بچه هايي كه 3 هفته يا ببيشتر، قبل از پايان 38 هفته كامل حاملگي متولد مي شوند يا وزن آن ها كمتر از 2500 گرم است، چند سالي است كه زودرس ناميده مي شوند.
وزن طبیعی نوزاد از ۲۵۰۰تا ۴۰۰۰گرم در نظر گرفته می شود که به طور متوسط وزن نوزادان طبیعی و با وزن مناسب در ایران از ۳۲۰۰تا ۳۶۰۰گرم است. با این تفاسیر، نوزادان با وزن تولد بیشتر از ۴۰۰۰گرم بزرگ نامیده می شوند.
چنانچه وزن نوزاد پس از تولد کمتر از ۲۵۰۰گرم باشد، نوزاد با وزن کم هنگام تولد (L.B.W) نامیده می شود. در ایران تولد نوزادان L.B.Wعامل اصلی مرگ و میر دوران نوزادی (I.M.R) محسوب می شود.
تحقيقات نشان مي دهند كه بچه هاي زودرس در معرض مشكلات متعددي قرار دارند. وزن هنگام تولد بهترين پيش بين براي بقا و رشد سالم بچه است.
بيماري مكرر، بي توجهي، بيش فعالي، تاخير در رشد زبان، نمرات كم در آزمون هوش، نارسايي هايي در يادگيري تحصيلي و مشكلات هيجاني و رفتاري، برخي از مشكلاتي هستند كه در طول كودكي و نوجواني ادامه يافته و به بزرگسالي گسترش مي يابند.
تقريبا از هر 13 بچه آمريكايي 1 نفر و از هر 18 بچه كانادايي 1 نفر كم وزن به دنيا مي آيند. گرچه اين مشكل مي تواند به طور غير منتظره روي دهد ولي ميزان آن در بين زنان فقر زده، از جمله بسياري از مادران اقليت قومي و نوجوان بالاتر است.
اين مادران به احتمال بيشتري دچار سوء تغذيه بوده و در معرض ساير تاثيرات محيطي زان بخش قرار داشته اند. به علاوه، آن ها اغلب تحت مراقبت پيش از تولد مناسب قرار نداشته اند.
عوارض كم وزني
مسائل عمده در نوزادان كم وزن، مشكلات تنفسي با علل و صور مختلف حاد و مزمن است. افت قند خون ، افت كلسيم، كم خوني ، زردي، نرسيدن اكسيژن به مغز، افت دماي بدن، شانس عفونت ها و شانس زياد خونريزي ها در اين نوزادان از مشكلات اصلي هستند كه بسته به علت كم وزني، نارسي يا اختلالات رشد داخل رحمي متفاوت است.
مثلا معمولا ميزان رشد پس از تولد در نوزادان كم وزن، به سن حاملگي، بيماري هاي همراه، دريافت كالري كافي و بيماري هاي تكرار شونده به عوامل محيطي و ارثي بستگي دارد
تغذیه کودکان کم وزن هنگام تولد
کودکان LBW بطور خاص در معرض خطر عفونت بوده و بیشتر از نوزادان بزرگتر نیاز به تغذیه باشیر مادر دارند.اما متاسفانه این گروه از نوزادان را بیشتر از کودکان دیگر با شیر مصنوعی تغذیه می کنند.
بسیاری از این کودکان می توانند بدون مشکل از پستان مادر تغذیه شوند.نوزادان نارس ممکن است ابتدا مشکلاتی درمکیدن موثر داشته باشند ولی می توان آنها را باشیر مادر بوسیله فنجان یا لوله تغذیه کرد و به برقراری تغذیه کامل آنها از پستان مادر کمک نمود.حتی اگر مادری می تواند فقط چند سی سی آغوزش را بدوشد همین مقدار کم برای نوزادش بسیار ارزشمند است.
پيشگيري
میتوان شناخت علل مختلف در ارتباط با كم وزني نوزاد همچون بيماري هاي مادر، مشكلات ژنتيكي و مشكلات مامايي را از عوامل موثر در پيشگيري از به دنيا آمدن نوزاد كم وزن ذكر كرده و همچنین: مي توان با آموزش عمومي به مادر، مراقبت هاي دوران بارداري، واكسن زدن به زنان باردار و بالا بردن دفاع بدن، آموزش صحيح رفتار باروري و بهبود وضعيت اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي، نوزادي با وزن ايدهآل به دنيا آورد.
گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم
- برچسبها
- سوء تغذیه
- کودکان lbw
- نوزادان نارس
- رفتار باروری
دیدگاه ها