دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
آیا خانم‌ها می‌توانند هم‌زمان با بارداری از درمان ارتودنسی هم بهره‌مند شوند؟

آیا می توان در زمان بارداری ارتودنسی انجام داد ؟

آیا خانم‌ها می‌توانند هم‌زمان با بارداری از درمان ارتودنسی هم بهره‌مند شوند؟
0
زمان مطالعه: 7 دقیقه
خانم‌های باردار در تمامی موارد درمان، تغذیه، فعالیت جسمانی و… شرایط متفاوتی با افراد عادی دارند. ممکن است برخی از خانم‌ها بخواهند در زمان بارداری برای ارتودنسی اقدام کنند. اما برای آنها سؤال باشد که این روش درمانی در دوره بارداری مشکل ساز است یا خیر؟

آیا خانم‌ها می‌توانند هم‌زمان با بارداری از درمان ارتودنسی هم بهره‌مند شوند؟

به گزارش دلگرم : در صورتی که تمایل دارید زیبایی لبخند خود را با صاف و هماهنگ کردن دندان‌ها بهبود بخشید، ما می‌توانیم در این رابطه به شما کمک کنیم.

خانم‌هایی که باردار هستند یا قصد دارند در آینده نزدیک باردار شوند، همواره از بی خطر بودن استفاده از بریس‌های ارتودنسی در طول دوره بارداری نگران می‌باشند. در ادامه نکات لازم درباره استفاده از درمان ارتودنسی در طول دوره بارداری ارائه گردیده و برخی سوالات متداول در این رابطه پاسخ داده شده است.

ارتودنسی در زمان بارداری

ارتودنسی در بارداری، آیا میتوان با وجود بارداری ارتودنسی کرد ؟

آیا استفاده از بریس‌های ارتودنسی در طول دوره بارداری خطرناک است؟

امروزه به افراد باردار توصیه می‌شود از مصرف بسیاری غذاها و داروها خودداری کرده و از انجام برخی فعالیت‌ها اجتناب نمایند. خوشبختانه، استفاده از بریس‌های ارتودنسی به هیچ وجه در طول دوره بارداری خطرناک نیست. مسلماً لازم است در هنگام استفاده از این بریس‌ها اقدامات مراقبتی لازم انجام شده و درباره نحوه مراقبت از دندان‌ها با پزشک معالج صحبت شود. به هر حال، معمولاً استفاده از بریس‌های ارتودنسی در تمام طول مدت بارداری خانم‌ها یک درمان بی خطر و ایمن است.

در صورتی که خانم‌های باردار قبل از شروع دوره بارداری عکس‌های رادیولوژی یا سایر تصاویر لازم را از دندان‌های خود تهیه کرده باشند، نباید هیچ مشکلی برای استفاده از درمان‌های ارتودنسی برای فرد وجود داشته باشد. همچنین ارتودنسی در دوران بارداری باعث وارد شدن فشار و آسیب به بدن فرد نمی‌شود.

با این وجود در صورتی که خانم باردار قبل از شروع بارداری عکس‌های رادیولوژی لازم را از دهان و دندان‌های خود تهیه نکرده باشد، احتمالاً می‌بایست استفاده از روش‌های درمان ارتودنسی به آینده یعنی پس از به دنیا آمدن نوزاد موکول شود. در حقیقت برای این درمان لازم است از وضعیت دهان و دندان‌های بیمار عکس رادیولوژی گرفته شود تا به این ترتیب بتوان وضعیت قرارگیری دندان‌های بیمار بر روی یکدیگر و سایر مشکلات موجود در این رابطه را بطور دقیق تشخیص داد.

آیا باردار شدن در طول مدت استفاده از ابزارهای ارتودنسی بی خطر است؟

در صورتی که در طول دوره استفاده از ابزارهای ارتودنسی باردار شدید، اصلاً نگران نباشید! در حقیقت، همواره تعدادی از بیماران در هنگام استفاده از بریس‌ها باردار شده یا در دوره شیر دهی قرار دارند و به خاطر درمان ارتودنسی هیچ خطری آنها را تهدید نمی‌کند.

خانم‌هایی که درمان ارتودنسی آنها در طول دوره بارداری قرار دارد، می‌بایست اقدامات احتیاطی خاص را در این رابطه مورد توجه قرار دهند. بزرگترین مشکل در طول دوره بارداری ایجاد پوسیدگی دندان است که با التهاب و عفونت لثه‌های فرد همراه است.

در این شرایط احتمالاً تمیز کردن مناسب دندان‌ها و پاک کردن باکتری‌های ایجاد شده بر روی خط لثه به خاطر استفاده از بریس‌های ارتودنسی دشوار است و به همین دلیل دندان‌های فرد بیشتر از حالت عادی در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد. در نتیجه لازم است خانم‌های باردار در تمام طول دوره بارداری خود توجه مناسب را در ارتباط با رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان خود داشته باشند.

اقداماتی که لازم است قبل از شروع درمان ارتودنسی به آنها توجه شود

در طول دوره بارداری احتمال ایجاد پوسیدگی دندان‌ها و التهاب لثه بطور مشخص افزایش پیدا می‌کند. توجه داشته باشید این شرایط یک مشکل عادی است و نیازی به نگرانی درباره آن وجود ندارد. با این وجود ممکن است این وضعیت به معنی این باشد که شما با مقدار ناراحتی بیشتر در مقایسه با حالت معمول در هنگام استفاده از بریس‌های ارتودنسی مواجه شوید. به هر حال، با ملاقات منظم با دندان پزشک، نباید این مشکل ناراحتی زیاد برای شما به همراه داشته باشد!

در صورتی که متوجه شدید در وضعیت سلامت دهان و دندان شما تغییر ایجاد شده است (تغییرات زیاد یا محدود)، لازم است بلافاصله از خدمات دندان پزشکی حرفه‌ای برای بررسی مشکل و درمان آن استفاده کنید. توجه داشته باشید همواره ابتلا به بیماری‌های لثه می‌تواند عوارض جانبی متعدد و نامطلوب برای شما به همراه داشته باشد.

مسلماً هنگامی که باردار هستید، همواره مهم است مراقبت بیشتری از سلامت دهان و دندان‌های خود داشته باشید، زیرا برخی از فاکتورهای ریسک مربوط به ابتلا به بیماری‌های لثه می‌تواند عوارضی همچون زایمان زودرس، کاهش وزن نوزاد، یا حتی سقط جنین را برای فرد به همراه داشته باشد.

علاوه بر این توجه داشته باشید در هنگام کار گذاشتن بریس‌های ارتودنسی نیازی به استفاده از مواد بی حسی یا آرامش بخش برای بیمار نیست و به این ترتیب نیازی به نگرانی در این رابطه برای خانم‌های باردار یا شیرده وجود ندارد.

به هر حال، یکی از شرایطی که لازم است در هنگام تصمیم گیری برای استفاده از خدمات ارتودنسی در طول دوره بارداری به آن توجه کنید اینست که در هنگام استفاده از بریس‌ها خوردن و جویدن برای شما سخت خواهد شد.

ارتودنسی در زمان بارداری امکان پذیر است ؟

ارتودنسی در دوران بارداری : ملاحظات و مراقبت ها

به هر حال این شرایط معمولاً در طول چند هفته اول استفاده از بریس‌ها برای فرد اتفاق می‌افتد و مهمتر از آن اینست که بیمار بتواند در طول دوره بارداری از یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای تغذیه استفاده کند. علاوه بر این مهم است که بیمار بطور منظم بر اساس زمان بندی مشخص شده با متخصص ارتودنسی جهت بررسی وضعیت پیشرفت درمان خود ملاقات نماید.تکنیک‌های استفاده از بریس که برای بیماران باردار مناسب می‌باشد.روش‌های درمان ارتودنسی در دوران بارداری لازم برای هر بیمار با توجه به نیازهای درمانی وی منحصر به فرد می‌باشد.

حتماً بخوانید:
ارتودنسی نامرئی : همه چیز در مورد ارتودنسی نامرئی و فواید آن

ارتودنسی نامرئی : همه چیز در مورد ارتودنسی نامرئی و فواید آن

ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین یا بدون سیم کشی): ارتودنسی نامرئی یکی از متدهای درمانی به حساب می آید که می توان با استفاده از آن ناهنجاری های دندانی را…

هر چند تمام روش‌های ارتودنسی ممکن است برای استفاده بیماران باردار ایده آل نباشند، با این وجود تکنیک‌های مختلفی وجود دارند که از طریق آنها امکان صاف کردن ایمن و موثر دندان‌های فرد در طول دوره بارداری وجود دارد. این روش‌ها به شرح زیر هستند:

بریس‌های سنتی: در این روش از براکت‌ها و سیم‌های معمول برای وارد کردن فشار به دندان‌ها و تنظیم موقعیت آنها در دهان استفاده می‌شود. این فشار باعث می‌شود به تدریج دندان‌ها به سمت موقعیت مناسب حرکت کنند.

ارتودنسی نامرئی: در این روش از تنظیم کننده‌های پلاستیکی شفاف برای وارد کردن فشار لازم جهت حرکت دادن دندان‌ها استفاده می‌شود. این تنظیم کننده‌ها برای سایرین غیر قابل رویت هستند و امکان خارج کردن آنها از دهان در هنگام غذا خوردن و مسواک زدن وجود دارد. این روش همچنین التهاب کمتری را برای بافت لثه در مقایسه با روش سنتی ایجاد می‌کند و به همین خاطر بطور خاص می‌تواند برای استفاده خانم‌های باردار مناسب باشد.

ارتودنسی با نگهدارنده و پلاک: در بعضی موارد، ممکن است مشکلات ارتودنسی بیمار محدود و در سطح حداقل باشد. در این شرایط احتمالاً استفاده از ارتودنسی نگهدارنده‌ها و پلاک‌های ارتودنسی برای ایجاد تغییرات لازم در نحوه قرارگیری دندان‌ها و بهبود وضعیت آنها بر روی یکدیگر کافی خواهد بود.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
 

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits