دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
چگونه با شوهر مضطرب خود رفتار کنیم ؟
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
اضطراب و استرس یکی از مشکلاتی است که امروزه به دلیل مشغله های زندگی، بسیار دیده می شود. در این مطلب قصد داریم نحوه برخورد با مردان مضطرب را شرح دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

با مردان مضطرب چگونه رفتار کنیم ؟

نحوه برخورد با مردان مضطرب موضوع مورد بحث ماست. نشانه‌ های استرس در مردان با توجه به سبک زندگی متفاوت می باشد. وقتی فشارهای روانی یا محیطی وارد شده بر فرد فراتر از توان کنترلی و راهکارهای مقابله ای او باشد استرس به وجود می آید.

استرس ممکن است هر شخصی را فراتر از جنسیت در شرایط مختلف تحت تاثیر قرار دهد. گرچه زنان معمولا بیشتر از آقایان دچار اضطراب می شوند، ولی مردان با وجود استرس‌های مالی و اجتماعی کمتر تمایل به صحبت در مورد آن دارند.

حتی نحوه مدیریت استرس بین زنان و مردان متفاوت می باشد. به همین دلیل با بالا رفتن سطح استرس، ممکن است مردان بیشتر در معرض آسیب قرار بگیرند.

چگونگی رفتار با شوهر مضطرب

با شوهر مضطرب چگونه رفتار کنیم ؟

علائم رفتاری اضطراب در مردان

از جمله علائم رفتاری استرس در آقایان می توان به کاهش بهره وری، نارضایتی شغلی، تغییرات در روابط، ورزش کمتر، رفتارهای اجباری وسواسی، قماربازی، افزایش سیگار کشیدن و افزایش مصرف الکل و مواد مخدر اشاره داشت.

مردان در واقع با چنین رفتارهایی در کوتاه مدت استرس را احساس نکرده و احساسات خوشایند را نیز تجربه می کنند، اما طولی نمی کشد که علاوه بر عوامل استرس زای پیشین با مشکلات جدیدتری باید دست و پنجه نرم کنند.

همین موضوع آن ها را بیشتر به سمت رفتارهای مخرب می کشاند. استفاده از داروهای ضد اضطراب به دلیل سرعت تاثیرش بر اضطراب، در میان مردان رایج تر می باشد.

طبق تحقیقات انجام شده استرس در آقایان با ابتلا به بیماری های قلبی، مشکلات مزمن معده، انواع سرطان ها مانند سرطان پروستات همراه است.

اضطراب همچنین باعث مشکلات جنسی و اختلال نعوظ و ناباروری برای مردان می‌شود. مردهایی که در معرض استرس قرار دارند به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شان به احتمال بیشتری دچار عفونت می شوند.

چگونگی رفتار با مردان مضطرب

نشانه های استرس در مردان

نحوه مقابله با استرس همسر

امروزه حداقل در هر خانواده یک نفر دچار استرس و تنش است که کنار آمدن با این استرس هم برای خود فرد سخت است، هم اطرافیان فرد را دچار مشکلاتی خاص می‌کند.

در سال‌های اولیه زندگی زوجین، گاهی پیش می‌آید که به دلیل تغییر شرایط زندگی، یکی از افراد دچار اضطراب شود. اضطراب هر دو طرف را، هم از نظر جسمی و هم از نظر ذهنی و روحی درگیر می‌کند.

در این شرایط گاهی لازم است شما از برخی از برنامه‌هایتان صرف نظر کنید یا برخی از شرایط را به خاطر آرامش همسرتان، تغییر دهید. خلاصه اینکه برای کنار آمدن و آرام کردن شرایط باید زحمت زیادی بکشید.

‏1. در برخورد با شوهر مضطرب سؤال‌ های بیخود نپرسید

زمانی که همسرتان دچار تنش‌ های شدید روحی می‌شود، لازم نیست که دائم از او بپرسید: «خوبی ؟». پرسیدن این سؤال باعث می‌شود او بیشتر از قبل حالت‌های تهاجمی و استرسی بگیرید و مهم‌تر از آن شما جواب سؤال خودتان را می‌دانید.

او خوب نیست و نیاز به آرامش دارد. پس به جای پرسش‌های بیجا با جملاتی به او قوت قلب دهید. جملاتی نظیر:‎

  • ‎‎من کنارتم و مواظبت هستم.‎
  • ‎اگه می‌خوای تنهات میذارم ولی هر وقت بهم نیاز داری صدام کن.‎
  • ‎تو مشکلات سخت‌تر از این رو پشت سر گذاشتی. پس این مرحله رو هم به راحتی پشت سر می‌گذاری.‎
  • ‎نگران نباش. ما با همیم.‎

اما مهم‌تر از همه این است که اگر در این حین او از شما خواست که تنهایش بگذارید، بدون دلخوری و عکس‌ العمل بدی او را تنها بگذارید و بگذارید طبق تجربه شخصی خودش هرطور مایل است با این وضعیت کنار بیاید.‎

نحوه برخورد با همسر مضطرب

نحوه صحبت کردن با شوهر مضطرب

2. مشکلش را به رویش نیاورید

هیچ‌ کسی دوست ندارد با ضعف‌ هایش شناخته شود. لازم نیست هر بار با هر بحثی به همسرتان نشان دهید که از وجود این بیماری که در او هست، مطلع هستید. شاید این مسئله طبیعی به‌ نظر برسد؛ ما معمولاً آدم‌ها را تنها با یک ویژگی خاص تعریف نمی‌ کنیم.

اما در برابر بیماری‌ های روان‌ شناختی معمولاً این‌ طور رفتار نمی‌ کنیم و بیماری را بزرگ می‌ کنیم. دائم و تحت شرایط خاص، در جمع یا در خلوت خودمان یک جوری می‌ خواهیم به فرد بگوییم فلان کار را نکند چون مبتلا به اضطراب است.

شاید این نشان از نگرانی ما باشد، اما به هرحال فرد مقابل را به شدت دلخور می‌کند و دیگر شما حالت امنی برای او ندارید.‎

نحوه مقابله با استرس شوهر

چگونه استرس آقایان را کم کنیم ؟

3. برای او گوش شنوا باشید

گاهی فرد با گفتن و بیان اضطرابش می‌ تواند از حجم بار طاقت‌ فرسایی که بر دوشش است، بکاهد. فرد مضطرب اغلب اوقات دوست دارد درباره خودش و مشکلش صحبت کند و به شما بگوید چه احساسی دارد.

شما با گوش دادن به درد و دل‌ های فرد مضطرب به او اطمینان می‌ دهید که نگرانش هستید و برای بهبود اوضاعش از هیچ کاری دریغ نمی‌ کنید.

طرز رفتار با شوهر مضطرب

طرز برخورد با همسر پر استرس

‏4. در برخورد با شوهر مضطرب عینک خوش‌ بینی بزنید

کسی منکر این نمی‌شود که زندگی کردن با فردی که دائم در حال جنگیدن با اضطراب‌هایش است، سخت و طاقت فرساست. اما این را به خودتان گوشزد کنید که او هم مثل هر آدم دیگری، شگفتی‌ ها و جذابیت‌ های رفتاری خودش را دارد !

جنبه‌های مثبت زندگی با این فرد را ببینید و هر موقع سختی‌ها به شما فشار می‌آورد به خودتان یادآوری کنید که به خاطر همین جذابیت‌ های رفتاری‌ اش بوده که با او ازدواج کرده‌ اید. در واقع مزیت‌های انتخاب خود را دائم به خودتان یادآوری کنید.‎

آموزش رفتار با شوهر مضطرب

خوش بینی در برخورد با همسر مضطرب

نحوه برخورد با شوهر لجباز

راهکارهای طلایی برای نحوه برخورد با شوهر حسود



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits