علت بلند شدن کفپوش PVC چیست ؟
کفپوش PVC چیست ؟
در سال 1912 یک مخترع آمریکایی به نام والدو سیمون موفق به تولید محصولی به نام pvc شد. pvc ماده ایی است که حاوی کربن، هیدروژن و کلر است که در فرآیند پلیمریزاسیون تولید می شود. کفپوش هایی که ما آنها را با عنوان کفپوش های وینیل یا pvc که مخفف پلی وینال کلوراید (Poly Vinyl Chloride) است می شناسیم در واقع یک نوع از مواد پلاستیکی و پرکاربرد از مشتقات نفتی است.
این نوع کفپوش بسیار مقاوم و درعین حال منعطف است. کفپوش PVC ترکیبی از فیبر، مواد فشرده پی وی سی و چند لایه دیگر است که در نهایت یک محصول زیبا، نازک و البته مقاوم را تشکیل می دهد؛ هر لایه در کفپوش های pvc وظیفه ایی دارد.
این نوع کفپوش ها اولین بار در نمایشگاه توسعه قرن که در شیکاگو برگزار شد به نمایش گذاشته شدند. در سال 1343 و 1347 دو شرکت با نام های وینیفلکس و کمپارس اقدام به تاسیس کارخانه تولید کفپوش های pvc در ایران گرفتند و این نوع کفپوش ها در اوایل دهه 50 به بازار وارد شد.
در آن زمان این نوع کفپوش در ابعاد 20*20 عرضه می شد اما با فاصله کمی نوع رولی آن تولید و به بازار وارد شد که به این نوع کناره می گفتند. به طور کلی این کفپوش ها از دو لایه تشکیل می شوند که لایه اولی ( همان لایه رویه از جنس فیلم است؛ که همان رنگ را به وجود می آورد و لایه زیرین از pvc است. در برخی از انواع مرغوب این کفپوش ها یک لایه دیگر به نام لایه uv برای محافظت از سطح رویی در مقابل نور خورشید وجود دارد و باعث ثبات رنگ کفپوش در مقابل نور آفتاب می شود.
اجزاء تشکیل دهنده کفپوش پی وی سی
کفپوش ها معمولا در ابعاد مستطیلی با عرض 15 و طول 90 ساخته می شوند. ضخامت کفپوش ها 2 سانت و 33 میلیمتر است و با طرح چوب به بازار عرضه می شود. برای افزایش استحکام مکانیکی و دوام کفپوش لایه ایی محافظ در نوع عاجدار و ساده روی کفپوش قرار می دهند. در نوع عاجدار، برجستگی های ریزی روی سطح دکوراتیو کفپوش های pvc قرار دارد که مانع از سر خوردن اجسام می شود؛ از کفپوش ها pvc عاجدار می توان به طرح برجسته، طرح گرانیت و… اشاره کرد.
در نوع ساده، کفپوش ها کاملا شبیه به طرح های چوب و پارکت هستند که از یک لایه pvc منسجم و انعطاف پذیر برای بهتر قرار گرفتن در کناریکدیگر و عدم جدا شدن از سطح کار و جلوگیری از باز شدن درز در بین تایل های کفپوش تشکیل شده است. در لایه بعد که لایه دکوراتیو کفپوش است، لایه ایی با نمای شبیه پارکت و چوب با ضخامت 12 میکرون قرار دارد. برای مقاومت و دوام در برابر فرسایش یک لایه محافظ روی لایه قبل کشیده شده که دوام کافی را برای استفاده در کف ساختمان دارد.
لایه های تشکیل دهنده پارکت (کفپوش)
معرفی انواع لایه ها در کفپوش pvc
لایهی UV
این لایه محافظ سطح کفپوش است.
لایهی پوششی
این لایه باعث مقاومت کفپوش می شود.
لایهی طرح
این لایه، لایه ی چاپ شده است.
لایهی اصلی
این لایه استخوان بندی کفپوش بوده و از مواد pvc ساخته شده است.
لایهی زیرین
در زیر کفپوش این لایه قرار دارد و مانع تاب برداشتن کفپوش می شود.
ویژگی های کفپوش pvc
1. مقرون و به صرفه از نظر اقتصادی
2. نصب آسان و سریع
3. تمیز کردن بسیار راحت
4. ضد آب
5. احتمال شکستن وسایل شکستنی زان برخورد با این نوع از کفپوش کمتر از سایر کفپوش ها است.
6. بدون خطر لیز خوردن
7. کیفیت و دوام بالا
8. مناسب منازل مسکونی، تجاری، اداری و…
9. عایق حرارتی و صوتی
10. دارای طرح و رنگ های متنوع
11. مانع از سر خوردن اشیا
12. مقاوم در برابر ضربه و ساییدگی
13. دارای آج (برجستگی هایی در سطح دکوراتیو)
مزایا و معایب کفپوش pvc ( پی وی سی )
مزایای استفاده از کفپوش pvc
عمر طولانی :
بر خلاف پارکت های چوبی و لمینت ها، عمر کفپوش های pvc بسیار طولانی است عمر این نوع کفپوش ها حدود 20 سال است و خیال شما را بابت تعمیر و یا تعویض آن راحت می کند.
شستشوی آسان :
این نوع کفپوش ها ضد آب است و لازم نیست نگران ریختن آب روی زمین و یا خیس بودن طی باشید. همچنین مانند پارکت های چوبی و لمینت ها نیازی به شوینده های تخصصی ندارد و با هر شوینده ایی می توانید به راحتی آن را بشویید.
مقاومت بالا :
موادی که در این نوع کفپوش به کار رفته است باعث شده که این کفپوش ها نسبت به خط و خش بسیار مقاوم باشند؛ به همین دلیل می توانید به راحتی از این نوع کفپوش در مکان های پرتردد استفاده کنید. این نوع کفپوش یک انتخاب مناسب برای کسانی که حیوانات خانگی دارند است زیرا در مقابل خراش ناخن های حیوانات مقاوم است و خط نمی اندازد.
تنوع بسیار زیاد :
از متنوع ترین کفپوش ها کفپوش های pvc هستند که شامل مدل های ساده، طرح چوب، طرح سنگ و … هستند و شما بدون هیچ محدودیتی و با هر سلیقه ایی می توانید این نوع کفپوش ها را انتخاب کنید.
مقاومت در برابر حرارت و اسید :
در این نوع کفپوش ها یک روکش مقاوم در برار حرارت و اسید وجود دارد که این موضوع باعث شده کفپوش های PVC بهترین انتخاب برای بیمارستان، آزمایشگاه و کف آشپز خانه باشند.
دارای خواص آنتی استاتیک و قابل نصب بر روی تمامی سطوح صاف :
در این نوع کفپوش ها با ایجاد سطحی که دارای یون های نقره است باعث از بین رفتن میکروب ها می شود. با وجود این ویژگی نیازی به استفاده از مواد شیمیایی ضد باکتری نیست. جالب است بدانید این تکنیک به اندازه ای کارآمد است که حتی با ضربه و آسیب دیدن به سطح کفپوش همچنان خاصیت ضد باکتری باقی می ماند. این ویژگی باعث شده است که کفپوش های PVC مناسب جهت نصب در راهرو و راه پله بیمارستانها، داروخانهها، بخش اورژانس بیمارستان و …
سرعت نصب بالا :
این کفپوش ها به دلیل سبک بودن، به راحتی و با سرعت بالا می توان آنها را نصب کرد.
استفاده بعد از نصب :
بلافاصله بعد از نصب کفپوش pvc می توانید اسباب و وسایل خود را روی آن بچینید.
معایب استفاده از کفپوش های pvc
غیر طبیعی :
از معایب کفپوش pvc این است که تولید آنها از طریق نفت و مواد شیمیایی بودن و به دلیل آسیبی که به محیط زیست دارد باعث شده بسیاری از افراد از این نوع کفپوش ها استفاده نکنند.
انعطاف بیش از اندازه :
در برخی از مدل های این کفپوش ها انعطاف بسیار زیادی وجود دارد و همچنین در صورتی که از این کفپوش ها در سالن نشیمن استفاده کنید به دلیل نرم بودن آنها، جای پایه میز و مبل را به خود می گیرد و باعث می شود ظاهر آنها خراب شود و در صورتی که از این نوع کفپوش ها استفاده می کنید نمی توانید دکوراسیون خود را تغییر بدهید.
نور خورشید :
کفپوش های PVC نسبت به نور خورشید بسیار حساس هستند و در صورتی که در مقابل نور خورشید قرار بگیرند رنگ آنها محو می شود و ظاهری نا مناسب به خود می گیرد.
ظاهر معمولی :
با اینکه تنوع مدل ها در کفپوش های PVC بسیار زیاد است اما مانند پارکت های چوبی ظاهر فوق العاده ایی به محل مورد نظرتان نمی دهد؛ به همین دلیل از این نوع کفپوش در بیمارستان، کارخانه و یا فضاهای فروشگاهی استفاده می شود.
اجرت نصب بالا :
هرچند این نوع کفپوش نسبت به لمینت ها از قیمت پایین تری برخوردار است اما به دلیل بالا بودن اجرت نصب و زیرسازی زمان اتمام کار هزینه تمام شده این کفپوش و لمینت بسیار نزدیک به هم است.
عدم نصب مجدد :
این نوع کفپوش کف زیرین خود را خراب می کند و قابلیت نصب مجدد را مانند کفپوش های چوبی ندارد.
کفپوش PVC مناسب چه مکان هایی است؟ کفپوش PVC مناسب چه مکان هایی نیست؟
از مهم ترین موضوعاتی که در زمان خرید کفپوش PVC باید به آن توجه کنیم این است که آیا این کفپوش مناسب محل انتخابی ما است یا نیست؟ از آنجایی که این نوع کفپوش ها مقاومت بسیار بالایی دارند می توان از آنها در بیشتر اماکن استفاده کرد. مکان هایی مانند خانه ها، از پذیرایی تا حمام را می توانید با این کفپوش ها پوشش دهید همچنین در مکان های تجاری مانند بوتیک و یا مغازه ها نیز می توان از این نوع کفپوش ها استفاده کرد.
همانطور که در بخش معایب کفپوش های PVC گفتیم این نوع کفپوش ها به نور بسیار حساس هستند و در محل هایی که نور مستقیم خورشید قرار دارد بهتر است از این نوع کفپوش ها استفاده نشود؛ زیرا در دراز مدت رنگ آنها تغییر می کند؛ اگر فقط قسمتی از محل مورد نظر شما نور خورشید می تابد آن قسمت را با موکت و یا قالیچه پوشش دهید.
تمیز کردن کفپوش پی وی سی
این نوع کفپوش ها برای استفاده در شلوغ ترین مکان ها ظاهر بسیار خوبی دارند اما برای تمیز ماندن باید به طور منظم تمیز شوند. برای تمیز کردن این کفپوش ها ابتدا با استفاده از جارو برقی مو، گرد و خاک و … را تمیز کنید سپس با استفاده از طی و یا دستمال مرطوب کفپوش ها را تمیز کنید.
قیمت کفپوش PVC
قیمت کفپوشهای PVC بسیار متفاوت است و هر چقدر محصول با کیفیت تر باشد گران تر است. قیمت این نوع کفپوش ها بر اساس عوامل متفاوتی تعیین می شود؛ مهم ترین عامل تعیین قیمت واردات و تولید آن است. این نوع کفپوش ها نسبت به پارکت های چوبی و لمینت ها قیمت کمتری دارند.
برندهای کفپوش PVC
کفپوش های pvc نیز مانند سایر محصولات توسط تعداد زیادی ازبرندها تولید می شوند. برخی برندها فقط به کمیت کفپوش و برخی هم به کیفیت و هم کمیت اهمیت می دهند. از برندهای موجود دربازار در زمینه کفپوش pvc برند های فریش (ساخت کشور چین) ، فونیکس فلورانس (ساخت کشور چین) ، پلیژن ( ساخت کشور ایران) ، آرتا (ساخت کشور ایران) و… است.
کاربرد کف پوش پی وی سی
این کفپوش ها اکثرا در فضاهایی که نیاز به شستشوی مداوم دارد مانند فضاهای اداری، تجاری و فروشگاهی، مراکز بهداشتی و درمانی، منازل مسکونی قسمت آشپزخانه و… استفاده می شود. انتخاب نوع کفپوش در آشپزخانه بستگی به نوع کابینت و رنگ کابینت دارد.
اصطلاحات بازار و نکات مهم خرید کفپوش
کفپوش های pvc در دو نوع تایل و رول در بازار موجود هستند. در زمان خرید باید به محل نصب کفپوش و نوع کاربرد آن دقت کنید تا مناسب با نوع کار خرید کنید. برای مثال در مکان هایی که احتمال سر خوردن وجود دارد از نوع عاجدار استفاده شود. به طور کلی در محل هایی که آب ریزی زیاد است از کفپوش های pvc و در سایر مکان ها از لمینت و یا انواع دیگر کفپوش استفاده کنید.
شرایط حمل و نگهداری کارگاهی
این نوع کفپوش ها باید دور از دمای بالا نگهداری شوند. در انبار کردن کفپوش های pvc نیز باید خطر آتش سوزی را در نظر گرفت و در محل انبار کپسول های آتش نشانی قرار داد. از افتادن اجسام داغ و جرقه هایی که ناشی از جوشکاری است خود داری شود.
نصب کفپوش پی وی سی
نحوه اجرای کلی کفپوش پی وی سی برای محیط های اداری و آشپزخانه ها
کفپوش های pvc روی هر سطح مسطح مانند سرامیک، سنگ، سیمان و موزاییک قابل اجرا است.کفپوش های pvc چون ضخامت کمی دارند حتما به زیرسازی اولیه و صاف شدن کف نیاز دارند. در صورتی که زیرسازی درست انجام نشود تمامی پستی و بلندی های زیر کفپوش احساس می شوند.
بعد از مرحله زیرسازی، کفپوش توسط چسب به زمین چسبانده می شود. با توجه به خاصیت ارتجاعی این نوع کفپوش نیازی به استفاده از فوم سایلنت در زیر آنها نیست.برای افزایش زیبایی و جلوه در پارکت لمینت و کفپوش های pvc در کنار دیوارها از قرنیز استفاده می شود.
به دلیل انبساط بالای کفپوش های pvc در هنگام نصب بهتر است دمای محل 15 الی 20 درجه سانتی گراد باشد. برای این منظور بهتر است کفپوش را به مدت 24 ساعت در محل مورد نظر قرار داد تا با محل هم دما شود.
دستگاههای مورد نیاز برای اجرای کف پوش
برای نصب کفپوش های pvc نیازی به دستگاه خاصی نیست و برای برش می توان از تیغ موکت بری، قیچی و … استفاده کرد.
زیر سازی کفپوش PVC و شرایط نگهداری
کفپوش های pvc بر خلاف کفپوش های چوبی و لمینت نیازی به واکس زدن ندارند و برای از بین بردن هر گونه لک می توان از مخلوط آب و مایع ظرفشویی استفاده کرد.
بهترین زمان برای اجرای این نوع کفپوش آخرین مرحله انجام کارهای ساختمانی است. دقت داشته باشید چون زیرسازی تاثیر بسیار مهمی در شکل ظاهر کفپوش دارد اگر قسمتی از سرامیک آسیب دیده و یا قسمتی از محل نصب برآمدگی و فرورفتگی دارد حتما آن را ترمیم کنید.
انتخاب نوع کفپوش
نوع کفپوش ها مناسب با محل نصب انتخاب شوند. برای مثال در جلوی درب حمام برای جلوگیری از سر خوردن از نوع عاجدار استفاده شود.در زمان نصب باید دقت کافی باشد تا کاملا کفپوش بچسبد و زیر آن باد نیفتد.در زمان نصب هم دمایی بین کفپوش و دمای اتاق بسیار مهم است. برای حاشیه ها و محل قطع کفپوش از قرنیز و ابزار مناسب استفاده شود.
انتخاب رنگ کفپوش
برای محل های مخصوص کودکان بهتر است از رنگ های شاد استفاده کنید.برای محل هایی مانند اتاق کار و یا کتابخانه از رنگ هایی که تمرکز را به هم نریزد استفاده می شود. برخی ترجیح می دهند این محل ها رنگ های تیره نسبت به رنگ های جیغ داشته باشند. رنگ گردویی رنگی است که بسیار برای کتابخانه ها استفاده میشود.
در محل های پذیرایی مانند منازل و ادارات رنگ ها اصولا با مبلمان و وسایل دیگر ست می شوند.انتخاب رنگ کفپوش با فصل و زمان نیز ارتباط زیادی دارد. برای مثال برخی رنگ ها را گرم و برخی راسرد می نامند. با اینکه این موضوع شخصی است اما از نظر روانشناسی تاثیر مهمی دارد.
معمولا رنگ های روشن باعث بازتر نشان دادن فضا و رنگ های تیره باعث کوچتر نشان دادن فضا می شود. این موضوع نیز در انتخاب رنگ کفپوش با توجه به متراژ ساختمان تاثیر زیادی دارد.
طیف رنگ های کرم, از جمله رنگهائی است که باعث میشود فضای خانه یا محل کار وسیعتر بنظر آید.انتخاب کفپوش های pvc در آشپزخانه ها بیشتر با توجه به رنگ کابینت، دکوراسیون داخلی آشپزخانه و یا اجزا کوچک مانند دستگیره های کابینت انتخاب می شود.
سوال : علت بلند شدن کفپوش PVC چیست ؟
حدود یک سال پیش از کفپوش pvc فونیکس برای خونه استفاده کردیم و شوفاژ هم، همزمان استفاده کردیم و حدود دو هفته بعد کفپوش باد کرد و بعضی قسمت ها کاملا کنده شد. سوالم اینه که راهی هست که بشه قسمت های کنده شده رو چسبوند که تا دو سال دیگه بشه استفاده کرد؟
پاسخ :
اگر عکسهای واضحی از موارد پیوست کنید بهتر میتوان در اینباره اظهار نظر کرد. حتما در این مدت با فروشگاه تزئیناتی که کفپوش pvc را ارائه و نصب کرده ایراد کار را در میان گذاشته اید. متاسفیم که پاسخ و عملکرد ایشان نتوانسته مشکل را حل و رضایت شما را جلب نماید.
بلند شدن نه همه, بلکه بخشهائی از کفپوش pvc میتواند دلائل مختلفی داشته باشد. قبل از هر چیز باید دید نصب کفپوش pvc با کدام چسب ( خمیری یا صنعتی ) صورت گرفته است. استفاده ازهر یک از این دو چسب نیازمند رعایت اصول فنی است که در بخش ” روشهای نصب کفپوش pvc ” به تفصیل وجود دارد.
ممکن است مشکل مربوط به رطوبت زیرِکار مربوط باشد. این رطوبت میتواند به زیر سنگ, موزائیک یا . . . سیمانکاری مربوط باشد که کفپوش pvc بر روی آن چسبانیده شده است. استفاده ناصحیح و آبریزش بیش از حد بر سطح کفپوش pvc ( بویژه در آشپزخانه ها ) هم میتواند باعث نشت رطوبت از درز بین تایل ها به زیر کفپوش pvc و باصطلاح وَر آمدن چسب و بلند شدن کفپوش pvc گردد. در این دو مورد نیز در بخش ” مشخصات کفپوش pvc ” و ” روشهای نصب کفپوش pvc ” توضیحات کافی وجود دارد.
در نظافت کفپوش pvc , استفاده بیش از حد از آب و رطوبت صحیح نیست. در هر صورت تنها راه اطلاع از ریشه مشکل و برطرف کردن آن, جمع کردن بخشی از کفپوش pvc هائی می باشد که بلند شده است. اگر زیرسازی و نصب بشکل اصولی و فنی صورت گیرد, حتما کفپوش PVC حداقل 3 سال قابل استفاده است.
همچنین بخوانید :
لیست قیمت انواع کفپوش خودرو در بازار
تفاوت کفپوش لمینت و پارکت چیست؟
۱ دیدگاه