دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
علت و درمان کوچکی یکی از بیضه ها
70
زمان مطالعه: 5 دقیقه
آتروفی بیضه‌ها هنگامی رخ می‎دهد که بیضه‎ها تحلیل رفته و کوچک می‎شوند. بیضه‎ها دو غدۀ تولید مثل هستند که درون کیسه بیضه و درست زیر آلت تناسلی مردانه قرار دارند. این غده‎ها مسؤول ایجاد اسپرم محسوب می‎شوند.

تحلیل رفتن توده بیضه یا آتروفی بیضه

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان کوچکی بیضه آشنا شوید.

بیشتر بخوانید : اندازه بیضه چپ و راست : علت هم اندازه نبودن بیضه ها چیست ؟

کوچک شدن یکی از بیضه ها

تحلیل رفتن توده بیضه و ناباروری دو عارضه مهم از عوارض بیماری واریکوسل محسوب می شود.

توده بیضه ازلوله های سازنده اسپرم تشکیل شده است.هنگامی که این لوله ها در اثر عاملی مانند واریکوسل آسیب می بینند، ممکن است بیضه ها نرم شوند و تحلیل روند. روشن نیست که چه عاملی باعث تحلیل رفتن بیضه ها می شود اما اختلال در کارکرد دریچه های وریدها باعث تجمع خون در بیضه ها می شود و افزایش فشار وریدها و قرار گیری در معرض سموم درون خون ممکن است باعث آسیب شود.

دومین عاملی که احتمال ابتلا به سرطان بیضه را زیاد می کند، تحلیل رفتن بیضه به هر دلیل می باشد. یکی از علل شایع تحلیل رفتن بیضه، عفونت شدید به دنبال ابتلا به اریون است. اگر پسر بچه ای یا مردی مبتلا به اریون شود، به احتمال ۳۰ درصد یک یا هر دو بیضه وی مبتلا به عفونت بیضه اریونی خواهد شد، هر بیضه که گرفتار شود، بتدریج دچار تحلیل شده و از بین می رود. اگر ابتلا دو طرفه باشد هر دو بیضه دچار تحلیل شده و ضمن اینکه فرد قدرت باروری خود را از دست می دهد، خطر ابتلا به سرطان بیضه در وی نیز زیاد می شود.

آتروفی چیست ؟

آتروفی به معنای تحلیل رفتن یا ضعیف شدن یا در مراحل حاد تر از کار افتادن بافت می شود . آتروفی فقط بواسطه عدم خونرسانی صورت نمیگیرد! و هر عاملی که سبب تحلیل رفتگی در سلولهای اعضا شود منجر به آتروفی عضو مربوطه میگردد، در مورد آتروفی بیضه میتوان به عوامل فیزیکی مانند حرارت و یا سرمای زیاد و یا اشعه ایکس، عوامل شیمیایی مانند سموم و یا عوامل بیولوژیکی مانند میکروبها اشاره نمود و نظر به اینکه سلولهای بیضه جزء حساسترین سلولهای بدن هستند اثر عوامل فوق شدیدتر میباشد.

دلایل مختلف ممکن است که سبب نرسیدن خون به بافت بیضه شود که این نرسیدن خون(ایسکمی)هم سبب نرسیدن اکسیژن به بافت شده که شرایط هایپوکسی بوجود میاید هم مواد زاید تجمع پیدا میکند.اگه خون نرسانی حاد باشه که نکروز رخ داده و بافت از بین میرود اما اگر خون نرسانی کم باشه دچار آتروفی شده و سلول های بافت کوچک میشود.مثلا هنگامی که یک دست را گچ می گیریم،تا مدتی،کمی لاغر تر و ضعیف تر از دست دیگر می شود.آتروفی در هر جای بدن ممکن است اتفاق بیوفتد از جمله بیضه ها.بستگی به اینکه خفیف یا شدید باشد می تواند آن قسمت را تضعیف و یا حتی از کار بیاندازد.

کوچک شدن یکی از بیضه ها

علت کوچک شدن بیضه و تحلیل بیضه ها

۱- پیر شدن
۲- التهاب مزمن دستگاه تناسلی: مثل اپیدیمیدیت مزمن – پروستاتیت مزمن- و...
۳- بیضه پائین نیامده
۴- کم بودن و کم شدن فعالیت غده هیپوفیزمغزی
۵- سوء تغذیه
۶- رادیوتراپی
۷- مصرف دائم و تماس دائم با هورمون های زنانه
۸- افزایش مقدار هورمون FSH
9- سندرم Klinefelter's syndrome
10- سندرم Kallmann's syndrome
11- کمبود هورمون Gonadotrophin releasing hormone
12- کم بودن مصرف هورمون LH
13- افزایش هورمون پرولاکتین
۱۴- وجود بیماری هموکروماتوزیس
۱۵- سندرم Laurence-Moon-Biedl syndrome
16- ضربه به بیضه
۱۷- پیچش دو طرفه بیضه
۱۸- فتق ناحیه مغبنی ( نافی)
۱۹- هیدورسل( تجمع آب در کیسه بیضه)
۲۰- هماتوسل( تجمع خون در کیسه بیضه)
۲۱-واریکوسل
۲۲- عوارض جراحی واریکوسل

۲۳- بعد از عمل های ناحیه تناسلی
۲۴- بیماری Elephantiasis
25- بیماری التهاب بیضه: به علت اوریون و یا مسائل دیگر...
۲۶- وجود ویروس Lymphocytic choriomeningitis virus
27- وجود عفونتهای : اکوویروس – آربو ویروس – سل- آبله مرغان- سیفلیس – سوزاک- تب حصبه- بروسلا- لپتوسپیروزیس-
جذام
۲۸- التهاب به علت مسائل خود ایمنی کیسه بیضه...
۲۹- سندرم کروموزومی XX مردانه
۳۰- وجود بیماری ها و سندرم های: Reifenstein's syndrome – Noonan's syndrome – Dystrophia myotonica
Sertoli-cell only syndrome – Feminizing tumor – Cushing's syndrome Congenital adrenal hyperplasia Sickle-cell anaemia

31- الکلی بودن
۳۲- سیروز و نارسائی مزمن کبد
۳۳- نارسائی کلیه

تشخیص آتروفی بیضه

اصول معاینه بیضه بیمار باید کاملا صفات ثانوبه مردانه داشته باشد. کاهش موی بدن و ژنیکوماستی ممکن است بیانگر حالتهای کمبود آندروژن باشد..محتویات کیسه بیضه باید در وضعیت ایستاده لمس شوند. اندازه و قوام بیضه در معاینه اهمیت دارد. بیضه با اندازه گیری طول و پهنای آن ارزیابی می شود.با ارکیدومتر میتوان حجم بیضه را مشخص نمود.. مقادیر استاندارد اندازه بیضه در مردان طبیعی گزارش شده است.. و طول متوسط بیضه ۴٫۶ سانتیمتر( محدوده ۳٫۶-۵٫۵), عرض متوسط آن ۲٫۶ ( محدوده ۲٫۱-۳٫۲) و حجم متوسط ۱۸٫۶( ۴٫۶) است.

از آنجا که حدود ۹۰% حجم بیضه را سلولهای ژرمینال و توبولهای سمینیفر تشکیل میدهند وجود بیضه های کوچکتر و نرم تر از حد نرمال نشانه های خرابی اسپر ماتوژنز می باشد. بررسی قوام بیضه مشکل تر است. بیضه نرمال سفت بوده و بیضه غیر طبیعی نرم می باشد. در ۲ % مردان نابارور فقدان مادرزادی دوطرفه وازدفران دیده میشود.

معمولا واریکوسل در سمت چپ ایجاد میشود و موجب آتروفی همان بیضه میگردد. اختلاف اندازه بیضه چپ و راست بایستی پزشک را به احتمال وجود واریکوسل مشکوک نماید. هیپوسپادیاس انحنای غیر طبیعی الت و فیموزیس سبب می کردند سمن در طی آمیزش به اندازه کافی به داخل واژن نرسد. بزرگی سمینال وزیکولها نشانه انسداد مجرای انزالی است و ممکن است در معاینه رکتال قابل لمس باشد.


بیشتر بخوانید:

۱۱ علت درد بیضه و درمان سریع این عارضه خطرناک در آقایان

خارش بیضه ها و روشهای خانگی درمان آن



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (70 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۳ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

افسرده | ۵ سال پیش
نگاه کنید بهترین راه و روش برای بزرگ کردن الت و بیضه مرگ هست،وبس،نه خدا نه پیغمبر نه دعا نه دکتر هیچ چیزی نمی تواند کمک،کند ،همگی حرف مفت و دروغ بعدون نتیجه،
0
0
وداد | ۵ سال پیش
با سلام از اطلاعات ارائه شده سپاسگذارم.بفرما
ئید کدام پزشک مناسب است؟
0
0
رسول صوفی | ۵ سال پیش
سلام من با متور تصادف کردم وعضلات لگن وکمرم له شده درمانش چیه؟
0
0

hits