به گزارش دلگرم، کارشناسان در گزارشی تازه نحوه عملکرد داروهای کاهش وزن نظیر «اوزمپیک»، «ویگووی» و «مانجارو» و عوارض جانبی آنها را توضیح داده و به پرسشهایی درباره بازگشت وزن پس از قطع دارو پاسخ میدهند. داروهای «سماگلوتاید» (ویگووی و اوزمپیک) و «تیرزپاتید» (مانجارو) در بازار عرضه میشوند و هر دو بهصورت هفتگی به پوست بالای بازو، ران یا معده تزریق میشوند. این داروها با الگوبرداری از هورمون «پپتید شبه گلوکان -۱» (جیالپی-۱) عمل میکنند که به سرکوب اشتها کمک میکند.
عوارض جانبی و کنترل مصرف
شایعترین عوارض جانبی این داروها شامل احساس بیماری، استفراغ، نفخ، یبوست و اسهال است. برخی افراد نیز ریزش مو را گزارش کردهاند. در موارد نادر، مشکلات کیسه صفرا، کلیه و افسردگی مشاهده شده است. این عوارض ممکن است خطرناک باشند اگر داروها تحت نظر پزشک تجویز نشوند.
بازگشت وزن پس از قطع دارو
با قطع مصرف این داروها، خطر افزایش وزن دوباره وجود دارد زیرا توقف دارو به معنای بازگشت هوسهای غذایی است. کارشناسان توصیه میکنند که افراد در کنار مصرف دارو، سبک زندگی سالمی را انتخاب کنند تا عادتهای مثبت را حفظ کنند. تحقیقات نشان میدهد که عمده وزن کاهش یافته حدود یک سال پس از قطع دارو بازمیگردد.
ارزیابی چاقی با شاخص توده بدنی
شاخص توده بدنی (BMI) برای ارزیابی وضعیت وزنی افراد استفاده میشود. افراد با BMI زیر ۱۸.۵ کموزن، بین ۱۸.۵ تا ۲۴.۹ وزن سالم، ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن، ۳۰ تا ۳۹.۹ چاق و ۴۰ و بالاتر چاقی شدید دارند. همچنین، افرادی با پیشینه آسیایی باید از مقادیر کمتری برای ارزیابی چاقی استفاده کنند.
منبع: افکارنیوز
دیدگاه ها