دلگرم
امروز: جمعه, ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۳ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۴ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
آیا ازدواج با معلول جسمی درست است ؟
2
زمان مطالعه: 7 دقیقه
هر جنبه از ازدواج با معلول جسمی ‌می‌تواند چالش برانگیز باشد. رسیدگی به کودکان، تدارک زندگی، مدیریت احساسات و تمایلات جنسی، روابط اجتماعی و تامین معاش خانواده در صورتی که یکی از والدین به نقص اندامی‌ یا حرکتی مبتلا باشد، دشوار خواهد بود.

ازدواج با معلول جسمی: به چه مسائلی باید توجه کرد؟

شاید اگر با خانم‌ها یا آقایان چند نسل قبل صحبت کنید، به شما بگویند که ازدواج با معلول یک کار نیک و پسندیده است و بسیار هم ثواب دارد. اما زمانی که نظر روانشناسی را بخواهید، جواب متفاوت خواهد بود! در واقع بنابر نظر روانشناسی اگر بدون در نظر گرفتن ریسک‌ها و نکات مهم وارد رابطه شده و بعد از مدتی آن را ترک کنید، نه‌تنها به خودتان که تا به طرف مقابل هم آزار رسانده‌اید. بنابراین بهترین انتخاب این است که از همین حالا تمامی نکات مرتبط با این ازدواج را بدانید تا بتوانید یک تصمیم محکم بگیرید!

افراد دارای معلولیت جسمی مانند سایر افراد حق تشکیل خانواده دارند اما ازدواج با معلول جسمی با دغدغه‌های مختلفی همراه است. از طرفی ازدواج با معلول جسمی هنوز در جامعه پذیرفته نشده و احتمال واکنش‌های مختلف از سمت افراد وجود دارد.

قضاوت‌های اجتماعی می‌تواند در مواردی، زندگی عادی یک فرد را تحت الشعاع قرار داده و شرایط سختی را برای او به وجود آورد. یکی از شرایطی که در آن افراد بدون شک مورد قضاوت جامعه و اطرافیان خود قرار می‌گیرند، ازدواج با معلول جسمی ‌است.

ازدواج با افرادی که از نظر جسمی ‌دچار ناتوانی و یا نقص هستند، قطعا چالش برانگیز و دشوار است. محدودیت‌های حرکتی همسر شما، می‌تواند بر روی امور روزانه، تربیت کودکان و ارتباطات اجتماعی تاثیر بگذارد.

در کنار تمام این چالش‌ها که زیر سقف خانه شما در جریان هستند، فشار‌های اجتماعی و قضاوت‌های اطرافیان نیز می‌تواند بار روحی و روانی بیشتری را برای شما در پی داشته باشد. با این حال، هیچ کدام از این موارد نباید مانع از ازدواج شما با مرد یا زنی باشد که دوستش دارید. افراد معلول نیز این حق را دارند که با کسی که دوستش دارند ازدواج کرده و تشکیل خانواده دهند.

ازدواج با معلول جسمی: نقصی که ما مسئولش نیستیم!

ازدواج با معلول جسمی ‌می‌تواند یک تصمیم آگاهانه و یا یک اتفاق در طی یک ازدواج باشد. همسر شما ممکن است به صورت مادرزاد دچار نقص اندامی ‌یا حرکتی باشد و یا پیش از آشنایی با شما، به این نقص دچار شده باشد.

در این صورت، ازدواج با او یک تصمیم آگاهانه است. به بیان دیگر، در صورت رضایت به چنین ازدواجی، باید خود را برای تمام مسئولیت‌ها و چالش‌های زندگی با فردی که نقص جسمانی دارد، آماده کنید.

ازدواج با معلول جسمی

روی دیگر این ماجرا، به وجود آمدن نقص جسمی ‌پس از ازدواج است. ممکن است همسر شما در اثر یک تصادف یا حادثه، بخشی از توانایی جسمانی خود را از دست بدهد که این موضوع می‌تواند چالش بزرگی برای زندگی زناشویی شما باشد.

در چنین شرایطی، شما باید خود را برای شرایط جدید زندگی آماده کنید. باید بدانید که فشار این موضوع به قدری شدید است که سرنوشت بسیاری از زندگی‌های مشترک پس از بروز چنین شرایطی تغییر کرده است. زوج درمانی می‌تواند در چنین شرایطی به زوجین کمک بسیاری کند.

آنچه که در ازدواج با معلول جسمی‌ باید بدانید این است که شما یا همسرتان مسئول بروز چنین شرایطی نیستید! به بیان دیگر، نقص عضو همسرتان یک چالش در زندگی مشترک هر دو شماست که باید با همکاری یکدیگر کشتی زندگیتان را هدایت کنید.

شما مسئول به دوش کشیدن مشکلات آنها هستید

در حالت عادی، چه در ازدواج مدرن و چه در ازدواج سنتی، زن و مرد یک‌سری وظایف و نقش‌های مشخص‌شده دارند. اما وقتی صحبت از ازدواج با معلول به میان می‌آید، قطعا می‌دانید که معلولان نمی‌توانند تمامی وظایف یک زن و مرد عادی را اجرا کنند. به زبان دیگر اگر در حال ازدواج با یک معلول آقا هستید، به عنوان یک خانم جنبه‌هایی از معلولیت مرد که فرد به دلیل آن معلولیت امکان انجام وظایف و مسئولیت‌هایش در زندگی را ندارد، بر عهده شما خواهد بود.

اگر هم با یک خانم معلول در حال ازدواج هستید بدانید که علاوه بر کار و پول درآوردن باید بخشی یا همه کارهای منزل را انجام بدهید. در ضمن اگر معلولیت فرد مورد نظر شما زیاد باشد ممکن است بخشی از کارهای شخصی او هم به شما محول شود. مثلاً حمام کردن یا به پزشک بردنش.

در مورد فرزندآوری و فرزندپروری به مشکل می‌خورید

اینکه دقیقاً قرار است به چه مشکلاتی بر سر فرزندآوری و فرزندپروری بخورید، به میزان معلولیت فرد مقابل برمی‌گردد. اما همان‌طور که می‌دانید در درجه اول ممکن است بعضی از افراد معلول واقعاً توانایی باردار کردن همسرشان/باردار شدن از همسرشان را نداشته باشند. علاوه بر این ممکن است اصلاً با مشکلات ژنتیکی روبرو شده و متخصصان ژنتیک به شما بگویند که نباید بچه‌دار شوید!

در درجه بعدی حتی اگر بچه‌دار هم شدید، قطعا نمی‌توانید انتظار داشته باشید همسر معلول‌تان به اندازه شما در فرآیند فرزندپروری، کمک‌حال‌تان باشد. پس در مورد این موضوعات حسابی فکر کنید.

آیا با یک معلول جسمی ازدواج میکنید؟

متاسفانه در جامعه ما، در زمینه ازدواج با معلول جسمی ‌و یا رفتار با این افراد، فرهنگ سازی نشده است. اکثر ما نمی‌دانیم در صورت مواجه با فردی که ناتوانی حرکتی و یا نقص عضو دارد، چگونه رفتار کنیم، چه کلامی ‌را به زبان بیاوریم و تحت چه شرایطی به او کمک کنیم.

ناشناخته بودن شرایط این افراد و گنگ بودن سختی‌های زندگی آن‌ها، در بسیاری از موارد سبب جبهه گرفتن جامعه در برابر تصمیم‌هایی مانند ازدواج با معلول جسمی ‌می‌شود.

اگر تصمیم به ازدواج با فردی که دارای نقص حرکتی یا اندامی‌ است، دارید باید خود را برای مخالفت‌های خانواده، حرف‌های نیش دار اطرافیان و نگاه‌های پر قضاوت جامعه آماده کنید.

این شیوه از زندگی می‌تواند بار روحی و روانی زیادی را به خانواده شما متحمل کند، بنابراین مطمئن باشید با چشمانی باز تصمیم گرفته و در این راه کمک از مشاوران را فراموش نکنید.

مشکلات ازدواج با معلول

ازدواج با معلول جسمی چه چالش‌هایی دارد؟

هر جنبه از ازدواج با معلول جسمی ‌می‌تواند چالش برانگیز باشد. رسیدگی به کودکان، تدارک زندگی، مدیریت احساسات و تمایلات جنسی، روابط اجتماعی و تامین معاش خانواده در صورتی که یکی از والدین به نقص اندامی‌ یا حرکتی مبتلا باشد، دشوار خواهد بود.

همه ما زمانی که از سختی‌های زندگی خسته می‌شویم، با پدر و مادر یا دوستان خود صحبت می‌کنیم. ما از روزمرگی‌هایمان گفته و از تجربه‌های آن‌ها استفاده می‌کنیم. وجه اشتراک ما و دوستانمان که می‌تواند کمک کننده باشد، تجربیات مشترک است.

زمانی که همسر شما دچار نقص حرکتی باشد، احتمال آنکه افراد خانواده و یا دوستان بتوانند شرایط شما را درک کنند کمتر می‌شود. در چنین شرایطی، افراد می‌توانند به راحتی دچار احساس تنهایی و عارضه‌های ناشی از آن شوند. با این حال، احساس تنهایی ناشی از ازدواج با معلول جسمی‌ چاره دارد! شما می‌توانید در خصوص شرایط همسرتان، فرهنگ سازی کنید.

نقش مثبت مشاوران در ازدواج موفق

همان طور که اشاره کردیم، ازدواج با معلول جسمی ‌چالش‌های خاص خود را دارد. احساس تنهایی، فشارهای روانی، انزوای اجتماعی و چالش‌های یک زندگی روزانه از جمله مواردی است که می‌تواند زندگی زناشویی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

اینکه برای رویارویی با چنین شرایطی آمادگی نداشته باشید، کاملا طبیعی است اما اینکه برای نجات ازدواج و خانواده خود از افراد متخصص کمک نخواهید، بزرگترین اشتباه ممکن است.

کلام آخر

ازدواج با معلول جسمی یکی از مسائل پرچالش در حوزه ازدواج است که بهتر است از مشاوران در این زمینه کمک گرفته شود.

منبع : پرتو زندگی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.5 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits