دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۰۱ ذو القعدة ۱۴۴۶ قمری و ۳۰ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
نحوه محاسبه خسارت تصادف با ماشین لوکس در قانون جدید
زمان مطالعه: 6 دقیقه
برای آگاهی از نحوه محاسبه خسارت با یک ماشین نامتعارف ( لوکس و گران قیمت ) مقاله زیر را تا انتها مطالعه کنید .

قانون تصادف با ماشین گران قیمت

 

خودرو‌هایی که در بازار وجود دارند از لحاظ قیمت با یکدیگر یکسان نیستند و تفاوت‌هایی دارند. به عبارت دیگر این خودرو‌ها از نظر قیمت به دو دسته متعارف و نامتعارف تقسیم می‌شوند.

 

محاسبه خسارت با ماشین لوکس

 

ماشین های متعارف و غیر متعارف چه تفاوتی دارند ؟

بر اساس قوانین بیمه مرکزی، چناچه در زمان حادثه ارزش خودروی سواری کمتر از ۵۰ درصد خسارات بدنی در آن سال باشد، آن را خودروی متعارف و بالا‌تر از آن را خودروی غیر متعارف (لوکس) می‌نامند.

آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده‌اید که اگر با خودرویی گران‌قیمت همانند پورشه، مازراتی، ب.‌ام‌و یا بنز تصادف کنید، بیمه شخص ثالث تا چه میزان تعهدات مالی برای جبران خسارت به خودروی خسارت دیده را تقبل می‌کند؟

با نگاهی به قیمت قطعات این خودروها در بازار این پرسش بیش از پیش برجسته می‌شود.

  • براساس قیمت‌های بازار چراغ جلوی مازراتی به تنهایی 18 میلیون تومان قیمت دارد.
  •  چراغ جلوی بی‌ام و ایکس 1 به همراه متعلقات بیش از ۱4میلیون تومان است.
  • برای تعویض چراغ جلوی بنز اس ۵۰۰، حدود ۱۰میلیون تومان باید هزینه کرد.
  • تعویض چراغ جلوی پورشه پانامرا نیز ۸ تا ۱۰ میلیون بسته به نوع چراغ هزینه برمی‌دارد.
  • قیمت چراغ جلوی خودرو لکسوس نیز حدود 8 میلیون تومان است؛
بنابراین، در صورتی که یک پراید با خودرویی از این دست تصادف کند اگر شانس بیاورد و تنها به چراغ این خودروها آسیب وارد کند باید هزینه‌های میلیونی بابت خسارت به این خودروها پرداخت شود.

 

بهترین راه حل

بهترین راه‌حل، خرید بیمه‌نامه بدنه است؛ زیرا این بیمه با توجه به سقف پرداختی راننده به او خسارت پرداخت خواهد کرد.

البته بیمه مرکزی در تلاش است تا اصلاحیه‌ای درخصوص بیمه خودروهای بالای ۱۸۰میلیون تومان انجام شده و مجددا به مجلس ارائه شود.

رئیس‌کل بیمه مرکزی اعلام کرده: درصورتی که شرکت بیمه‌ای در ارائه خدمات بیمه‌ای به‌خودروهای بالای ۱۸۰میلیون تومان از قانون مصوب شورای‌عالی بیمه سرپیچی کند به‌عنوان متخلف به بیمه مرکزی معرفی شده و مورد برخورد جدی قرار خواهد گرفت.

 

 

خسارت ماشین لوکس

خسارت تصادف با ماشین مدل بالا

بر اساس قوانین و مقررات در سال‌های گذشته در صورتی که شما با ماشین مدل بالا تصادف می‌کردید، بیمه‌گذار تنها بخشی از خسارت تصادف که مربوط به تعهدات مالی مندرج در بیمه‌نامه شخص ثالث بود را تقبل می‌کرد.

بنابراین خسارت‌زننده موظف بود طبق قانون مابقی خسارت را پرداخت کند. نحوه کار نیز به این صورت بود که ابتدا خسارت باید از سوی کارشناسان رسمی برآورد می‌شد و مبلغ غرامت تا سقف بیمه مورد نظر که در سال 94 حداقل 5/ 5 میلیون تومان بود را پرداخت می‌کرد و پرداخت مابقی خسارت را به عهده شخصی که خسارت را وارد کرده بود، می‌گذاشت.

به ‌طور مثال در صورت تصادف یک پراید با یک پورشه، در صورتی که 40 میلیون خسارت به پورشه وارد می‌شد و راننده پراید مقصر بود، بیمه تنها به میزان تعهدات مالی درج شده در بیمه‌نامه خسارت را تقبل می‌کرد و مابقی خسارت باید از سوی شخصی که خسارت را وارد کرده بود، پرداخت می‌شد.

اگر فرد مبلغ تعیین شده برای خسارت را پرداخت نمی‌کرد، شخص خسارت دیده مثلا صاحب پورشه، می‌توانست به دادگاه صالحه شکایت کند و کارشناسان دادگاه مجددا میزان خسارت به خودروی وی را بررسی می‌کردند و حکم به پرداخت خسارت می‌دادند؛ در اینجا حکم توقیف اموال فرد خسارت زده صادر می‌شد.

اگر وی اموال در دسترسی داشت، به‌ عنوان خسارت توقیف می‌شد و اگر این چنین نبود، به دلیل محکومیت مالی حکم جلب وی صادر می‌شد. در این بین اگر خسارت‌زننده واقعا استطاعت پرداخت خسارت را نداشت و چهار شاهد شهادت می‌دادند که خسارت‌زننده تنها مالش همین خودروی تصادفی است که با آن امرار معاش می‌کند، قاضی برای او مبلغ خسارت را با توجه به درآمدش قسط‌بندی می‌کرد.

از آنجا که این موضوع مشکلات بسیاری را هنگام تصادف یک خودروی معمولی با خودرویی گران‌قیمت ایجاد می‌کرد و انتقادات بسیاری را متوجه نقش شرکت‌های بیمه به ‌عنوان حامی حقوق مردم می‌کرد، بنابراین در سال گذشته دولت در این بخش از قانون بازنگری انجام داد.

 

محاسبه خسارت با ماشین لوکس

 

قانون جدید تصادف با ماشین لوکس

بدین‌ترتیب، در سال 96  بند جدیدی به قانون بیمه شخص ثالث اضافه شد؛ بنابراین، در صورتی که یک خودروی معمولی با خودرویی گران‌قیمت تصادف کند، شرکت بیمه تعهد دارد، متناظر با 50 درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام خسارت وارده را جبران کند.

در این قانون بیمه‌گذار یک خودروی متعارف را مبنایی برای تعیین سقف پرداخت خسارت در نظر گرفته است؛ قیمت خودروی متعارف نیز 50 درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام در نظر گرفته شده است.

فرمول محاسبه خسارت خودرو نامتعارف

بر اساس قانون حداکثر تعهد یک مقصر در یک حادثه، درصورتی که خودرو زیان دیده نامتعارف باشد بر اساس قیمت خودرو متعارف تقسیم بر قیمت روز خودرو زیان دیده ضربدر ارزش واقعی خسارت محاسبه می‌شود.

برای مثال در برخورد یک دستگاه ۲۰۶ با یک خودروی لوکس (با ارزش روز ۶۰۰ میلیون تومان) که میزان خسارت وارده ۳۶ میلیون تومان برآورده شده باشد، محاسبه حداکثر تعهد قانونی مقصر به شیوه زیر صورت می‌گیرد:

۱۵۴ تقسیم بر ۶۰۰ ضرب در ۳۶ میلیون که ۹.۲۴۰.۰۰۰ تومان حداکثر تعهد قانونی مقصر خواهد بود.

 

یک مثال ساده در مورد خسارت‌های وارده به خودروی متعارف و نامتعارف

در اینجا با مثال‌هایی ساده به نحوه محاسبه خسارت در شرایط مختلف می‌پردازیم:

 مثال ۱ خودروی متعارف:

  • اگر یک خودروی پراید با یک خودروی پژو تصادف کند و خسارتی معادل ۵ میلیون تومان به خودروی پژو وارد کند، تمام خسارت توسط بیمه شخص ثالث مقصر پرداخت می‌شود؛ زیرا هم خسارت به خودروی متعارف وارد شده و هم از حداقل سقف تعهد مالی بیمه‌نامه (۱۱ میلیون تومان) کمتر است.

مثال ۲ خودروی متعارف:

  • اگر یک خودروی پراید با یک خودروی پژو تصادف کند و خسارتی معادل ۱۵ میلیون تومان به خودروی پژو وارد کند، خسارت خودروی پژو به اندازه سقف تعهد مالی بیمه‌نامه پرداخت می‌شود و اگر بیمه شخص ثالث با حداقل تعهد مالی سال ۹۹ خریداری شده باشد، مبلغ ۱۱ میلیون تومان از محل بیمه‌نامه و باقی خسارت باید توسط راننده مقصر پرداخت شود.

 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits