واکسن روتاویروس برای چه سنی است؟
روتاویروس عامل عفونت دستگاه گوارش است و یکی از رایج ترین علل اسهال در نوزادان و خردسالان درجهان به حساب می آید. واکسن روتاویروس به شکل خوراکی در سن 2 و 4 و 6 ماهگی همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی تجویز می شود. علائم مربوط به روتاویروس در کودکان معمولاً شدیدتر از بزرگسالان است. علاوه بر اسهال شدید، این میکروارگانیسم باعث التهاب معده و روده شده و با استفراغ، تب، درد در ناحیه شکم همراه است که می تواند منجر به کم شدن آب بدن گردد.
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به ورود دو واکسن "پنوموکوک" و "روتاویروس" به برنامه واکسیناسیون کودکان در آینده نزدیک، شرایط سنی تزریق و استفاده از این واکسنها را تشریح کرد.
سید محسن زهرایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از ورود دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به برنامه واکسیناسیون کودکان در آینده نزدیک خبر داد و اظهار کرد: واکسنهای «روتاویروس» و «پنوموکوک» دو مورد از واکسنهایی است که از بیماریهای شایع در کودکان پیشگیری میکند؛ از این رو مقرر شده در آینده نزدیک این واکسنها در نظام جاری واکسیناسیون کشور ادغام شود.
وی ابراز امیدواری کرد که واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک از ماه جاری (بهمن ماه) به برنامه ایمن سازی کشور افزوده شوند و واکسیناسیون احتمالاً از یک استان آغاز شود و با تامین واکسن در هفتههای بعد در سراسر کشور، انجام شود.
شرایط سنی استفاده از واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک برای کودکان
وی افزود: واکسن "روتاویروس" از اسهالهای شایع در کودکان پیشگیری میکند؛ این واکسن به صورت خوراکی مصرف میشود و در سه نوبت 2، 4 و 6 ماهگی به نوزادان ارائه خواهد شد؛ همچنین واکسن پنوموکوک به شکل تزریقی در سنین 2، 4 و 12 ماهگی برای نوزادان قابل تزریق خواهد بود.
پنوموکوک چیست؟
زهرایی درباره بیماریهای ناشی از پنوموکوک ادامه داد: «پنوموکوک» نوعی باکتری است که میتواند باعث بروز بیماریهای پنومونی (ذات الریه)، عفونت خونی، سینوزیت (التهاب بافت پوششی حفرههای بینی) و عفونت گوش میانی شود.
نحوه انتقال عفونت پنوموکوکی
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره راه انتقال پنوموکوک افزود: عفونت پنوموکوکی از طریق قطرات تنفسی در حین صحبت کردن و تماس نزدیک بین افراد منتقل میشود. فردی که بیماری را منتقل میکند ممکن است بیمار یا ناقل سالم باشد؛ اشیاء آلوده شده با ترشحات بدن فرد مبتلا نیز میتواند عامل سرایت بیماری باشد.
وی با بیان این که این بیماری در اثر تهاجم باکتری به خون یا سینوسها یا گوش میانی نفوذ به دستگاه تنفسی تحتانی باعث پنومونی (ذات الریه) میشود؛ تصریح کرد: «پنومونی پنوموکوکی» یکی از شایعترین عفونتهای تنفسی است که سبب ارجاع بیماران به مراکز درمانی میشود؛ همچنین علت اصلی مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در سراسر جهان است در حالی که امکان پیشگیری از مرگ و میرکودکان با واکسیناسیون وجود دارد.
واکسن روتاویروس در چه سنی و چند نوبت به کودکان تزریق میشود؟
بهتازگی دو واکسن جدید به سبد واکسیناسیون کشور اضافه شدهاند و همزمان با دیگر واکسنهای گروه سنی هدف تزریق میشوند که واکسن روتاویروس یکی از این دو واکسن است.
روتاویروس بعد از دو روز از ظهور علائم در مدفوع بیمار یافت میشود و از طریق مدفوعی_دهانی و تماس نزدیک بین افراد منتقل میشود. بیماری از فرد بیمار، ناقل سالم (فردی که آلوده به میکروب است، اما علائم بیماری ندارد) و اشیا آلوده شده با ترشحات بدن، قابل انتشار است، این ویروس میتواند روی سطوحی که ضدعفونی نشده است برای هفتهها یا ماهها زنده بماند. کودکان بیشتر در خطر ابتلاء به بیماری روتاویروس هستند و بیماری روتاویروس در کودکان سه ماهه تا سه ساله واکسینه نشد رخ میدهد، همچنین برخی بزرگسالان همچون افراد مسن و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلاء به روتاویروس هستند.
دیدگاه ها