دلگرم
امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۷ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
موارد مصرف و عوارض داروی میلناسیپران (Milnacipran)
1
زمان مطالعه: 6 دقیقه
میلناسیپران یک مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI) است و مانند بسیاری از داروهای این دسته در ابتدا برای درمان افسردگی تولید و مورد تایید قرار گرفته است.

میلناسیپران

میلناسیپران (با نام تجاریIxel ،Savella ،Dalcipran ، Toledomin) یک مهار کننده بازجذب سروتونین-نوراپی نفرین (SNRI) است که در درمان بالینی فیبرومیالژیا استفاده می شود. این دارو برای درمان بالینی اختلال افسردگی عمده در ایالات متحده تأیید نشده است، اما در سایر کشورها وجود دارد.

مهار کننده ی قوی بازجذب نوراپی نفرین و سروتونین (3:1) می باشد. میلناسیپران هیچگونه فعالیت بارزی روی گیرنده های سروتونرژیک، آلفا و بتا آدرنرژیک، موسکارینی، هیستامینرژیک، دوپامینرژیک، اپیوئیدی، بنزودیازپینی و GABA ندارد. این دارو مهار کننده ی MAO نیز نمی باشد.

عوارض جانبی میلناسیپران

  • حالت تهوع، استفراغ، خشکی دهان، یبوست، از دست دادن اشتها، سرگیجه، افزایش تعریق، سردرد یا گرگرفتگی (سرخ شدن) می توانند از عوارض این دارو باشند. در صورت تداوم یا تشدید هر یک از این عوارض، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • به یاد داشته باشید که پزشک معالج این دارو را تجویز کرده چرا که بر این باور است که منافع این دارو بیشتر از عوارض آن است. بیشتر افراد با مصرف این دارو، دچار عوارض جانبی جدی نمی شوند.
  • این دارو ممکن است فشار خون را افزایش دهد. فشار خون خود را مرتباً بررسی کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک اطلاع دهید.
  • در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی جدی، از جمله: ضربان قلب سریع / تند، تغییر در توانایی جنسی، کاهش میل جنسی، ادرار دردناک / دشوار، تشنج، زردی چشم / پوست، ادرار تیره، درد شدید معده / شکم، مدفوع سیاه / خونی، استفراغی شبیه تفاله قهوه، کبودی / خونریزی آسان، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • همچنین در صورت بروز هرگونه عارضه جانبی بسیار جدی، از جمله: درد / تورم / قرمزی چشم، گشاد شدن مردمک چشم، تغییرات بینایی (مانند دیدن رنگین کمان در اطراف چراغ ها در شب، تاری دید) بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • این دارو ممکن است سروتونین را افزایش دهد و بندرت باعث ایجاد بیماری بسیار جدی به نام سندرم یا مسمومیت ناشی از سروتونین شود. همچنین اگر داروهای دیگری که باعث افزایش سروتونین در بدن می شوند را نیز مصرف می کنید، ممکن است خطر این عارضه را افزایش دهد، بنابراین تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک معالج یا پزشک داروخانه اطلاع دهید. در صورت بروز برخی از علائم همچون: ضربان قلب سریع، توهم، از دست دادن هماهنگی، سرگیجه شدید، حالت تهوع / استفراغ / اسهال، انقباض عضلات، تب شدید، تحریک / بی قراری غیرمعمول، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.
  • واکنش آلرژیک بسیار جدی نسبت به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله: راش پوستی (عارضه های پوستی)، خارش/ تورم (به خصوص در صورت و زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • موارد مذکور، تمام عوارض جانبی این دارو را در برنمی گیرد، بنابراین در صورت مشاهده هر گونه عارضه جانبی دیگری، آن را به پزشک خود یا پزشک داروخانه اطلاع دهید.

میلناسیپران

هشدارها میلناسیپران

  1. سندرم سروتونینی بالقوه کشنده در مصرف SNRI و SSRI ها به تنهایی و مخصوصا در تجویز با سایر داروهای سروتونرژیک گزارش شده است بنابراین داروهای مصرفی بیمار از این نظر باید بررسی شود (مکمل های تریپتوفان، ترامادول، آگونیست سروتونین (تریپتان)، مهارکننده های MAO، ضدافسردگی های سه حلقه ای، SSRIها، متیلن بلو، بوسپیرون، آمفتامین، لینزولید)
  2. می تواند فشار خون (BP) یا ضربان قلب (HR) را افزایش دهد، BP باید قبل از شروع میلناسیپران کنترل شود، در مدتی که بیمار این دارو را مصرف می کند، BP و HR را باید کنترل کرد.
  3. SSRIs و SNRI ها ممکن است تجمع پلاکتها را مختل کنند و خطر وقوع خونریزی از خون مردگی، هماتوم، خون دماغ، پتشی و خونریزی گوارشی تا خونریزی تهدید کننده زندگی را افزایش دهند، استفاده همزمان از آسپرین، NSAIDs، وارفارین، سایر داروهای ضد انعقاد یا سایر داروهایی که بر عملکرد پلاکتی اثر می گذارد ممکن است خطر را افزایش دهد.
  4. نوزادانی که در معرض SNRI ها یا SSRIs در اواخر سه ماهه سوم بارداری بودند در معرض عوارضی نظیر مشکلات تغذیه، تحریک پذیری و مشکلات تنفسی بوده اند.
  5. در بیماران با سابقه اختلالات تشنج احتیاط کنید.
  6. اجتناب از استفاده در اختلالات شدید کبدی
  7. اجتناب از مصرف همزمان در بیماران با مصرف زیاد الکل یا بیماری کبدی مزمن
  8. علائم محرومیت در بیماران هنگام قطع درمان گزارش شده است. کاهش دوز تدریجی توصیه می شود.
  9. اتساع مردمک به دنبال مصرف داروهای SNRI نظیر میلناسیپران ممکن است حمله زاویه بسته را در بیماران با زاویه آناتومیکی باریک که ایریدکتومی نداشته اند را آغاز کند.
  10. بیمار با سابقه اوروپاتی انسدادی ممکن است میزان بیشتری از عوارض دارویی ناخواسته ادراری-تناسلی را تجربه کنند.
  11. ESRD: استفاده توصیه نمی شود.
  12. داروهای ضد افسردگی باعث افزایش خطر افکار و رفتار خودکشی در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان (18-24 سال) در مطالعات کوتاه مدت می شود.
  13. افزایش خطر در بیماران> 24 سال مشاهده نشد. کاهش جزئی در بیماران> 65 سال مشاهده شد.
  14. در کودکان و نوجوانان اگر مزایا بیش از خطر است شروع کنید.
  15. در طول 1-2 ماه اول درمان و حین تنظیم دوز، تغییرات در رفتار، بدتر شدن بالینی و گرایش های خودکشی را به دقت نظارت کنید.
  16. خانواده بیمار باید هر گونه تغییرات رفتاری ناگهانی را به پزشک اطلاع دهند.
  17. بدترشدن رفتارها و تمایلات خودکشی که بخشی از علایم موجود نیستند ممکن است موجب ضرورت قطع درمان شوند.
  18. برای استفاده در کودکان تایید نشده است.

سوءمصرف میلناسیپران

در صورت مصرف بیش از حد دارو و بروز علائم جدی مانند غش کردن، تنگی نفس با مراکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید. علائم سوء مصرف ممکن است شامل: گیجی، خواب آلودگی شدید / سرگیجه باشند.

این دارو را به صورت سرخود به دیگران تجویز نکنید.

بهتر است آزمایش های تشخیصی / یا پزشکی (مانند فشار خون، ضربان قلب، عملکرد کبد) را قبل از شروع مصرف این دارو و هنگام مصرف آن و همچنین به صورت دوره ای انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.

دوز فراموش شده میلناسیپران

اگر دوز مصرفی را فراموش کردید، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به زمان دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits