دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
دلایل گریه بچه تازه متولد شده چیست ؟
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
دلایل گریه کردن نوزادان فراوان است. آن‌ها گریه می‌کنند تا احساس گرسنگی، درد، ترس، نیازشان به خواب، تعویض پوشک و بسیاری نیازهای دیگرشان را ابراز کنند.

علت گریه بچه تازه متولد شده چیست و چگونه باید او را آرام کرد؟

گریه بچه، خواب نوزاد و شیر خوردن سه مورد مهمی است که رفتار نوزادن در چند ماهه اول زندگیشان را تشکیل می‌دهند. اگر چه کودک ممکن است با مادر تماس چشمی برقرار کند، اما گریه کردن مهم‌ترین رفتاری است که می‌تواند از طریق آن نیاز‌های خود را برطرف کند. به عنوان مثال، کودک شما ممکن است به دلایل مختلفی مانند احساس گرسنگی، بیقراری، خیس شدن، دل درد و یا نیاز به نوازش گریه کند.

حتی گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی گریه می‌کند. در هر حال علت گریه نوزاد هر چه که باشد، مادران جوان باید بتوانند نوزادان تازه متولد شده را آرام کرده و گریه آن‌ها را با رفع نیاز جسمانی نوزاد متوقف کنند.

نوزادان با خلق و خوی بسیار متفاوت به دنیا می‌آیند. برخی آرام و ساکت هستند و برخی دیگر ناآرام و پر سر و صدا. برخی دائما در حال تقلا و جنب و جوش هستند و برخی دیگر حتی دوست ندارند تکان بخورند. برخی شاد هستند و برخی دیگر جدی و عبوس. فرقی نمی‌کند که خلق و خوی کودک چگونه باشد، در هر حال نوزاد تازه متولد شده بنا به دلایل مختلف و بر حسب نیاز خود گریه می‌کند و گریه‌هایش نیز معنادار است.

دلیل گریه نوزاد تازه متولد شده چیست؟

گریه کردن راه اصلی نوزاد تازه متولد شده برای گفتن نیاز‌هایش است. صدایی که شما را وادار می‌کند که نسبت به کودک و رفع نیازش واکنش نشان دهید. حتی زمانی که در خواب هستید، اگر صدای گریه نوزاد را بشنوید، سریعا بیدار شده و درصدد آرام کردن نوزاد تازه متولد شده خود بر می‌آیید. اوج گریه نوزادان در حدود ۶-۸ هفتگی است. تحمل این دوره که معمولا با گریه های شدید بچه یا نوزاد همراه است، کمی سخت است، اما به هر حال می‌گذرد.

نوزادان به طور متوسط تقریبا سه ساعت در روز گریه و هیاهو می‌کنند. بعضی از آن‌ها حتی زمان بیشتری را به گریه کردن می‌گذرانند. معمولا گریه نوزاد در بعد از ظهر و عصر اتفاق می‌افتد. البته این بدان معنی نیست که روز‌ها گریه نمی‌کند. در این دوره دیگر درک علت گریه نوزاد و همچنین نیاز کودک آسان‌تر است.
گریه نوزاد اغلب نشانه‌ای از خستگی یا تحریک بیش از حد کودک است. البته نوزادان تازه متولد شده علائم خستگی دیگری نیز دارند. به عنوان مثال، ممکن است که هنگام خستگی، گوش‌های خود را بکشند یا انگشتان خود را بمکند.

 گریه بچه نوزاد

انواع گریه بچه نوزاد و معانی آن‌ها کدامند؟

معمولا انواع گریه را بر اساس صدای گریه نوزاد شناسایی می‌کنند. صدای گریه بچه می‌تواند از حالت ملایم تا حالت شدید و بدون کنترل متغیر باشد. کودکی که گریه می‌کند، سعی می‌کند چیزی را به شما بفهماند. وظیفه شما این است که بفهمید علت گریه نوزاد چیست و چه کاری می‌توانید در مورد آن انجام دهید.
با گذشت زمان می‌توانید نیاز‌های کودک خود را از طریق گریه او شناسایی کنید. به عنوان مثال، صدای گریه بچه نوزاد که ناشی از گرسنگی باشد، معمولا حالتی کوتاه و آهسته دارد، در حالی که گریه شدید نوزاد ممکن است ناشی از درد باشد. یادگرفتن الگوی گریه نوزاد به شما کمک می‌کند که به گریه‌های کودکتان پاسخ بهتری بدهید.

گریه بچه به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که شامل موارد زیر هستند:

۱- گرسنگی نوزاد (علت گریه نوزاد در خواب)

هنگام گرسنگی، نوزاد سعی می‌کند که به شما بفهماند گرسنه است و نیاز به شیر دارد. بیشتر نوزادان تازه متولد شده هر چند ساعت یکبار غذا می‌خورند. یکی از نشانه‌های گریه بچه گرسنگی است که معمولا با حرکاتی مانند دست زدن به دهان لب همراه است. این گریه ملایم بوده و به محض شیردادن به کودک قطع می‌شود.

۲- نیاز به مکیدن یکی از علل گریه بچه نوزاد

برای بسیاری از نوزادان، مکیدن یک فعالیت آرامش بخش است. اگر کودک شما گرسنه نیست، به او پستانک بدهید یا به او کمک کنید انگشت یا شست خود را پیدا کند.

۳- اعلام تنهایی نوزاد با گریه

بعضی مواقع علت گریه نوزاد تنهایی‌ است. در چنین شرایطی با آرامش تمام کودک را روی سینه خود بگذارید و ضربه‌های ملایم به پشت کودک بزنید. می‌بینید که سریعا آرام می‌شود.

۴- اعلام خستگی (علت گریه بی‌ دلیل بچه نوزاد)

نوزادان خسته اغلب دمدمی مزاج هستند. اکثر آن‌ها بیش از آن چیزی که فکر می‌کنید به خواب نیاز دارند. نوزادان تازه متولد شده اغلب تا ۱۶ ساعت در روز یا گاهی بیشتر می‌خوابند. به همین دلیل هنگام خستگی گریه می‌کنند تا به خواب روند.

۵- خیس بودن پوشک (مهمترین علت گریه نوزاد در شب)

پوشک خیس یا کثیف نیز یکی از رایج‌ترین دلایل گریه بچه نوزاد است. در این شرایط، سریعا پوشک نوزاد خود را عوض کنید و آن را خشک و تمیز نگه دارید. می‌بینید که صدای شدید گریه نوزاد را متوقف می‌کنید. البته بعضی اوقات گریه شدید نوزاد ناشی از سوختگی ناحیه زیر پوشک است که در این صورت باید کرم سوختگی نوزاد را روی نواحی سوخته شده بزنید و سپس نوزاد را پوشک بگیرید.

۶- اعلام نیاز نوزاد به حرکت و جست و خیز

گاهی اوقات تکان دادن کودک و یا راه بردنش می‌تواند گریه شدید بچه یا نوزاد را متوقف کند. در این شرایط کودک را در تاب قرار داده و آن را تکان دهید. البته می‌توانید سوار ماشینش کنید و وی را بگردانید تا آرام شود.

۷- اعلام نیاز نوزاد به قنداق

برخی از نوزادان زمانی که قنداق می‌شوند، احساس امنیت بیشتری می‌کنند. به همین دلیل آنقدر گریه می‌کنند تا مادر آن‌ها را قنداق کند.

علت گریه نوزاد تازه متولد شده

۸- گریه بچه نوزاد به دلیل سردی یا گرمی هوا

گرمی یا سردی بیش از حد هوا نیز باعث گریه شدید کودک می‌شود. معمولا معنی گریه نوزاد در چنین شرایط اعلام جمله «من سردمه» یا «من گرممه» است.

۹- وجود سر و صدای زیاد

سر و صدای زیاد و تحریک بصری نیز ممکن است باعث گریه شدید بچه و کودک شود. در چنین شرایطی به محیط آرام‌تری بروید یا کودک خود را در گهواره قرار دهید. البته می‌توانید برا‌ی آرام کردن کودک خود از صدا‌های سفید (وایت نویز) استفاده کنید.

«صدا‌هایی مانند صدای امواج اقیانوس یا صدای یکنواخت پنکه برقی و یا سشوار جز صدا‌های سفیدی هستند که کودک را خیلی سریع آرام کرده و می‌خوابانند.»

علت گریه بچه نوزاد هنگام شیر خوردن

علت گریه نوزادن هنگام شیر خوردن، معمولا از کم بودن شیر و یا کم بودن فشار سینه و همچنین نیاز به آروغ زدن و یا در پاره‌ای موارد پاشیدن شیر و فوران کردن آن در دهان نوزاد نشات می‌گیرد.

اگر همه چیز را امتحان کردید، اما علت گریه نوزاد خود را متوجه نشدید و باز هم بچه شما به دلیل نامعلوم گریه می‌کند، اشکالی ندارد، اجازه دهید چند دقیقه‌ای گریه کند تا خودش آرام شود. چند دقیقه حواس خود را پرت کنید و کودک را با خیال راحت در گهواره قرار دهید. یک فنجان چای درست کنید و یا به یک دوست قدیمی زنگ بزنید! چند دقیقه بعد با به حال خود گذاردن کودک در کمال ناباوری می‌بینید که خودش آرام می‌شود.

منبع : مابیبی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
2.5 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits