دلگرم
امروز: یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
علل احتمالی لاغر شدن ناگهانی کودک
2
زمان مطالعه: 5 دقیقه
کمبود وزن کودک : چه دلایلی باعث کاهش وزن ناگهانی در کودکان می شود ؟ در این مطلب با این موضوع آشنا شوید.

علت لاغر شدن کودکان چیست؟

زمانی که صحبت از کاهش وزن و لاغری شدن کودکان می‌شود، بسیاری از موارد، از جمله مایع، چربی و توده عضلانی در آن دخیل هستند. گاهی برخی از کودکان دچار کم وزنی ناگهانی و به ظاهر بی دلیل می‌شوند.

در اغلب مواقع لاغر شدن در کودکان به صورت موقتی، قابل کنترل و به ندرت خطرناک است. با این حال در صورتی که برخی دیگر از علائم مانند تب و استفراغ را داشته باشند، ممکن است نشان‌دهنده مشکلی جدی باشد. دانستن علت دقیق کاهش وزن منجر به درمان به موقع خواهد شد.

نوسانات مربوط به وزن در کودکان بسیار شایع و بی خطر است. در واقع رشد سریع، استرس و بسیاری از این موارد این چنینی می‌تواند در ایجاد کاهش وزن نقش داشته باشد. به طور کلی دلایل دیگری که منجر به کاهش وزن می‌شود به شرح زیر است:

عادت غذایی نامناسب

کودکان برای رشد باید یک رژیم غذایی مناسب داشته باشند. زمانی که کودکان به اندازه کافی غذا نمی‌خورند یا کالری کمتری نسبت به میزان مورد نیاز مصرف کنند، منجر به کاهش وزن خواهد شد.

این حالت موقتی است و هر زمان که کودکان رژیم غذایی کاملی داشته باشند، لاغری آنها رفع خواهد شد.

افزایش فعالیت

کودکان همیشه فعالیت زیادی دارند که به طبع به انرژی بیشتری نیاز خواهند داشت. اگر به اندازه مورد نیاز انرژی دریافت نکنند، باعث کاهش وزن خواهد شد. بهتر است در این خصوص با پزشک مشورت داشته باشید تا بهترین رژیم غذایی را برای تامین انرژی در نظر بگیرد.

اتفاقات استرس زا

رویدادهایی مانند طلاق والدین، آزار و اذیت کودک، تغییر مدرسه از جمله موارد هستند که منجر به استرس کودکان می‌شود. استرسی که به صورت مزمن باشد، افسردگی و اضطراب را به دنبال دارد که در نهایت تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد خواهد شد.

کاهش رژیم غذایی یا بی اشتهایی در پی این مشکلات، در نهایت منجر به لاغری کودکان می‌شود. گاهی بر عکس این مورد نیز وجود دارد برخی از کودکان در این مواقع دچار پرخوری می‌شوند و باعث افزایش وزن خواهند شد.

علت لاغر شدن کودکان

اختلالات خوردن

اختلالاتی که در خوردن مانند بی اشتهایی و سلامت روانی وجود دارد، تغییراتی را در الگوی غذایی ایجاد می‌کند، در نهایت باعث کاهش وزن در کودکان خواهد شد.
چنین شرایطی باعث مشکلاتی مرتبط با رشد می‌شود.

بیماری طی کوتاه مدت

بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا در کودکان می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. بسته به اینکه شدت عفونت چقدر است، کاهش وزن می‌تواند از خفیف تا شدید باشد. اکثر کودکان به محض بهبودی یا شروع رژیم غذایی مناسب، کمبود وزن خود را جبران می‌کنند.

اختلالات گوارشی

مشکلات گوارشی مانند بیماری التهابی روده و بیماری سلیاک اغلب بر هضم و جذب غذا تاثیر می‌گذارد. همچنین اشتهای کودک نیز تحت تاثیر چنین مشکلی قرار خواهد گرفت و به دنبال آن کاهش وزن ناخواسته در این دسته از افراد ایجاد می‌شود.

مشکلات هورمونی

مشکلات هورمونی مانند بیماری آدیسون (نارسایی غده فوق کلیه)، پرکاری تیروئید و دیابت نوع ۱ بر متابولیسم تاثیر می‌گذارد و در نهایت کودک لاغر خواهد شد.
کودکانی که دچار مشکلات هورمونی هستند، بر اساس نوع اختلالی که دارند علائم دیگری مانند درد شکم، اسهال و استفراغ را تجربه می‌کنند.

اختلالات ژنتیکی

برخی از اختلالات ژنتیکی مانند فیبرو کیستیک باعث کاهش وزن در کودکان می‌شود. برخی از اختلالات ژنتیکی بر میزان آنزیم‌ها در بدن تاثیر می‌گذارد که در نهایت کاهش وزن را به همراه دارد.

مصرف دارو

مصرف برخی از داروها جهت درمان بیماری‌های مزمن و حاد می‌تواند باعث ایجاد عوارض جانبی مانند کاهش وزن شود. اگر کودک شما داروی خاصی مصرف می‌کند و دچار کاهش وزن شده است، حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
معمولا داروهایی مانند ضد صرع و برخی از داروهای ضد افسردگی منجر به کاهش وزن می‌شوند.
علاوه بر این مواردی که برای شما ذکر کردیم، برخی از بیماری‌ها مانند مشکلات قلبی و کلیوی می‌تواند منجر به کاهش وزن شود. کاهش وزن حاد یا پیشرفت کرده می‌تواند به دلیل شرایط نامطلوب مانند سرطان رخ دهد.

کودک ضعیف و لاغر

مشکلات دهانی یا عصبی

کودکانی که دچار مشکلات دهانی مانند شکاف کام و مشکلات عصبی مانند فلج مغزی هستند، ممکن است دچار مشکلاتی در تغذیه و بلع شوند. چنین مشکلی می‌تواند مصرف غذای آنها را کاهش دهد و منجر به کاهش وزن ناخواسته شود.

حتماً بخوانید:
فرق لاغری با کمبود وزن در کودک ، چرا کودکمان چاق نمی شود ؟

فرق لاغری با کمبود وزن در کودک ، چرا کودکمان چاق نمی شود ؟

تغذیه کمکی نامناسب، مصرف زیاد آبمیوه و هله هوله، کم حوصلگی مادر در دادن غذای کمکی، مشکلات گوارشی مانند رفلاکس، کمبود آهن، روی و بیماری های زمینه ای…

علائم و نشانه‌های کاهش وزن غیر طبیعی

همانطور که پیش از این برای شما گفتیم تغییرات وزن در کودکان بسیار رایج است. در صورتی که لاغر شدن در کودکان با علائم دیگری همچون موارد زیر همراه باشد، می‌تواند نشان‌دهنده مشکلی جدی باشد:

  • ضعف و بی حالی
  • خواب آلودگی یا بی خوابی
  • از دست دادن اشتها
  • استفراغ، اسهال و یبوست
  • کم آبی بدن و کاهش ادرار
  • سرفه و گلو درد
  • ناراحتی شکمی
  • تب
  • سرگیجه

منبع : دکتر دلشاد



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits