دلگرم
امروز: جمعه, ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۶ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
آیا ساکنان طبقه همکف باید هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت کنند؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه
طبق قانون پرداخت هزینه های مشترک الزامی است و به همین جهت هزینه های آسانسور از سوی ساکنین طبق اول نیز باید پرداخت شود.

آیا تعمییرات آسانسور شامل طبقه همکف می شود؟

آسانسور یکی از ابزارهای کلیدی در ساختمان های چند طبقه به شمار می آید. این وسیله نقلیه برقی که برای جابه جایی افراد و بارها میان طبقات طراحی شده، در صورت بروز مشکل یا نیاز به تعمیر، ممکن است هزینه های سنگینی را به دنبال داشته باشد. یکی از سوالات متداول در این زمینه این است که آیا ساکنان طبقه همکف باید در هزینه تعمیر آسانسور مشارکت کنند یا خیر. در این مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و به سؤالات متداول دیگر در این زمینه پاسخ خواهیم داد.

مفهوم هزینه های مشترک در ساختمان

در ابتدا باید مفهوم هزینه های مشترک در ساختمان را روشن کنیم. هزینه های مشترک مربوط به هزینه هایی هستند که تمامی ساکنان یک ساختمان برای نگهداری و خدمات مشترک مانند آسانسور، نگهداری از فضای سبز، بیمه ساختمان و … پرداخت می کنند. در بیشتر مواقع، این هزینه ها بر اساس سهم هر واحد از کل مساحت ساختمان تقسیم می شوند.

قوانین و مقررات

قوانین و مقررات مربوط به هزینه های مشترک ممکن است بسته به کشور و حتی ایالت متفاوت باشد. در ایران، معمولاً آئین نامه هایی وجود دارد که در آن ها به حق و حقوق ساکنین در خصوص هزینه های مشترک اشاره شده است. معمولاً هزینه های تعمیر و نگهداری آسانسور به عهده تمامی ساکنان است و به نسبت مساحت واحدهای مسکونی تقسیم می شود.

نقش آسانسور در ارزش ساختمان

آسانسور به خصوص در ساختمان های بلند، نقش مهمی در افزایش ارزش ملک ایفا می کند. وجود آسانسور راحتی ساکنان را بهبود می بخشد و ارزش ملک را نیز افزایش می دهد. در چنین شرایطی، تمام ساکنان، از جمله ساکنان طبقه همکف، از این ارزش افزوده بهره مند می شوند.

تأثیر آسانسور بر ساکنان طبقه همکف

ساکنان طبقه همکف ممکن است به شکل مستقیم از آسانسور استفاده نکنند، اما از مزایای غیرمستقیم آن بهره مند می شوند. وجود آسانسور باعث می شود تا ساکنانی که در طبقات بالایی هستند، به راحتی به منزل خود دسترسی پیدا کنند. این امر می تواند تأثیر مثبتی بر جذب مستأجران و خریداران احتمالی برای کل ساختمان داشته باشد.

تقسیم هزینه ها

تقسیم هزینه های آسانسور بر اساس شرایط مختلفی انجام می شود. در بیشتر موارد، هزینه ها بر اساس متراژ واحدهای مسکونی تقسیم می گردد. به عنوان مثال، اگر واحدی بزرگ تر از سایر واحدها باشد، سهم بیشتری از هزینه تعمیر آسانسور را پرداخت خواهد کرد.

سهم ساکنان طبقه همکف

در بسیاری از موارد، ساکنان طبقه همکف به عنوان واحدهایی که به طور مستقیم از آسانسور استفاده نمی کنند، ممکن است احساس کنند که نباید هزینه ای برای تعمیر آن پرداخت کنند. با این حال، قانون معمولاً به تقسیم هزینه ها به صورت نابرابر اشاره دارد و ساکنان طبقه همکف نیز به دلیل مزایای غیرمستقیم، ملزم به پرداخت سهم خود هستند.

هزینه های تعمیر آسانسور

دلایل لزوم پرداخت هزینه

1. امنیت و راحتی

وجود آسانسور در ساختمان های بلند راحتی را برای ساکنان فراهم می کند و در مواقع اضطراری مانند آتش سوزی یا زلزله، امنیت ساکنان را نیز بهبود می بخشد. اگر هزینه های تعمیر آسانسور به طور مشترک پرداخت شود، می توان از تمامی مزایای آن بهره مند شد.

2. نگهداری و خدمات

در صورتی که ساکنان طبقه همکف از پرداخت هزینه های تعمیر آسانسور خودداری کنند، این مشکل ممکن است باعث بروز مشکلات بزرگ تری در آینده شود. نگهداری مناسب از آسانسور و تأمین خدمات آن نیازمند هزینه است و اگر این هزینه به درستی تقسیم نشود، ممکن است مشکلات جدی تری بروز کند.

3. ارزش افزایش یافته ملک

هرچند که ساکنان طبقه همکف مستقیماً از آسانسور استفاده نمی کنند، اما وجود آن به طور کلی ارزش ملک را افزایش می دهد. این افزایش ارزش می تواند مزایای قابل توجهی برای ساکنان داشته باشد.

سؤالات متداول

آیا ساکنان طبقه همکف باید هزینه تعمیر آسانسور را بپردازند؟

بله، ساکنان طبقه همکف نیز باید سهم خود را از هزینه های تعمیر آسانسور پرداخت کنند، زیرا از مزایای غیرمستقیم آن بهره مند می شوند.

چگونه هزینه های تعمیر آسانسور تقسیم می شود؟

هزینه های تعمیر آسانسور معمولاً بر اساس متراژ و مساحت واحدها تقسیم می شود. واحدهای بزرگ تر نسبت به واحدهای کوچک تر سهم بیشتری پرداخت خواهند کرد.

آیا می توان هزینه تعمیر آسانسور را به طور جداگانه پرداخت کرد؟

در اکثر موارد، هزینه های تعمیر آسانسور به صورت مشترک پرداخت می شود و نمی توان هزینه آن را به طور جداگانه از سایر واحدها درخواست کرد.

در صورت عدم پرداخت هزینه، چه اقداماتی انجام می شود؟

اگر ساکنانی از پرداخت هزینه های تعمیر آسانسور خودداری کنند، ممکن است به عنوان یک تخلف محسوب شده و اقدامات قانونی برای جمع آوری هزینه ها انجام شود.

آیا می توان در هزینه های تعمیر آسانسور تخفیف گرفت؟

در برخی موارد، ممکن است توافقی بین ساکنان صورت گیرد که هزینه ها را بر اساس شرایط خاصی تخفیف دهند. اما این موضوع به توافق تمامی ساکنان وابسته است.

همچنین بخوانید:
از قوانین استفاده از آسانسور در آپارتمان چه می‌ دانید؟

از قوانین استفاده از آسانسور در آپارتمان چه می‌ دانید؟

یکی از مهم‌ترین لوازمی که در این روزها در ساختمان‌ها، حل­ کننده بسیاری از مشکلات است، آسانسور است و آشنایی با قانون آسانسور بسیار مهم است. با ما…

آیا هزینه های تعمیر آسانسور در بودجه سالانه ساختمان لحاظ می شود؟

بله، هزینه های تعمیر آسانسور معمولاً در بودجه سالانه ساختمان لحاظ می شود و ساکنان موظف به پرداخت آن هستند.

نتیجه گیری

پرداخت هزینه تعمیر آسانسور موضوعی است که می تواند نگرانی ها و سوالات زیادی را ایجاد کند. با این حال، با توجه به مزایای غیرمستقیم آسانسور و تأثیر آن بر ارزش ساختمان، منطقی است که تمامی ساکنان، حتی ساکنان طبقه همکف، سهم خود را از این هزینه ها پرداخت کنند. بررسی قوانین مربوط به هزینه های مشترک و مشورت با سایر ساکنان و مدیر ساختمان می تواند به حل این موضوع کمک کند.

مسابقه ایرانی باش

۱۷۵ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

علی | ۱ هفته پیش
آسانسور هیچ نسبتی با زیربنا ندارد ونسبت مستقیم با تعداد ساکنینین دارد شب همکی قانونگذار خوش
0
6
علی | ۱ هفته پیش
نظرمن اینه که هزینه آسانسور بصورت تصاعدی محاسبه بشه طبقه آخر که بیشترین استفاده را دارد بیشترین هزینه را باید پرداخت کند.این به عدالت نزدیکتره
3
8
ناشناس | ۱ هفته پیش
اینکه طبقه هم کف باشی وهزینه خرابی آسانسور رو بدی کاملا غیر منطقیه.البته شاید موقع خرید یا اجاره ساختمانی که آسانسور داره اون قیمت اولیه رو برای افراد بالاتر میبره ولی خرابی ها دیگه غیر منطقیه
0
12
محمد رضا | ۱ هفته پیش
با توجه به اینکه برای دسترسی به بام و پارکینگ مالک همکف هم از آسانسور استفاده میکنن، در هزینه های آن هم شریک هستند.
4
6
اکبر | ۱ هفته پیش
هیچ تخلفی شامل نمیشود
2
1
عباس مستاجران | ۱ هفته پیش
ارسال شد می خوام مشاهده کنم
0
0
عباس مستاجران | ۱ هفته پیش
طبقه آخر هر ساختمانی نهایتا با باران و برف و شکستن ایزوگام و یا آبدهی درزهای آن مواجه شود ولازم به نوسازی خواهد بود اگر طبقه اول از آسانسور استفده نمی کند بقیه طبقات هم از سقف بهره مستقیم نمی برند پس سقف را چه کسی باید تعمیراتش را انجام دهد اگر همه ساکنان مشارکت نکنند واین شدنی نبوده ونیست آسانسور نیز همانند سقف آخر هر مجموعه است. با تشکر مستاجران اصفهان ملکشهر اصفهان
6
7
احمد | ۱ هفته پیش
ایراد طبقه همکف تردد زیاد افراد و ایجاد سر و صدا کثیفی و اشغال گرفتگی فاضلاب و... من هم میگم انصاف نیست که به اندازه طبقات بالا پرداخت کنه.
7
23
سعید | ۱ هفته پیش
میگن اثر غیر مستقیم دارد
اونی که همکف نشسته یه دفعه پول بیشتری برای خودنه مرداخت کرده نسبت به ساختمانی که اسانسور نداره
یعنی یک بار تاوان داده
پول بیشتری پرداخت کرده در صورتی که اون اسانسور هیچ نقشی در زندگی اش ندارد
حالا
اسانسوری که هیچ نقشی در زندگی طبقه همکف ندارد
و طبقه همکف یک بار پول بیشتری را پرداخت کرده
دوباره برای تعمیر و نگهداری هم باید پول پرداخت کنه
واقعا خنده داره اونی که طبقه ۶ زندگی میکنه
چشم انداز فوق العاده داره
و لذت این چشم انداز را میبره
طبقه همکف که اون پایین و خفه است و احتمالا از نور کمتری هم بهره میبره حالا باید بیاد هزینه های طبقه ۶ با چشم انداز عالی رو هم پرداخت کنه
7
28
پاسخ ها:
مانی | ۱ هفته پیش
همسایه ما که طبقه اوله سن و سال بالا دارن همیشه از آسانسور استفاده می‌کنند چون ۵۶ تا پله هم براشون سخته یا واحد بقلیش وه مریض دارن با اینکه طبقه اول هستن از آسانسور استفاده میکنن. پس میبینید که طبقات اول هم گاهی یا همیشه از آسانسور استفاده میکنن .. مثل مواقعی که خرید دارند و سختشون هست ...
0
10
فرح | ۱ هفته پیش
دودکشهای ساختمان و گاه کولرها و گاه آنتنها ی طبقه ی همکف در پشت بام هست میخواهی با پله بری بالا؟؟؟؟؟؟؟؟گاه اتفاقن برای جوجه و کباب درست کردن بیشتر طبقه ی پایینی از پشت بام استفاده میکنه.
0
4
محمد | ۱ هفته پیش
آپارتمان چهارطبقه وهرطبقه یک واردات واحد۱،۲،۴ هرواحد۲نفرزندگی می‌کنند ولی ط۳ کنیدسپاس
4
0
آبی | ۱ هفته پیش
وقتی حتی یکبار هم از آسانسور استفاده نمیکنیم و کولر و آنتن داخل پنجره هست چه هزینه تعمیری باید پرداخت کنیم؟همینکه پول برقشو میدیم زیادم هست. قانونگذار باد سر دلش و زده باید حتما بازنگری و اصلاح بشه. ضمنا آسانسور هیچ فرقی روی قیمت طبقه همکف نداره
8
23
پاسخ ها:
رحیمی | ۱ هفته پیش
اگر روی قیمت طبقه اثری ندارد در اکثر سندها ی ط اول قید میشود باآسانسورو زمان تنظیم اجاره نامه هم همین مکتوب میشوداز طرفی چرابرای طبقه اول درب ورود وخروج و کابین آسانسورتعبیه شده است منطورم ساختمانهاییست که با متراژمسکونی مساوی ودر ۲ یا چند طبقه بر روی هم به طور عمودی ساخته شده اندمیباشدو آسانسوراز طبقه همکف(پارگینک) به سایر طبقات حرکت دارد.
0
1
احمد | ۱ هفته پیش
با سلام
شما که میگید مزایای غیر مستقیم داره برای هم کف این مزایا چی هست اگر هم ملک ارزش پیدا میکنه برای طبقات بالاست نه هم کف برای هم کف هیچ مزیتی نداره
4
17
احمد | ۱ هفته پیش
با سلام
طبقه هم کف از اسانسور چه سودی میبره غیر اینه که طبقات بالا ارزشش بیشتر میشه نه هم کف همیشه طبقه هم کف ارزانترین قیمت را داره و نمیدونم نقش اسانسور چه مزیتی داره . در ضمن کسی که طبقات بالا هست شاید روزی ده بار بالا و پایین بره بعد طبقه هم کف هزینه اون رو بده .
با سپاس
1
25
Metit | ۱ هفته پیش
خلاصه هرکی یک نظری داره این هم نظر نویسنده متن که خودش در طبقات بالای آپارتمان زندگی میکند هست.پر واضح است که اگر نویسنده متن خودش در طبقه اول زندگی میکرد هرگز این نظر را نداشت و برعکس این نظر را میداد
1
20
پاسخ ها:
seven | ۶ روز پیش
...طبقه همکف که معمولا پارکینگه ....
0
0
مانی | ۱ هفته پیش
کامل مطالعه کردم و کاملا دیدگاه عیر منطقی و نادرستی سرو صدای ورودی از طبقه همکف هست تمام واحد ها از طبقه همکف رفت و آمد میکنن و همکف همیشه زود تر از طبقات کثیف میشه ولی در طبقات فقط ساکنان همون طبقه رفت و آمد میکنن خواهشا اینقدر قوانین من دراوردی و بی پایه و اساس از خودتون در نیارید و فرمایشی به خورد مردم بیچاره بدید یارو ساعت ۲ بامداد از بیرون میاد در ساختمون رو میکوبه ساکن طبقه همکف زا براه میشه.اخ اون ساکن چه آسانسور داشته باشه چه نداشته باشه خونه اش از بقیه ارزونتره لطفا اینو مد نظر داشته باشید و اینقد به دیگران ظلم نکنید و مردم رو در ساختمان به جون هم نندازید
1
14
ظریفی | ۱ هفته پیش
خیلی ازاین قوانین کاربردی نیست مثلا‌واحد‌خالیک
ه
از امکانات استفاده نمی کند باید شارژ کامل پرداخت کنند که خیلی از صاحبان املاک از پرداخت آن خودداری میکنن
0
5
جواد | ۱ هفته پیش
اهالی ساختمان میتونن بصورت توافقی برای طبقه همکف تخفیفی قایل شوند.بطورمثال اگرماهانه ۱۰۰هزارتومان سهم هرواحد هست ۵۰هزارتومان ازهمکف و۵۰تومان رابین دیگراهالی که بصورت مستقیم و غیرمستقیم استفاده میکندد تقسیم کنن
0
18
شکارچی | ۱ هفته پیش
پول ضور وده /اسانسور برای همکف فقط روی قیمت خانه تاثیر داره وگرنه چه بدرد ان میخوره
1
10
محسن حیدری | ۱ هفته پیش
سلام دوستان بنده مدیر ساختمان بودم چند سال و دقیقا همین مشکل رو داشتیم که با یک جلسه مشکل رو حل کردم این شد که طبقه اول هزینه برق آسانسور و سرویس آسانسور رو پرداخت میکند ولی هزینه تعمیر خرابی یا هزینه های جداگانه دیگش رو نمیدن ولی درطبقه اول رو غیرفعال کردیم الان هشت سال میگذره هیچ مشکلی هم نداشتیم دیگه سر پرداخت هزینه
6
11
پاسخ ها:
فریبرز | ۱ هفته پیش
اون بنده خداچرا باید پوله سرویس ونگهداری وبرقو بده اما سوارنشه؟؟ عجب فکر بکری برای مشکل پیداکردی مدیر عزیز
0
7
شیما | ۱ هفته پیش
تو متن گفته طبقه همکف.همکف با طبقه یک فرق داره
0
3
عباس | ۱ هفته پیش
بنظر میرسه با گذشت بیشتر از نیم قرن آپارتمان نشینی متاسفانه هنوز در تدوین قانونی مدون برای سهولت در امر سکونت در آپارتمان درمانده هستیم .اول باید زندگی کردن در مجتمع را آموزش ببینیم دوم احترام بهم وگذشت اگر این را سرمشق خود قرار دهید یم و هزینه های جاری را که شامل شارژ و عمرانی می‌باشد به موقع پرداخت و صندوق همیشه شارژ باشد در مواقع ضروری نیاز به اعلام و خواست بودجه نمیباشد وقتی که تعدادی شارژ واحد خود را به موقع پرداخت نمیکنه مدیر باید هزینه ها را از بودجه پرداخت کنه بعضاً مجبور به پرداخت از جیب خود است متاسفانه در ساختمانهای مسکونی جا افتاده که مدیرحقوق هم ندارد ولی باید برابر قانون کار کنه و برای ساکنین نیز اهمیتی ندارد بهتره برای پیشبرد امورات جاری با مدیر ساختمان همکاری نمایند
2
6
Masoud | ۱ هفته پیش
هزینه تعمیرونگهداری آسانسور باید طوری تقسیم بشه که طبقه اول یک سهم، طبقه دوم دوسهم و سایرطبقات بهمین نسبت سهم خودشون ر. پرداخت کنن.
مثلا اگردرساختمان ۵طبقه برای آسانسور ۱۵ میلیون هزینه شود، طبقه اول ۱میلیون، طبقه دوم ۲میلیون، سوم ۳میلیون، چهارم ۴میلیون و طبقه پنجم ۵ میلیون باید هزینه کند. این روش کاملا عادلانه است.
6
16
رضا | ۱ هفته پیش
دلیل بیان شده منطقی بنظر نمی رسد. چرا خریدار پول بیشتری می دهد چون طبقات دیگر آسانسور دارند.
1
10
مجتبی | ۱ هفته پیش
چه ربطی به امنیت ساختمان دارد..‌‌
0
3
مهدی | ۱ هفته پیش
بسیاری از قوانین را عقل های ناقص وضع میکنند
0
11
حسین | ۱ هفته پیش
سلام
همسایه ما در پارکینگ واحد خودش با آب اختصاصی خودش ماشین می شوره و تمام گل و لای ماشین تو فاضلاب مشترک می‌ره آیا مجازه ؟
لطفاً هر کس ماده قانونی بلده بفرماید تا من محکومش کنم چون واقعا نگران گرفتگی فاضلاب هستم
میگه پارکینگ خودم هست
5
0
پاسخ ها:
علی | ۱ هفته پیش
عزیزم با شستن ماشین فاضلاب دچار گرفتگی نمیشه شما هم نگران فاضلاب نیستی میخوای محکومش کنی چون شرایط استفاده مثل ایشون رو نداری فکر می‌کنی کارش اشتباه هست وگرنه آب خودشه پارکینگ خودشه فاضلاب هم با آب شستشوی ماشین و گل و گرد و خاک نمیگیره همین احساسات غیر منطقی و حسادت های بیجا بعضاً دچار بروز مشکل می‌کنه اهالی ساختمان رو
0
3
امیر | ۱ هفته پیش
لوله بگیره قطعا خودش بازش میکنه چون داره ایتفاده میکنه. اگر زیاده روی نمیکنه زیاد سخت نکیر. البته اگر کنتور ابش جداس
0
2
مجید | ۱ هفته پیش
در مورد نحوه تقسیم شارژ قانون تملک آپارتمانها موجود هست که مصوب مجلسه و آیین نامه اجرایی هم داره. از اینترنت دانلود میشه. طبق قانون هزینه مشاعات از جمله آسانسور بین تمام واحدها جدای از مساحت و طبقه و تعداد ساکنین مساوی تقسیم میشه. اما این موضوع با سلیقه همه مردم جور در نمیاد و بهتره برای پیشگیری از اعصاب خوردی موقع اجاره یا خرید آپارتمان در مورد شارژش سوال کنیم و اگر نپذیرفتیم جای دیگری را انتخاب کنیم.
0
5
علی | ۱ هفته پیش
من به عنوان مدیر یک ساختمان سی واحد همیشه مشکل داشتم وبا جلسات مکررتوانستم همگان را کم و بیش قانع کنم یکی از دلیل ها این بودایا وقتی می‌خواهید ساختمانتان را اجاره ویا بفروش برسانیداملاک مربوطه به مشتری میگوید که ساختمان شما فول امکانات هست یا خیر وبعد از طر ح این موضوعات موفق به همکاری شدم
0
0
مهرا ر | ۱ هفته پیش
در بعضی کشورها در اسانسور با انداختن سکه بازمیشه
بهترین راه دراین مملکت همینه که دست توجیب همدیگر نکنیم .
1
14
ف ش | ۱ هفته پیش
سلام
کسی که آپارتمان نشینه باید پیه همه چیو به خودش بماله
و در آپارتمان همه هزینه ها مشاع میباشد
اعم از آسانسور. حیاط هزینه پشت بام و پارکینگ وشارژ آسانسور
کسی که نمیخواد خودشو درگیر این چیزا کنه باید خونه مستقل ویلایی داشته باشه. والسلام
9
3
فتح | ۱ هفته پیش
سهم طبقه همکف بايد پنج درصد طبقه بالاتر باشد
1
1
منصور | ۱ هفته پیش
باید که به نسبت طبقه و یا نسبت افراد ساختمان هزینبه مرداخت شود
1
7
احسان | ۱ هفته پیش
اصلا چرا طبقه هم کف ساخته شده یاباید شریک باشن در هزینه ها یا ساختن همکف کلا خلافه
3
1
پاسخ ها:
علی | ۱ هفته پیش
خلاف دیدگاه شماست که آرامش و آسایش استفاده از آسانسور با شماست توقع داری بقیه پولشو بدن دقیقا امسال شما کسایی هستن که میگن مخارج عروسی به عهده پدر داماده اما با
0
1
هزاردستان | ۱ هفته پیش
بی اطلاعی از قوانین جدید، پیرو نظریه مشورتی شماره 7/1402/999 مورخ 1403/05/27 اداره کل حقوقی قوه قضاییه، واحدهای طبقات زیر همکف، همکف و اول که عرفا استفاده متنابهی از آسانسور ندارند، از پرداخت کلیه هزینه های مربوط به نصب، راه اندازی، تعمیر و نگهداری آسانسور معاف هستند
4
10
رضا زرقانی | ۱ هفته پیش
چون قانون نیست طبقه همکف که هیچ استفاده از آسانسور نداره باید پول زور بده ولی نباید قانون را ملاک قرار بدهیم انسانیت رو در نظر بگیریم و به هم نوع خودمان ظلم نکنیم .وسلام
3
20
علی | ۱ هفته پیش
نظرتون کاملا سلیقه ای و منطقی است
3
5
عاقبتی . | ۱ هفته پیش
من پرداخت هزینه آسانسور برای طبقه همکف را بصورت مساوی با طبقات دیگر رد میکنم
6
24
شاهپور | ۱ هفته پیش
هزینه ی اشتراک برای همه ی واحدها یکسان میباشد فقط درصورت رضایت از واحدهای دیگه میتونن این هزینه رو پرداخت نکنن
8
4
سیاوش آذرنوش | ۱ هفته پیش
هزینه باید متناسب با میانگین میزان قبوض مصرفی برق و آب و گاز ساکنین محاسبه شود یعنی میزان مصرف برق و اگر کنتور آب و گاز جداگانه دارند میانگین گرفته شود و نسبت بدست می آید که سخت هم نیست
موفق باشید
3
4
محمد | ۱ هفته پیش
گرفتن پول تعمیرات و بازسازی آسانسور از طبقه همکف بی عدالتی است الان کولر ما در بالکن هست واصلا از آسانسور استفاده نمی‌کنیم ولی حتی مبلغ بازسازی که چندسال یکبار انجام میدهند از ما میگیرند که واقعا ما راضی نیستیم
4
22
علی اسدی | ۱ هفته پیش
بنظر بنده هرکسی موقع خرید آپارتمان فکر اینجا نبوده توی آپارتمان همه چی مشترک هست مثل مسافرخانه پارس می مانه😱👺👹
2
12
محمد پارسا | ۱ هفته پیش
این مقاله کاملا اشتباهه چون قیمت آسانسور ربطی به واحد همکف نداره.چون استفاده ای نداره .باید براساس استفاده از آسانسور پول پرداخت بشه .هنکف که نباید پول ویو ابدی واحد طبقه ی شش رو بده .هزینه ی نگهداری و تعمیر آسانسور باید از طبقات بالا گرفته بشه چون آسانسور نباشه اونا بدبختن نه طبقه همکف .هرچقد استفاده بیشتر پول نگهداری بیشتر .قاعدتا کسی که لامبورگینی سوار میشه هزینه ی تعمیر و قطعات خیلی بالاتری میده تا اونی که پراید سوار میشه .عشق و حال هزینه داره عزیزم
14
41
پاسخ ها:
کیوان | ۱ هفته پیش
منم با نظر ایشان موافقم .من ۷ ساله که در یک آپارتمان در طبقه همکف ساکنم توی این مدت حتی ۷ بار از آسانسور استفاده نکردم اگه هم استفاده کرده باشم یا برای نظردهی ساختمان بوده یا جلسه ساختمان در یکی از واحدهای طبقه بالایی بوده. من حتی برای ورود و خروج از ساختمان از جلو درب آسانسور هم رد نمیشم گاها اتفاق افتاده بچه‌های واحدهای بالایی بعنوان یک اسباب بازی از آسانسور استفاده کردن چرا من باید هزینه تعمیر و نگهداری پرداخت کنم .یه مدت آپارتمان رو برا فروش گذاشته بودم به هر کی میگفتم آسانسور داره میگفت درش رو گل بگیرید آسانسور میخوام چکار ،یعنی روی قیمت ملک هم برای ما تاثیری نداره ، اونوقت ما سالانه باید جدا از شارژ به اندازه طبقه ۶ هم هزینه آسانسور بدیم این کجاش عدالت علی هستش ،بنظرم این قانون باید تغییر کنه...لطفا نشر بدید ممنون
7
27
همشهری | ۱ هفته پیش
البته که این مقاله صد در صد درسته کامل مطالعه بفرمایید.
10
3
مهدیه | ۱ هفته پیش
به نظر من خیلی ظلم هست به طبقه همکف که بقیه استفاده میکنند وخراب میشه اسانسور طبقه همکف پول خرابیسو بده واینکه اصلا هیچ تاثیری در مبلغ خانه نمیشود این تفسیریه که شمادارین برامن مه طبقه همکفم چه تاثیری داره جز سروصدای اسانسور واز لحاظ شرعی درست نیست پول اضافه گرفتنه
9
34
پاسخ ها:
هومن | ۱ هفته پیش
آیا با آسانسور به پشت بام نمیرید یا از پارکینگ به طبقه خودتون نمیاید؟
12
11
زهرا | ۱ هفته پیش
خواستم بدونم برای محاسبه هزینه شارژ ساختمان قانونی وجود دارد.
بعد اینکه چه مواقعی هزینه افزایش پیدا می کنه
و اینکه امسال چند درصد شارژ به نسبت سال گذشته افزایش پیدا کرده
2
5
پاسخ ها:
علی | ۱ هفته پیش
خواهر من هر ساختمان نصبت به هزینه هایی که داره و تعداد واحد ها تقسیم میشه و مبلغ مشخصی براش تعیین نشده اما نسبت به نرخ تورم در سال جدید میتونید مبلغ شارژ رو افزایش بدید که اصولاً در جلسه ساختمان مبلغ رو نسبت به رای اکثریت مشخص میکنند
0
0
farideh | ۱ هفته پیش
هزینه های ساختمان باید برحسب تعداد نفرات ساختمان باید پرداخت شود نه بر حسب متراژ
4
18
پاسخ ها:
خدابنده | ۱ هفته پیش
هزینه بر مبنای متراژ صحیح است نه نفرات چون ممکن هست یک طبقه ۶ نفر باشد ولی رفتو آمد کم داشته باشد . یکی ممکن هست کم جمعیت باشد ولی رفت و آند زیاد داشته باشد
8
8
محمد | ۱ هفته پیش
اگر قانون ملاک بگیرم
0
0
علیرضا | ۱ هفته پیش
همین آسانسور درصورت نبودن در صدای رفت و آمد طبقات بالا تأثیر دارد
و اگر طبقه پایین پرداخت مخارج را قبول نکند .پس طبقه
وسطییا پایین هم هزینه ایزوگام را پرداخت نکنند.
چون سقفی ندارند که نیاز به ایزوگع ندارد
17
13
عباس | ۱ هفته پیش
بنظرمن که این قانون اشتباه و پر از ایراد هست . یعنی کسیکه میخواد یک واحد از طبقه همکف خریداری کنه ، نمیفهمه یا نمیدونه آسانسور واسه طبقات فوقانی یه مزیت بحساب میاد نه واسه همکف ؟ و اگر متراژ یک واحد دو برابر سایر واحدها باشه ولی فقط یکنفر ساکن اون واحد باشه اما سایر واحدها هر کدوم ۴ یا ۵ نفر ساکن باشن ، بازم متراژ بزرگه باید بیشتر پول بده ؟
7
22
ع ق | ۱ هفته پیش
چرا همش به نفع مالکان نظر میدید کدوم مزایا به منه مستاجر جه مربوط میشه که قیمت خونه رو میبره بالا بس کمید دیگه
4
17
مریم پژوهان | ۱ هفته پیش
منزل ما15واحدمی باشدازهرکدوم واحددومیلیون پانصدگرفتن
1
4
Arman | ۱ هفته پیش
سلام ببینید بستگی به محل قرارگرفتن آسانسوردارد.
اگرآسانسوراز طبقه همکف شروع به بالارفتن می کنددراینصورت مراحمت بیشتری برای سوارشدن به آسانسورداردونیز فضای کمتری درجلوی درب طبقه همکف قرارداردوهمچنین دیدداخل آپارتمان ومزاحمت همسایه ها بیشترمی باشد.
ضمناهزینه برق آسانسوربه دلیل طبقات بالاترومیزان مصرف آنهابیشترهست ولی طبقه همکف نیزبایدهزینه اضافی برق مشترک راپرداخت کنند.
بنابراین انصاف نیست که طبقه همکف همانند سایرطبقات به ویژه طبقات دوم به بالاکه مجبوربه استفاده ازآسانسورهستندو
اگرآسانسورنباشد
آپارتمان آنها ارزش کمتری داشت ونفعی برای طبقه همکف ندارد.
پس دراین صورت پرداخت هزینه آسانسور می بایستی براساس ضریبی از تعدادطبقات تقسیم برطبقه محاسبه شودیعنی همانطور که ارزش طبقات بالاتر بیشتر هست هزینه آسانسور آنها هم می بایستی بدلیل مصرف بیشتر ازآن بیشترباشد.
۲ اگرآسانسوراز پارکینگ شروع شود یعنی پارکینگ همکف محاسبه می شود. دراینصورت هزینه ها شامل واحد یک به بالا براساس ضریب طبقه آن خواهدشد.
اینطوری عدالت برای طبقات رعایت می شود.
3
25
مدیر ساختمان | ۱ هفته پیش
شفافیت مالی ساختمان یکی از مهمترین وظیفه های مدیر ساختمان هست،ما مدتی هست داریم از نرم افزار مدیریت ساختمان همساده ها استفاده میکنیم، خیلی کارمون راحت شده، حتما از برنامه استفاده کنید تا همه قشنگ ببینن کجا چی را خرج میکنید تا راحت تر پول شارژ را بدن
2
7
سید رسول موسوی | ۱ هفته پیش
سلام. قسمتی از مطالب بحق و درست است. ولی سهم یک اندازه بی عدالتیه. هم کف باید کمترین هزینه ،بعد طبقه اول و بعد...
1
16
ناشناس | ۱ هفته پیش
حالا اگه مثلاکف حیاط لوله ها پوسیده باشه وبه انبار.طبقه همکف آب نشت کنه آیا.برای تعمیرش باید.همه مجتمع هزینه تعمیر.بدهندیافق
ط طبقه همکف خودش بایدهزینه کنه وهزینه اش به عهده طبقه همکفه ؟
6
4
ناشناس | ۱ هفته پیش
اقا واقعا برات متاسفم برای .همین کار ها است کردیدکشور به پر پرونده قضاییه است.
2
6
سیدمحمود | ۱ هفته پیش
به نظر من هم نصبت متراژ هم تعداد نفرات هم رفت آمد میهمانان و خانواده باید حساب شود ولی باز به توافق ساکنان بستگی دارد
2
1
جمال | ۱ هفته پیش
با سلام وخسته نباشید
دوستان اشاراتی داشتن اینجانب کارشناس حقوقی املاک و 15 سال مشاور حرفه ای حوزه مشهد هستم
اما درکل همان هزینه برق 3 فاز آسانسور و روشنایی پله ها و پارکینگ برای سهم همکف کفایت می‌کنه
به گفته دوستمون سالی یک یا دو بار برای آنتن یا ماهواره بهانه خوبی برای گرفتن هزینه از همکف نیست
در پایان به همون اندازه درب آسانسور و یا درب مجموعه بهم میخوره و در هر زمان از روز وشب خودروها وارد میشن و تا حدودی سلب آسایش همکف میشه کفایت می‌کنه و باعث بی ارزش شدن فروش همکف میشه ، کافیه
والسلام ارادتمند جمال
3
19
مهدی | ۱ هفته پیش
با سلام و احترام
با یک حالت متداول که اکثر ساختمانها را پوشش می دهد شروع کنیم.
ساختمان پنج طبقه رو پیلوت(پارکینگ) را درنظر بگیریم.
فارغ از استفاده یا عدم استفاده طبقه اول از آسانسور برای رفت و آمد که معمولا استفاده میکنند؛ آیا طبقه اول از امکانات خود در پشت بام استفاده می‌کند یاخیر؟
مثل کولر و اسپیلیت؛آنتن تلویزیون و ...؛منبع آب احتمالی و غیره
آیا برای رفتن به پشت بام که شش طبقه هست از آسانسور استفاده می کند؟
اگر درب آسانسور در طبقه اول تعبیه شده و امکان استفاده آسانسور برای ایشان فراهم شده و از طرفی سرویسکار آسانسور بر اساس تعداد طبقات هزینه دریافت می‌کند آیا طبقه اول نبایستی هزینه بابت آسانسوردپرداخت کند؟
پس موضوع رو به دو بخش تقسیم کنیم.
آیا طبقات پائین بایستی هزینه آسانسور را بدهند؟
به طور قطع بلی
آیا میزان پرداخت بایستی تفاوت داشته باشد؟
به نطر موضوع بایستی از بعد حقوقی؛ شرعی ؛ عرفی ؛ اخلاقی و در نهایت رضایتمندی ساکنین طبقات پایینی بررسی کامل صورت گرفته و جمع بندی شود.
0
7
پاسخ ها:
کیوان | ۱ هفته پیش
این نظر شما درست نیست کولرهای ما در داخل تراس تعبیه شده هر کی توی تراس واحد خودش بعد ما آنتن سرخود داریم یعنی گذاشتیم پشت پنجره ، منبع آب هم نداریم ، یعنی سالی یک بار هم استفاده نمیکنیم کجای این عدالته
1
3
پرویز | ۱ هفته پیش
عادلانه نیست.من سالی دوبار ازآسانسور استفاده نمیکنم ولی طبقات بالا وپرجمعیت روزی حداقل ۱۰ با ربه نظر من طبقه اول فقط باید شارژ بازدید ماهانه رابپردازد.
2
12
محمد | ۱ هفته پیش
با بودن آسانسور و ارزش پیدا کردن طبقات بالایی و خرید و فروش و مستاجر پسند بودن چه نفعی به طبقه همکف میرسه.
2
11
پاسخ ها:
akhale*** | ۱ هفته پیش
کسانیکه طبقات بالای واحد‌های بدون آسانسور را خریداری یا اجاره میکنند از وسعت مالی پایینتری برخوردارند که نهایت در پرداخت شارژ هم دچار مشکل می‌شوند و مشکلات ناشی از عدم پرداخت و یا بهانه های مختلف طبقه اول را هم به نحوی درگیر میکند،به نظر من وجود آسانسور برای طبقه اول هم ارزش دارد و در نوع تفکر و نگرش و تیپ اجتماعی ساکنین و ارزش واحد اول هم تاثیر گذار است در هر صورت ظاهراً قانون در پرداخت کلیه هزینه ها برای همه واحدها فرقی ایجاد نکرده و باید به قانون تمکین کرد
0
0
محمد | ۱ هفته پیش
اگر همسایه ما گاو شیر دوش داشته خودش از آن استفاده می کند آیا بنده باید در خرید علف سهم داشته باشم
3
10
طبقه.اول. | ۱ هفته پیش
سلام.نگارنده
0
0
محمد | ۱ هفته پیش
وقتی هیچ استفاده ای از آسانسور ندار
8
15
پاسخ ها:
خودم | ۱ هفته پیش
کل قوانین تملک آپارتمان اگر بخواهیم نسبت تناسب بگیریم ۵ درصد قوانین مدنیه قانونگذار یا قانونگذاران فقط قوانین آپارتمان رو تدوین نکردند ۹۵ قوانین دیگر هم تدوین کردند پس خیلی وقت نداشتن تا به تمام جزئیات بپردازند مضاف بر اینکه یک ساختمان چهار طبقه هم آسانسور داره و طبقات باید سهم شارژ پرداخت کنند و این قوانین تملک آپارتمان مشمول شهرک‌های مدیریت واحد هم می‌شه به عنوان مثال شهرک آتی ساز و خیلی از شهرک‌های دیگه‌ای که هزینه‌ها به صورت شهرکی محاسبه می‌شه یعنی پول آب یا پول گاز برای کل شهرک یک قبض صادر میشه تمام هزینه‌های آسانسورها نگهبانی‌ها سرایدارها از طریق مدیریت متمرکز پرداخت می‌شه و اونجا نمی‌تونه بین چند صد ساکن و واحد آپارتمان نسبت تناسب تعیین کنه کدام واحدها در کدام هزینه‌ها شریک هستند و کدام در کدام هزینه‌ها شریک نیستند پس مجبور قانون رو برای تمام ساکنین به صورت مساوی اجرا کنه اما در مجتمع‌هایی که واحدشون کمه و میشه این کار رو انجام داد باید فرق گذاشت بین کسی که از امکاناتی استفاده نمی‌تونه بکنه حتی اگر بخواد و کسی که هر روز از این امکانات استفاده می‌کنه
1
3
ایرانی | ۱ هفته پیش
قانون یک موضوع قراردادی است که جهت حل مشکلات به ذهن قانونگذار رسیده و لزوماً با عدالت همخوانی ندارد مثلاً پرداخت هزینه بر اساس متراژ به نظر ناعادلانه است و بر اساس میزان استفاده مثلاً بر اساس تعداد ساکنین یک واحد باید باشد. قانونگذار خودش هم در آخر قوانین آپارتمان ها نهایتا درمانده شده و گفته بر اساس توافق ساکنین هم می تواند باشد. یا تصمیم هیئت مدیره منتخب ساکنین. به هر حال الان اگر حتی یک واحد خالی هم باشد بعضی جاها که همسایگان زرنگ داشته باشند شارژ و تمام هزینه ها را تمام و کمال دریافت می کنند.
4
19
مهدی جلائی | ۱ هفته پیش
کارشناس محترم این همه درمورد ارزش افزوده ملک گفتی کیف مالک کوک در مورد هزینه نگهداری ساختمان از جمله تعمیرات آسانسور که مالک منافع ارزش افزوده را می بلعد چه ربطی به مستاجردارد شما به تفکیک هزینه های مالک ویا مستاجر اصلا اشاره نکروبد احتمالا چند تا خونه داری این همه مغلطه چیه ؟؟
2
13

hits