دلگرم
امروز: شنبه, ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۳ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم ۱۴۰۳ چند شنبه و چه روزی است ؟
1
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) ۱۴۰۳ / تاریخ ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) ۱۴۰۳ / ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم ۱۴۰۳ / ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) ۱۴۰۳ چه روزی است

ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم 1403 چه روزی است ؟

تولد حضرت محمد (ص) بنابر بسیاری از روایات در هفدهم ماه ربیع الاول پس از طلوع فجر روز جمعه (570 میلادی) است و در این سال حادثه اصحاب فیل اتفاق افتاد،

در میان اهل تسنن نیز این مشهور است که ولادت ایشان در روز دوشنبه دوازدهم ربیع الاول است که این فاصله هفت روزه در در ایران به عنوان هفته وحدت نام گذاری شده است.

همچنین امام جعفر صادق (ع) در 17 ربیع الأول سال ۸۰ هجری، معروف به سال قحطی در مدینه دیده به جهان گشود.

تاریخ شمسی ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم 1403

تاریخ شمسی ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) 1403، مصادف است با شنبه 31 شهریور ماه (1403/6/31).

تاریخ میلادی ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم 1403

تاریخ میلادی ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) 1403، مصادف است با 21 سپتامبر 2024.

تاریخ قمری ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) در تقویم 1403

تاریخ قمری ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) 1403، مصادف است با 17 ربیع الاول 1446

خلاصه ای از زندگینامه پیامبر (ص)

پدر پیامبر (ص)، عبدالله فرزند عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب و هر دو از قبیله بزرگ قریش بودند؛ بزرگان قبیله قریش افراد بسیار با نفوذی در مکه بودند و کار بیشتر آنها بازرگانی بود.

عبدالله، پدر پیامبر (ص) اندکی پیش از تولد فرزندش برای تجارت با کاروانی به شام رفت و در راه بازگشت پس از بیماری درگذشت.

آمنه پس از تولد حضرت محمّد(ص) دو سال و چهارماه و به روایتی شش سال زندگی کرد و سپس هنگامی که با فرزند خود برای دیدار اقوام به شهر یثرب(مدینه) رفت در راه بازگشت بیمار شد و درگذشت. او را در ابواء(نزدیک مدینه) دفن کردند.

پس از آن عبدالمطلب جد پیامبر سرپرستی او را بر عهده گرفت ، عبدالمطلب نخست حضرت محمد(ص) را به ثویبه (آزاد شده ابولهب) و پس از مدتی وی را به حلیمه، دختر عبدالله بن حارث سعدیه سپرد. حلیمه با اینکه دایه آن حضرت بود، اما به مدت پنج سال برای وی مادری کرد.

عبدالمطلب پس از دو سال رحلت یافت تا اینکه حضرت محمد(ص) تحت سرپرستی عموی خود، ابوطالب قرار گرفت. ابوطالب در تربیت برادرزاده خود تلاش بسیاری کردو او را در سفر تجاری خود به شام برد.

در این سفر راهبی به نام بحیرا، نشانه های پیامبری را در حضرت محمد(ص) یافت و این موضوع را با ابوطالب در میان گذاشت و او را از خطر یهود در مورد نبی مکرم اسلام (ص) مطلع نمود .

خدیجه بنت خویلد نخستین زنی بود که حضرت محمد(ص) با او پیش از رسیدن به مقام رسالت، در سن 25 سالگی ازدواج نمود. مهریه خدیجه، بیست شتر جوان و خطبه عقد را ابوطالب عموی پیامبر(ص) ایراد کرد.

حضرت خدیجه(س) با بخشش ثروت خدمات بسیار شایانی به پیامبر در رسیدن به اهداف رسالت او کرد.این بانوی بزرگوار در ردیف قدسی، مریم و آسیه قرار دارد. پیامبر تا هنگامی که حضرت خدیجه زنده بود با زن دیگری ازدواج نکرد.

حضرت محمد(ص) احترام ویژه ای برای خدیجه قائل بود و پس از وفات خدیجه در سال دهم بعثت، همواره از او به نیکی یاد می‏کرد.

بر اساس روایات بیشر علمای شیعه ، پیامبراکرم(ص) در تاریخ 28 صفر روز دوشنبه و به روایت اهل سنت روز دوازدهم ربیع الاول سال 11 هجری در سن 63 سالگی در مدینه بر اثر زهری که یک زن یهودی به نام زینب در جنگ خیبر به آن حضرت خورانیده بود رحلت یافت.

خلاصه ای از زندگینامه امام صادق (ع)

امام جعفر صادق (ع) فرزند امام محمد باقر (ع) و ام فروه یا فاطمه بنت القاسم بن محمد بن ابوبکر است. او از طرف پدر نوه‌ی امام زین‌العابدین (ع) و از طرف مادر نتیجه‌ی حضرت ابوبکر است. این ترکیب نسبی به او امکان داد تا در میان قبایل مختلف عرب و مسلمانان گوناگون احترام ویژه‌ای کسب کند.

امام جعفر صادق (ع) از نظر علمی تحت تعلیم پدرش امام محمد باقر (ع) قرار گرفت و به دلیل علاقه‌مندی به دانش، در زمینه‌های مختلفی چون فقه، حدیث، تفسیر قرآن، فلسفه، کیمیا و طب تخصص یافت.

او همچنین مدرسه‌ای در مدینه تأسیس کرد که به مرکزی برای تعلیم و تربیت علمی و فقهی تبدیل شد و شاگردان بسیاری تربیت کرد.

امام جعفر صادق (ع) در سن ۶۵ سالگی در مدینه وفات یافت. او در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد. وفات او پایانی بر دوره‌ای بسیار مهم در تاریخ تشیع بود که با دانش و فضیلت همراه بود.

امام صادق (ع) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عالمان دینی و معنوی در تاریخ اسلام شناخته می‌شود. او با وجود فشارها و محدودیت‌های سیاسی زمان خود، همچنان به عنوان منبعی از دانش و الهام برای مسلمانان سراسر جهان باقی مانده است.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits