دلگرم
امروز: شنبه, ۱۸ آذر ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ جمادى الأول ۱۴۴۵ قمری و ۰۹ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی
علائم خرابی بوستر ترمز چیست ؟
0
زمان مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم می خواهیم شما را با اصلی ترین علائم خرابی بوستر ترمز خودرو آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

خرابی بوستر ترمز چه علائمی دارد ؟

بوستر ترمز یکی از حیاتی ترین بخش ها در سیستم ترمز خودرو شناخته می شود که بروز اشکال و ایراد در آن می توانید مشکلات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

در این مطلب قصد داریم به تعریفی دقیق از این قطعه، نحوه عملکرد و علائم خرابی بوستر ترمز بپردازیم.

بوستر ترمز چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم با چگونگی عملکرد بوستر ترمز در خودرو آشنا شویم به میزان فشاری که یک خودروی حداقل 1300 کیلوگرم برای ترمز نیاز دارد فکر کنید.

چه قدرتی می‌تواند وزنی که برای حداقل در نظر گرفته شده را توقف کند؟ آیا قدرت پای شما روی پدال است که باعث کاهش سرعت خودرو می‌شود؟ اینجاست که باید با نقش بوستر ترمز آشنا شوید تا به پاسخ همه‌ی این سوالات برسید.

بوستر ترمز قطعه‌ای مکانیکی و جزئی از سیستم ترمز است که معمولاً بین سیلندر و پمپ ترمز قرار می‌گیرد. بوستر از خلاء ایجاد شده به همین دلیل ممکن است آن را با نام بوستر خلاء صدا بزنیم.

بوستر خلاء وسیله‌ای برای تقویت نیروی اعمال شده بر روی پدال ترمز در سیستم ترمزهای دیسکی است و آن‌ها را در ترمز های کاسه‌ای نخواهید دید.

با وجود این قطعه کوچکترین فشار بر روی پدال ترمز بدون نیاز به نیروی اضافه‌ی پا باعث کاهش سرعت وسایل نقلیه سبک و سنگین خواهد شد.

یعنی نیرویی که از سمت راننده برای ترمز به پدال ترمز وارد می‌شود را چندین برابر کرده و به سیلندر اصلی ترمز منتقل می‌کند. این کار از طریق استفاده از یک سیستم خلاء که فشار اهرم پدال ترمز را روی سیلندر اصلی تقویت می‌کند حاصل می‌شود.

علائم خرابی بوستر ترمز

بهتر است قبل از اینکه به بررسی علت خرابی بوستر ترمز بپردازیم شما را با این قطعه آشنا کنیم. بوستر ترمز قطعه ای در سیستم ترمز محسوب می شود که دارای رنگ مشکی و ابعادی نه چندان بزرگ است.

این قطعه به پدال ترمز متصل شده و عملکرد آن موجب نرم شدن و بهتر شدن قدرت سیستم ترمز خواهد شد. محل تعبیه این قطعه پشت موتور خودرو می باشد و دقیقا زیر پای راننده قرار می گیرد.

لازم به ذکر است که هر چقدر قدرت موتور بیشتر باشد این قطعه نیز قوی تر تولید می شود. با اطلاع از علائم خرابی بوستر ترمز می توانید از بروز مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید.

بوستر ترمز فقط در خودروهایی مورد استفاده قرار می گیرد که دارای ترمز دیسکی هستند. اگر کاپوت خودرو را باز کنید این قطعه را به راحتی مشاهده خواهید کرد.

هنگامی که شما پای خود را بر روی پدال ترمز فشار می دهید، وجود بوستر سبب می شود که نیروی وارد شده به پدال چند برابر شود و سپس به سیلندر اصلی منتقل شود.

برخی از بوسترها به نام بوستر ترمز دوبل شناخته می شوند که قادر هستند نیروی بیشتری تولید کنند و پدال را نیز نرم تر کنند. در این شرایط شاهد عملکرد بهتر سیستم ترمز خواهیم بود.

علائم خرابی بوستر ترمز

بررسی علائم خرابی بوستر ترمز

پس از اینکه با ساختار بوستر ترمز آشنا شدیم نوبت به این می رسد که علائم خرابی بوستر ترمز را با یکدیگر بررسی کنیم. بوستر قطعه ای است که می تواند به عنوان یک نیروی کمکی برای ترمزگیری وارد عمل شود.

به همین دلیل ارتباط مستقیمی با راننده و نحوه رانندگی او خواهد داشت. این قطعه نیز مانند سایر قطعات به دلیل رانندگی نادرست، مشکلات فنی یا استهلاک دچار خرابی می شود و نیاز به تعمیر پیدا می کند.

اگر علائمی همچون نشت هوا از راه شیلنگ خلا، ایجاد سوراخ در دیافراگم داخلی، بیرون زدن هوا از پرس دور، نشت روغن از بوستر ترمز یا عدم متوقف شدن خودرو در حین ترمز گیری را مشاهده کردید به این معناست که بوستر ترمز دچار خرابی شده و باید تعمیرشود.

در بسیاری از مواقع سفت شدن یا شل شدن ترمز از مهم ترین علائم خرابی این قطعه به شمار می رود که اغلب رانندگان متوجه آن می شوند.

معمولا نشت روغن ترمز از این قطعه به عنوان شروع خرابی بوستر ترمز محسوب می شود که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید.

ایجاد صدا در پدال ترمز

در ادامه برسی نشانه های خرابی بوستر ترمز به صدای در پدال ترمز میرسیم. تولید صدا از بوستر ترمز از متداول ترین علائم خرابی آن است.

اگر در هنگام فشار دادن پدال ترمز صدایی مانند فس فس از آن به گوش رسید طبیعی است. اما اگر این صدا بسیار بلند بود به نحوی که از حالت نرمال خارج شده باشد جزو علائم خرابی بوستر به شمار می رود.

توصیه می کنیم در این شرایط از رانندگی با خودرو اجتناب کنید زیرا ممکن است در مواقع لزوم نتوانید از ترمز استفاده کنید و خطر زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

خالی شدن پدال ترمز

آیا تا به حال برای شما پیش آمده که پدال ترمز را فشار داده اید اما اصطلاحا پدال خالی کند؟ خالی کردن پدال به این معناست که هنگام فشار دادن پدال، بیش از حد پایین می شود.

عوامل زیادی در بروز این مساله دخیل هستند که می توان به خرابی بوستر ترمز، خراب شدن پمپ ترمز و مرطوب شدت روغن ترمز اشاره کرد.

نرم یا شل شدن پدال ترمز

علت صدای فس فس پدال ترمز چیست؟ نرم شدن یا شل شدن پدال ترمز می تواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد و یکی از نشانه های آن صدای فس فس پدال ترمز میباشد.

این اتفاق منجر به خراب شدن سیستم ترمز از جمله بوستر باشد. علاوه بر خرابی بوستر، چرب شدن دیسک ها نیز دلیلی برای نرم شدن یا شل شدن پدال ترمز محسوب می شود.

خرابی بوستر ترمز

وظیفه بوستر ترمز چیست؟

این وسیله یکی از مهمترین و اصلی ترین اجزا در سیستم ترمز خودرو می باشد. گفتنی است که نه تنها در سیستم های ترمز دیسکی بلکه در ترمز های کاسه ای نیز شاهد وسیله ای تحت عنوان بوستر می باشیم.

در توضیح ماهیت بوستر باید گفت که این وسیله یک قوطی فلزی به رنگ سیاه است که در قسمت عقبی موتور خودرو و دقیقا در سمت راننده قرار می گیرد.

شما به محض باز کردن درب کاپوت به راحتی می توانید آن را مشاهده نمایید چون محل قرار گیری آن به شکلی است که کاملا مشاهده پذیر است.

اگر بخواهیم به زبان ساده شرح دهیم باید بگوییم که بوستر در زبان انگلیسی به معنای تقویت کننده است و به همین دلیل بوستر خودرو وظیفه دارد تا ترمز را تقویت نماید.

در واقع بوستر موظف است تا نیروی وارده در سیستم ترمز را تشدید کند.استفاده کردن از این وسیله باعث می شود تا ترمزها عملکردی سریع، دقیق و به موقع داشته باشند.

هر چه کیفیت بوستر مطلوب تر باشد اتومبیل ایمن تر خواهد بود. با استفاده از یک بوستر با کیفیت دیگر نیازی به فشار آوردن زیاد پای راننده بر روی پدال ترمز نخواهد بود.

گفتنی است که این وسیله به کمک خلا تولید شده توسط موتور اتومبیل به چند برابر کردن نیروی وارد شده از سوی پدال کمک کرده و آن را به سیلندر اصلی ترمز انتقال می دهد.

ذکر این نکته خالی از لطف نیست که هدف از طراحی این وسیله این است که بیشترین نیروی ترمز با کمترین فشار بر روی پدال ایجاد گردد و در نتیجه ترمز گرفتن راحت تر و نرمتر اتفاق بیفتد.

در سوی دیگر بوستر کمک می کند تا در زمان خاموش بودن خودرو ترمز غیر فعال باشد و پدال آن سفت بماند. کما اینکه شل شدن یا بیش از حد سفت شدن پدال خودرو و ضعف عملکرد ترمز آن از مهمترین علائم خرابی بوستر ترمز می باشند.

انواع بوستر ترمز کدام است؟

معمولا این وسیله را در دو نوع اصلی طبقه بندی می کنند.

  1. بوستر ترمز مستقیم
  2. بوستر ترمز غیر مستقیم

بوستر ترمز مستقیم:

در این نوع، فشار پای راننده به صورت مستقیم از پدال به بوستر انتقال پیدا می کند.

بوستر ترمز غیر مستقیم:

نیرویی که به پدال وارد می گردد در بوستر غیر مستقیم ابتدا به پمپ ترمز و بعد از آن و به واسطه ی روغن ترمز به بوستر ارسال می گردد.

لازم به ذکر است که این دو نوع پیستون به دلیل فعالیت های شبیه به یکدیگر از رواج بیشتری در صنعت خودروسازی بهره مند هستند. اما نوع دیگری از بوستر تحت عنوان دو پیستونه نیز وجود دارد که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بوستر ترمز دو پیستونه

از این نوع بوستر معمولا در خودروهای بسیار پیشرفته که سقف سرعت در آنها بالاتر است استفاده می شود. دلیل آنست که در چنین خودروهایی سرعت به مراتب بالاتر بوده و ترمزگیری بایستی به شیوه ای موثرتر به انجام برسد.

بوسترهای دو پیستونه یا چند محفظه قدرت بسیار بالاتری دارند و در عین حال از ابعاد کوچک تری بهره مند می باشند. این بوستر ها از چند محفظه ی فشار ثابت و فشار متغیر برخوردارند که به وسیله ی دیافراگم و دو پیستون از یکدیگر جدا می گردند.

گفتنی است که چون ابعاد این نوع از بوستر بزرگ نمی شود و این تنها فضاها هستند که تقسیم می شوند به همین دلیل بوستر فضای بهتری برای اعمال فشار در اختیار دارد.

البته باید گفت که نحوه عملکرد بوستر ترمز دو پیستونه هیچ تفاوتی با نوع ساده تر آن نداشته و این تنها تعداد محفظه ها و پیستون ها هستند که فشار را افزایش داده و عملکرد را به شیوه موثرتری بالا می برند.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits