دلگرم
امروز: سه شنبه, ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۰۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چرا یخچال آب می دهد؟ چگونه آن را درست کنیم؟
0
زمان مطالعه: 10 دقیقه
ریختن آب از زیر یخچال به دلایل متعددی است مشکل ریختن آب از زیر یخچال می‌تواند ناشی از خراب بودن درزگیرهای درب یخچال فریزر باشد.

دلیل ریختن آب از زیر یخچال | علت جمع شدن آب داخل یخچال

به گزارش دلگرم نشت آب یخچال، یکی از مشکلات شایعی است که کم اتفاق نمی‌افتد. علت نشتی آب یخچال و رفع آن بسته به شرایط، متفاوت است. این بار سعی داریم با بررسی تک تک علت های به وجود آمدن این مسئله، راه حل هر کدام را بیان کنیم تا هر چه سریع‌تر از تجمع آب زیر یخچال یا داخل آن رها شوید. در نظر داشته باشید که علت آب دادن یخچال سامسونگ، ال جی، بوش، دوو، اسنوا، امرسان، کنوود و دیگر برندها غالبا شامل مواردی است که در ادامه بیان می‌کنیم و این مطلب تا حد زیادی می‌تواند شما را در رفع جمع شدن آب در یخچال یا زیر آن یاری کند.

نکته حائز اهمیتی که باید آن را در نظر داشته باشید، حساسیت برخی از دلایل نشتی آب یخچال است. به طوری که تعلل در تعمیر یا خطا در اجرای راه حل آن‌ها، می‌تواند منجر به ضرر های گزاف مالی و همچنین زمانی شود. موارد ساده و بی‌خطری را که باعث آب دادن یخچال شما شده‌اند، خودتان می‌توانید با دقت و اجرای مراحل این مطلب حل کنید؛ اما برطرف نمودن علل پیچیده نشتی آب از یخچال، بدون دانش، تجربه و تخصص در زمینه تعمیر یخچال فریزر، می‌تواند سبب آسیب به قطعات، ایجاد خطر و همچنین زیان های مالی شود.

نکته: قبل از هرگونه تلاشی برای سرویس و تعمیر نشتی آب یخچال، یخچال فریزر را از برق بکشید. این کار از وارد شدن آسیب های جدی به یخچال و در مواردی از صدمه دیدن خودتان جلوگیری می‌کند.

چرا زیر یخچال آب جمع می شود؟

علت اول: لاستیک درب یخچال

یکی از دلایل جمع شدن آب زیر یخچال، مربوط به لاستیک درب یخچال است. هرگونه مواد غذایی یا گرد و خاک می‌تواند مانع محکم بسته شدن درب، افزایش چگالش و در نتیجه نشتی آب یخچال شود. اگر به دلیل خراب یا پوسیده بودن درزگیرهای درب، هوای بیرون وارد یخچال شود، باعث ایجاد رطوبت بیش از حد در یخچال فریزر شده و به این ترتیب منجر می‌شود آب اضافی به داخل سینی تخلیه ریخته و از آنجا به بیرون از یخچال و بر روی زمین سرریز کند.برای اینکه متوجه شوید این مسئله علت نشتی آب یخچال شماست یا خیر، موارد زیر را چک کنید:

راه حل: لاستیک را با آب داغ مالش دهید تا سفت‌شدگی آن برطرف شود. کمی وازلین نیز به درزبندی لاستیک‌ها کمک می‌کند. اگر با این کارها مشکل رفع نشد، لاستیک جدیدی تهیه و جایگزین لاستیک قدیمی کنید. همچنین می‌توانید مطمئن شوید که پیچ و مهره‌هایی که درب را روی یخچال فریزر نگه می‌دارند محکم هستند. درزگیر درب یخچال قیمت چندانی ندارد و می‌توانید به صورت آنلاین هم آن را سفارش دهید. برای نصب لاستیک درب یخچال می‌توانید از سرویس‌کار یخچال کمک بگیرید. پایه‌های یخچال را برای تراز شدن تنظیم کنید.

علت دوم: مسدود شدن لوله تخلیه یخچال

جمع شدن آب داخل یخچال غالبا به دلیل مسدود شدن لوله تخلیه آب است. همه یخچال‌ فریزرهای بدون برفک، یک چرخه یخ‌زدایی دارند که یخ و برفکی که ممکن است روی سیم‌پیچ ‌های اواپراتور به وجود آیند را ذوب می‌کنند؛ آب ناشی از ذوب شدن این یخ‌ها به داخل یک ظرف یا سینی که در خارج از یخچال فریزر، معمولا زیر یخچال فریزر، نزدیک کمپرسور، قرار دارد هدایت می‌شود. گاهی اوقات ممکن است گرفتگی لوله تخلیه آب یخچال با ذرات غذا، یخ یا کیسه‌های پلاستیکی مسبب جمع شدن آب در یخچال شود.

راه حل: غالبا سوراخ‌ تخلیه آب یخچال، پشت کشوهای داخلی دستگاه قرار دارد اما به طور کلی موقعیت لوله تخلیه آب یخچال، بسته به نوع و مدل یخچال فرق می‌کند؛ برای یافتن سوراخ تخلیه آب به دفترچه‌ راهنمای دستگاه مراجعه کنید. بیشتر مواقع، لوله تخلیه آب یخچال را می‌توانید با آب گرم باز کنید. اگر زباله یا چیزی در لوله گیر کرده از مخلوط آب و جوش شیرین (یک قاشق چای‌خوری جوش شیرین و دو فنجان آب) برای از بین بردن گرفتگی لوله تخلیه استفاده کنید. همچنین می‌توانید از یک سیم ضخیم برای این کار استفاده کنید. هنگامی که گرفتگی از بین رفت، همه چیز را دوباره سرجای خود نصب کنید. در بیشتر یخچال فریزرها، لوله تخلیه آب در پشت یخچال قرار دارد و برای دسترسی به آن باید بعضی قسمت‌های یخچال فریزر را باز کرد، واضح است که این فرایند زمان‌بر است و در صورتی که درست انجام نشود منجر به آسیب به یخچال فریزر می‌شود، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم رفع این مورد را به تعمیرکار یخچال بسپارید.

علت سوم: پوشیده شدن اواپراتور (تبخیرکننده) از یخ یا برفک

اگر یخچال یا فریزرتان هنگام کار وزوز می‌کند و داخل آن سرد نمی‌شود، ممکن است یخ زیادی درون آن جمع شده باشد. علت معمول افزایش دما این است که اواپراتور با یخ پوشیده شده است و با فرآیند دیفراست (یخ‌زدایی) تمیز نمی‌شود؛ درنتیجه هوا قادر به عبور از فن و خنک کردن داخل یخچال نیست که باعث آب دادن یخچال می‌شود.

راه حل: برطرف کردن این مورد منوط به بررسی درست کار کردن کمپرسور، برداشتن پوشش اواپراتور و درصورت وجود یخ بر روی آن، حل مشکل فرایند یخ‌زدایی است. بنابراین حل این مسئله توسط تعمیرکار حرفه‌ای یخچال امکان‌پذیر است و رعایت نکردن جوانب ایمنی در این مورد، خطرات جانی به دنبال دارد.

علت چهارم: سینی تخلیه یخچال (آب دادن زیر یخچال)

یخچال‌ها دارای یک سینی تخلیه هستند که نزدیک به کمپرسور یا زیر یخچال قرار دارد تا آب حاصل از چرخه یخ‌زدایی در آن جمع شود. در حین این چرخه، یخچال آب را به داخل سینی تخلیه می‌ریزد سپس این آب با گرمای کمپرسور یخچال تبخیر می‌شود. گذر زمان و حرکت باعث شکستگی سینی شده درنتیجه زیر یخچال آب می‌دهد.

راه حل: اگر سینی تخلیه یخچال، جابه‌جا شده است، آن را درست قرار دهید اما اگر دچار شکستگی شده نیاز به تعویض دارد و باید سینی جدیدی جایگزین آن شود.

علت پنجم: یخساز یا آبسردکن یخچال

اتصالات لوله های آب به یخساز یخچال می تواند شل شود، همچنین پیچ و مهره‌ها به مرور دچار فرسودگی و ترک‌خوردگی می‌شوند که این دو موضوع منجر به نشت آب در زیر یخچال و فریزر می‌شوند. شلنگ های پلاستیکی نیز می‌توانند ترک بخورند، سوراخ شوند یا تحت فشار دچار پیچ‌خوردگی شوند که در نهایت باعث نشت آب و جمع شدن آب در یخچال می‌شود. اگر نشت آب از قسمت زیر جلوی یخچال یا پشت آن است و مشکل از سینی تخلیه نبوده است، لوله آب منتهی به یخساز را که معمولا در قسمت بیرونی یخچال قرار دارد، از لحاظ وجود نشانه های رطوبت بررسی کنید. اگر مشکل از شلنگ یخساز یا آبسردکن باشد، آب از آن چکه می‌کند و به کف آشپزخانه جاری می‌شود.

راه حل: شلنگ یخساز باید تعویض شود، در مواردی ممکن است لازم باشد که اتصالات را هم عوض کنید. بعد از نصب شلنگ جدید، اتصالات را محکم کنید تا نشتی آب دوباره اتفاق نیفتد. در زمینه برداشتن شلنگ قدیمی، جایگزین کردن آن و اطمینان از انجام درست تمام موارد، پیشنهاد می‌کنیم از سرویس‌کار یخچال کمک بگیرید.

علت ششم: جمع شدن آب زیر جامیوه ای

جمع شدن آب در کف یخچال یکی از رایج‌ترین و شایع‌ترین خرابی ‌های یخچال فریزرها می‌باشد. زمانی که آب زیر جا میوه ای یا کف یخچال جمع می‌شود، به احتمال زیاد یکی از قطعات سیستم دیفراست به مشکل برخورده است. از علت های اصلی ریختن آب کف یخچال، می‌توان خرابی سنسور دیفراست یخچال، خرابی المنت یا هیتر، خرابی ترموفیوز، یخ زدن مسیر خروجی آب و گرفتگی لوله آب یخچال را نام برد.

راه حل: برای حل این مشکل، باید کاور یخچال باز شود و قطعات دیفراست که شامل سنسور، المنت، ترموفیوز، اواپراتور و ترمودیسک می‌باشد، تست و بررسی شود تا مشکل پیدا و برطرف گردد. بهتر است این کار توسط تکنسین یخچال فریزر انجام گیرد.

علت ریختن آب از زیر یخچال

علت هفتم: شیر ورودی آب یخچال

ریختن آب از پشت یخچال فریزر اغلب نشان دهنده این است که شیر آب یا لوله آب نشتی دارد. برای رفع مشکل آب دادن پشت یخچال، یخچال فریزر را از برق بکشید و لوله آبی که از دیوار به یخچال می‌آید را بررسی کنید. همچنین لوله آبی را که از زیر یخچال فریزر عبور می‌کند و به پشت یخچال می‌رسد را نیز بررسی کنید. ممکن است پیچ باز و بسته کردن شیر آب هم چکه کند. تمام لوله های جریان آب را چک کنید و مطمئن شوید هیچ کدام سوراخ نشده باشند. همچنین مطمئن شوید که لوله آب از جایش در نرفته باشد.

راه حل: اگر متوجه شدید لوله ها سوراخ شده‌اند، آنها را عوض کنید تا نشتی آب از پشت یخچال حل شود.

حتماً بخوانید:
4 علت بسته نشدن درب یخچال فریزر

4 علت بسته نشدن درب یخچال فریزر

از رایج‌ترین مشکلات یخچال ، بسته نشدن درب یخچال است. این مسئله باعث بروز مشکلاتی می‌شود این موارد عبارتند از: فساد مواد غذایی درون یخچال، آسیب به…

علت هشتم: فیلتر آب یخچال

آب ریختن داخل یخچال به علت فیلتر آب در ساید بای ساید یا یخچال فیلتردار محتمل است. اگر موارد گفته شده را بررسی کردید و همچنان نشتی آب از یخچال را مشاهده می‌کنید، فیلتر و مونتاژ قسمت فیلتر آب را با دقت بررسی کنید؛ که معمولا در صورت وجود مشکل در خارج از فیلتر و در قسمت داخلی یخچال قابل مشاهده است. زمانی که فیلتر آب را دیر به دیر تعویض کنید، فیلترتان دچار رسوب گرفتگی می‌شود. رسوبات تشکیل شده در داخل فیلتر آب باعث ترک خوردن شلنگ می‌شود و در نتیجه یخچال آب می‌دهد.

راه حل: قبل از هر اقدامی، شلنگ آب را ببندید تا آسیبی به یخچال وارد نشود. حالا برای حل مشکل نشتی از فیلتر آب یخچال، باید فیلترتان را تعویض کنید. همچنین شلنگ متصل به فیلتر در صورت پوسیدگی، باید جایگزین شود.توجه داشته باشید که فیلتر های داخلی و خارجی آب یخچال، هر 6 ماه باید تعویض شوند زیرا عدم تعویض آنها باعث بروز مشکلات فراوان برای یخچال می‌شود.

علت نهم: مخزن آب یا tank water

ممکن است نشتی آب یخچال از مونتاژ مخزن آب باشد. مونتاژ مخزن آب را در حالی که در یخچال است با دقت بررسی کنید تا ببینید که آیا نشتی دارد یا خیر.

راه حل: به علت جنس مخزن آب، سوراخ آن را با چسب یا مواردی از این دست نمی‌توان تعمیر کرد بنابراین باید مخزن جدیدی جایگزین شود.

علت دهم: نشت آب از فریزر

آب دادن فریزر یخچال به دلایل زیر پیش می‌آید:

1- نصب نادرست شلنگ مربوط به تصفیه آب
2- درست کار نکردن هیتر (گرمکن)
3- رطوبت زیاد محیط (می‌تواند ناشی از مجاورت یخچال با سینک باشد.)

راه حل: واضح است که بررسی این علل و رفع آنها، نیازمند دانش و تجربه در این زمینه است و اقدام شخص غیرمتخصص در این زمینه باعث مشکلات بیشتر می‌شود و نتیجه‌بخش نخواهد بود.

جمع بندی: همان‌طور که مشاهده کردید نشتی آب از یخچال می‌تواند ناشی از دلایل زیادی باشد. همچنین جمع شدن آب کف یخچال، زیر یا پشت یخچال نشان‌دهنده خرابی بخش خاصی است. علل ساده‌ای که رفع آنها بی‌خطر است را می‌توانید خودتان برطرف کنید، اما برای رفع علل دیگر که پیچیده و نیازمند دانش و تخصص هستند، اقدامی نکنید تا از ضرر های مالی و آسیب به خودتان پیشگیری کرده باشید چراکه حل آنها به راحتی و در اسرع وقت توسط تکنسین حرفه‌ای یخچال امکان‌پذیر است.


این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits