
برخورد قانونی با استفاده کنندگان غیرمجاز از گاز طبیعی
رئیس امور حقوقی شرکت گاز گفت: مطابق قانون مجازات اسلامی و قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب، برق، تلفن و گاز، هرگونه استفاده غیر مجاز، دستکاری و تخریب در وسایل و تاسیسات مورد استفاده عمومی، واجد وصف مجرمانه بوده و مجازات های حبس و جبران خسارت را در پی دارد.
طبق مفاد ماده 687 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و مجازات های بازدارنده "هرکس در وسایل و تاسیسات مورد استفاده عمومی از قبیل شبکه های گاز و غیره، مرتکب تخریب یا از کارانداختن یا هرنوع خرابکاری دیگر شود بدون آنکه منظور او اخلال در نظم و امنیت عمومی باشد به حبس از سه تا ده سال محکوم خواهد شد".
برابر ماده یک قانون مجازات استفاده کنندگان غیر مجاز از گاز "هر شخصی بدون دریافت اشتراک و انشعاب قانونی مبادرت به استفاده غیر مجاز نماید، علاوه بر الزام به پرداخت بهای خدمات مصرفی و جبران خسارت و سایر حقوق مربوطه، در مصارف خانگی به جزای نقدی درجه 6 و در مصارف غیر خانگی به یک تا دو برابر بهای خدمات مصرفی و در صورت تکرار به حداکثر جریمه مذکور و قطع انشعاب به مدت 3 الی 6 ماه ملزم می گردد.

مجازات دستکاری کنتور آب چیست ؟
همچنین مطابق ماده 2 قانون اخیر الذکر هر شخصی به هر طریق مبادرت به هرنوع تصرف و تغییری در وضعیت دستگاه های اندازه گیری آب ، برق ، گاز و غیره نماید، به نحوی که موجب اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی گردد، علاوه بر اعاده وضع به حال سابق، به پرداخت بهای خدمات مصرفی و جبران خسارات و جزای نقدی برمبنای بالاترین نرخ تعرفه محکوم می گردد .
تلاشها و اقدامات بسیار زیادی برای مدیریت شبکه گازرسانی در سطح شهرها و روستاهای ایران در حال انجام است و با هرگونه انشعاب غیرمجازگاز برخورد می شود.
هرگونه استفاده غیرمجاز از گاز طبیعی علاوه بر مخاطرات جانی و مالی فراوان و حوادث جبران ناپذیر، موجب اخلال در نظم گازرسانی و ضایع شدن حقوق دیگر مشترکین شده و قطعا پیگیری لازم از ناحیه این شرکت معمول می گردد.
منبع : ایسنا
دیدگاه ها