علت گرفتگی ناگهانی صدا در کودکان
اختلال صدا زمانی اتفاق میافتد که کیفیت صدای یک فرد به طور قابل توجهی با صدای دیگر هم سن و سالان و نیز همجنسان خود متفاوت باشد. کودکان مبتلا به اختلالات صدا ممکن است صدای خشن، خیلی بلند و یا خیلی پایین داشته باشند که به راحتی میتواند توسط متخصص کودکان تشخیص داده شود.
در بیشتر مواقع گرفتگی صدا در کودکان بی ضرر بوده و خود به خود ناپدید میشوند، اگر چه برخی از آنها برای درمان و فروکش کردن به کمکهای یک متخصص نیاز دارند؛ این متخصص میتواند یک دکتر کودکان یا همان (دکتر اطفال) و یا یک متخصص کودکان (متخصص اطفال) باشد.
چه چیزی باعث گرفتگی صدا می شود؟
استفادهی طولانی مدت از تارهای صوتی که میتواند ناشی از مواردی مانند فریاد زدن زیاد یا استفاده از صدا به روشی غیرطبیعی باشد، باعث ساییدگی و پارگی بیش از حد تارهای صوتی خواهد شد. در این مواقع ممکن است تارهای صوتی بیش از حد کشیده یا به هم ساییده شوند و باعث تحریکات کوچک شوند. اگر این مشکلات بهبود پیدا نکنند، به پینههای کوچک یا گرههای تارهای صوتی تبدیل میشوند که این ندولهای تار صوتی، از مهمترین دلایل گرفتگی صدا در کودکان به حساب میآیند.
علت گرفتگی ناگهانی صدا در کودکان
هنگامی که کودکان کارهایی مانند موارد زیر را برای مدت طولانی انجام دهند، ندول ایجاد شده و باعث گرفتگی صدا در آنها خواهد شد:
- فریاد زدن
- جیغ زدن
- تشویق کردن با صدای بلند و به صورت طولانی مدت
- گریه کردن با صدای بلند
- صحبت کردن با صدای بلند
برخی از شرایط پزشکی نادر نیز وجود دارند که ممکن است باعث بروز اختلالات صوتی در کودکان شوند، از جمله:
عفونتهای رایج دوران کودکی؛
سینوزیت مزمن؛
آلرژی ریفلاکس معده به مری (GER)؛
پرتو درمانی در کودکانی که برای سرطان گلو تحت درمان قرار گرفتهاند.
علائم و نشانههای گرفتگی صدا کودکان
اگر کودک شما دچار اختلال یا گرفتگی صدا شده است، صدای او ممکن است اینگونه به نظر برسد:
ممکن است صدای خود را به طور کامل از دست داده باشد، گویی که از طریق بینی بسته صحبت میکند.
کودکان مبتلا به اختلالات صوتی اغلب در موقع صحبت کردن به راحتی خسته میشوند و یا در بیرون دادن صدای خود مشکل دارند.
کیفیت صدای ضعیفی داشته که برقراری ارتباط مؤثر را برای او سخت میکند و باعث ضعف اعتماد به نفس او و تاثیر روی دیگران خواهد شد.
نوزادان مبتلا به گرفتگی صدا ممکن است گریه ضعیفی داشته باشند.
کیفیت صدای آنها پایین است.
ممکن است تنفس پر سر و صدا داشته باشند.
سرفه خشک
خشک بودن گلو
تب
صدای خشن
گلودرد
تورم غدد لنفاوی
سوزش گلو
راههای تشخیص گرفتگی صدا در کودکان
متخصص کودکان برای کودکان مبتلا به گرفتگی صدا آزمایش تشخیصی به منظور دریافت نمای داخلی جعبه صدا و بررسی عملکرد تارهای صوتی تجویز میکنند.
برای تشخیص گرفتگی صدا در کودکان زیر نظر دکتر کودکان، متخصص اطفال و یا متخصص گوش و حلق و بینی معمولا موارد زیر انجام میشود:
لارنگوسکوپی انعطاف پذیر: در طی این معاینه، یک لوله فیبر نوری کوچک و انعطافپذیر با دوربینی به نام اسکوپ که به انتهای آن متصل است از سوراخ بینی عبور کرده، به گلو وارد میشود و نمای بزرگ نمایی از حنجره را ارائه میدهد. در این روش، از کودکان خواسته میشود صحبت کنند، آواز بخوانند، بو بکشند، سرفه کنند و صداهای دیگری تولید کنند که تارهای صوتی به لرزه درآیند. این نوسانات روی کامپیوتر ثبت شده تا متخصصان بتوانند آنها را تجزیه و تحلیل و نتیجه را گزارش دهند.
لارنگوسکوپی سفت و سخت: این روش تشخیصی را میتوان در مطب دکتر کودکان برای بچههای کمی بزرگتر انجام داد، اما کودکان کم سن و یا نوزادان نمیتوانند لارنگوسکوپی انعطافپذیر را تحمل کنند و در نتیجه این آزمایش را در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی برای آنها انجام میدهند. در این روش محدوده سفت و سخت از دهان عبور میکند تا بهترین دید را از تارهای صوتی ارائه دهد. به این ترتیب تصاویری از تارهای صوتی در حالت استراحت ضبط و تحلیل میشود.
علت گرفتگی صدا + درمان سریع تغییر صدا با بهترین داروهای گیاهی
زمان مناسب برای مراجعه به پزشک در صورت تشخیص گرفتگی صدای کودک
اگر کودک شما دچار لارنژیت یا گرفتگی صدا شده است و نه تنها بهبود نمییابد بلکه با گذشت زمان وضعیت او شدت مییابد، باید هرچه سریعتر با مراجعه به دکتر اطفال یا متخصص اطفال ویزیت شده و مورد معاینه قرار گیرد و در شرایطی نیز میتوان به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.
منبع : ایسنا
- برچسبها
- گرفتگی صدا
دیدگاه ها