دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۲ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
چهار شیره : خواص بی نظیر معجون چهار شیره در درمان بیماریها
56
زمان مطالعه: 19 دقیقه
چهارشیره معجونی طبیعی و فوق العاده موثر میباشد که سرشار از کلسم،پتاسیم، آهن و .... میباشد. 4 شیره یکی از بی نظیرترین راههای درمان کم خونی میباشد تا انتها با ما همراه باشید تا بتوانید راز تهیه و مصرف این معجون را کشف کنید.

چهار شیره چیست ؟

با مجله اینترنتی دلگرم همراه باشید تا با معجون چهار شیره بیشتر آشنایی پیدا کنید

چهار شیره اکسیرحیات برای کم خونی و فقر آهن، یبوست، بیماری های استخوان مفید است، این محصول باعث تقویت قوای جنسی و تقویت حافظه می گردد.

چهار شیره سرشار از ویتامین A، B، C، پتاسیم، کلسیم و منگنز است، تب بر می باشد و در رفع سرماخوردگی و گلودرد، تقویت بینایی، تقویت‎ قلب مفید است.

چهار شیره سرشار از فیبر است و در رفع سوء هاضمه کار آمد می باشد.

معجون طبیعی 4 شیره، یکی از بهترین درمان ها برای کم خونی در طب سنتی است.

چهار شیره از مخلوط:

  1. شیره انگور
  2. شیره خرما
  3. شیره توت
  4. شیره انجیر

هر کدام از این شیره ها، جداگانه دارای خواص بسیار است. وقتی با هم ترکیب شود، در درمان کم خونی معجزه می کند.

طبع 4 شیره

طب سنتی طبع معجون چهار شیره (خرما، توت، انجیر و انگور) گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، بهترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب می شود.

معجون چهار شیره برای درمان کم خونی و فقر آهن، یبوست و بیماری های استخوانی بسیار مفید است. این محصول باعث تقویت قوای جنسی و تقویت حافظه می گردد و سرشار از ویتامین A، B، C، پتاسیم، کلسیم و منگنز است. چهار شیره تب بر بوده و در رفع سرماخوردگی و گلودرد، تقویت بینایی و تقویت‎ قلب موثر می باشد. این محصول ویژه سرشار از فیبر است و در رفع سوء هاضمه کار آمد می باشد.

درمان کم خونی با چهار شیره

مهم‌ترین ویژگی درمانی چهار شیره استفاده از آن به منظور پیشگیری و درمان کم خونی و فقر آهن است. آهن موجود در ترکیب چهارشیره از مهم‌ترین مواد خون ساز می‌باشند. نکته جالب توجه این است که میزان جذب آهن موجود در این ترکیب غذایی بسیار بالاتر از قرص آهن است چرا که آهن موجود در قرص ها ظرف ۲۴ ساعت از بدن دفع می گردد ولی این آهن گیاهی به خوبی جذب سلول های بدن می شود.

طریقه مصرف چهار شیره

توصیه می شود هر هشت ساعت، یک قاشق از مخلوط چهار شیره میل نمایید. می توانید شیره را در یک لیوان آب، حل کنید و بیاشامید.

روش اول: در بزرگسالان هر 8 ساعت یک قاشق غذاخوری و کودکان یک قاشق مرباخوری مصرف شود.

روش دوم: میتوانید بسته به ذائقه خود دو تا سه قاشق غذاخوری چهار شیره را در یک لیوان آب حل کرده و یک قاشق غذاخوری گلاب یا عرق بیدمشک را به آن ا‌‌ضافه کنید و سپس مصرف کنید.

میتوانید مخلوط فوق را با ارده مخلوط و میل کنید

چهار شیره
چهار شیره

طرز تهیه و خواص چهار شیره

  1. تقویت اعصاب
  2. مقوی بدن و خون ساز
  3. تقویت اعصاب و حافظه
  4. رفع خواب رفتن دست وپا
  5. شاداب وجوان کننده پوست
  6. تقویت قوای جسمی وجنسی
  7. ملین و برطرف کننده یبوست
  8. جایگزین قرص آهن و اسیدفولیک
  9. تقویت کننده مفاصل واستخوان ها
  10. رفع سردرد وسرگیجه ناشی از کم خونی

1. شیره توت

شیره توت نیز همچون سایر شیره ها از قدیم مورد توجه بسیاری از مردم بوده است. بخصوص اینکه توت از درختان مقاومی است که در بسیاری از نقاط ایران به خوبی رشد می کند و انواع مختلفی از آن در دسترس است. جالب تر اینکه میوه توت از بهترین میوه های شناخته شده در جهان از نظر ترکیبات مفید می باشد.

توت یکی از پر خاصیت ترین و پر کالری ترین میوه ها است که در هر فنجان متوسط میوه توت می توان 61 کالری انرژی را یافت. همچنین توت میزان زیادی پروتئین گیاهی دارد و یکی از بهترین منابع طبیعی کلسیم است.

میزان آهن و کلسیم توت به حدی زیاد است که از این میوه کوچک از قدیم انتظارات زیادی به تحقق پیوسته و همواره دانشمندان ما برای درمان بیماری کم خونی و فقر آهن و برای بهبود استخوان ها مصرف میوه توت تازه و یا حتی توت خشک را توصیه کرده اند.

میوه توت به غیر از آهن و کلسیم و پروتئین میزان زیادی انواع ویتامین ها مانند ویتامین B3 ، B1، B2، A، و C را دارد و یا مواد معدنی مانند منیزیم، تانن، کلسیم، پتاسیم را دارد. میوه توت مقدار زیادی آب و فیبر دارد و از این میوه کوچک ده ها خاصیت و ماده دیگر را می توان استخراج کرد.

توت بصورت کلی دارای حدودا شانزده گونه مختلف می باشد که حتی در رنگ ها و اندازه های مختلفی هم دیده می شوند. البته برخی این دسته بندی را تا 40 نوع نیز گسترش داده اند. اما بصورت کلی باید توت را در دو نوع کلی سیاه و سفید دسته بندی کرد.

بهترین توت ها در ایران که برای تولید شیره توت استفاده می شود را می توان توت بخارایی، توت یزدی، توت اصفهان، توت بیرجند، توت کردستان،توت کرمانشاه و غیره دانست که البته همین توت ها به عنوان بهترین نوع توت برای توت خشک هم شناخته می شوند.

شیره توت معمولا از توت سفید گرفته می شود ولی این نموضوع حتمی نیست و می توان از توت سیاه هم برای تولید شیره توت استفاده کرد. شیره توت قبلا توسط باغداران و برای نگهداری خاصیت توت و استفاده از آن در سایر فصول گرفته می شد اما با شنناخت خواص این معجون بی نظیر استفاده از آن بصورت کلی تر و عمومی تر هم آغاز و امروزه تولید شیره توت بصورت انبوه و با استفاده در دستگاه های تمام مکانیزه نیز امکان پذیر شده است.

روش تهیه شیره توت

تفاوتی ندارد توت سیاه باشد و یا سفید از هر کدام که بخواهید شیره توت تهیه کنید به دو صورت سنتی و صنعتی می توانید این کار را انجام دهید. مزه و طعم توت در طعم و مزه شیره توت نقش اصلی را دارد و تهیه شیره توت نیز باید با روش اصولی انجام شود تا خواص و مزایای توت را حفظ کند.

با توجه به اینکه توت سفید در ایران بیشتر وجود دارد ، آب دار تر بوده و مزه شیرین تری دارد عمدتا شیره توت سفید را برای گرفتن شیره توت استفاده می کنند.

روش تهیه شیره توت بصورت سنتی

تهیه شیره توت بصورت سنتی زمان بر تر بوده و نمی توان برای تولید انبوه بر روی این روش حساب ویژه باز کرد. اما بسیاری از باغداران و یا خانه دار ها برای تهیه شیره توت بصورت موقتی و تنها یک بار در سال مثلا برای استفاده از محصول توت خودشان از این روش استفاده می کنند.

رعایت اصول تهیه شیره در کیفیت شیره توت سنتی اهمیت بسیار بیشتری دارد. بصورت کلی برای تهیه شیره توت خانگی و یا سنتی چندین روش وجود دارد که همگی صرف نظر از ابزار مورد استفاده و یا حجم تولید مورد نیاز برای پخت یکسری اصول و قواعد را نهایتا رعایت می کنند که در ادامه توضیح داده می شود.

  1. برای تهیه شیره توت ابتدا باید توت را برداشت کرد. برداشت توت از درخت معمولا را تکان دادن درخت و یا ضربات آهسته به درخت انجام و در چند روز متوالی انجام می شود.
  2. در این مدت و به منظور رسیدن حجم توت به میزان دلخواه باید توت در شرایط مناسبی نگهداری شود که خراب نشود و آفت نگیرد. معمولا سردخانه های خشک بهترین مکان برای نگهداری این نوع توت است که البته در شرایط سنتی خیلی در دسترس نیست.
  3. در روش سنتی معمولا انواع توت سفید برای گرفتن شیره توت استفاده می شود. بعد از برداشت توت ابتدا شاخ و برگ و توت های بی کیفیت از بین سایر توت ها باید جداسازی شود و تنها توت های آبدار و شیرین باید باقی بمانند. وجود توت های کال و نرسیده و یا شاخ و برگ باعث می شود مزه شیره توت تغییر کند.
  4. بعدا با استفاده از روش استخری و یا در داخل ظروف مشخص بسته به حجم توت و شیره توت مورد نیاز این توت ها شسته می شود. توت شسته شده را داخل ظروف و یا دیگ های بزرگ می ریزند و مقداری آب معمولا به اندازه حجم توت و یا حتی کمتر و تنها به اندازه ای که میوه ته نگیرد به توت ها اضافه می شود. توجه داشته باشید که میزان زیاد آب باعث می شود زمان بیشتری را برای آماده شدن شیره توت نیاز داشته باشید چون توت بر اثر حرارت خودش آب می اندازد بنابراین بهتر است ظرفی که انتخاب می کنید حجم بیشتری داشته باشد.
  5. ظروف را باید روی شعله ملایم قرار داده و درب ظرف را محکم ببندید.
  6. بر اثر حرارت میوه توت له می شود و شیره خود را به آب پس می دهد. توصیه می شود در زمان جوش آمدن آب و شرع به له شدن توت ها حتما با استفاده از وسیله ای مانند خود کفگیر توت ها را له کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا همه توت ها له شود . این کار باعث می شود تا همه خواص توت به آب داده شود.
  7. در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان هیچ نوع موادی نباید به شیره توت اضافه شود. شکر، نبات، گلاب و سایر موادی که برخی اضافه می کنند تنها کیفیت شیره را از آن گرفته اند. وقتی به خوبی توت پخته و له شد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شیره خنک شود.
  8. حالا باید با استفاده از توری های ریز برای تصفیه شیره استفاده شود. برای این کار برخی از ظروف مختلف و برخی توری های پارچه ای را توصیه می کنند که به نظر توری های پارچه ای بهتر است.
  9. زیرا می توانید آن را فشرده کنید و سریع تر شیره را تصفیه کنید. نهایتا توری را می توانید جایی قرار داده تا تمامی شیره باقی مانده در داخل ظرفی دیگر جمع شود و شیره اصلی که در داخل ظرفی جمع اوری کرده اید را دوباره روی حرارت ملایم قرار داده و حرارت دهید.
  10. معمولا در روش سنتی یک بار کار تصفیه توت انجام می شود اما برخی از خانواده های حرفه ای تر این کار را چندین بار انجام می دهند که این موضوع باعث خوش رنگ تر شدن شیره توت می شود.
  11. عمل جوشاندن شیره توت را تا زمانی که شیره غلیظ و کش دار شود ادامه دهید. بهتر است شیره توت کمی شل باشد البته نه به اندازه ای که رقیق به نظر برسد. شیره توت معمولا زمانی که سرد شود کمی خودش را می گیرد و سفت تر می شود.
  12. شیره را پس از اینکه سرد شد داخل ظروف شیشه ای ترجیحا ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید. در نظر داشته باشید که روش سنتی تولید شیره توت ممکن است کمی متفاوت در برخی از مطالب عنوان شود ولی بصورت کلی به همین شکل بود که عنوان شد.

فواید شیره توت سفید و سیاه

چهار شیره
شیره توت

2. شیره‌ خرما

شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود. شیره خرما، تسکین دهنده‌ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.

در بسیاری از استان‌های کشورمان، از شیره خرما به جای شکر در پختن حلوا استفاده می‌کنند. همچنین خوردن «شیر برنج با شیره»، «برف با شیره»، «شیر با شیره» و «ارده با شیره» در زمستان از عادات غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرها از جمله همدان، تبریز، اراک، اردبیل و... است.

روش تهیه شیره خرما

شیره خرما به روش سنتی

  1. شیوه جوشاندن (روش گرم): در این شیوه تولید، خرما در دیگ‌های سر باز قرار داده شده و به اندازه وزن میوه به آن آب اضافه می‌شود. مخلوط آب و خرما حرارت داده می‌شوند تا شیره در آب حل گردد . حرارت را تا حدی که شیره به غلظت مورد نظر برسد ادامه می‌دهند و در نهایت با قطع حرارت مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرف‌های پلاستیکی یا حلب‌های فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام می‌رسانند.
  2. تهیه شیره در حوضچه‌های سیمانی (روش سرد): خرما را در حوضچه‌هایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری ساخته می‌شود، می‌ریزند. خرماها در اثر نیروی وزن به هم فشار می‌آورند و شیره از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است خارج و جمع آوری می‌شود . این نوع شیره طبیعی بوده و به آن شیره خرمای طبیعی می‌گویند. حوضچه‌های سیمانی را نیز در زبان محلی مدبسه می‌نامند.
  3. تولید شیره خرما به طریقه حصیر: در برخی نواحی جنوب کشور مانند میناب، به جای حوضچه‌های سیمانی، خرما را در محفظه‌ای که از برگ خرما به صورت سبد حصیری درست شده است می‌ریزند و در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر شیره آن از منافذ حصیر خارج می‌شود

شیره خرما : ۲۱ خاصیت شیره خرما برای سلامتی بدن

چهار شیره
شیره خرما

3. شیره انجیر

شیره انجیر ماده‌ای است شیرین و از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت گرم و تر که از حرارت‌ دهی و غلیظ شدن آب این میوه به دست می آید. اغلب صاحبان باغ‌‌‌‌های انجیر برای استفاده از خواص انجیر در فصول دیگر و افزایش ماندگاری آن، این میوه را خشک کرده و یا به شیره انجیر تبدیل می کنند زیرا انجیر رسیده زود خراب می شود. هنگامی که انجیر به شیره تبدیل می شود، تمامی خواص حجم زیادی انجیر به صورت فشرده در اختیار شما قرار می گیرد. به طوری که مصرف یک قاشق غذا خوری شیره انجیر می تواند با مصرف یک فنجان از خود میوه برابری کند.

انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است. نام عربی آن تین است و از معدود میوه هایی است که نام آن در قرآن ذکر شده و خداوند در قرآن به آن قسم خورده است و این به خاطر فواید فراوانی است که در انجیر نهفته است. در کلام معصومین نیز به این میوه بسیار سفارش شده برای مثال از امام رضا (ع) روایت شده است که انجیر بوی بد دهان را می‌برد، استخوان را استحکام می‌‌بخشد و با وجود مصرف آن دیگر نیازی به دارو نیست. همچنین انجیر مو را می‌رویاند، درد را می‌‌برد و همانند‌ترین چیز به گیاهان بهشت است. همین طور در کتب مقدس یهودیان و نویسندگان قدیمی یونان و روم نیز از خواص انجیر فراوان گفته شده است.

از آنجایی که شیره انجیر حاوی همه خواص انجیر است بنابراین می توان گفت که این شیره دارای مواد قندی، چربی، مواد معدنی، آمینواسید، آنزیم‌ ‏های مختلف و کاروتن است. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های A و B و C می باشد. شیره انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود داشته و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.این شیره قند و کالری زیادی دارد و از رو برای مصرف ورزشکاران،‌ زنان باردار و کودکان توصیه می شود.

خواص درمانی شیره انجیر در طب سنتی

  1. حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ضد سرطان است.
  2. ادرار آور بوده و تعرق بدن را زیاد می کند و حرارت بدن را می نشاند.
  3. شیره انجیر یبوست را برطرف می کند و یکی از بهترین مواد غذایی برای تمیز کردن روده بزرگ و تقویت دستگاه گوارش است. همین طور از سرطان روده جلوگیری می کند و جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد.
  4. لطیف کننده و رقیق کننده خون و مایعات بدنی و از بین برنده رسوبات و مواد زاید بدن است.
  5. به دلیل دارا بودن پتاسیم فراوان برای کنترل فشار خون مفید می باشد و دفع ادراری کلسیم از بدن را کاهش می دهد.
  6. شیره انجیر برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و سرفه و تنگی نفس را کاهش می دهد و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
  7. فیبرهای غذایی موجود در شیره انجیر ، گرسنگی را به تاخیر انداخته و اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد. همچنین از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می کند.
  8. شیره انجیر درمان کننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، کلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخک ، مخملک و آبله می باشد.
  9. انجیر و شیره انجیر منبع غنی کلسیم می باشند به گونه ای که گفته می شود کلسیم موجود در آنها با کلسیم شیر برابری می کند. بنابراین این شیره برای افزایش تراکم استخوان مفید و موثر بوده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
  10. خوردن آن باعث افزایش قوای جسمی و جنسی می شود.
  11. برای آنانی که قند خونشان پایین می آید و یک باره احساس ضعف می کنند مناسب است زیرا قند آن به سرعت در روده کوچک جذب می‌‏شود.
  12. امگا ۳ و امگا ۶ موجود در شیره انجیر برای تقویت سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.
  13. برای بهبود سردرد، دندان درد ، تهوع، تب، نقرس، گوش درد ، سوختگی، معده درد، ورم چرکی(آبسه) ، بیماری های ریوی و بیماری های مقاربتی مفید است.
  14. شیره انجیر در نرم کردن ورم های سخت بسیار موثر است و ضماد آن ورم بناگوش را درمان می کند.

4. شیره انگور

شیره انگور یکی از فرآورده های انگور است که از آب انگور به دست می آید. شیره انگور در مقایسه با انگور، کالری فوق‌العاده بالایی دارد و مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می‌کند. این شهد لذیذ حاوی ویتامین‌های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم، فسفر و مقداری کلسیم است.

چهار شیره
شیره انگور

خواص شیره انگور

خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شود.شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بسیار مفید است.

  1. شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت می کند. برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه 2 تا 3 لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریع تر به دست آورد.
  2. شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.
  3. برای درمان یرقان (زردی) شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط می کنند و به بیمار می دهند.
  4. خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.
  5. برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها می مالند.
  6. شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه (دمل) قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورم هایی که بر اثر ضربه ایجاد شده اند، مفید است.
  7. همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده می دانند.
  8. شیره انگور محرک اعمال کبدی می باشد و به خون سازی کمک می کند.
  9. شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند

خاصیت بی نظیر شیره انگور

طرز تهیه شیره انگور

  1. بعد از شستن انگورها، آنها را له کرده و آبشان را می‌گیرند، سپس "خاک سفید" را به آن اضافه می‌کنند. خاک سفید را معمولا زیر آفتاب یا روی بخاری حرارت می‌دهند، سپس به آب انگور اضافه می‌کنند،
  2. چون خاک حرارت ندیده باعث گل‌ آلود شدن آب انگور می‌شود. در ضمن ممکن است اگر خاک سفید را به آ‌ن اضافه نکنند، در موقع جوشاندن، آب انگور ترش شود و به اصطلاح نجس شود.
  3. خاک سفید، خاکی است قلیایی، با ترکیب بالای املاح معدنی، که باعث می‌شود تفاله انگور به همراه خاک ته‌نشین شود. آب انگوری که به آن خاک سفید اضافه کرده‌اند را یک شب نگه می‌دارند، سپس به وسیله پارچه‌های مخصوص، آن را صاف کرده و خاک را از آن جدا می‌کنند.
  4. بعد آب انگور جدا شده از خاک را بعد از 2 ساعت داخل دیگ‌هایی ریخته و می‌جوشانند تا به رنگ طلایی نزدیک به سرخ درآید.
  5. به محض حرارت دیدن، آب انگور دارای الکل شده و نجس می شود و برای پاک شدن باید ثلث آب آن حرارت دیده و بخار شود. طی حرارت‌دهی، مخمر‌ها و کپَک‌های موجود در محصول نابود و در ‌‌نهایت شیره‌ای نسبتاً غلیظ با رنگی قهوه‌ای به دست می‌آید.
  6. البته خوب است بدانید میزان غلظت و رنگ شیره بسته به نوع انگور و فرآیند پُخت در شهرهای مختلف، متفاوت است.
  7. تولید کنندگان شیره سنتی معتقدند اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در ظرف‌های بزرگ "رویی"‌ بریزند و بجوشانند، آب انگور زودتر قوام می‌آید و زودتر به مرحله کش دار شدن می‌رسد و رنگ قهوه‌ای روشن و شفاف خواهد داشت.
  8. اما اگر آب انگور جدا شده از خاک سفید را از اول در دیگ‌های "مسی" بریزند و در آنها بجوشانند، زمان بیشتری طول می‌کشد تا آ‌ب انگور قوام بیاید و کش دار شود و در نتیجه به‌خاطر جوشیدن زیاد، تیره‌رنگ می شود و محصول نهایی هم سفت‌تر خواهد بود.
  9. خاک سفید که در عطاری‌ها فروخته می‌شود، در روستاهای اطراف ملایر در استان همدان، به مقدار زیاد یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید :

سه شیره : ۱۵ خاصیت بی نظیر معجون سه شیره

لیست قیمت انواع ارده و شیره در بازار

طرز تهیه قرص آهن خانگی + آموزش تصویری



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (56 رای)  

۴ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

رها | ۳ سال پیش
برای رفع کمخونی چ مدت باید مصرف بشه؟
0
6
Drok | ۴ سال پیش
این معجون رو میشه با شیر قاطی کرد
2
9
پاسخ ها:
نهههههههه اصلا | ۳ سال پیش
حیفشه چرا بارشیر اخه، تمام اهنش از بین
میره
0
0
Drok | ۴ سال پیش
ایا این معجون مناسب خانم باردار است؟
0
2

hits