دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
برخورد با مردی که قهر می کند
39
زمان مطالعه: 13 دقیقه
قهر کردن يکی از مهلک ترين آسيب های يک رابطه است، چقدر در مورد علت و دلیل قهر کردن مردان می دانید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با روش های برخورد با مردی که قهر می کند آشنا شوید.

قهر کردن مردان

دوستان ما در این مقاله قصد داریم در مورد مشکل بسیاری از خانم ها که می گویند با مردی که قهر می کند چگونه برخورد کنیم صحبت کنیم و می گوییم که چطور این عادت بد را از سر مردتان بیاندازید. برخی مردان عادت قهر کردن را از کودکی با خود همراه داشته و تربیت خانوادگی او به گونه ای بوده که نتوانسته این عادت زشت را از او دور نماید. خانم عزیز اکنون وقت آن است که شما با راهکار هایی که ما معرفی می نماییم به مقابله با عادت قهر کردن مردان بپردازید. با دلگرم همراه باشید.

علت قهر کردن مردان چیست ؟

علل مختلفی برای پدیده های انسانی وجود دارد و نمی توان یک علت واحد برای آن ها ذکر کرد. قهر کردن مردان هم از این قاعده مستنی نیست. هر رفتاری در بافت یک رابطه رخ می دهد و علل و پیامدهای خود را از رابطه می گیرد. ولی به طور کلی علل زیر را می توان برای عادت قهر مردان ذکر کرد:

  • قهر شکل دیگری از خشم

همانطور که گفته شد، قهر کردن شکلی از بروز خشم می باشد.قهر کردن در واقع یک شیوه ناسازگارانه و ناسالم برای بروز خشم است.پس می توان چنین تصور کرد که فرد هنگام مواجهه با احساس خشم خود نسبت به دیگری و نارضایتی از برخی مسائل قهر می کند.

  • یادگیری رفتار قهر کردن

افرادی که رفتار قهر را تکرار می کنند، احتمالا این سبک رفتاری را یاد گرفته اند.بسیاری از مواقع والدین هنگام قهر و دعواهای خود، کودکانشان را فراموش می کنند و یادشان می رود که تقلید کودکان از تمامی رفتار ها صورت می گیرد.از طرف دیگر کودکی که والدینش دائما قهر باشند، راه دیگری برای حل مشکلات یاد نمی گیرد.

  • رسیدن به خواسته ها با قهر کردن

افرادی که قهر می کنند، معمولا برای این رفتارشان تقویت می شوند.یعنی فرد مقابل همیشه به دلجویی و به اصطلاح ناز کشی آمده و در نتیجه آن ها با رفتار قهر کردن به خواسته های خود می رسند.بنابراین فرد در طول زمان برای قهر کردن پاداش می گیرد و آن را ادامه می دهد.

مردان چرا قهر می کنند؟

  • نا امن بودن رابطه

گاهی اوقات شرایط رابطه به گونه ای است که فرد آزادی و راحتی بیان خواسته ها و نیازهایش را ندارد.در این حالت، قهر کردن بهتر از حل مسئله یا بیان مستقیم مشکل به نظر می رسد. بنابراین فرد ترجیح می دهد قهر کند.به جای ترس فرد بهتر است مهارت جرات مندی کسب کند تا بتواند خواسته هایش را بیان نماید.

  • توانایی ذهن خوانی

بسیاری از مردانی که به راحتی قهر می کنند، توقع دارند طرف مقابلشان، توانایی ذهن خوانی داشته و نیازهایشان را اتوماتیک رفع کند.در واقع فردی که قهر می کند، انتظار دارد بدون حرف زدن و گفتن مشکلش، فرد مقابل آن را بفهمد و حل کند.

  • عدم حل مسئله

قهر کردن رفتاری است که مانع حل مسئله می شود.افرادی که قهر می کنند، توانایی حل مسئله به شکل سازگارانه ندارند.

روش های برخورد با مردی که قهر می کند.

تا اینجای مطلب تا حدودی با دلایل قهر مردان آشنا شده اید اما در این بخش از مقاله به موضع اصلی مقاله یعنی روش های برخورد با مردی که قهر می کند می پردازیم. در واقع اگر همسر شما جز دسته افرادی است که اگر مشکل و یا سوء تفاهمی پیش می آید بجای صحبت و حل مشکل در آرامش قهر می کنند شما باید با رفتار هایی این عادت را از او دور نمایید.

  • 1. تسلیم قهر شوهر نشوید.

درست است که مقابله با قهر مردان کار دشواری است اما خانم ها هیچ وقت تسلیم قهر همسر خود نشوید.زیرا این کار ممکن است کار را سخت تر نماید و بهبود شرایط نیز سخت شود بهترین کار در این شرایط این است که هر روز به زندگی روزمره خود مشغول شوید و تنها لبخند بزنید، مودب باشید و به زندگیتان وفادار بمانید.به شوهر خود نشان دهید که قهر آن‌ ها موجب توجه بیشتر شما نمی‌ شود و همچنین او با قهر کردن نمی تواند حرف خود را پیش ببرد.

  • 2. اجازه ندهید قهر مردان طولانی شود.

اگر زمان قهر همسرتان طولانی است وقت آن رسیده که به آن‌ واکنش نشان دهید.به عنوان مثال به جای آنکه مدام بپرسید چه شده و چرا قهری.بگویید که: «میدانم از چیزی ناراحت هستی، نمی‌ دانم علت آن چیست، اما دوست دارم درباره‌اش صحبت کنیم.» او را به صحبت در فضایی کاملا آرام و دوستانه دعوت نمایید.

  • 3. شوهرتان را تشویق کنید تا ناراحتی‌ اش را بیان کند.

درست است که خانم ها دارای غرور هستند اما باید بدانید که پایان دادن به قهر مردان و تشویق او به گفتمان لطمه ای به ارزش و غرور شما وارد نمی کند.همچنین به مرور این سخاوتمندی و فداکاری شما در خاطر مردتان نقش می بندد و تا حدی به ترک عادت زشت قهر کردن کمک می نماید.اگر شوهرتان پای صحبت نشست و مشکلش را بیان کرد، به او بگویید که می‌ خواهید در آینده بیشتر با شما صحبت کند و هرگز از سلاح قهر استفاده نکند.به خاطر داشته باشید که نباید در برخورد با قهر شوهر، عصبانی شوید یا خودتان هم قهر کنید، اما سعی کنید یک راه ارتباطی بیابید.به همسر خود بگویید که اگر به سراغ شما بیاید و مستقیما مشکل را با شما در میان بگذارد، بسیار عالی خواهد شد. اگر او به جای اخم کردن شروع به صحبت کرد، آن گاه با آرامش مهربانی پاسخش را بدهید.

  • 4. مشورت با مشاور خانواده

یکی از راهکار های بهبود رفتار مردانی که به قهر کردن عادت دارند مراجعه مشاوره خانواده و مشورت با او است.اگر شوهر شما همچنان به قهر خود ادامه می‌ دهد و یا با این روش روز به روز کنترل بیشتری به دست می‌آورد، به دنبال کمک گرفتن از یک متخصص باشید.از طریق مشاوره می‌توانید به شریک خود بفهمانید که قهر کردن هم او و هم شما را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد.

  • 5. هیچ گاه خود را سرزنش نکنید.

بخاطر قهر کردن مردان هیچ گاه خودتان را سرزنش نکنید.شوهر شما باید یاد بگیرد چطور با خودش کنار بیاید و آرام شود.درست است که به عنوان یک همسر و شریک زندگی باید به ترک این عادت کمک نمایید اما این وظیفه شما نیست.بودن در رابطه‌ای که شما را عصبانی می‌کند یا سلامت روحیتان را در معرض خطر قرار می‌دهد، ممکن است شما را گیج کند که آیا شما مقصرید یا او؟ بنابراین قبل از اینکه با او صحبت کنید خود را سرزنش نکنید.

حتماً بخوانید:
۱۰ روش طلایی برای برخورد با شوهر قهر قهرو

۱۰ روش طلایی برای برخورد با شوهر قهر قهرو

افراد گاها یا به علت عدم پختگی و یا برای جلب توجه، از قهر کردن به عنوان سلاح استفاده می‌کنند. روش برخورد با قهر شوهر باید به گونه‌ای باشد که این کار…
  • 6. تفاوت میان زمانی برای فکر کردن و قهر را درک کنید.

برخی مردان به خاطر یک مشکل و یا سوء تفاهمی در خود فرو نروند و کم صحبت می شوند شما نباید این را بر پایه قهر کردن مردان بگذارید.زیرا آنها با این کار فرصت می خرند تا به رفتار و مشکل بیشتر فکر کنند.پش ما باید تفاوت میان زمانی برای فکر کردن و قهر را خوب بدانید.همه ما گاهی به خلوت کردن با خود نیاز داریم اگر شوهرتان بعد از خلوت کردن با خودش، با ایده‌ های جدید و یک نتیجه‌گیری به سراغتان می‌آید، بهتر است او را بپذیرید.در واقع او با شما قهر نبوده است.

  • 7. عواملی که شوهرتان را به قهر وا می دارد بیابید.

در روش برخورد با قهر شوهر سعی کنید دلایل و عواملی که باعث قهر شوهرتان می شود را پیدا کنید، به دنبال الگوی رفتاری در او بگردید.سعی کنید، مشخص کنید که معمولا در واکنش به چه مسائلی قهر می‌ کند تا بتوانید این محرک‌ ها را به حداقل برسانید.

با همسری که مدام قهر می‌کند، چه کنم

  • 8. قهر همسرتان را به دل نگیرید.

بله ما شما را درک می کنیم که زندگی کردن با مردی که مدام قهر می کند بسیار دشوار است و همچنین برخورد با قهر شوهر می‌ تواند حال شما را نیز خراب کند.سعی کنید روحیه خود را حفظ کنید و نگذارید قهر همسرتان شما عصبی کند و روی شما تاثیر منفی بگذارد.همچنین نگذارید امواج و احساسات منفی واقعا به سراغتان بی آید و شما را آشفته نماید.

  • 9. به همسری که دائم قهر میکند، یاد بدهید...

به جای عذرخواهی از کسی که مدام قهر می‌کند، به او بفهمانید که باید مسئولیت احساسات خود را به عهده بگیرد و همچنین باید به حضورتان احترام بگذارد.‌روی برگرداندن، رفتار سرد از خود نشان دادن و تحت کنترل گرفتن شما هرگز منصفانه و محترمانه نیست.‌به او نشان دهید این برخوردها روابط گرم و همچنین صمیمیت تان را از بین می‌برد.‌به او با صراحت بگویید انتظار رفتار محترمانه‌ای دارید و اگر این موضوع را جدی نگیرد، ممکن است به ضررش تمام شود.‌وقتی او متوجه شود روش‌های کنترل کننده اش روی شما موثر نیست، احتمالا دست از این نوع برخوردها و رفتارهای تحقیرکننده اش برمی‌دارد و با شما به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کند.‌

  • 10. برای مدتی رهایش کنید.

گاهی اوقات رها کردن کسی که مدام قهر می‌کند بهترین راه حل برای آرامش است.‌اگر او دست از رفتارهای کودکانه اش برنمی دارد و مدام آزارتان می‌دهد، بهتر است مدتی او را به حال خود بگذارید.‌

حتماً بخوانید:
با دوست پسری که قهر کرده چطوری آشتی کنیم ؟

با دوست پسری که قهر کرده چطوری آشتی کنیم ؟

اگر بخاطر اشتباه شما شریک عاطفی و احساسی شما قهر کرده است و شما تمایل به ادامه این رابطه دارید، ما به شما آموزش میدهیم که چطوری با هم آشتی کنید و…
  • 11. مشکل بیان احساسات در میان مردانی که قهر می کنند.

در این بخش از معرفی روش های برخورد با مردی که قهر می کند باید بگوییم، تحقیقات نشان داده که اکثر افراد و مردانی که قهر می‌ کنند در بیان احساسات خود مشکل دارند.به عبارتی قهر در مردان نشان دهنده این است که آنها از هوش عاطفی ضعیفی برخوردار هستند.شریک شما ممکن است حتی قادر به بیان احساسش نسبت به خودش نیز نباشد.در واقع آن‌ها برای حل این مشکل نیاز به توسعه مهارت‌ های فردی یا تغییر عاداتشان دارند.معمولا کسانی که قهر می‌کنند باید بیاموزند که با خودشان صحبت کنند این روش بسیار تاثیر گذار می باشد.مثلا بگویند “من می‌ دانم که اشتباه کردم و لازم است بهتر عمل کنم”، یا “من می‌ دانم که مسائل عاطفی دارم و آماده هستم که آن‌ها را حل کنم”.رونگرایی و قهر کردن مردان چرا مردان بجای گفتگو، قهر کردن را انتخاب می کنند.

در آخر اگر تغییری نمی‌بینید، رابطه را پایان دهید اگر بعد از انجام تمام راهکارها و روش‌ برخورد با قهر شوهر، باز هم تغییری احساس نکردید و قبلا به طور واضح به او گفته‌اید که این رفتار اصلا برایتان قابل پذیرش نیست، دیگر شما مقصر حسادت، بی مسئولیتی و یا حساسیت ادامه دار همسرتان نیستید.شاید لازم باشد برای مراقبت از خودتان به این رابطه پایان دهید.

روانشناسی قهر کردن مردان

یک شاخه در روانشناسی با نام روانشناسی قهر مردان وجود دارد که به بررسی علل قهر مردان می پردازد ما نیز در این پخش از مقاله به این موضوع که چرا مردان قهر کردن را به گفتگو با همسرشان ترجیح می دهند.همان طور که در ابتدای مطلب گفتیم شخصیت و رفتارهای انسان از در دوران کودکی با مشاهده رفتار والدین آموخته می شوند.اگر در الگوهای رفتاری والدین مردانی که مدام قهر می کنند توجه نمایید ریشه این عادت بد را خواهید یافت.زیرا والدین این افراد معتقدند که در بحث و صحبت درباره یک مشکل، همیشه باید یک نفر پیروز شود.در حالیکه در بحث و گفتمان در مورد مشکلات پیش آمده، برد و باختی وجود ندارد.به عبارتی دو نفر مدت ها درباره آن موضوع با هم بحث و جدال می کنند و در نهایت به هیچ نتیجه نمی رسند.از این رو کودک رشد یافته در این خانواده قهر و ترک موقعیت را به گفتگو و صحبت با یکدیگر ترجیح می دهند.در این بخش از موضوع ” با مردی که قهر می کند چگونه برخورد کنیم ” یابد بگوییم که خانم های عزیز اگر می خواهید با این رفتار کودکانه همسرتان درست برخورد کنید حتما باید در مورد مقوله قهر کردن مردان اطلاعات کافی داشته باشید.

قهر کردن

قهر، نوعی واکنش طبیعی است که به صورت ژنتیکی یا سرشتی و یا محیطی و یا الگوبرداری از نزدیکان و خویشاوندان به افراد منتقل می شود تا جایی که افراد در موقعیت هایی که با ناکامی و خشم مواجه می شوند یا به نیازهای مطلوب خود دست نمی یابند به اشکال متعددی به قهر متوسل می شوند.به عبارت دیگر می توان گفت قهر در مردان رفتاری است که ریشه در یک عاطفه و هیجان منفی، توام با خشم دارد و بسته به شدت و ضعفش، طول می کشد.اما در این بین می توانیم به جنبه مثبت قهر نیز اشاره نماییم، قهر در برخی موارد مثبت است البته اگر جانشین انتخاب های بدتر شده یا آنکه مانع تسلیم فرد در مقابل زورگویی های دیگران شده باشد.اما قهری که از روی لجبازی و عدم بخشش اتفاق بی افتد قهر منفی می باشد.قهر در بیشتر روابط زناشویی اتفاق می افتد. اما در بین برخی بسیار بیشتر و جدی تر رخ داده و به صورت یک عادت در می آید.شخصیت اخلاقی هر انسانی باعث می شود که بیشتر و یا کمتر قهر کند. افرادی که بیشتر قهر می کنند عموماًٌ احتیاج به دیده شدن دارند، قهر دردی است که اگر به شکل جدی درمان نشود سرطانی وخیم برای زندگی زوجین محسوب می شود.معمولا قهر با لجبازی همراه بوده و کسانی که قهر می کنند می خواهند اوضاع را طبق خواسته خود پیش ببرند.اگر چه قهر و لجبازی دو رفتار مختلف اند اما از یک ریشه بوده و از یک خصوصیات اخلاقی آب می خورند.قهر و لجبازی به طور کلی محصول خشم افراد درونگرا، ضعیف، محتاط، زود رنج، کم رو، کم حرف، تودار یا مرموز است.برخی افراد قهر را جایگزین گفتگو می کنند که از زیر بار مسئولیت فرار کنند.این دسته از افراد با قهر مدتی مشکلات خود را حل می کنند این ها با قهر احساس امنیت بیشتری دارند چون برای مدتی مجبور نیستند پاسخ گوی کارهای خود باشند.افرادی که از شرایط روحی و فکری مساعدی برخوردارند، در مواقع رو به رو شدن با مشکلات ،سعی می کنند با گفتگو و حتی با ایستادگی های منطقی مشکلات خود را حل می کنند.سعی کنید با صبوری با قهر برخورد نمایید زیرا هر گونه جرو بحث، دعوا و مقابله به مثل به لجبازی بیشتر شخص منجر می شود و باعث طولانی شدن مدت زمان قهر می گردد.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.1 از 5 (39 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits