دلگرم
امروز: دوشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برابر با ۲۹ شوّال ۱۴۴۶ قمری و ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ میلادی
تاریخ دقیق سیزده بدر در تقویم ۱۴۰۲
زمان مطالعه: 3 دقیقه
اگر شما هم می خواهید بدانید که سیزده بدر 1402 چه تاریخی و چند شنبه است، این مطلب را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.

روز طبیعت در سال 1402 چه روزی است ؟

سیزدهم فروردین ماه هر سال، روز پایان جشن‌های نوروزی است. در این روز، مردم بنا بر سنتی فرهنگی، از خانه‌ها بیرون می‌آیند و به دشت و صحرا و باغ می‌روند تا آخرین روز عید را در طبیعت، ودر کنار سبزه و گیاه و آب روان چشمه‌ها و جویبار‌ها بگذرانند.

این روز زیبا را، «روز طبیعت» نام گذاری کرده اند. در تقویم‌های رسمیِ ایران، بعد از انقلاب، این روز روز طبیعت نامگذاری شده‌است و از تعطیلات رسمی است. در ادامه می خواهیم شما را با تاریخ دقیق سیزده بدر 1402 آشنا کنیم.

تاریخ شمسی سیزده بدر 1402

تاریخ شمسی سیزده بدر 1402، مصادف است با یکشنبه سیزدهم فروردین ماه (1402/1/13).

تاریخ میلادی سیزده بدر 1402

تاریخ میلادی سیزده بدر 1402، مصادف است با 2 آوریل 2023.

تاریخ قمری سیزده بدر 1402

تاریخ قمری سیزده بدر 1402، مصادف است با 11 رمضان 1444.

سیزده بدر 1402

سیزده بدر چه روزی است ؟

سیزده بدر پیشینه ای به بلندای تاریخ دارد. همانطور تاریخچه جشن نوروز به دوران پادشاهان بزرگ ایران از جمله جمشید می رسد.

آنطور که در کتب تاریخی آمده است، جمشید شاه چندین سال متوالی این روز را در دشت های سبز و خرم می گذرانده است و این باعث شده است که به عنوان یکی از رسوم و سنت در بین ایرانیان ماندگار شود.

با توجه به مطالب ارائه شده در برخی از منابع مکتوب گمان می رفت که برگزاری این جشن به دوران قاجار و یکی دو سده پیشین برمیگردد، اما مطالعات بیشتر ارائه دهنده شواهدی برای دیرینگی این جشن است.

ایرانیان باستان بر این اعتقاد بودند که عدد سیزده نحس است و این عقیده در بین مردم بسیاری از کشورهای جهان نیز وجود دارد.

در واقع فلسفه نحس بودن عدد سیزده به طرز قرار گیری اجرام آسمانی و منظومه شمسی برمی گردد و برخی از دانشمندان معتقدند تاثیر فرکانش منتشر شده از آنها بر عملکرد مغز موجودات زنده تاثیر می گذارد که می تواند به صورت تاثیرات منفی و مثبت ظاهر شود.

همانطور که قومیت های متنوعی بین ایرانیان وجود دارد، گوناگونی بین رسوم برگزاری جشن ها از جمله جشن سیزده بدر نیز مشاهده می شود.

این تنوع نشأت گرفته از فرهنگ محلی و قواعد مردم شناسی هر ناحیه است. پیشنیان ما روز سیزده بدر را به ستایش و طلب باران برای سال نو و همچنین گرامیداشت زمین می پرداختند.

سیزدهم فروردین در ایران باستان به تیشتر شهرت داشته است و آغازگر نیمسال دوم زراعت و کشاورزی است و مردم به منظور گرامیداشت این روز و به کشتزارهای خود می رفتند و در زمین هایی که به تازگی سبز شده اند و دشت های انبوده از گل و گیاه به شادی و پایکوبی می پرداختند و از پختن آش و خوراکی های مخصوص این روز غافل نمی شدند.

 

 

 

مسابقه ایرانی باش

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits