رژیم اورنیش چیست و چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
دین اورنیش در دهه 90 میلادی یک رژیم گیاهی ابداع نمود که، به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک می نماید. او معتقد بود که استفاده نمودن از این رژیم گیاهی به همراه ورزش می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن نیز داشته باشد. به همین دلیل است که استفاده نمودن از رژیم اورنیش به افرادی که دچار بیماری های قلبی می باشند و می خواهند وزن کم کنند، توصیه می شود. این رژیم غذایی نوعی رژیم محدود کننده محسوب می شود که، پیروی نمودن از آن می تواند با کمی سختی همراه باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با رژیم اورنیش و نحوه کاهش وزن به کمک آن، به طور کامل آشنا کنیم.
رژیم اورنیش نوعی رژیم غذایی کم چربی است که در آن بیشتر از غلات، حبوبات، سبزیجات و میوه ها استفاده می شود. از دیگر مواد غذایی مورد استفاده در این رژیم می توان به سفیده تخم مرغ، سویا و لبنیات بدون چربی اشاره نمود. دین اورنیش معتقد است که با تغییر دادن عادات تغذیه ای می توان به کاهش وزن و همچنین پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان پروستات، دیابت، بیماری های مزمن و بیماری های قلبی و درمان آن ها کمک نمود. از طرفی او باور داشت که استفاده نمودن از این رژیم می تواند با فعال نمودن ژن های خوب به بهبود عملکرد سلول ها و حفظ سلامت آن ها نیز کمک نماید.
نحوه استفاده از رژیم اورنیش
یکی از مشکلات رژیم های غذایی محدود کننده، نیاز به شمارش کالری های دریافتی در طول روز است. اما از آنجایی که در رژیم اورنیش نیازی به شمارش کالری نمی باشد، استفاده نمودن از این رژیم بسیار راحت تر از سایر رژیم های محدود کننده است. در این رژیم نمی توان از مواد غذایی مانند گوشت، مرغ و ماهی استفاده نمود. اما می توان مواد غذایی دیگری مانند آجیل ها، روغن های طبیعی، سبزیجات، دانه ها، غلات، حبوبات و میوه ها را جایگزین نمود.
استفاده نمودن از لبنیات بدون چربی مانند شیر و پنیر نیز دو وعده در روز مجاز می باشد. همچنین مصرف سفیده تخم مرغ نیز در وعده های غذایی امکان پذیر است. همچنین می توانید حداکثر سه وعده در روز از آجیل ها و دانه ها استفاده نمایید. در نظر داشته باشید که هر وعده آجیل و دانه ها باید حدود 3 گرم چربی داشته باشد. همچنین در کنار رعایت محدودیت های تغذیه ای باید حداقل روزی 30 دقیقه ورزش داشته باشید.
مزایای استفاده از رژیم اورنیش
کاهش وزن: رژیم اورنیش تاکید بسیار زیادی در دریافت مواد مغذی مانند آجیل ها، میوه ها، سبزیجات، پروتئین های گیاهی دارد. به همین دلیل می تواند از افزایش چربی های غیر ضروری بدن جلوگیری نموده و به کاهش وزن کمک نماید. با توجه به تحقیقات انجام شده روی افرادی که از این رژیم استفاده نموده اند. افرادی که یک ماه کامل از این رژیم استفاده نموده اند، توانسته اند حدود 3 کیلو و 300 گرم در یک ماه وزن کم کنند.
پیشگیری از برخی بیماری ها: با پژوهش های انجام شده در رابطه با رژیم اورنیش، مشخص شده است که استفاده نمودن از این رژیم می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن موثر باشد. به طور مثال استفاده نمودن از این رژیم می تواند به پیشگیری از بیماری های قلبی، سرطان معده، بیماری های روده، سرطان پروستات، سرطان سینه، دیابت و چاقی کمک نماید. از طرفی با توجه به تحقیقات انجام شده روی افرادی که حداقل 4 هفته از این رژیم پیروی نموده اند. مشخص شده است که این افراد توانسته اند به میزان قابل توجهی کلسترول خون، التهابات بدن و چربی خون خود را کاهش دهند.
انعطاف پذیری: یکی از مشکلات رژیم های محدود کننده این است که، برای مصرف مواد غذایی نیاز به کالری شماری وجود دارد. اما رژیم اورنیش نوعی رژیم محدود کننده است. که در آن نیازی به کالری شماری وجود ندارد. به همین دلیل حجم غذایی که مصرف می کنید کاملا به خودتان بستگی دارد. البته در این رژیم مصرف مواد غذایی حیوانی غیر مجاز بوده و تنها می توانید مواد غذایی گیاهی مصرف کنید.
نکته: البته این رژیم علاوه بر مزایا دارای معایبی نیز می باشد. به طور مثال متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که برای تثبیت سلامتی بدن نیاز است تا هر فرد به صورت روزانه 20 تا 35 درصد از کالری مورد نیاز بدن را از طریق چربی های سالم دریافت نماید. در صورتی که در این رژیم غذایی هر فرد به صورت روزانه تنها 10 درصد از کالری بدن خود را توسط چربی دریافت می نماید. از طرفی به دلیل عدم استفاده از پروتئین های حیوانی مقدار زینک، کلسیم و ویتامین های گروه ب بسیار کاهش خواهد یافت. که در نهایت منجر به کاهش سیستم ایمنی بدن می گردد. البته با استفاده نمودن از مولتی ویتامین ها می توانید این کمبود مواد مغذی را به میزان قابل توجهی جبران نمایید.
غذاهایی که در رژیم اورنیش باید محدود شوند
آجیلها و دانهها (سه وعده کوچک یا کمتر در روز): گردو، بادام، بادام هندی، تخم کدو، دانه چیا، بذر کتان؛
غذاهای بسته بندی شده کم چرب: غلات صبحانه سبوسدار، کراکرهای سبوسدار؛
نوشیدنیهای دارای کافئین: در روز دو فنجان قهوه یا چای سیاه؛
محصولات لبنی (دو وعده یا کمتر در روز): ماست بدون چربی، شیر بدون چرب؛
چربیها: روغن زیتون، آوکادو، روغن نارگیل، کره، روغن کانولا، زیتون؛
کربوهیدراتهای تصفیه شده (دو وعده یا کمتر در روز): پاستا سفید، کراکر، بیسکویت، نان سفید، پنکیک، برنج، عسل، شکر قهوهای، شکر سفید؛
غذاهای فرآوری شده: کیکها، فست فود، چیپس سیب زمینی، چوب شور.
غذاهایی که در رژیم Ornish ممنوع هستند
گوشت: گوشت گوساله، بز، بره؛
غذاهای دریایی: سالمون، ماهی تن، کولی، ساردین، میگو؛
گوشت پرندگان: مرغ، بوقلمون، اردک، غاز؛
زرده تخم مرغ.
لاغری سریع با رژیم غذایی دکتر ویلیام هی
رژیم برات (BRAT) توسط دکتر تغذیه برای درمان مشکلات گوارشی
نحوه گرفتن رژیم Sirtfood رژیم لاغری ادل (Adele)
منبع : معصوم مرادی
- برچسبها
- رژیم غذایی
- کاهش وزن
دیدگاه ها