دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ برابر با ۲۱ رجب ۱۴۴۶ قمری و ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵ میلادی
همه چیز درمورد قانون ریزش نمای ساختمان و تعمیر آن
3
زمان مطالعه: 5 دقیقه
سوالات زیادی درمورد ریزش نمای ساختمان و قوانین مربوط به آن وجود دارد. در ادامه پاسخ این سوالات را خواهیم داد. با ما همراه باشید.

قانون ریزش نمای ساختمان

سقوط سنگ نمای ساختمان ممکن است خطرات ناگواری را ایجاد کند که کمترین ان خسارت‌های مالی است. با توجه به قانون کار خسارت‌های جانی تا 10 سال بر عهده مالک و سازنده و همچنین مهندسین ناظر است.

مسئول ریزش سنگ نما کیست ؟

مسئول ریزش سنگ نما کیست ؟ معمولا این سوالی است که خیلی از افراد میپرسند. چرا این سوال پرسیده می شود ؟ زیرا در سالیان اخیر شاهد ریزش سنگ بسیاری از ساختمان ها هستیم.

تک و توک دیده میشد که سنگ نمای ساختمان در گذشته ریزش کند. طبق تجربیات و پرسش های به عمل آمده مسئولیت ریزش سنگ های نما تا 5 سال به عهده سازنده بوده چرا که کم کاری از سازنده می باشد و نیروهای افغانی کار سنگ کاری انجام می دهند.

بعد از گذشت این مدت یعنی 5 سال مدیر ساختمان برای اینکه مسئولیت ساختمان را دارد مقصر شناخته می شود. مدیر بودن در ساختمان مسئولیت دارد !

قانون نمای ساختمان

قانون خسارت ریزش سنگ نمای ساختمان

هزینه تعمیر نمای ساختمان بر عهده چه کسی است ؟

هر ساختمان دارای هیئت مدیره است و بر اساس تصمیماتی که در آن هیئت مدیره و توسط مدیر ساختمان گرفته می‌شود، اقداماتی نظیر تعمیرات داخلی ساختمان انجام خواهد شد.

اما این سؤال مطرح می‌شود که هزینه تعمیر نمای بیرونی ساختمان و تراس بر عهده چه کسی است ؟

بسیاری از افراد این سوال را دارند که آیا نمای بیرونی بالکن و تراس جزء مشاعات حساب می‌شود و در صورت ریزش نمای تراس یک واحد، تمام واحد‌ها باید هزینه تعمیر را پرداخت کنند یا فقط بر عهده مالک همان واحد است ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که نمای بیرونی آپارتمان جزء مشاعات به حساب می‌آید. حال اگر پنجره یا نورگیری که در قسمت مشاعات تعبیه شده دچار مشکل و خرابی شود، تمام واحد‌ها باید در پرداخت هزینه‌های تعمیر آن مشارکت داشته باشند.

اما از آنجایی که در برخی از اسناد میزان متراژ بالکن و تراس ذکر شده است، پس می‌توان نتیجه گرفت این بخش‌ها جزء مشاعات ساختمان نیستند و مربوط به قسمت‌های اختصاصی هر یک از واحد‌ها به حساب می‌آیند و در صورت به وجود آمدن خرابی در تراس واحدی، همان واحد باید هزینه خرابی را پرداخت کند.

بنابراین در صورتی که آن قسمت از ساختمان که دچار مشکل شده استفاده اختصاصی داشته باشد و صرفاً برای یک واحد نورگیری داشته باشد، هزینه تعمیر بر عهده همان واحدی است که نمای بیرونی آن دچار مشکل شده است.

مطابق مفاد ماده 333 قانون مدنی ایران، صاحبان ساختمانها و عمارتها یا دیوار یا کارخانه مسئول خسارتهائی می باشند که از تخریب آن به دیگران وارد می شود به شرط آنکه خرابی در نتیجه عیبی ایجاد گردد که مالک واقف بر آن بوده باشد و یا اینکه از عدم مراقبت او حاصل شده باشد. این ماده قانونی بر نظریه تقصیر استوار است.

مسئولیت ریزش سنگ نمای ساختمان

قانون جبران خسارت ریزش نمای ساختمان

نکات مهم درمورد قانون ریزش سنگ نمای ساختمان

  • مسئولیت مدیر ساختمان: مسئولیت حقوقی افتادن سنگ نمای ساختمان بر روی افراد، ماشین های پارک شده و عبوری و جبران خسارت بر عهده مدیر ساختمان است. در خصوص شکایت از سازنده به بند ۳ مراجعه شود.
  • مسئولیت مالکین مجتمع: در صورت نداشتن صورت جلسه رسمی در خصوص تعیین مدیر ساختمان، مسئولیت جبران خسارات برعهده مالکین مجتمع به نسبت مساحت آپارتمان (مساحت اعیانی سند) است.
  • شکایت از سازنده: برای ساختمان در حال ساخت، بدون پایان کار و در ید مالکیت سازنده می توان از سازنده شکایت کرد. در قوانین قبلی، مسئولیت نگهداری از آپارتمان و مجتمع ساخته شده به عهده مالکین است. لذا در صورتی که سازنده، آپارتمان را به شخص دیگری فروخته باشد، امکان شکایت از وی سلب می گردد،

مگر اینکه در زمان تنظیم مبایعه نامه، دوره تضمین و رفع عیب ساختمان با مسئولیت سازنده، به همراه جبران خسارت مالی و جانی درج شده باشد.

در قانون جدید نظام مهندسی ساختمان ها، لازم است هر ساختمان دارای شناسنامه فنی و ملکی یا دفترچه مشخصات فنی باشد و یکی از تعهدات سازنده در آن گارانتی کردن عملکرد ساختمان در یک دوره پنج یا ده ساله است.

از آنجایی که این قانون در حال حاضر به صورت ناقص در برخی شهرها، اجرا می شود، بررسی موردی مدارک جهت داشتن شناسنامه و بند مدت زمان گارانتی نیاز است.

  • بیمه نامه: لازم است مجتمع دارای بیمه مسئولیت مدنی با داشتن بند یا clause جبران خسارت های مالی و جانی نسبت به شخص ثالث باشد. مشخصا درج آن در بیمه نامه الزامی است، در غیر اینصورت خسارتی پرداخت نخواهد شد.
  • افراد در معرض خطر: اصلی ترین افراد در معرض خطر سقوط سنگ نما، ساکنین مجتمع، اتومبیل و اموال آنها است.

جلوگیری از ریزش سنگ نمای ساختمان

روش های پیشگیری از ریزش نمای ساختمان

جهت پیشگیری از ریزش سنگ های نمای ساختمان چه اقداماتی انجام دهیم ؟

یکی از روش هایی که برای مقاوم سازی سنگ های نمای ساختمان می توانیم استفاده کنیم پیچ و رولپلاک نما است.

پیچ مورد استفاده از نوع 6 سانتی گالوانیزه است که ضد زنگ بوده و در برابر عوامل جوی مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. همچنین به منظور جلوگیری از ورود آب به داخل سنگ می توان از بتون همرنگ سنگ استفاده کرد.

در واقع شروع ریزش سنگ از نما نشانه این می باشد که هر لحظه امکان سقوط سنگ از هر نقطه از نما وجود دارد پس در اجرای پیچ و رولپلاک سنگ نمای ساختمان خود دچار تردید نشوید.

بحرانی ترین نقطه و محل خطر ریزش نمای ساختمان

خطرناک ترین مناطق که احتمال ریزش سنگ نمای ساختمان در آن ها زیاد است عبارتند از:

  • سنگ نمای بالکن ها و پیش آمدگی های نما
  • کلیه لبه های مهار نشده شامل بام، اطراف بازشوها همانند پنجره و هر دو بر ساختمان
  • بالای درب ورود و خروج ساختمان
  • درب پارگینگ به لحاظ تردد و رفت و آمد زیاد



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.7 از 5 (3 رای)  

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits