کمبود منیزیم
دریافت مقدار کافی منیزیم میتواند از بیماریهایی مثل آلزایمر، دیابت نوع دو،میگرن و بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند.
کمبود واقعی منیزیم زمانی اتفاق میافتد که برای مدت طولانی منیزیم دریافتی از طریق رژیم غذایی کم باشد، سوء جذب داشته باشیم، یا دفع مقدار زیادی منیزیم به خاطر مصرف زیاد الکل یا بعضی داروها(مثل برخی آنتی۲بیوتیکها و داروهای ادرارآور)وجود داشته باشد.
علائم کمبود منیزیم در بدن شامل موارد زیر است:
از دست دادن اشتها
تهوع و استفراغ
ضعف و خستگی
✍️در صورتی که کمبود منیزیم درمان نشود میتواند علائم جدیتری از جمله موارد زیر ایجاد کند:
بی حسی و مور مور شدن دست و پاها
تشنج
تغییرات ریتم قلبی
گرفتگیهای عضلانی
🟥 تاثیر منیزیم بر استخوان ها :
در چندین مطالعه بر روی گونههای مختلف، کمبود منیزیم غذایی باعث پوکی استخوان میشود. استخوان های حیوانات با کمبود منیزیم نازک و شکننده هستند، شکستگیهای ریز قابل تشخیص است و خواص مکانیکی به شدت مختل میشود. در نتیجه، جای تعجب نیست که یک رژیم غذایی با کمبود منیزیم تأثیر منفی بر استخوان داشته باشد و ضخامت قشر درشت نی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
مبود منیزیم به سرعت منجر به هیپومنیزیمی میشود که تا حدی از طریق حرکت سطحی منیزیم از استخوان ایجاد میشود. علاوه بر این، کریستالهای تازه تشکیل شده آپاتیت در حیوانات با کمبود منیزیم نسبت به گروه کنترل بزرگتر و ساختار ضعیفتری دارند و این بر سفتی استخوان تأثیر میگذارد.
همچنین باید به خاطر داشت که مصرف کم منیزیم باعث تأخیر در تمایز غضروف و استخوان و همچنین کلسیفیکاسیون ماتریکس (رسوب کاسیم در بافت ماتریکس استخوان) میشود. در کمبود آزمایشی منیزیم در جوندگان، کاهش تشکیل استخوان تا حدی به دلیل کاهش فعالیت استئوبلاستی است. بر این اساس، تعداد استئوبلاستها کاهش مییابد و سطح دو مارکر عملکرد استئوبلاست، یعنی آلکالین فسفاتاز و استئوکلسین کاهش مییابد. علاوه بر این، افزایش تعداد استئوکلاستها توصیف شده است.
کمبود منیزیم در انسان منجر به پوکی استخوان میشود. سطح پایین منیزیم سرم یک عامل کمک کننده به استئوپنی (مرحله پیش از پوکی استخوان) در بزرگسالان مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل است. علاوه بر این، ارتباط بین منیزیم سرم و تراکم استخوان در زنان قبل و بعد از یائسگی گزارش شده است.
دریافت منیزیم با تراکم توده استخوانی در مردان و زنان سیاه پوست (سن 70 تا 79 سال) اما نه در سفیدپوستان دیده شد، در نتیجه احتمال تفاوتهای نژادی در کنترل منیزیم را افزایش میدهد که ممکن است نقش آن در پرتو گونههای ژنتیکی فوق الذکر و ژنهای دخیل در هومئوستاز منیزیم توضیح داده شود. مطابق با نتایج فوق، مصرف مکمل منیزیم در زنان مبتلا به پوکی استخوان مفید است.
۱ دیدگاه