دلگرم
امروز: دوشنبه, ۱۹ شهریور ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الأول ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی
نگاهی به تاریخچه شرکت مینو ؛ سازنده نوستالوژی های کودکی
6
زمان مطالعه: 5 دقیقه
همه ما شرکت مینو را با ویفرها و پفک نمکی های خوشمزه می شناسیم و هر وقت نام مینو؛ این سازنده نوستالوژی های کودکی به گوشمان می خورد ناخودآگاه به یاد ایام کودکی خود می افتیم.

گروه صنعتی مینو در سال ۱۳۳۸ با تاسیس شرکت سهامی خاص خوراک ایران شکل گرفت. این هلدینگ توسط یکی از نوادگان خسروشاهی به نام علی خسروشاهی بنیان نهاده شد. در ۱۶ آبان سال ۱۳۳۸ فعالیت این شرکت با نام پارس مینو شروع شد. اسم این کمپانی برگرفته از اسم دختر علی خسروشاهی است. این شرکت با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده و در حال حاضر هم با تولید انواع محصولات مینو و عرضه آن ها در بازارهای داخلی و خارجی معروفیت زیادی کسب کرده است.

تاریخچه تاسیس شرکت مینو

تاریخچه تاسیس شرکت مینو

شرکت مینو در سال ۱۳۳۸ توسط علی خسروشاهی ساخته شد. تا سال ۱۳۵۷ این هلدینگ توسط علی خسروشاهی و پسرش حسن خسروشاهی مدیریت می شد. در سال های ابتدایی تاسیس، این شرکت تنها ۱۵ کارگر داشت. اولین محصولات مینو تافی و آبنبات بودند. علی خسروشاهی در نظر داشت تا شرکت داروسازی هم راه اندازی کند و در آن داروهای بوتس را تحت لیسانس انگلستان بسازد.

خسرو شاهی تنها به این موارد تکیه نکرد و در سال ۱۳۳۸ توانست با کسب رضایت شرکت هنکل المان اولین نمایندگی توزیع تاید را بگیرد و با این کار توانست به انحصار بازار پودر رختشویی در ایران پایان دهد.

کمپانی مینو در طول این سالها توانسته محصولات محبوبی همچون پفک نمکی، آدامس، تافی، اسمارتیز، بیسکویت مینو و … را تولید کند. علی خسرو شاهی اولین نفری بود که تافی، آدامس و پفک نمکی را وارد بازار ایران کرد. در تمام این سال ها محصولات این کمپانی پایه ثابت سوپرمارکت ها و فروشگاه های بزرگ بوده اند.

معروف ترین محصولات مینو

معروف ترین محصولات مینو

با اینکه تمام محصولات شرکت مینو در جای خود بی نظیر و خاص هستند و طعم خوشمزه ی آن ها برای همه ماندگار شده است. اما همه ما مینو را با پفک نمکی، تافی و آدامس های بادکنکی می شناسیم.

در اواخر سال ۱۳۴۰ بود که آقای خسرو شاهی با دریافت وام از بانک تصمیم به تولید محصولی جدید گرفت و اسم و فرمول آن را تا زمان عرضه لو نداد. این محصول فوق العاده ویفر بود که همراه با تافی کره ای سه ستاره با محبوبیت زیادی همراه شد.

رفته رفته این شرکت به فکر توسعه بود و زمین هایی جدید برای گسترش کار خریداری کرد. وقتی که کارخانه خرمدره تاسیس شد این کمپانی به بزرگترین صنایع غذایی در خاورمیانه تبدیل شد.

سال ۱۳۴۴ بود که هلدینگ مینو تصمیم به تولید آدامس بادکنکی و آدامس شیک گرفت و در همین سال کارگاه تولید بیسکویت و شکلات و دو محصول کیت‌کت و اسمارتیز را که تحت لیسانس شرکت روانتری مکینتاش انگلیسی بود تولید کرد. موفقیت در این پروسه باعث شد که این شرکت مقام اول را از نظر فروش و تولید شکلات در ایران را کسب کند.

راه اندازی کارگاه پفک نمکی

علی خسروشاهی از ان دسته از افراد بود که به کشورهای زیادی سفر می کرد و علاقه زیادی به تست محصولات جدید داشت. در یکی از سفرهای خود خسروشاهی محصولی به اسم فودز از یک شرکت آمریکایی را تست کرد که بسیار خوشمزه و ترد بود. خسروشاهی در مورد پیشینه ساخت پفک می گوید:

در دوران کودکی با مادرم به قنادی مینا در ابتدای خیابان نادری می‌رفتیم. آن‌ها یک شیرینی داشتند به نام پفک که مورد علاقه من بود. محصولی که قرار بود تولید شود، خیلی پف داشت و چون محصول شوری بود، من تصمیم گرفتم که اسم آن را پفک نمکی بگذارم و با عجله زیاد این اسم را ثبت کردم. بعد از تاسیس کارخانه پفک نمکی این فرد کارخانه بیسکویت سازی را نیز تاسیس کرد.

حتماً بخوانید:
نگاهی به تاریخچه برند میهن؛ از فروش بستنی در خیابان تا بزرگترین کارخانه بستنی ایران

نگاهی به تاریخچه برند میهن؛ از فروش بستنی در خیابان تا بزرگترین کارخانه بستنی ایران

شرکت میهن یکی از شرکت های معتبر ایرانی در زمینه تولید مواد غذایی و فراورده های لبنی است که برای اولین بار در سال 1354 هجری شمسی توسط شخصی به نام ایوب…

خروج موسس شرکت مینو از ایران

خروج موسس شرکت مینو از ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی جریان مصادره اموال و دارایی و ملی شدن کارخانجات به کارخانه مینو هم کشیده شد و در سال ۱۳۵۹ اموال خسروشاهی مصادره شد. دوندگی های زیادی برای پس گرفتن اموال انجام شد اما بی نتیجه بود و دیگر خبری از مردی که هر روز زودتر از بقیه می آمد و دیرتر به خانه می رفت نبود.

در نهایت حسن و علی خسروشاهی با ناامیدی وطن را ترک کردند و به کانادا مهاجرت کردند. پس از مصادره شرکت مینو در اختیار سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت.

تاریخچه شرکت مینو بعد از انقلاب اسلامی

شرکت صنعتی پارس سهامی عام در سال 1362 به شرکت صنعتی پارس مینو تغییر یافت. احیا این شرکت بعد از انقلاب در سال 1373 اتفاق افتاد. با تلاش های بی وقفه علی اکبر ابوترابی فرد بر اساس تفاهم نامه ای شرکت مینو به شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان واگذار شد. در طی سال هایی که مینو به آزادگان واگذار شد روزانه بیش از 400 تن محصول تولید می شد که جزء برترین ها در کشور به حساب می آمد.

در سال 1380 گروه صنعتی مینو توانست سهام شرکت شوکوپارس را بخرد و از سال 1387 محل این شرکت به خرمدره انتقال یافت و فعالیت شرکت در این محل ادامه پیدا کرد. در سال 1386 شرکت صنایع غذایی مینو فارس تاسیس شد که هدف تولید محصولات ارگانیک و طبیعی مشتق شده با خرما بود. دو سال بعد کارگاه و خط جدید آدامس بدون قند با نام تجاری وایت راه اندازی شد و یکی از بزرگترین و مجهزترین تولید کنندگان آدامس در خاورمیانه به شمار می رود.

این کمپانی در سال 1390 سهام شرکت صنایع غذایی نان رضوی زاهدان را خریداری کرد و نام شرکت را به شرکت صنایع غذایی مینو شرق تغییر داد. دو سال بعد هم خط جدید و مجهز شکلات برند رسیتال را راه اندازی کرد.

بیشتر در این رابطه بخوانید:

آشنایی با انواع بیسکویت مینو و مشخصات آن ها



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.3 از 5 (6 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

حسین نورخواه مقدم | ۱ ماه پیش
واقعاً لذت بردم یادوخاطره کودکیم زنده شد ما دهه پنجاه شصتیا چه خاطراتی رو با آه و افسوس یادنمیکنیم،این رسمش نبود روزگار
0
2

hits