دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
حکم رای سفید و بی نام در انتخابات چیست ؟
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
حکم رای سفید ، حکم رای بی نام ، حکم رای سفید در انتخابات ریاست جمهوری،حکم رای سفید در انتخابات شورا، حم رای دادن سفید چیست ؟

حکم رای سفید در انتخابات

اگر واقعا تحقیق کرده و کسی را صالح برای انتخاب پیدا نکردید، اشکال ندارد . زیرا رای سفید نیز همانند بقیه آراء در درجه اول بیانگر میزان حضور و مشارکت مردم در انتخابات و حمایت آنها از کشور و نظام اسلامی است.

اما از آنجا که کاندیداهای معرفی شده توسط شورای نگهبان همه افراد صالح و واجد شرایط لازم می باشند ، و همچنین لزوم انتخاب کاندیدای اصلح به دلیل پیامدهای مختلف آن در سرنوشت کشور ، به همان میزان که شرکت و حضور در اصل انتخابات دارای اهمیت است، انتخاب فردی لایق، شایسته، کارآمد نیز اهمیت دارد. وظیفه مردم در انتخابات تنها به شرکت در انتخابات خلاصه نمی شود.

شرکت و حضور در اصل انتخابات و رأی سفید انداختن مشارکت کاملی نخواهد بود. مشارکتی کامل خواهد بود که علاوه بر مشارکت در اصل انتخابات، مشارکت در تعیین افرادی که مسؤولیت را عهده دار می شوند نیز باشد. بنابراین شرکت و حضور در اصل انتخابات و رأی سفید انداختن مشارکت مؤثری نخواهد بود. مشارکتی مؤثر خواهد بود که علاوه بر مشارکت در اصل انتخابات، تعیین فردی که از صلاحیت و شایستگی لازم برای آن مسوولیت برخوردار باشد.

حکم رای ندادن در انتخابات

اگر بخواهیم به بررسی این موضوع از زاویه دقیق تری بپردازیم ، دو حالت مطرح می باشد:

الف - گاهی مواقع همه کاندیداها و یا تعدادی از آنها دارای شرایط لازم برای احراز و تصدی ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس و... می باشند و شما نمی دانید که واقعا کدامیک از اینها اصلح می باشند و از هیچ راهی اعم از تحقق و بررسی , مشورت و... نمی توانید اصلح را مشخص نمایید اینجا بین این تعداد افرادی که دارای همه صلاحیت های لازم و ملاکات (از قبیل تجربه و تخصص , تعهد, تقوا و...) می باشند, مخیر هستید و باید یکی را انتخاب نمایید (البته این حالت خیلی کم اتفاق می افتد که چند کاندیدا از تمام جهات و خصوصیات و... با هم مساوی باشند) و به هیچ وجه انداختن رأی سفید به صندوق جایز نمی باشد.

ب - گاهی مواقع دوران بین اینست که شما نمی دانید که آیا هیچکدام از آن کاندیداها صلاحتیهای لازم را برای تصدی و احراز آن مقام دارند یا نه ؟ (به عبارت دیگر بحث در اصل وجود ملاکات و صفات لازم برای تصدی آن مقام در کاندیداهای موجود است به خلاف حالت اول که اصل وجود ملاکات و صفات لازم در چند کاندیدا امری مسلم بود...) و از هیچ راهی نتوانستید از این حالت تردید خارج شوید و به شناخت صحیح برسید.

در اینجا لازم است که رأی سفید در صندوق بیندازید (البته این فرض با توجه به این موضوع که کاندیداها از طریق یک دستگاه مطمئن و موثق بنام شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده اند و امکان این که همه آنها فاقد صلاحیت های لازم باشند امری بعید و غیر ممکن می باشد. لذا شما باید در مرحله اول تمامی سعی خود را برای حصول شناخت کاندیدای صالح به عمل بیاورید. و در مرحله دوم اگر موفق به شناخت نشدید اقدام به انداختن رأی سفید بنمائید).

ملاک و صفات کاندیدای اصلح از نظر اسلام

  • پارسائی و پرهیز از گناه و دوری از نافرمانی خدا همراه با حلم و بردباری به طوری که بدون اعمال غضب و خشم بیجا با مهربانی با مردم روبرو شود.
  • آگاهی کامل از قوانین اسلامی و احکام الهی , اگر زمامدار با کلام خدا آشنا نباشد گرفتار افکار انحرافی و التقاطی می شود و به جای این که ملت را به اسلام دعوت کند موجب انحراف آن ها می گردد.
  • پیروی کامل از ولایت فقیه و خط امام و رهبری بر اساس آیه کریمه ((اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم ))
  • سخاوت نفسانی و بی اعتنایی به ثروت دنیا
  • تأکید بر عدالت و رعایت ضوابط و قوانین و پرهیز از ظلم و ستم
  • تأکید بر اجرای سنتهای مذهبی و دینی و واجبات الهی .
  • دارا بودن دانش کافی و آگاهی از فقه اسلامی همراه با بینش عمیق سیاسی و مدیریت کافی و حسن تدبیر برای اداره ی امور جامعه .
  • عدم وابستگی به کشورهای سلطه گر

مطابق با فتوای رهبر انقلاب؛ حکم رای سفید و بی‌نام دادن چیست؟

اگر رای سفید موجب تضعیف نظام باشد حرام است .

منبع : porseman



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits