دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۴ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
بررسی کاربردهای ژل پاژ و روش تخلیه ی آن
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
ژل پاژ برای جوان‌سازی پوست و برجسته کردن اندام‌های مختلف صورت مانند گونه و چانه استفاده می‌شد. نتیجه تزریق این ژل‌ها دائمی بوده به همین خاطر به‌ صورت مادام‌العمر در صورت یا بدن باقی می‌ماند و به مرور زمان زیر پوست جابه‌جا می‌شود.

ژل پاژ چیست؟ عوارض و روش تخلیه

حجم‌دهی به اجزا صورت از روش‌های محبوب جوانسازی و زیبایی به حساب می‌آید که این روزها ترند شده است. بسیاری از افراد علاقه دارند که با کمک انواع تزریق ژل و فیلر، حجم گونه، چانه و لب خود را افزایش دهند یا فرم کلی صورتشان را اصلاح کنند. ژل پاژ یکی از ژل‌های پرمصرف در حجم‌دهی به اجزا صورت است و کاربرد زیادی در زیبایی دارد.

ژل پاژ یا پلی آکریل آمید سابقا از ژل‌های پرکاربرد تزریقی صورت محسوب می‌شد. این ژل برای حجم‌دهی به گونه، کاهش چین و چروک‌های صورت، افزایش حجم لب، تغییر فرم چانه یا زاویه‌دار کردن فک مورد استفاده پزشکان قرار می‌گرفت. البته لازم است اشاره کنیم که با گذشت زمان و توسعه ژل‌های جدیدتر و همچنین افزایش شکایت مراجعین از عوارض این ژل، استفاده از آن به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است؛ البته همچنان در بسیاری از کلینیک‌ها تزریق می‌شود و منسوخ نشده است.

یکی از مهم‌ترین وِیژگی‌های ژل پاژ این است که اثری طولانی‌مدت دارد و به ژل دائمی معروف است. اتفاقا همین مسئله موجب بروز عوارض ناخواسته و مشکلات نسبتا جدی شد و به همین دلیل در سال‌های اخیر، پاژ جای خود را به ژل‌های حاوی هیالورونیک اسید داده است که طی مدت زمان کوتاهی، جذب بدن می‌شوند و اثری موقتی دارد.

چرا پاژ؟

شاید برایتان سوال باشد که چرا این ژل، پاژ نام دارد. در واقع پاژ مخفف ماده اصلی تشکیل‌دهنده ترکیبات این ژل است. همانطور که اشاره کردیم، پلی آکریل‌آمید ژل ترکیب اصلی مورد استفاده در این ماده تزریقی محسوب می‌شود (PolyAcrylamid Gel) و پاژ از حروف ابتدایی این سه کلمه استخراج شده است تا بتوان آن را ساده‌تر به زبان آورد.

ژل پاژ چیست؟

بد نیست کمی بیشتر از پلی آکریل آمید بدانید. این ماده نوعی پلیمر مصنوعی است و خاصیت ژل مانند پایداری هم دارد. به همین دلیل پزشکان به این فکر افتادند که از آن برای حجم‌دهی به نقاط مختلف بدن استفاده کنند. البته طولی نکشید که عوارض ناشی از آن یک به یک خود را نشان دادند و به همین دلیل، استقبال از این ژل کاهش پیدا کرد.

کاربردهای ژل پاژ

از مهم‌ترین کاربردهای ژل پاژ می‌توان به حجم‌دهی به لب و گونه اشاره کرد. درواقع اولین کسانی که در پی افزایش حجم این بخش از صورت خود بودند، از این ژل استفاده کرده‌اند. البته کاربرد ژل پاژ به همین مورد ختم نمی‌شود.

می‌توان از ژل پاژ برای جوانسازی پوست هم کمک گرفت. کسانی که خطوط عمیق اخم و خنده دارند که با بوتاکس قابل درمان نیست، می‌توانند از ژل پاژ برای پر کردن این نواحی کمک بگیرند.

همچنین از ژل پاژ برای حجم‌دهی به سینه و باسن یا اصلاح ظاهر دست و بازو هم استفاده می‌شد. علاوه‌ براین، بسیاری از پزشکان برای اصلاح فرم بینی و چانه بدون جراحی از تزریق ژل پاژ کمک می‌گرفتند.

مزایای تزریق ژل پاژ

ماندگاری قابل قبول و بلندمدت، مهم‌ترین مزیت تزریق ژل پاژ است. این ژل به دلیل ماهیت مصنوعی خود، برخلاف هیالورونیک اسید، جذب بدن نخواهد شد و به همین دلیل به ژل دائمی معروف است.

علاوه‌بر این، نتایج حاصل از تزریق ژل پاژ به سرعت قابل مشاهده هستند و کسانی که می‌خواهند به نتایج فوری دست پیدا کنند، می‌توانند از این ژل کمک بگیرند. گستره کاربرد این ژل هم نسبتا وسیع بود و می‌شد آن را ژلی همه‌کاره دانست که با قیمت مناسب (یا حتی پایین)، بدون نیاز به جراحی، بخیه، برش و خون‌ریزی، افراد را به نتایج دلخواهد خود برساند.

مجموع مزایای ذکر شده، ژل پاژ را به سرعت به محبوبیت رساند و تزریق آن را به یکی از درمان‌های رایج زیبایی در کلینیک‌ها تخصصی پوست، تبدیل کرد.

کاربردهای ژل پاژ

عوارض تزریق ژل پاژ

اما طولی نکشید که علی‌رغم همه مزایای ذکر شده، عوارض ژل پاژ خود را نشان دادند و پزشکان را برای ادامه تزریق دچار تردید کردند. موارد زیر از مهم‌ترین عوارض تزریق ژل پاژ محسوب می‌شوند:

ریسک بالای جابجایی ژل در محل تزریق و ایجاد ظاهر نامتقارن به دلیل حرکت ژل زیر پوست،
بروز گره‌های سفت و قابل لمس زیر پوست در ناحیه تزریق،
افزایش ریسک واکنش آلرژیک بدن نسبت به ماده تزریقی،
تشکیل فیبرو و بافت اسکار در مدت زمان کوتاهی پس از تزریق،
وجود ریسک التهاب و عفونت شدید در محل تزریق ژل پاژ،
فیبروز شدن بافت تحت درمان یا بروز بافت سفت و اسکار مانند،
سختی تخلیه ژل یا برگشت نتایج،
عدم جذب ماده تزریقی توسط بدن،
تغییر شکل ناحیه تحت درمان با گذشت مدتی پس از تزریق.

روش تخلیه ژل پاژ

طبیعتا با بروز عوارض ناشی از تزریق ژل پاژ، عده زیادی از افراد، متقاضی تخلیه این ژل شدند و خواستند که نتایج به زمان قبل از تزریق برگردد. هرچند تخلیه ژل پاژ غیرممکن است و امکان اجرای آن وجود دارد، می‌توان این کار را چالشی جدی برای پزشک دانست.

مشکل اصلی ژل پاژ این است که بر خلاف ژل‌های هیالورونیک اسید، با استفاده از آنزیم هیالورونیداز، جذب و تخلیه نمی‌شود. به همین دلیل باید به برداشت فیزیکی و حذف این ژل به صورت دستی و مستقیم اقدام کرد.

روش‌های تخلیله این ژل بسته به وسعت ناحیه و حجم ژل تزریقی متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی پزشک با کمک جراحی و ایجاد برش یا لیپوساکشن یا لیزر، می‌تواند ژل پاژ را از موضع تزریقی تخلیه کند.

منبع : آتریسا



این مطلب چقدر مفید بود ؟
1.0 از 5 (1 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits