به گزارش دلگرم، آبشار آهکی، نگین طبیعت سوادکوه و یکی از زیباترین آبشارهای پلکانی شمال ایران است که در قلب جنگلهای هیرکانی واقع شده است.
این آبشار شگفتانگیز از تپهای جنگلی سرچشمه میگیرد و در مسیرش چند آبشار کوچک و حوضچهی طبیعی را تشکیل میدهد که همگی در نهایت به آبشار اصلی و آهکی آن میرسند. دیوارههای آهکی و پلکانی آبشار جلوهای کمنظیر به آن بخشیده و اطرافش را درختان انبوه و سرسبز در آغوش گرفتهاند.
برای رسیدن به این چشمانداز طبیعی، باید از دل جنگلی بکر و دستنخورده عبور کنید؛ تجربهای که نهتنها هوای تازه و عطر خاک نمزده را به شما هدیه میدهد، بلکه آرامش و سکوت طبیعت را نیز بهطور خالصانه به شما القا میکند. آبشار آهکی سوادکوه، تجربهای است که شاید مشابه آن را در هیچ جای دیگری پیدا نکنید.
از جاذبههای گردشگری زیبای ایران میتوان به اسکلیم رود سوادکوه که در استان مازندران و در قلب جنگلهای هیرکانی قرار دارد، اشاره کرد. معنی اسکلیم در زبان فارسی کاکنج یا عروس در پرده است! به همین دلیل این جاذبه به عروس آبشارهای سوادکوه معروف شده است و سفر خوبی برای کسانی بهحساب میآید که میخواهند هم رودخانهنوردی و جنگل نوردی را تجربه کنند و هم از تماشای آبشاری شگفتانگیز لذت ببرند.
این آبشار زیبا که قدمتش به دوران ژوراسیک برمیگردد، در دهستان لفور قرار گرفته و فاصلهی زیادی با پایتخت ندارد. لفور بهشتی روی زمین است که با داشتن ۸۴ آبشار توانسته لقب سرزمین آبشارها را کسب کند!
آبشار اصلی که در اسکلیم رود واقع است، ۳۲ متر ارتفاع دارد. آبشار گالش کلا از تپهای جنگلی به پایین میریزد و به دلیل داشتن املاح خاص حوضچههای آهکی را پدید میآورد. این املاح آهکی خواص درمانی دارد و ممکن است برای رفع کسالت مفید باشد.
اگر میخواهید آبشار آهکی اسکلیم رود را ببینید، باید از تهران به سمت فیروزکوه رانندگی کنید. وقتی به جاده فیروزکوه رسیدید، مسیر خود را به سمت سوادکوه و شیرگاه ادامه دهید. در شیرگاه باید پس از طی کردن حدود ۲۵۰ کیلومتر به جنگل لفور وارد شوید. بعد از ورود به جنگل چند کیلومتر (حدود دو سه ساعت) باید پیادهروی کنید و از میان جنگلهای زیبا و قدیمی بگذرید تا به آبشار خیرهکننده اسکلیم رود برسید. البته زمان رسیدنتان به اسکلیم رود بستگی به سرعت و استراحتتان هم دارد. در طول راه آبشارها و حوضچههای زیبای دیگری هم میبینید و طبیعتگردی شگفتانگیزی را تجربه میکنید! سپس به آبشار گالش کلا میرسید که ۳۲ متر ارتفاع و شکل پلهای دارد.
منبع: توریسیم آنلاین
دیدگاه ها