و نگهداری از طبیعت، زمین را از آلودگی بیشتر نجات دهیم. اگر چه سهم زیادی از این مراقبت در دست دولتمردان و افراد قدرتمند در دنیاست. اما این باعث نمیشود که ما به نوبه خود برای داشتن زمین پاک تلاش نکنیم و جلوی آلودگی را نگیریم.
سیاره ای که ما در آن زندگی میکنیم یعنی زمین، با دیگر سیارات فرق دارد زیرا در جوّ آن اکسیژن وجود دارد و به این خاطر، زیستن در آن امکان پذیر شده است. زمین همچون یک مادر با ما که ساکن آن هستیم مهربان است. ما در آن نفس میکشیم و زیست میکنیم و لذت میبریم اما آیا ما نیز با زمین مهربان هستیم؟
انشا روز زمین
زمین، یکی از شگفتی های آفرینش است. این سیاره منظومه شمسی، از آن رو با دیگر سیاره ها فرق دارد که در جوّ آن اکسیژن هست و در نتیجه، زیستن در آن امکان پذیر شده است.
با آغاز عصر ماشین و پیشرفت های صنعتی و علمی و رشد روزافزون علم گرایی، راه تسلط انسان بر آرزوی دیرینه اش، یعنی تسلط بر طبیعت تا اندازه زیادی هموار شد. اما خودخواهی ها و سودجویی های انسان، اندیشه سیطره و آگاهی بیشتر او از جهان اطرافش را به صحنه کارزاری نابرابر میان او و طبیعت تبدیل کرده است.
تقریباً چند دهه است که زنگ های خطر برای زمین به صدا درآمده است. روزی نیست که خبرها و گزارش هایی از سراسر جهان مخابره نشود و بیانگر نگرانی عمیق کارشناسان از تخریب محیط زیست و به خطر افتادن زندگی بر روی کره زمین نباشد.
روز زمین پاک، یکی از این زنگ های خطر است که در همه جای دنیا شنیده می شود. جان کانل، مؤسس روز زمین علت نام گذاری 21 مارس به عنوان «روز زمین» را شکرگزاری و جشنی می داند برای اینکه بیندیشیم و تعهدات خود را برای مراقبت و حفاظت از زمین، هر چه بهتر و بیشتر به اجرا درآوریم.
امروزه با پیشرفت هر چه بیشتر صنعت و فن آوری، زمین و زیست در آن با دشواری های روزافزونی روبه رو می شود.
همراه باعصر محصولات الکترونیکی دیجیتال و روند سریع تغییرات در این حوزه، شرکت های تولیدکننده برای حفظ برتری تجاری خود و افزایش سودآوری، به تولید انواع کالاهای خوش آب و رنگ و روزآمد، با موادی شیک و پرزرق و برق و در عین حال شکننده، با بهره گیری از مواد ارزان قیمت روی آورده اند.
بدین ترتیب، به رغم محصولات الکترونیکی دهه های پیشین که با عمری طولانی، قطعات یدکی و ضمانت تعمیر به مشتری همراه بودند، امروز، شاهد موجی از انواع کالاهای با عمر کمتر از شش ماه هستیم که به زودی از رده خارج و به زباله دانی انداخته می شوند.
اما نکته حائز اهمیت این است که این کالاها دارای مقادیر فراوانی از انواع فلزهای سمی و مهلک نظیر سرب، کادمیوم، جیوه، کرومیوم و باریوم هستند که به دلیل فقدان قوانین مربوط به بازیافت این محصولات، عمدتاً روانه آب و خاک و طبیعت می شوند. لذا باید این زباله های عصر مدرن را بمب ساعتی در حال انفجار دنیای امروز دانست.
انشا با موضوع روز زمین پاک
زمین خانه ی ما است اما باید بدانیم که ما انسانها تنها ساکنین این خانه نیستیم. همه حیوانات و گیاهان و به طور کل همه موجودات زنده در این زمین خانه دارند و بنابراین آنها هم حق و حقوقی دارند.
آنها هم می خواهند زندگی کنند و سالم باشند. پس مراقبت از حیوانات و گیاهان نیز وظیفهی هر انسان با وجدان است که نه تنها به آنها آسیب نمیزند بلکه در مقابل آسیب زنندگان و دشمنان طبیعت میایستد و جلوی آنها را میگیرد.
آسیب به چرخه ی طبیعت نهایتا به آسیب به خود ما منجر میشود. مثل حکایت افرادی که همه در یک کشتی سوارند و اگر کسی فقط قسمتی از کشتی که خودش در آن جایگاه قرار دارد را سوراخ کند، بی شک به همه ساکنین کشتی آسیب میرسد و همه غرق میشوند.
ما میتوانیم با استفاده کمتر از مواد پلاستیکی، پرهیز از ریختن آشغال و مخصوصا زباله های پلاستیکی و خطرناک، مصرف کمتر و استفاده از وسایل نقلیه همگانی، همچنین کارهایی همچون بازیافت، درختکاری، کمک به پاکبانان در نظافت طبیعت و … در حفظ محیط زیست سالم و داشتن زمین پاک کمک کنیم.
انشا روز جهانی زمین
خانواده و مدرسه در ایجاد و حفظ زمین پاک، نقش محوری دارند. انتشار نشریات و مواد آموزشی ویژه دانش آموزان، می تواند به خانواده ها و دانش آموزان درباره زباله ها، استفاده از کیسه زباله در گذراندن تعطیلات و استراحت در بوستان ها و کوهستان ها، بازیافت زباله ها، خطرهای ناشی از آن برای حیات فردی و اجتماعی آگاهی های لازم را بدهد.
نقش رسانه های دیداری و شنیداری در آموزش و حفظ محیط زیست، بر کسی پوشیده نیست. رسانه ها می توانند در قالب فیلم، داستان، انیمیشن، آگهی های تبلیغاتی، مسابقات، میزگردها و مصاحبه ها به این مهم بپردازند.
بهترین راه برای از بین بردن آلودگی و مبارزه با آن، این است که با منبع آن مبارزه کنیم. برای مثال، برای مبارزه با آلودگی زمین، به تولید مناسب بپردازیم و یا برخی تولیدها را که برای زمین، کشاورزی و مسائل زیست محیطی زیان آور و خطرناک است، محدود کنیم.
دیدگاه ها