
شهلا ناظریان در سال ۱۳۲۶ در تهران متولد شد و به تشویق مادرش از سال ۱۳۴۱ و همزمان با تحصیل در دبیرستان وارد عرصهٔ دوبله شد. او در ابتدا با نقشهای کوتاه زیر نظر عطاءالله کاملی، سعید شرافت و محمدعلی زرندی گویندگی را آغاز کرد و سپس به پیشنهاد روبیک در استودیو دماوند بهمدت ۵ سال مشغول شد و بهخاطر استعدادش خیلی زود به عنوان گویندهٔ نقشهای اول مورد توجه مدیران دوبلاژ قرار گرفت.
ناظریان در طول سالهای فعالیت خود در دوبلاژ، بهجای بسیاری از بازیگران جهان از جمله اینگرید برگمن، لورن باکال، سوفیا لورن، دایان کیتون، راکوئل ولش و الیزابت تیلور گویندگی کردهاست. یکی از درخشانترین گویندگیهای او در دوبلهٔ فیلم کازابلانکا بهجای اینگرید برگمن در کنار گویندگی حسین عرفانی بهجای هامفری بوگارت است.
او همسر حسین عرفانی، دوبلور و بازیگر و دخترعموی ایرج ناظریان، دوبلور ایرانی، است. دخترش مهسا عرفانی نیز در دوبله فعالیت دارد. او ناخواسته از اواسط دههٔ هشتاد و پس از بیماری سختش، به ندرت گویندگی میکند و تا چندی بیشتر به عنوان مدیر دوبلاژ مشغول به کار بود.ناظریان در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۷۴ سالگی درگذشت.
شهلا ناظریان در کنار دوبله، در برنامهٔ رادیویی «صبح جمعه با شما» فعالیت داشتهاست. بازیگری در تئاتر را از سال ۱۳۶۸ تجربه کرد و همچنین در سریالهای تلویزیونی «این خانه دور است» (ساختهٔ بیژن بیرنگ و مسعود رسام) و داستان یک شهر (ساختهٔ خسرو معصومی) و فیلمهای سینمایی «خوشخیال»، «پرِ پرواز» و «شب بخیر غریبه» به عنوان بازیگر به ایفای نقش پرداختهاست. اجرای مسابقهٔ تلویزیونی «تلاش» به همراه حسین عرفانی و نیز گویندگی در تیزرهای تبلیغاتی از دیگر فعالیتهایش بهشمار میآیند.