دلگرم
امروز: جمعه, ۲۳ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۱۳ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
انتقال بیمه شخص ثالث چگونه است ؟

بیمه شخص ثالث چگونه منتقل میشود ؟

انتقال بیمه شخص ثالث چگونه است ؟
4
زمان مطالعه: 8 دقیقه
انتقال بیمه شخص ثالث به خودروی جدید یا افراد دیگر یکی از سوالاتی است که احتمالا برای همه دارندگان بیمه شخص ثالث به وجود می‌آید. ما در این مقاله به بررسی شرایط انتقال بیمه شخص ثالث و انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث خواهیم پرداخت با دلگرم همراه باشید.

انتقال بیمه شخص ثالث

انتقال بیمه شخص ثالث موضوعی است که برای تعداد زیادی از بیمه‌گزاران مبهم است. به دلیل تنوع پارامترهای تأثیرگذار بر روند انتقال بیمه شخص ثالث، این فرآیند ساده ممکن است گاهی بسیار پیچیده و زمان‌بر به نظر برسد.

قبل از بررسی روند انتقال بیمه شخص ثالث باید به مدارک لازم و نحوه خرید بیمه نامه خودرو بپردازیم. برای خرید بیمه شخص ثالث روش‌های متفاوتی وجود دارد.

در روش سنتی متقاضی باید به‌صورت حضوری در دفاتر نمایندگی‌های بیمه حضور یابد و با ارائه کارت ماشین و بیمه‌نامه قبلی، بیمه شخص ثالث خود را تمدید کند. این روش به دلایل متعددی که در ادامه به بیان آن‌ها خواهیم پرداخت توصیه نمی‌شود.

امروزه در دسترس بودن همیشگی اینترنت و توسعه تجارت الکترونیک در تمامی زمینه‌های کسب‌وکار، موجب اعتمادسازی بین مردم و صاحبان صنایع شده است. صنعت بیمه نیز از این قاعده مستثنی نیست. سامانه های آنلاین بسیاری هستند که خدماتی را در جهت خرید بیمه به‌صورت اینترنتی ارائه می‌دهند.

استفاده از این سامانه ها برای خرید بیمه، نسبت به روش سنتی مزایایی مثل امکان مقایسه شرکت‌های بیمه، شفافیت در قیمت دهی، صرفه‌جویی در زمان و هزینه، سرعت تحویل بیمه‌نامه و غیره دارد.

در این روش کافی است پس از ورود اطلاعات ساده خواسته‌شده، تصویر بیمه‌نامه و کارت ماشین آپلود شود تا بیمه‌نامه در محل تحویل داده شود.

موارد انتقال بیمه شخص ثالث

در بسیاری از موارد بیمه‌گزار به دلایل متعددی قصد دارد که بیمه نامه خودرو خود را انتقال دهد. در این حالت انتقال بیمه شخص ثالث می‌تواند از منظرهای متفاوتی بررسی و به روش‌های مختلفی انجام شود:

تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث با شرکت بیمه متفاوت

در بسیاری از موارد بیمه‌گزار در سال گذشته بیمه‌ای را خریداری کرده است و اکنون از نحوه و کیفیت خدمات‌دهی شرکت بیمه رضایت ندارد و تصمیم به انتقال بیمه شخص ثالث گرفته است. از طرفی ممکن است که فرد خودرویی را خریداری کند که دارای بیمه شخص ثالث بوده است و اکنون که موعد تمدید آن رسیده است تمایل به انتقال بیمه شخص ثالث خود به شرکت بیمه‌ای با خدمات بهتر و قیمت مناسب‌تر است.

برای مثال هر یک از شرکت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خودروسازی برای خرید بیمه شخص ثالث خودروهای صفر با شرکت بیمه خاصی قرارداد دارند. در بسیاری از مواقع بیمه صادرشده برای ماشین، ارزانترین و بهترین بیمه شخص ثالثِ ممکن نیست؛ بنابراین ممکن است مالک، تمایل به انتقال بیمه شخص ثالث به یک شرکت بیمه دیگر را داشته باشد.

در این حالت بدون هیچ مشکلی می‌توان انتقال بیمه شخص ثالث را انجام داد و با ارائه کارت ماشین و بیمه‌نامه قبلی، بیمه جدید را از شرکت جدید به روش سنتی یا جدید خریداری کرد.

در زمان تمدید بیمه شخص ثالث هیچ محدودیتی در مورد شرکت بیمه جدید وجود ندارد.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

در صورتی‌ که بیمه‌نامه شخص تعدادی سال تخفیف داشته باشد، شخص می‌تواند تخفیف بیمه‌نامه را به بیمه‌نامه خودروی جدید خود انتقال دهد. در این صورت بیمه‌گزار باید قبل از ثبت بیمه‌نامه به نام مالک جدید نزد نمایندگی بیمه برود و درخواست انتقال تخفیف آن را بدهد.

نمایندگی بیمه بعد از دریافت مابه‌التفاوت تخفیف بیمه‌نامه‌ی قبلی با صدور الحاقیه‌ای، تخفیف‌های این بیمه‌نامه را به خودروی جدید انتقال می‌دهد.

برای مثال در صورتی‌ که بیمه‌نامه مالک خودرو دارای هفت سال تخفیف باشد و مشمول 70% تخفیف شده باشد، در صورت تمایل فرد به انتقال سال تخفیف به بیمه‌نامه جدید، باید مبلغ 70% تخفیف بیمه‌نامه قبلی به نمایندگی بیمه پرداخته شود.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث قبل از ثبت بیمه‌نامه به نام مالک جدید امکان‌پذیر است.

قانون خودروهای مشابه

در انتقال تخفیف بیمه، قانونی به نام قانون خودروهای مشابه وجود دارد. این بدین معنا است که در صورتی می‌توان تخفیف بیمه‌نامه قبلی را به بیمه‌نامه جدید انتقال داد که کاربری خودروها یکسان باشد. برای مثال نمی‌توان تخفیف بیمه‌نامه خودروی سواری را به بارکش یا بالعکس انتقال داد.

آیا امکان ابطال بیمه شخص ثالث وجود دارد ؟

ممکن است تحت شرایطی خاص بیمه‌گزار خواستار ابطال بیمه شخص ثالث خودروی خود باشد. در این حالت اغلب شرکت‌های بیمه ابطال بیمه شخص ثالث را نمی‌پذیرند. در صورتی‌ که علت تمایل بیمه‌گزار به ابطال بیمه نارضایتی از خدمات یا انتقال بیمه شخص ثالث خودروی خود به شرکت بیمه دیگری باشد، شرکت‌های بیمه در جهت ابطال بیمه‌نامه با او همکاری نمی‌کنند.

د رواقع تنها در دو صورت شرکت‌های بیمه با ابطال بیمه شخص ثالث موافقت می‌کنند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  1. درصورتی‌که برای یک خودرو به‌ اشتباه دو بیمه‌نامه خریداری شده باشد. در این مورد خاص برخی از شرکت‌های بیمه با بیمه‌گزار همکاری می‌کنند. بیمه‌گزار می‌تواند با در دست داشتن بیمه‌نامه اول و مدارک خودرو به نمایندگی بیمه مراجعه کند.
    هزینه بیمه شخص ثالث بیمه‌نامه دوم که به‌ اشتباه خریداری شده است به‌صورت روز شمار از تاریخ صدور با بیمه‌گزار محاسبه می‌شود و بیمه‌ نامه دوم باطل می‌شود.
  2. در صورتی‌ که خودرو فرسوده باشد و اسقاط شود. در این حالت فرد می‌تواند با مراجعه به نمایندگی بیمه، بیمه‌نامه خود را باطل کند. بدین منظور ابتدا حق بیمه به‌صورت روزشمار از ابتدای صدور بیمه‌نامه کسر می‌شود و باقی مبلغ به مالک خودرو استرداد می‌شود.

ابطال بیمه‌نامه شخص ثالث تنها درصورتی امکان‌پذیر است که دو بیمه‌نامه برای خودرو صادر شده باشد.

آیا امکان انتقال تخفیف بیمه‌نامه خودروی فرسوده اسقاطی به خودروی جدید وجود دارد ؟

در صورتی‌ که مالک خودروی فرسوده دارای تعدادی سال تخفیف روی بیمه‌نامه خود باشد می‌تواند برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید خود، درخواست بدهد.

انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو

مورد بعدی که البته بسیار رایج است انتقال بیمه شخص ثالث از مالک قبلی خودرو به خریدار است. در این حالت دو گزینه وجود دارد که هر دو نیز مطمئن و درست هستند. گزینه اول این است که مالک جدید برای ثبت بیمه‌نامه به نام خود اقدام کند که در این صورت با مراجعه به نمایندگی می‌تواند درخواست الحاقیه‌ای بدهد که به‌موجب آن نام بیمه‌گزار تغییر می‌کند.

گزینه دوم این است که مالک جدید، بیمه‌نامه را به نام خود ثبت نکند؛ که در این صورت هم مشکلی به وجود نخواهد آمد چراکه خسارت ناشی از حادثه رانندگی تنها به مالک خودرو که نام او در سند خودرو ثبت شده است تعلق می‌گیرد.

اگر بیمه‌نامه به نام مالک نباشد، آیا می‌تواند به‌ عنوان وثیقه از آن در دادگاه از آن استفاده کند ؟

در مواردی که حادثه رانندگی منجر به خسارت جانی شود، می‌توان از بیمه‌نامه شخص ثالث به‌عنوان وثیقه در دادگاه استفاده کرد و ارزش قانونی دارد. حتی درصورتی‌که بیمه‌نامه به نام مالک نباشد با توجه به این‌که کارت ماشین به نام مالک است می‌تواند از بیمه‌نامه خود به‌عنوان وثیقه در دادگاه استفاده کند.

می‌توان از بیمه‌نامه شخص ثالث به عنوان وثیقه در دادگاه استفاده کرد.

انتقال بیمه شخص ثالث خودرو در ارث

در این حالت می‌توان بیمه شخص ثالث را به نام هرکسی که از خودرو استفاده می‌کند ثبت کرد تا از مواردی مثل توقف خودرو توسط راهنمایی و رانندگی، پرداخت خسارت در صورت مقصر بودن و موارد این‌چنینی از آن استفاده کرد.

اما در صورتی‌ که خودرو در حادثه رانندگی، زیان‌دیده باشد در صورتی‌ که خسارت به بار آمده جانی و جرحی باشد، شرکت بیمه به‌صورت مستقیم خسارت را به زیان‌دیدگان پرداخت می‌کند.

اگر خسارت به بار آمده مالی باشد شرایط پیچیده خواهد بود. تمامی خسارات مالی مربوط به خودرو تنها به مالک خودرو پرداخت می‌شود. از آنجایی‌ که مالک خودروی در ارث مانده، در قید حیات نیست، خسارت واردشده به خودرو بعد از انحصار وراثت بین وارثان تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید:

خسارت بیمه شخص ثالث | انواع و میزان خسارت ثالث

معرفی و آشنایی با انواع بیمه



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (4 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits