دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت سنگینی و شور بودن شیر مادر چیست ؟
2
زمان مطالعه: 6 دقیقه
یکی از طعم‌های نامناسب برای شیر مادر، طعم شور است. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ آیا خطرناک است؟ در ادامه در مورد علت شور شدن شیر مادر و روش‌ های اصلاح آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

طعم شیر مادر، چرا شور شده؟

می خواهید بدانید علت شور شدن شیر مادر یا سنگینی آن چیست؟ این مطلب کوتاه همه چیز را در این باره به شما یاد می دهد.

1-شیر مادر یکی از بهترین غذاها برای رشد فکری و جسمی کودک است. این ماده ی غذایی نه تنها فواید زیادی برای نوزاد دارد، بلکه برای مادر نیز بسیار مفید است.

2-شیرمادر حاوی پروتئین، چربی، کربوهیدارت، ویتامین (از جمله ویتامین A، D، E و K)، آهن و فلوراید است.

3-شیر مادر موجب افزایش هوش و کاهش اختلالات مربوط به یادگیری میشود.

4-شیرمادر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد میشود و نوزاد را در مقابل بیماری های ویروسی و عفونی محافظت میکند.

5-کودک با مکیدن سینه مادر احساس عاطفه را از سمت مادر حس میکند لذا در بزرگسالی کمتر به اختلالات روانشناختی مبتلا میشود.

علت شور شدن شیر مادر

ویژگی‌ های اصلی شیر مادر

1-غلظت شیرمادر

غلظت شیر مادر نباید بالا باشد. متعادل بودن آن به این معنی است که نسبت پروتئین به آب تناسب مناسبی داشته باشد. برای تست غلظت شیر باید مقداری از آن را روی دست بریزید اگر حرکت کرد یعنی شیر غلظت کمی دارد و عدم تحرک آن نشان از غلظت بیش از حد آن است.

2- حجم شیر مادر

شیر مادر نباید دارای حجم زیاد باشد. حجم زیاد آن نشان از رطوبت و عفونت شدید بدن مادر است و ممکن است این عفونت به بدن نوزاد انتقال یابد. شیر سالم حجم متعادل دارد.

3-طمع، رنگ و بوی شیر مادر

رنگ شیر سالم سفید است و زمانی که رنگ شیر تیره باشد یعنی این شیر سالم نیست و در رشد نوزاد تاثیری ندارد. شیر سالم بوی بد و ترشیده ندارد و در ضمن بی بو بودن آن نیز یعنی این شیر خاصیتی برای نوزاد ندارد. مزه شیر نباید تلخ و شور باشد و رژیم غذایی مادر در طعم شیر موثر است.

تغییر در مزه و بوی شیر مادر به عوامل مختلف بستگی دارد از جمله رژیم غذایی مادر. در ادامه به بررسی تمامی عوامل فاسد کننده شیر مادر میپردازیم.

عوامل فاسد کننده شیر مادر

1-استرس و فشار عصبی

یکی از مشکلات اصلی بعد از زایمان افسردگی پس از زایمان است که موجب ایجاد تنش و استرس عصبی است. این فشار و استرس بر شیر مادر تاثیر گذاشته و موجب فساد شیر میشود. زمانی که دچار خشم و استرس می‌شوید، در بدن هورمون‌های کورتیزول، آدرنالین و نورفین فرین ترشح می‌شود.

هورمون کورتیزول که در شرایط پر تنش در بدن رها می‌شود، قادر است بر روی ترکیبات شیر اثر گذاشته و آنرا تغییر دهد. استرس قادر است که جریان خون یا شیر مادر را کم کند.

2-بارداری مجدد

در صورتی که مادر در در زمان شیردهی مجددا باردار شود تغییرات هورمونی ایجاد میشود این تغییرات هورمونی مستقیما بر مزه شیر مادر تاثیر دارد و موجب کاهش مواد مغذی موجود در شیر میشود.

حتماً بخوانید:
قرص های افزایش شیر مادر : ترفندهای طلایی برای افزایش شیر مادران

قرص های افزایش شیر مادر : ترفندهای طلایی برای افزایش شیر مادران

قرص های افزایش شیر مادر کمک شایانی به شیردهی مادران کرده و اضافه بر آن به مادران شیرده توصیه می شود مقدار مایعات دریافتی خود را افزایش دهند. افزایش…

3-ورزش سنگین

زمان ورزش های سنگین اسیدلاکتیک در بدن تولید میشود این ماده موجب تغییر مزه و بوی بد شیر میشود پس بهتر است مادر در زمان شیردهی از انجام ورزش های سنگین خودداری کند و یا تا2 ساعت بعد از انجام ورزش های سنگین به نوزاد خود شیر ندهید.

 سنگینی شیر مادر

4-داروها و موادشیمیایی

مصرف خودسرانه برخی داروها از جمله آنتی بیوتیک و مسکن ها موجب تغییر در کیفیت شیر مادر میشود بنابراین از مصرف دارو در زمان شیردهی به صورت خودسرانه بپرهیزید.

5-رژیم غذایی

مهمترین و تاثیر گذارترین فاکتور بر کیفیت شیر مادر رژیم غذایی است. هر آنچه که در برنامه غذایی مادر است حداکثر تا 2 ساعت بعد وارد شیر مادر میشود. در اینجا لیستی از غذاهای فاسد کننده و تغییر دهنده مزه و کیفیت شیر مادر تهیه شده است:

1-فست فودها و غذاهای آماده

2-نوشیدنی های گازدار

3- آبمیوه های غیر طبیعی دارای رنگ های خوراکی

4-حبوبات(حبوبات به دلیل دارا بودن فیبر و همچنین وجود قندی به نام رافینوز در پوسته آن‌ها، باعث نفخ در مادر و به طبع آن نوزاد می‌شوند)

5-سیب (فیبر موجود در سیب برای نوزاد دیر هضم بوده و موجب نفخ نوزاد میشود)

6-کیوی

7-توت‌فرنگی(ترکیبات موجود در توت فرنگی موجب ایجاد حساسیت در نوزاد میشود)

8-مرکبات(میوه‌هایی که ویتامین C زیادی دارند مانند انگور، پرتقال و لیمو، طمع و بوی شیر مادر را تند کرده و باعث ناراحتی معده کودک می‌شوند)

9-موز

10-خیار

11-گوجه سبز

12-زرد آلو

13-تخم مرغ

14-کلم

15-سیر

16-خردل

رفع سنگینی شیر مادر

سنگین بودن شیرمادر به دو عامل بستگی دارد:

هورمون ها: زمانی که هورمون های تولید کننده شیر مادر بیش از حد ترشح شود و یا مادر غذاهای افزاینده شیر مصرف کند میزان تولید شیر بالا میرود و اصطلاحا شیر مادر سنگین میشود.

فرآیند شیردهی: پمپاز سینه به صورت افراطی موجب تولید بیش از اندازه شیر در سینه میشود.

علائم سنگینی شیرمادر

پستان ها سفت و پر هستند.
مکیدن پستان برای نوزاد سخت است.
پس از قطع شیرخوردن نوزاد شیر به شدت از پستان خارج میشود.
اغلب شیر در گلوی نوزاد می‌پرد و او احساس خفگی می‌کند.
نوزاد به سرعت سیر می‌شود و زمان شیردهی کوتاه است.
هوای زیادی در معده نوزاد حبس می‌شود و او با آروغ زدن یا دفع باد معده آن را تخلیه می‌کند.
نوزاد شیر را بیرون می‌ریزد.
مدفوع نوزاد سبز رنگ، آبدار یا فومی است.
نوک پستان دردناک است.

رفع سنگینی شیرمادر

1-تغییر در حالت شیردهی

در موقعیتی به نوزاد شیر بدهید که جریان شیر در پستان به سمت بالا بیاید، نه پایین. بنابراین شیردهی به سمت بالا صحیح ترین حالت شیردهی است.

2-اصلاح زمان شیردهی

هنگامی که احساس کردید شیر با شدت جریان یافته است، نوزاد را از زیر پستان بیرون بکشید. اجازه دهید شیر مدتی جریان یابد تا از شدت آن کاسته شود.

طعم شیر مادر

3-پمپاژ صحیح پستان

از فشار معکوس برای نرم شدن پستان استفاده کنید. از انگشتانتان برای نرم و منعطف کردن پستان استفاده کنید. با این کار از شدت جریان شیر در پستان کاسته و تنش‌های موجود را کاهش می‌دهید.
اگر شیر به اندازه کافی جریان دارد و کودک به طور مناسب وزن می‌گیرد، نیازی به پمپاژ پستان نیست.

منبع : سلام زیبا



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (2 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits