دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
درمان ریزش مو و آکنه پوست با آویشن
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
آویشن با تحریک پوست سر و جلوگیری از ریزش مو می‌تواند به رشد مو کمک کند.بر اساس تحقیقاتی که بر روی اثرات آویشن بر روی سلامت پوست صورت انجام شد، مشاهده گردید که آویشن در درمان آکنه تاثیر زیادی دارد.

تاثیر آویشن بر پوست و مو

آویشن با از بین بردن باکتری های که باعث ایجاد مشکلات پوستی مختلف می‌شوند، در حفظ سلامت پوست کمک می‌کند. روغن آویشن را می‌توان با آب رقیق کرد و به عنوان یک تونر پوستی استفاده کرد. این یک تونر پوستی ملایم است و می‌توان برای انواع پوست ها از آن استفاده کرد. این گیاه معطر ارزش دارویی دارد و از بسیاری جهات برای سلامتی شما مفید است.

درمان پای ورزشکاران از خواص آویشن:

خواص ضد قارچی آویشن برای درمان پای ورزشکاران مفید است. قارچ پوست یک عفونت بسیار مسری است که می تواند با تماس فرد دیگری منتقل شود. علت اصلی این بیماری عرق کردن زیاد و شستشوی کم پاها است. درمان این بیماری بسیار مهم است زیرا ممکن است در تمام بدن گسترش یابد و منجر به عوارض دیگری شود. استفاده از عصاره یا همان اسانس آویشن به صورت مالشی یکی از بهترین راه های درمان این بیماری است.

خواص و مزایای آویشن برای مو:

سال‌های مدیدی است که آویشن به خاطر مزایای خود برای مو شناخته شده است. روغن اسانس آویشن باعث رشد مو می‌شود و با مشکلات مختلف مو مبارزه می‌کند. عصاره آویشن همراه با ماساژ ممکن است به عنوان درمانی برای جلوگیری از ریزش مو مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر، اطلاعات کمی وجود دارد که نشان می‌دهد روغن آویشن برای این بیماری مؤثر است یا خیر. اگرچه شواهد حاکی از آن است که ترکیبی از روغن‌های گیاهی که شامل عصاره آویشن است ممکن است یک درمان مؤثر برای جلوگیری از ریزش مو باشد. همچنین از آویشن می توان در درمان موخوره به صورت خانگی استفاده کرد.

  • رشد مو

مواد مغذی موجود در آویشن به رشد موها کمک می‌کند. گردش خون کف سر را افزایش می‌دهد که برای رشد مو و تقویت ریشه آن بسیار مفید است. مخلوط روغن زیتون و روغن آویشن را به پوست سر بمالید که باعث رشد مو و سالم تر شدن براقی موها می‌شود.

  • درمان ریزش مو

برخی از افراد با افزایش سن موهایشان نازک می‌شود و علت آن ضعف ریشه مو است. استفاده از روغن آویشن به تنهایی یا با سایر مواد دیگر می‌تواند موهای شما را ضخیم و درخشان کند و از ریزش آن نیز جلوگیری کند.

  • درمان شوره سر

با توجه به خواص ضد باکتریایی، می‌تواند پوست سر را تمیز کند و در درمان شوره سر موثر می‌باشد. این گیاه اغلب به عنوان یک عنصر در شامپو یا نرم کننده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. شوره سر باعث خارش پوست سر و به دنبال آن ایجاد پوسته‌های مرده بر روی سطح پوست سرمی شود. شدت شوره های سر می تواند متفاوت باشد. برخی موارد شدید تر بوده و درمان آنها سخت است، در حالی که برخی دیگر ممکن است به درمان دارویی نیاز داشته باشند. پوست شما به طور مداوم در حال عوض کردن سلول های خود است و سلول های پیر و مرده به بیرون رانده می شوند و پوسته پوسته می شوند. معمولاً این پوسته ها کوچک و قابل توجه نیستند.

در مورد مبتلایان به شوره در سر، سلول‌های پیر پوستی می توانند سریع‌تر از چرخه طبیعی شروع به جایگزینی کنند. از دلایل شوره سر می توان به خشکی پوست، حساسیت به محصولات خاص مو و شرایط پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس اشاره کرد که می تواند شما را مستعد ابتلا به شوره سر کند. شوره سر نیز می تواند هنگام استرس یا بیماری بدتر شود. زمستان‌های خشک و سرد نیز می توانند باعث ایجاد شوره یا افزایش شدت آن شوند. استفاده از آویشن یکی از راه‌های درمان شوره سر است. البته لازم به ذکر است که 2 گونه اصلی آویشن قرمز و سفید وجود دارد. استفاده بیش از حد از نوع قرمز آن باعث تحریک پوست سر می‌شود. پس توصیه می‌شود که از نوع سفید آن استفاده کنید.

تاثیر آویشن بر پوست و مو

  • درمان آکنه یا جوش جوانی با آویشن

خاصیت ضد التهابی آویشن در جلوگیری از التهاب مزمن در بدن موثر است و می‌تواند کمک کند تا از شر مشکلات آکنه خلاص شوید. این بیماری معمولاً هم‌زمان با بلوغ شروع می‌شود. در تقسیم‌بندی بیماری‌های پوستی، آکنه جزو یکی از بیماری‌های زائده‌های پوست یعنی مو است. ریشه مو در فضای کانال‌مانندی به اسم فولیکولِ مو قرار گرفته و رشد می‌کند. غدد چربی هم به عنوان یکی دیگر از زوائد پوستی، ترشحات خود را داخل فولیکول مو تخلیه می‌کنند که به سمت بالا حرکت کرده و روی سطح پوست پخش می‌شوند.

آکنه را می توان درمان کرد اما بهبودی آن نیاز به زمان زیادی دارد. سطحی‌ترین لایه پوست، لایه شاخی نام دارد و سلول‌های پوستی که از لایه سازنده منشا می‌گیرند، به آهستگی به سمت بالا حرکت کرده و در نهایت از بین رفته، لایه شاخی را به وجود می‌آورند. این روند را روند شاخی شدن می‌گویند. اساس ایجاد آکنه، اختلال در ترکیب و شدت چربی ترشح شده از غدد چربی و همچنین اختلال در روند و شدت شاخی شدن است.

چگونگی استفاده از آویشن

برای استفاده از آویشن با هدف سلامت پوست و مو روش‌های مختلف و بسیاری وجود دارد که در ادامه به معرفی و بررسی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

ماسک آویشن

ماسک آویشن برای پوست حساس بسیار مفید است و به تقویت هر چه بیشتر آن کمک می کند. شیوه تهیه ماسک آویشن به این ترتیب است که می توان ۲۰ گرم آویشن را با مقداری روغن زیتون مخلوط کرد و از آن به عنوان یک ماسک برای پوست های حساس استفاده نمود.

ماسک آویشن

استفاده به صورت شامپو یا کرم

برای آنکه از آویشن به‌ عنوان شامپو یا کرم تقویت‌کننده مو استفاده کنید تنها کافی است که ۵۰۰ گرم آویشن را در ۲ لیتر آب سرد بریزید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشد و دم بکشد.
حال ترکیب به دست آمده را صاف کنید و پس از آنکه موهای خود را با شامپو شست‌وشو دادید بر روی موهای خود بریزید و کف سر و ریشه و ساقه‌های مو را به خوبی ماساژ دهید. البته به این نکته دقت داشته باشید که شما پیش از استفاده از شامپو نیز می‌توانید پوست سر و موهای خود را با این ترکیب ماساژ دهید و در نهایت با شامپوی مخصوص موهای خود را بشویید.

محلول آویشن

برای تهیه محلول آویشن مقداری آویشن در آب سرد بریزید و بر روی حرارت قرار دهید تا مایع شما به غلظت مورد نظر برسد. حال مایع به دست آمده را از صافی رد کنید و کف سر و موهای خود را با آن ماساژ دهید.

بخور آویشن

از خواص آویشن برای پوست می توان به تمیزکردن عمیق پوست صورت، از بین بردن دانه‌های سرسیاه از پوست صورت، کاهش سموم پوست صورت و افزایش گردش خون پوست صورت اشاره کرد. یک لیوان آب در حال جوش را با یک قاشق غذاخوری آویشن شیرازی مخلوط کنید و ۱۵ دقیقه بخور دهید. سپس به کمک یک پنبه مقداری از محلول را بر روی پوست صورت خود بکشید و بعد از ۱۰ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید.

منبع : گردآوری شده دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits