دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
قارچ کش بنومیل ( BENOMYL ) : بهترین سم و آفت کش برای گیاهان
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
امروزه بسیاری از گیاهان در معرض خطر حمله قارچ ها قرار دارند. قارچ ها بیماری های مختلفی را در گیاهان به وجود می آورند. از این رو باید آن ها را به وسیله سموم قارچ کش ضدعفونی کرد.

قارچ کش بنومیل ( BENOMYL )

به گزارش دلگرم : سم قارچ کش بنومیل که با نام Benlate نیز به بازار عرضه می شود یک قارچ کش سیستمیک است که در سال ۱۹۶۸ توسط DuPont معرفی شد. ماده موثره این سم قارچ کش بنزیمیدازول است که به طور انتخابی برای میکروارگانیسم ها و بی مهرگان ، به ویژه کرم های خاکی سمی است ، اما برای پستانداران غیر سمی است.

با توجه به شیوع مقاومت قارچ های انگلی در برابر بنومیل این ماده از اثرگذاری کمتری نسبت به سایر قارچ کش ها برخوردار است با این وجود به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد.

توجه داشته باشید که سم قارچ کش بنومیل در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت به آرامی تجزیه می شود بنابراین در خاک های مرطوب و در شرایط مرطوب انبار نیز به تدریج تجزیه می ‌شود. این سم در برخی از حلال ها به ترکیباتی مانند کاربندازیم و بوتیل ایزوسیانات تبدیل می ‌شود ولی در مقابل تابش نور مقاوم است.

سم قارچ کش بنومیل در بسته بندی های مختلف با قیمت های مختلف در بازار موجود است. برای استفاده از آن باید یک قاشق مربا خوری را در یک لیتر آب حل کرد و به صورت محلول پاشی روی گیاه و خاک استفاده کرد.

کاربردهای سم قارچ کش بنومیل چیست؟

بنومیل یک ترکیب بنزیمیدازول با یک بخش کاربامات است اما هیچ فعالیتی به عنوان یک مهار کننده کولین استراز ندارد. از مصارف بنومیل می توان به کنترل بیماری های میوه ها ، مغزها ، سبزیجات و گیاهان زینتی اشاره کرد.

بنومیل به عنوان یک پودر قابل خیس شدن (WP) و پودر قابل خیس شدن در فیلم محلول در آب (به عنوان مثال ، بسته های WSP) فرموله می شود ، که هر دو حاوی ۵۰ درصد ماده فعال هستند و ممکن است به عنوان محلول پاشی ، تیمار دانه و بذر استفاده شوند. تکنیک های کاربردی شامل ایربلاست ، سم پاشی هوایی ، سم پاشی با تراکتور و تجهیزات دستی است.

بنومیل در کنترل و پیشگیری بسیاری از بیماری های سفیدک و سیاهک گیاهی به صورت محلول پاشی روی گیاه و خاک قابل مصرف است و از پوسیدگی ریشه انواع گل و گیاه جلوگیری می کند. سم بنومیل برای قارچ کشی ریشه گیاهان و کنترل بیماری های خاک زی نیز بسیار مناسب است.

 سم قارچ کش بنومیل

سم قارچ کش بنومیل چگونه استفاده می شود؟

روش مصرف سم قارچ کش بنومیل

این سم قارچ کش به میزان ۱۰۰ تا ۶۰۰ گرم در ۴۰۰ لیتر آب برای سمپاشی یک هکتار زمین استفاده می شود. از دیگر مصارف بنومیل به عنوان ضد عفونی خاک است که مقدار ۵۰ تا ۲۰۰ پی پی ام و برای ضدعفونی بذرها به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم مورد مصرف می شود .

توجه داشته باشید که بنومیل برای رفع و کنترل بیماریهایی از قبیل سفیدک داخلی، لب شتری هلو، پوسیدگی میوه بر اثر قارچ ریزوپوس، گونه های مختلف قارچ هلمنتوسپوریوم، گونه های تیفولا، گونه های آلترناریا و قارچهای رده اُاُمیست موثر نیست.

عوارض سم قارچ کش بنومیل چیست؟

اثرات سمی این قارچ کش برای انسان و دام ضعیف بوده و برای زنبور عسل نیز کم خطر محسوب می شود. در یک مطالعه آزمایشگاهی ، سگ هایی که به مدت سه ماه در رژیم غذایی خود بنومیل مصرف کردند هیچ مسمومیت مهمی نداشتند اما شواهدی از تغییر عملکرد کبد در بالاترین دوز (۱۵۰ میلی گرم در کیلوگرم) را نشان دادند.

با قرار گرفتن در معرض طولانی تر ، آسیب شدیدتر کبدی ، از جمله سیروز رخ داد.در رابطه با مواجهه شغلی با بنومیل ، اداره ایمنی و بهداشت شغلی حد مجاز مواجهه ۱۵ میلی گرم در متر مکعب را برای قرار گرفتن در معرض آن در هشت ساعت تعیین کرده است.

تحقیقات نشان داده است که بنومیل به طور گسترده ای سمیت خود را از طریق مهار تشکیل میکروتوبول در سیستم عصبی و سیستم تولید مثل و غدد درون ریز اعمال می کند و به عنوان تراتوژن شناخته شده است. از آنجا که اثرات سمی بنومیل و مکانیسم های مولکولی آن به طور کامل شناخته نشده است تحقیقات در مورد سمیت بالقوه این سم همچنان ادامه دارد.

تاثیرات زیست محیطی سم قارچ کش بنومیل

قارچ کش ها در بخش کشاورزی علیه عملکرد مضر قارچ های آسیب رسان استفاده می شوند ، با این حال عوامل سمی بالقوه ای برای محیط زیست و موجودات زنده هستند.بنومیل به شدت به خاک متصل شده و در مقادیر بالا در آب حل نمی کند. نیمه عمر این سم در زمین چمن سه تا شش ماه و در خاک برهنه شش ماه تا یک سال است.

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده ، بنومیل را به عنوان ماده سرطان زا طبقه بندی کرده است. البته مطالعات سرطان زایی نتایج متناقضی را نشان داده است. یک مطالعه تجربی دو ساله روی موش ها نشان داده است که این سم احتمالاً باعث افزایش تومورهای کبدی خواهد شد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits