دلگرم
امروز: یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
8 مورد از بهترین روش‌ های گرمایش سوله مرغداری
1
زمان مطالعه: 7 دقیقه
یکی از روش‌ های گرمایش سوله، استفاده از گرماتاب مرغداری است. در این روش شما از دستگاهی استفاده می‌کنید که به ‌جای تولید حرارت و گرم‌ کردن هوای نزدیک، از اشعه مادون‌ قرمز استفاده می‌کند. به همین دلیل به آن گرمایش تابشی یا گرماتاب می‌ گویند.

روش‌های گرمایش سوله مرغداری

تامین دمای مناسب سوله مرغداری یکی از مهم‌ترین موضوعات برای پرورش طیور است. جوجه‌ها برای رشد مناسب در کنار آب، غذا، اکسیژن و واکسیناسیون به دمای متعادل هم نیاز دارند. تنظیم دما و تامین حرارت مناسب برای رشد جوجه‌ها نیز به استفاده از سیستم گرمایشی وابسته است. امروزه انواع مختلفی از سیستم گرمایشی برای سوله مرغداری در دسترس هستند.

هر یک از انواع سیستم‌های گرمایش مرغداری ویژگی‌های مختص به خود را دارند. برای انتخاب بهترین سیستم گرمایشی مرغداری باید معایب و مزایای انواع آن را بدانید و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از مهم‌ترین سیستم‌های گرمایش سوله مرغداری می‌پردازیم.

چرا انتخاب درست سیستم گرمایش برای مرغداری اهمیت دارد؟

به نظر شما چرا انتخاب یک سیستم گرمایش مناسب برای مرغداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؟ جوجه‌ها به تامین هوا با میزان اکسیژن کافی و دمای مناسب نیاز دارند. چنانچه سیستم گرمایشی انتخاب شده باعث کاهش میزان اکسیژن هوا شود؛ با تلفات جوجه‌ها مواجه خواهید شد.

سیستم گرمایش برای مرغداری

از طرفی اگر سیستم گرمایشی قابلیت گرم کردن یکنواخت محیط را نداشته باشد؛ جوجه‌ها در کنار هم تجمع پیدا کرده و تعداد زیادی از آن‌ها تلف می‌شوند. صرفه‌جویی در مصرف انرژی و نگهداری آسان هم از جمله دیگر دلایل مهم بودن انتخاب سیستم گرمایشی مناسب برای مرغداری است.

بنابراین باید از میان سیستم‌های موجود یکی از بهترین‌ها را برای گرم کردن سوله مرغداری انتخاب کنید. از جمله بهترین سیستم‌های گرمایش مرغداری می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

1_ هیتر کوره هوای گرم

برای گرم کردن مرغداری کوچک می‌توانید از هیتر کوره هوای گرم استفاده کنید. مکانیسم عملکرد این سیستم گرمایشی به احتراق سوخت وابسته است. گرمای حاصل از احتراق سوخت در هیتر کوره هوای گرم به واسطه فن‌های دمنده به محیط مورد نظر منتقل می‌شود. بازدهی این سیستم نسبتاً بالا بوده، ولی وزن سنگینی دارد. به همین علت حمل هیتر کوره هوای گرم سخت است و معمولا از آن برای گرم کردن مرغداری‌های کوچک استفاده نمی‌شود.

2_ هیتر تابشی

از جمله بهترین و کارآمدترین سیستم‌های گرمایش مرغداری می‌توانیم به هیتر تابشی اشاره کنیم. این سیستم گرما را به صورت انرژی تابشی به نقاط مختلف مرغداری منتقل می‌کند. به همین علت فضای مرغداری به صورت یکنواخت گرم شده و احتمال تجمع جوجه‌ها در یک نقطه از محیط کاهش می‌یابد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم هیتر تابشی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

گرمایش مرغداری

  • انتقال گرما به صورت یکنواخت
  • کاهش میزان هدر رفت گرما
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی
  • عدم ایجاد آلودگی زیست محیطی و صوتی
  • دارای عملکردی مشابه مادر مصنوعی برای جوجه‌ها
  • عدم چرخش هوا و انتقال میکروب‌ها

به طور کلی استفاده از سیستم تابشی مرغداری یکی از بهترین انتخاب‌ها برای تامین هوای گرم در محیط‌های کوچک و بزرگ است.

3_ سیستم گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف یکی از بهترین انتخاب‌ها برای محل سکونت و کار است. حتی در برخی از مرغداری‌ها نیز از سیستم گرمایش از کف استفاده می‌شود. به طور کلی سیستم گرمایش از کف انتخاب مناسبی برای مرغداری نیست. جوجه‌ها به صورت طبیعی گرما را از مادر دریافت می‌کنند. بنابراین دریافت گرما از کف محیط مرغداری برای رشد جوجه‌ها مناسب نیست.

از طرفی انتقال گرما از کف می‌تواند باعث خشک شدن سطح زمین و افزایش رطوبت هوا شود. افزایش بیش از حد رطوبت هوا نیز به نفع سلامت و رشد جوجه‌ها نیست. بر همین اساس امروزه از سیستم گرمایش از کف برای مرغداری‌ها استفاده نمی‌شود.

4_ هیتر برقی فن دار

در صورتی که به سوخت‌های فسیلی دسترسی نداشته، یا قصد جلوگیری از ایجاد معایب احتراق این سوخت‌ها را دارید؛ می‌توانید از هیتر برقی فن دار برای گرم کردن مرغداری استفاده کنید. این سیستم گرمایش مرغداری نوعی جت هیتر است. هیتر برقی فن دار با تامین حرارت و انتقال آن از طریق فن‌ها به گرم شدن محیط کمک می‌کند. البته استفاده از هیتر برقی فن دار برای مرغداری‌های کوچک مناسب است. تامین دمای مناسب مرغداری‌های بزرگ با این سیستم گرمایشی از نظر میزان مصرف برق، مقرون به صرفه نیست.

انواع روش های گرمایش مرغداری

5_ جت هیتر

در کنار سیستم‌های گرمایش مناسب برای سوله مرغداری که نام بردیم، از انواع جت هیتر هم استفاده می‌شود. جت هیترها در دو نوع بدون دودکش و دارای دودکش در دسترس هستند. مدل‌های بدون دودکش این سیستم بازدهی تولید گرما را تا 50 درصد افزایش می‌دهند، زیرا تمام گرمای تولید شده به محیط منتقل خواهد شد. با این حال احتمال افزایش میزان آلودگی هوای مرغداری و مسمومیت جوجه‌ها نیز بیشتر می‌شود.

مدل‌های دارای دودکش بخشی از گرمای تولید شده را همراه با آلاینده‌های هوا از طریق دودکش به خارج از مرغداری منتقل می‌کنند. درست است که بازدهی تولید گرما توسط مدل‌های دارای دودکش کمتر است، ولی میزان آلاینده‌های هوا نیز کاهش یافته و جوجه‌ها دچار خفگی نمی‌شوند.

6_ اشعه مادون قرمز

یکی از منحصر به فردترین سیستم‌های گرمایش مرغداری که در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ سیستم ساطع کننده اشعه مادون قرمز است. استفاده از این سیستم به‌واسطه صرفه‌جویی در مصرف انرژی، کاهش هزینه‌های مالی و تاثیر در رشد بهتر جوجه‌ها، رایج شده است.

اشعه مادون قرمز از طریق یک نوع فلز خاص به کار رفته در ساخت لوله‌های این سیستم گرمایشی تولید می‌شود. سپس به کمک صفحه‌های انعکاس‌دهنده به محیط مورد نظر منتقل خواهد شد. گرمای ساطع شده از این سیستم به همه نقاط محیط منتقل می‌شود. همچنین گرما به پشت جوجه‌ها منتقل شده و شرایطی مشابه حضور مادر برای آن‌ها فراهم خواهد شد.

7_ بخاری قارچی

بخاری قارچی نوعی سیستم گرمایشی با ساختاری منحصر به فرد است. برای بخاری قارچی یک چتر نصب می‌شود که شباهت بسیار زیادی به کلاهک قارچ دارد.

گرمای حاصل از سوختن گاز به ساختار چتری این بخاری برخورد کرده و در محیط پخش می‌شود. استفاده از بخاری قارچی باعث توزیع یکنواخت گرما در مرغداری نمی‌شود، ولی مزایای مهمی به همراه دارد. حمل و جابه‌جایی این نوع بخاری بسیار آسان بوده و قیمت آن هم ارزان است. به همین علت از بخاری قارچی یا همان چتری برای تامین گرما در مرغداری‌های کوچک استفاده می‌شود.

گرمایش مرغداری و بهترین سیستم گرمایشی

8_ بخاری صنعتی

برای گرم کردن محیط‌های بزرگ مانند کارخانه، کارگاه، سالن ورزشی، فروشگاه، سوله و… از بخاری صنعتی استفاده می‌شود. بخاری‌های صنعتی در مدل‌های گازی، نفتی، گازوئیلی و برقی تولید می‌شوند.
مکانیسم عملکرد این نوع وسیله گرمایشی هم مانند بخاری‌های معمولی است، با این تفاوت که ابعاد و توان بیشتری دارد. در برخی از مرغداری‌ها نیز برای تامین هوای گرم از بخاری صنعتی استفاده می‌شود.
بخاری صنعتی نوعی سیستم گرمایش موضعی است که قابلیت توزیع یکنواخت گرما را ندارد. به همین علت استفاده از آن برای سوله‌های مرغداری رایج نیست.

منبع : آرتا الکترونیک



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

امید چنگانی | ۱ هفته پیش
بهترین سیستم گرمایشی برای سوله ی مرغداری سیستم گرمایشی تابشی سقفی هستش ... به دلیل اینکه گرما به صورت موضعی و قسمتی که می‌خوایم فقط گرما داشته باشیم منتشر میشه ، هزینه خرید و نصب و راه اندازی خیلی مناسب نسبت به بقیه ی روش ها ، ماندگاری و کارکرد بالاتر ، مصرف گاز و برق پایین ، نصب به صورت سقفی انجام میشه و سیستم گرمایشی توی دست و پا نیست و امکان سوختن طیور و آتش سوزی و خطرات این قبیل وجود ندارد ((استاندارد بودن نوع هیتر مهمه))... بنده در حال حاضر چندتا از مرغداری های اصفهان رو با این سیستم گرمایششون رو تامین کردیم که فوق العاده ازش جواب گرفتیم ...
0
1

hits