
درمان جدید آلوپسی با اسکالپ
انواع آلوپسی از طاسی با الگوی مردانه (که آلوپسی آندروژنیک، آلوپسی آندروژنتیک، و آلوپسی آندروژنتیکا نیز نامیده میشود و در فارسی میتوان آن را به طاسی وابسته به هورمون مردانه یا کچلی آندروژنیک نیز ترجمه کرد) گرفته، تا مواردی همچون طاسی منطقهای یا همان آلوپسی آره آتا، که شامل از دست دادن منطقهای مو در برخی از نواحی سر یا بدن است .
همینطور طاسی کامل یا همان آلوپسی توتالیس، که به از دست دادن تمامی موی سر بهطور کامل اطلاق میگردد، و نیز ریزش موی سرتاسری یا همان آلوپسی یونیورسالیس، که شامل از دست دادن تمام موهای سر و بدن میباشد را، در بر میگیرد.
انواع ریزش مو
- طاسی مردانه
آلوپسی آندروژنیک مردانه یا طاسی مردانه ریزش مو تیپ مردانه را نمیتوان یک بیماری محسوب نمود. این وضعیت بهطور معمول در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد این وضعیت هستند اتفاق میافتد و در واقع نوعی پاسخ فیزیولوژیک بدن آنها به آندروژنها یا همان هورمونهای مردانه میباشد.
موهای ناحیه سر در انسان با وجودیکه رشد غیر وابسته به هورمون جنسی مردانه (آندروژن) دارند، امّا دارای گیرندهٔ خاص هورمونهای جنسی میباشند و به همین دلیل این هورمونها میتوانند بر ریزش مو مؤثر باشند.
در مردان بخشهای فرونتوتمپورال یعنی نواحی جلو و اطراف و مرکز سر دارای گیرنده هورمونی هستند امّا در زنان تمام موهای ناحیه سر دارای گیرنده آندروژنی میباشند. به همین دلیل در مردان اول ناحیه جلوی سر کاهش مو داریم و بعد ناحیه مرکزی و سپس این دو ناحیه بهم میرسند.
برای درمان الوپسی مردانه از آنتی آندروژن (مانند فیناستراید)، مینوکسیدیل موضعی و روشهای جراحی کاشت مو میتوان سود برد. بهترین کاندیداهای درمان با مینوکسیدیل مردان با سن کمتر از ۳۰ سال هستند که کمتر از ۵ سال است دچار ریزش مو شدهاند.
- طاسی زنانه
آلوپسی آندروژنیک زنانه یا طاسی زنانه را گاهی آلوپسی آندروژنیک آدرنال زنانه هم میخوانند، چرا که در برخی از این زنان سطح سرمی دهیدرواپی آندروسترون سولفات (با نماد اختصاری DHEAS) که نوعی آندروژن غده فوق کلیه (آدرنال) است، بالا میباشد.
در این زنان طرح مشخصی از آلوپسی مرکزی اسکالپ بدون فرورفتگی فرونتوتمپورال پدید میآید ولی در سایر زنان کاهش مو در تمام سر بهطور یکسان پدید میآید و زنان مانند مردان دچار طاسی سر نمیشوند.
- آلوپسی آره آتا
آلوپسی آره آتا یا طاسی منطقهای بیماری است که با آغاز سریع ریزش مو در یک منطقه کاملاً مشخص و معمولاً مدور تشخیص داده میشود. اکثریت بیماران زیر ۶۰ سال سن دارند و هیچ یافته دیگری به همراه ندارند. علت این بیماری میتواند اختلالات سیستم ایمنی مانند کم خونی ایمنی، التهاب تیروئید، دیابت و… باشد.
مبتلایان به طاسی منطقهای در یک سوم موارد خودبخود بهبود مییابند و نیازی به درمان ندارند ولی در موارد شدید میتوان از داروهای کورتون (موضعی یا تزریق داخل جلدی)، ماینوکسیدیل، پووا تراپی و… استفاده کرد.
کورتون موضعی مانند تریامسینولون را نباید به مقدار زیاد استفاده کرد چون کاهش بافت پوست و آتروفی آن را بدنبال دارد. اگر مناطق درگیر در این بیماری زیاد باشند، یا درگیری منتشر باشد، یا مژهها و ابروها درگیر باشند، و همچنین اگر با حساسیت همراه باشد و… وخامت این بیماری بیشتر خواهد داشت.
- آلوپسی توتالیس
طاسی کامل یا آلوپسی توتالیس به ریزش تمام موی سر اطلاق میشود. این بیماری دارای دورههای رشد و ریزش مو میباشد، هرچند که پروگنوز یا پیش آگهی رشد طولانی مدت مو در آن ضعیف است.
- آلوپسی یونیورسالیس
طاسی سرتاسری یا آلوپسی یونیورسالیس به ریزش تمام موی بدن اطلاق میشود، که بسیار نادر است.
این بیماری بر حسب شدت به ۴ نوع تقسیم می شود:
در نوع اول آن موها به صورت تکه تکه (منطقه ای) و در نواحی محدود می ریزد .
نوع دوم آن موهای حاشیه سر (دور مو، پشت سر، پشت گوش) ریخته می شود که پیش آگهی بدی دارد و در این نوع پاسخ به درمان، خوب نیست.
نوع سوم از این بیماری «توتالیس» است که ممکن است در این نوع از بیماری، موهای ابرو، مژه و بدن حفظ شود.
در نوع چهارم بیماری (یونیور سالیس) تمامی موهای بدن ریخته می شود؛ به طوری که حتی یک مو نیز در بدن باقی نمی ماند .
در درمان این بیماری،نوع چهارم، مقاومت به درمان بالایی دارد.گفته می شود، اگر شروع بیماری از دوران طفولیت باشد، پیش آگهی بیماری بد است.
افرادی که از سنین پایین دچار بیماری می شوند، معمولا شدت بیماری شان بیشتر از افراد دیگر است. همچنین به گفته محققان این بیماری در اشخاصی که دارای برخی از اگزماهای سرشتی (درماتیت آتوپیک) هستند، می تواند شدت بیشتری داشته باشد.
آلوپسی همراه با بیماری های دیگر
تحقیقات نشان می دهد همراهی هایی با این بیماری از قبیل بیماری های تیروئید، برخی از کم خونی ها، کمبود ویتامین ۱۲ B و برخی از بیماری های خودایمنی وجود دارد.بیماری آلوپسی آرا آتا با سیستم ایمنی بدن مرتبط است و می توان آن را نوعی بیماری سیستم ایمنی بدن ذکر کرد که سلول های سیستم ایمنی به طور غلط به فولیکول (ریشه) مو حمله کرده و سبب تخریب ریشه مو می شوند.
ولی باید دانست که این ریزش، ریزش دائمی نیست و بنا به تئوری، هر زمانی احتمال برگشت بیماری وجود دارد و هر وقت که سیستم ایمنی، این دشمنی را با مو فراموش کند، احتمال برگشت موآن هست، پس می توان نتیجه گرفت که در این بیماری، همیشه راه امیدواری وجود دارد.
طبق بررسی های به دست آمده، این که چرا سیستم ایمنی به ریشه مو حمله می کند، هنوز مشخص نیست و آنتی ژنی که در سطح فولیکول مو قرار دارد، به اشتباه با سیستم ایمنی بدن تعامل کرده و سلول های سیستم ایمنی که «لنفسیت ها» هستند، به دور فولیکول مو تجمع کرده و سلول های فولیکول دست از تکثیر کشیده و مو می میرد و جای آن مویی رشد نمی کند.
حمله لنفسیت های سیستم ایمنی در نمونه برداری های آسیب شناسی به حمله زنبورهای عسل تشبیه می شوند. (لنفسیت ها نوعی از گلبول های سفید هستند) که همانند زنبور عسل دور ریشه مو جمع شده و باعث عدم تکثیر ریشه مو می شوند.
عوامل بروز بیماری آلوپسی
این بیماری در زن و مرد از شیوع یکسانی برخوردار است و ممکن است از هر سنی شروع شود.یکی از عواملی که باعث بیدار شدن و فعال شدن این بیماری می شود «استرس» است که با مکانیسم های پیچیده سیستم عصبی مرتبط است که باعث می شود ریشه مو صدمه ببیند.
جالب است بدانید موهایی که در این بیماری ریخته می شوند، موهای مشکی هستند و معمولا موهای سفید در این بیماری گرفتار نمی شوند.
مثلا وقتی گفته می شود فلانی یک شبه موهایش سفید شده است. کسی است که آلوپسی آراآتای توتالیس گرفته است و تمامی موهای مشکی اش ریخته و فقط موهای سفیدش باقی مانده است، به همین خاطر است که فکر می کند یکشبه موهایش سفید شده است.

فواید تزریق تریامسینولون در سر برای درمان ریزش مو
روش های درمان بیماری آلوپسی
این بیماری پیشگیری خاصی ندارد و چون به دلایل ناشناخته بروز می کند، راهی برای آن وجود ندارد ولی مهمترین درمان (سرکوب کردن) سیستم ایمنی بدن است و اساس درمان داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی است که معمولا برای مناطق موضعی محدود این امر از تزریق واکسن استروئید (آمپول کورتون) با دوز مناسب در ناحیه استفاده می شود که سبب کاسته شدن تهاجم سلول های لنفسیت می شود.
«محلول ماینوکسیدل» نیز در برخی موارد مورد استفاده قرار می گیرد. در موارد شدید این بیماری از داروهای سرکوبگر قوی سیستم ایمنی به صورت عمومی استفاده می شود و اینجا پزشک است که ارزشیابی می کند که آیا درمان ارزش ریسک و به مخاطره افتادن سیستم ایمنی بدن را دارد یا خیر.
همچنین یکی از درمان های جدید را می توان (ایمنی درمانی) ذکر کرد که بیمار با دارویی به نام دیفن سیپرون سیستم ایمنی خود را تحریک می کند و با تحریک آن مکانیسم های ناشناخته باعث بهبود ضایعه می شوند.
بهترین درمان برای آلوپسی | ریزش سکه ای مو (ترمیم مو به روش HRT)
در حال حاضر تنها راه حل و بهترین راه حل برای درمان بیماری آلوپسی ترمیم مو به روش HRT می باشد که در این تکنیک نیازی به بانک موی فرد نبوده و تمامی بانک مو از طریق مرکز تخصصی موی رنسانس تامین می گردد.
در ترمیم مو به روش HRT شبکه ای شبیه سازی شده از پوست سر انسان با استفاده از کراتین های گیاهی روی پوست سر فیکس می شود که موها روی آن بافته شده است شایان ذکر است تمامی موهای در این تکنیک 100% طبیعی بوده و غیر قابل رشد می باشد و برای کودکان، آقایان و حتی بانوان هم انجام می گردد
همانطور که شاید اطلاع داشته باشید، آلوپسی میتواند به مرور بزرگ شود و این بزرگی تا حدی زیاد شود که موجبات طاسی سر شخص را فراهم آورد. برای همین، بسیاری از افرادی که مبتلا به آلوپسی هستند، مجبور به کاشت مو میشدند.
البته در حال حاضر راه حل های بهتری برای درمان آلوپسی وجود دارد، مثل انجام اسکالپ موی سر (البته این اقدامات درمانی نیستند، چراکه این بیماری درمان قطعی ندارد، بلکه صرفا باعث عدم دیده شدن پوست سر شما میشوند).اسکالپ آلوپسی برای طراحی، تقریبا در تمام سر طراحی میشود، یعنی علاوه بر خط پیشانی، خط ریش و حتی خط پشت سر شما نیز طراحی میشود. این مورد البته شباهتی به اسکالپ اسپرت نیز دارد که در آینده بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. اگر شما نیز مبتلا به آلوپسی هستید.