عصبانیت بر سلامت کبد اثرات منفی دارد
به گزارش دلگرم : همه ما از مضرات استرس و عصبانیت بر جسم و روح کم و بیش آگاهی داریم عصبانیت به تضعیفسیستم دفاعی بدن کمک می کند جالبی است بدانید عصبانیت و کبد رابطه مستقیمی دارندو باعث کند شدن فعالیت های کبدی خواهد شد ما در این مطلب از دلگرم قصد داریم نکاتی پیرامون رابطه عصبانیت و کبد و همچنین تاثیر عصبانیت بر سلامت بدن را مورد بررسی قرار دهیم.
تاثیر عصبانیت بر روی کبد
یک روانشناس گفت: حالات روحی و روانی انسان باعث بروز بیماری هایی مانند مشکلات کبدی و قلبی عروقی در انسان می شود.لیلا اسدی روانشناس با بیان اینکه بین حالات روحی و روانی و اعضای بدن ارتباط وجود دارد، گفت: خشم وعصبانیت از بدترین رفتارهای انسان است که باعث بروز بیماری هایی مانند مشکلات کبد، درد در نواحی مفاصل، معده، کیسه صفرا، اسهال و گرفتگی عضلات در افراد می شود.وی درباره تاثیرات منفی عصبانیت بر سلامت کبد اظهار داشت: خشم و عصبانیت فعالیت کبد را کند می کند. اسدی با تاکید بر اینکه استرس باعث ایجاد فشار بیش از حد به توانایی و قدرت بدن می شود، تصریحکرد: استرس زیاد باعث باعث بروز بیماری هایی مانند قلبی و عروقی، سکته مغزی، مشکلات تنفسی، سر درد، تب ولرز، انقباض ماهیچه ها و در نتیجه ضعف در سیستم ایمنی بدن می شود. وی درباره دلایل بروز استرس در افراد گفت: عواملی مانند ترس، دعوا، کمبود وقت، مشکلات اقتصادی خانواده ها، فوت عزیزانو بی کاری از عوامل بروز استرس است.
این روانشناس با اشاره به ناراحتی که یکی دیگر از حالات روحی و روانی انسان است، بیان کرد: دعا کردن،از مهم ترین عوامل از بین بردن غم و غصه و ناراحتی در انسان است.اسدی درباره عوامل بروز ایجاد احساس غم و غصه اظهار داشت: کاهش اعتماد به نفس، ناامیدی و تفکرات منفی باعث غمگین شدن انسان ها می شود که افزایش این عوامل آسیب های روحی و روانی شدیدی را در افراد درپی دارد.وی با اشاره به رابطه نگرانی و بروز بیماری معده عنوان کرد: عکس العملی که ذهن نسبت به عواملبیرونی مانند آلودگی محیط زیست، مسائل اقتصادی، حوادث (آتش سوزی، زلزله، سیل و غیره ) از خود نشان می دهد،نگرانی نامیده می شود که ارتباط مستقیمی با ناراحتی های گوارشی دارد.این روانشناس افزود: پیاده روی، استفاده از خوشبو کننده ها، گوش دادن به موسیقی، استفاده از دمنوش های گیاهی ومطالعه باعث کاهش و درمان بیماری های روحی و روانی افراد می شود.
تاثیر عصبانیت بر سلامت جسم
عصبانیت و ترس جزو احساساتی هستند که بدترین تاثیر را روی بدن و بخصوص قلبمی گذارند. به عقیده متخصصان، این احساسات عامل تمام ناخوشی ها و بیماری هاست.خوشبخت و آرام زندگی کردن بهترین راه پیشگیری از درد و بیماری است.
زمانی که عصبانی می شوید، عضلات و مفاصل تان سفت شده و جریان خون کندترمی شود، تعادل سیستم عصبی به هم می خورد، هورمون ها دچار اختلال می شوندو سلامت قلب و عروق به خطر می افتد، فشار خون و ضربان قلب افزایش می یابد،فعالیت مغزی بخصوص در لوب های گیجگاهی و پیشانی دچار اختلال شده و صفرا بیش از اندازه ترشح می شود.
۱- عصبانیت و خطر آریتمی
استرس های روحی و جسمی ناشی از عصبانیت می تواند باعث افزایش خطر ضربان غیرطبیعی قلب یا همان آریتمی قلبی شود.اگر نمی خواهید قلب تان دچار مشکلشود و ضربان آن به طور غیرطبیعی کند یا تند شود، آرامش تان را حفظ کنید.
تقویت کبد و تاثیرات شگفت انگیز آن بر سلامتی
۲- عصبانیت و آسیب های کبدی
عصبانیت روی کیسه صفرا و کبد نیز تاثیر منفی می گذارد، چون این احساس منفیباعث افزایش ترشح صفرا می شود که در حالت عادی نیازی به این میزان صفرا نیست.در نتیجه به مرور کبد نیز آسیب می بیند.همه ما می دانیم که نمی توان به یکبارهتبدیل به یک آدم صبور شد و عصبانیت را کنار گذاشت. اما لازم است که عادت هارا به تدریج تغییر داد و تسلط بیشتری روی اعصاب پیدا کرد
۳- عصبانیت و دردهای عضلانی
زمانی که نسبت به همسر، فرزندان، همکاران، مدیر و یا خودتان خشمگین می شوید،بدن تان شروع به تولید هورمونی به نام آدرنالین می کند در شرایط ترس نیز تولیدمی شود.ترشح این هورمون باعث بروز دردها و گرفتگی های عضلانی و همچنین سردرد می شود.شانه ها، گردن و کمر نیز جزو اعضایی هستند که مجبورند باراین عصبانیت و فشارهای روحی را تحمل کنند. در نتیجه دچار درد و ناراحتی می شوند.
۴- عصبانیت و اسهال
عصبانیت و خشم باعث بروز مشکلی به نام سندرم روده تحریک پذیر می شود.این بیماری نیز باعث بروز کولیت یا اسهال می شود، حتی اگر هیچ ماده غذاییمشکل زایی مصرف نکرده باشید.بهتر است بدانید که استرس، ترس، فشارهایروحی و عصبانیت، عملکرد روده ها را با مشکل مواجه خواهند کرد.
تاثیر عصبانیت به سلامت بدن
۵- عصبانیت و گاستریت یا ورم معده
از نتایج منفی و شایع عصبانیت می توان به ریفلاکس معده و درد، سوزش و احساسسنگینی در معده اشاره کرد.اسیدیته معده که با عصبانیت بیشتر می شود، التهابرا در مخاط بالا می برد. اگر به طور مداوم عصبانی می شوید، ممکن است علاوه بر گاستریت یا ورم معده، خطر ابتلا به زخم معده را نیز به جان بخرید.
دیدگاه ها