چطور اثر کافئین قهوه را از بین ببریم؟
قهوه یک نوشیدنی پر کافئین است و مصرف آن باعث ایجاد سرحالی، حس بیخوابی و گاهی اوقات عوارض ناخوشایند دیگری میشود. از آنجایی که تاثیر قهوه برای چند ساعتی در سیستم بدن شما باقی میماند، پس برای دفع کافئین از بدن باید کارهایی انجام دهید تا کمکم بتوانید اثر کافئین را خنثی کنید.
اگر شما هم اول هفته پر کافئینی را شروع کردهاید و الان با عوارض مصرف بیش از حد این نوشیدنی دستوپنجه نرم میکنید یا اگر نزدیک به ساعت خوابتان مقدار زیادی قهوه نوشیدهاید و حالا میخواهید این کافئین را از سیستم بدن خود خارج کنید تا شاید بتوانید سر ساعت بخوابید و به اندازه کافی استراحت کنید، این مطلب برای شما آماده شده است:
7 اقدام برای کنترل و خنثی کردن کافئین قهوه
وقتی درگیر عوارض مصرف بیش از حد قهوه میشویم، این سوال برایمان پیش میآید که چطور اثر کافئین زیاد را در بدن خنثی کنیم؟
اول از همه بگویم که اگر خیلی حالتان بد است و علائم اوردوز کافئین دارید، بهتر است که کمک پزشکی حرفهای را دریافت کنید. اگر به سختی تنفس میکنید، در قسمت سینهتان احساس درد دارید، استفراغ یا حتی حالات توهمی دارید، بهتر است حتما به پزشک یا درمانگاه مراجعه و مراقبتهای پزشکی مربوط را دریافت کنید.
اما اگر شرایطتان خیلی اورژانسی نباشد، برای خنثی کردن اثر قهوه، بعضی از ترفندهای زیر را که ممکن است به شما در خارج کردن کافئین قهوه از سیستم بدنیتان کمک کند را امتحان کنید:
1- آب بنوشید
نوشیدن آب لزوما اثر کافئین را خنثی نمیکند، اما با هیدراته نگه داشتن بدن بهتر میتوانید با عوارض مصرف بیشاز حد قهوه کنار بیایید. دهیدراته بودن بدن باعث میشود که تاثیرات کافئین برای مدت طولانیتری در بدن شما باقی بماند. به صورت کلی، توصیه میشود که به ازای هر فنجان قهوهای که مینوشید، یک لیوان آب هم میل کنید، اما اگر تاثیرات مصرف قهوه شما را خیلی اذیت میکند، آنقدری آب بنوشید تا ادرارتان به رنگ زرد کم رنگ در بیاید.
2- ورزش کنید
حالا که سرحال هستید و بیخواب شدهاید، شاید پیادهروی یا دویدن ورزش مناسبی باشد تا به بدن خود کمک کنید که انرژی کافئین را زودتر بسوزاند و از سیستم بدنتان خارج کند.
3- میوه و غذاهای پر از فیبر نخورید
مصرف میوه و غذاهای پر از فیبر سرعت جذب کافئین در بدن را پایین میآورد، بنابراین بهتر است برای مدتی غذاها و میوههایی مثل سیب، تمشک، هلو، ماکارونی، عدس، جو و موارد مشابه را مصرف نکنید. به جای مصرف این غذاها و میوهها مصرف بروکلی، گل کلم، کلم فندقی که به خارج کردن کافئین از بدن کمک میکند را جایگزین کنید.
4- کافئین بیشتری مصرف نکنید
اگر تا اینجا کافئین زیادی مصرف کردهاید، حواستان باشد که کافئین بیشتری از طریق خوراکیها یا نوشیدنیهای دیگر وارد بدن خود نکنید. مثلا یک فنجان چای یا حتی مقداری شکلات ممکن است سطح کافئین مصرفی شما را به شدت بالا ببرد و مشکلات جدیدی برایتان داشته باشد. اگر به نوشیدنی نیاز دارید از نوشیدنیهای جایگزین قهوه با حداقل کافئین استفاده کنید.
5- مکملهای ال تیانین مصرف کنید
مکملهای ال تیانین به کاهش اضطراب و فشار خون شما کمک میکند، اما توصیه میشود که بدون مشورت با پزشک از این مکملها استفاده نکنید.
6- الکترولیت مصرف کنید
اگر اسهال دارید و بدنتان آب زیادی را از دست داده است و مصرف آب ساده به کاهش عوارض مصرف قهوه کمکی نکرده است، توصیه میشود که حتما الکترولیت مثل قرص یا پودرهای پدیالیت را مصرف کنید.
کافئین و تاثیرات کافئین در بدن
7- صبر کنید
گاهی اوقات چاره ای جز صبر کردن ندارید. تاثیر قهوه سه یا پنج ساعت بعد از مصرف آن کم میشود. در این مدت مدیتیشن یا تلاش کنید برای مدت کوتاهی چرت بزنید.
مصرف چه مقدار قهوه در روز توصیه میشود؟
به صورت معمول هر بزرگسال میتواند تا 400 میلیگرم یا 4 فنجان قهوه معادل 945 میلیلیتر کافئین در طول روز مصرف کند. البته میزان تحمل کافئین برای هر کس متفاوت است و اگر شرایط پزشکی خاص یا حساسیت و آلرژی به قهوه دارید باید مصرف قهوه را محدود کنید.
و در آخر
روش های متعددی برای اینکه اثر کافئین زیاد را در بدن خنثی کنیم وجود دارد و ممکن است فقط یک یا دو مورد از راهکارهای گفته شده برای شما مناسب باشد. پس بهتر است به یک روش اکتفا نکنید و یکی دو روش را برای کاهش تاثیر کافئین بر بدن را تست کنید تا متوجه شوید که بدن شما از کدام روش نتیجه بهتری میگیرد.
منبع : مجله بن مانو
۱ دیدگاه