دلگرم
امروز: شنبه, ۱۴ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۱ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۵ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
عوارض دوچرخه سواری برای بانوان
32
زمان مطالعه: 12 دقیقه
دوچرخه سواری بانوان باعث مشکلات جنسی می شود که شامل : مشکلات قاعدگی ،مشکلات دهانه داخلی و بیرونی واژن ،عوارض دوچرخه سواری زنان از دیدکاه مراجع اسلامی

مضرات دوچرخه سواری زنان :

مضرات دوچرخه سواری بانوان حدود ۱۲۰ سال پیش یک روزنامه‌ی آمریکایی نوشته بود که دوچرخه‌سواری احتمالا باعث می‌شود زنان قاعدگی‌شان متوقف یا نامنظم و به طرز فجیعی دردناک شود، یا بسیاری بیماری‌های دیگر را به بدن‌شان وارد کند و این تنها یک نمونه از صدها روزنامه و اعلامیه‌ای بود

که آن زمان برای نهی کردن و ترساندن زنان از دوچرخه‌سواری منتشر می‌شد. در آن مطالب به این اشاره شده بود که دوچرخه‌سواری لطافت زنان را ازبین می‌برد و برای کبد، کلیه، و رحم آن‌ها مضر است. اما علت این همه مخالفت‌ها چه بود؟

دهه‌های ۱۸۷۰ و ۸۰ در آمریکا اوج شکوفایی صنعت دوچرخه بود. شهرهای آمریکا پر بود از دوچرخه‌سوار و نمایشگاه دوچرخه. با این حال زنان در این میان نقش کمی داشتند.

دو مشکل اصلی بر سر راه آن‌ها بود: اول اینکه هنوز تکنولوژی زنجیرچرخ و پدال برای انتقال نیرو به عقب توسعه داده نشده بود و دوچرخه‌های موجود با آن چرخ‌های عظیم در جلو احتیاج به نیروی بسیاری برای راندن داشتند و ایمن نبودند.

ولی در دهه ۸۰ و ۹۰ تکنولوژی توسعه یافت و دوچرخه‌هایی با عنوان دوچرخه‌ی ایمن روانه بازار شد. این دوچرخه زندگی زنان را برای همیشه به شکلی ریشه‌ای تغییر کرد. آن‌ها دیگر می‌توانستند به راحتی سوار آن شده و برانندش. اما مشکل دوم لباس‌های لابه‌لا و سنگین ویکتوریایی و دنباله دراز زنان بود که اصلا برای دوچرخه‌سواری مناسب نبودند.

در نتیجه زنان به پوشیدن لباس‌های کمتر و سبکتر روی آوردند که انقلابی‌ترین آن‌ها شلوار بود، که تا آن زمان اساسا جایی در فرهنگ پوشاک اجتماعی زنان نداشت. در میان تمام زنان پیشرو آن زمان نام Annie Londonderry می‌درخشد؛ اولین زن دوچرخه‌سوار آمریکایی که دنیا را رکاب زد تا فرهنگ آن را به همگان معرفی کند.

در سفر دور دنیا Annie دامن چین‌دارش را درآورد و bloomers (نوعی شلوارک راحت) به پا کرد تا به دنیا نشان دهد دوره ویکتوریایی به پایان رسیده و زن دیگر فقط مادر، خواهر، یا همسر نیست: زن می‌تواند شلوار به پا کند و خودش به محل کارش برود. او می‌تواند با رکاب زدن، خودش مسیر و مقصدش را تعیین کند.

divider

متخصصان زنان می گویند فشاری که دوچرخه سواری وارد می کند می تواند منجر به تورم لبه های بیرونی و داخلی اندام تناسلی، آسیب دیدن واژن و مشکلات مثانه شود. دلیلش این است که فرج زنان به هنگام دوچرخه سواری به اندازه 40 درصد از وزن بدن را تحمل می کند.

تمام دوچرخه سواران چه زن و چه مرد از ناخوش احوالی هرچند اندک در قسمت های پایینی بدنشان رنج خواهند برد. اما به نظر می رسد که اثرهای این سرگرمی برای زنان چیزی فراتر از دچار شدن به یک زخم و جراحت کوچک روی زین دوچرخه است.

زنان دوچرخه سوار با چه مشکلاتی مواجه می شوند :

  1. جراحت های ناشی از نشستن روی زین
  2. حساسیت پوستی و کرختی
  3. بزرگ شدن لبه های بیرونی و درونی اندام تناسلی
  4. عفونت
  5. آسیب دیدگی واژن
  6. عفونت پوستی
  7. اختلال مجاری ادرار
  8. این شرایط برای زنانی که دارای لبه های غیر متقارن و بزرگ هستند وخیم تر می شود.

مطالعات قبل نشان داده بود که دوچرخه سواری بیش از 100 مایل در هفته منجر به کاهش قابل توجه در احساس جنسی می شود. همچنین عمل جنسی را به دلیل افزایش درد و کرختی با مشکل مواجه می کند. برفک واژنی که یک عفونت مخمری رایج است می تواند فوق العاده آزار دهنده باشد و درمانش راحت نیست. این عفونت قابلیت انتقال میان شرکای جنسی را هم دارد.

از سوی دیگر اختلال مجاری ادرار اگر خفیف باشد معمولاً مشکل حادی نیست اما اگر شدید باشد و بدون درمان رها شود جدی است و می تواند به کلیه ها آسیب رسانده و حتی به جریان خون هم گسترش یابد. زنانی که از این مشکلات رنج می برند نباید اجازه دهند که شرم و خجالت مانع آنها برای کمک گرفتن از پزشک خود شود.

به گفته کارشناسان تعداد زنانی که دست به جراحی در نواحی تحتانی بدن خود می زنند تا بتواند با راحتی بیشتری دوچرخه سواری کنند رو به افزایش است. عمل جراحی که بخش مماس با زین دوچرخه را شامل می شود دردناک است و در طول آن بخش لب داخلی واژن را برش می دهند تا از مالیده شدن و تماس دردناک با زین دوچرخه جلوگیری کند.

در واقع در هر یک هفته حدود 9 زن برای مشاوره این عمل به پزشک مراجعه می کنند درحالی که یک سال پیش این تعداد 3 نفر زن را شامل می شد. این عمل در شش سال گذشته بسیار رایج شده است. بنابراین دلیل اصلی عمل اندام تناسلی زنان که به عنوان جراحی زیبایی شناخته می شود برای راحتی و مربوط به ورزش و کیفیت زندگی آنها است و نه تصویر آنها از بدنشان.

مضرات دوچرخه سواری زنان ،

divider

دیدگاه مراجع در مورد مضرات دوچرخه سواری زنان :

1. آیت الله محمدعزالدین الحسینی الزنجانی :

یکی از مراجع تقلید در پاسخ به استفتایی در باره دوچرخه سواری بانوان می گوید: موتور سواری و نیز دوچرخه سواری و اسب سواری بانوان با حفظ حجاب شرعی مانعی ندارد.

2. حجت‌الاسلام محمدتقی :

رهبر رئیس سابق فراکسیون روحانیون طراحی دوچرخه برای بانوان را مشکوک می داند و در گفت وگو با مهر می گوید: جای سؤال اینجاست که آیا ما امروز همه مسائل جامعه و مشکلات حمل و نقل و ترافیک را حل‌کرده‌ایم و تنها دوچرخه سواری خانم‌ها باقی مانده است که سراغ این امر می‌رویم؟

امروز همه شاهدند که وضعیت حجاب در جامعه ما به صورت یک مشکل ضد فرهنگی درآمده ‌و کافی است برای خانم‌ها دوچرخه سواری را باب کنیم.

این نماینده مجلس به دوچرخه سواری خانم‌ها در برخی شهرهای کشور ‌اشاره می کند و می افزاید: خانم‌ها در برخی شهر‌ها اقدام به دوچرخه‌سواری می‌کنند که تبعات بسیار منفی داشته است و در صورتی که دوچرخه‌سواری برای بانوان باب شود این موضوع با برخورد همه مسئولان کشور روبرو خواهد شد.

3. آیت الله خامنه ای (مد ظلّه العالی):

با توجه به موقعیت كنونى كشورمان، لزوم صرفه‌جویى در مصرف بنزین و سهمیه‌بندى شدن آن، كمك به پاكیزگى هواى محیط زیست و سلامتى افراد جامعه، نظر خود را در مورد دوچرخه‌سوارى بانوان جهت رفت و آمد به محل كار و... البته با رعایت حجاب اسلامى اعلام فرمایید.

خانم‌ها باید از هر كارى كه موجب جلب توجه نامحرم مى‌شود، اجتناب نمایند.[1]

4. آیت الله صافی گلپایگانی (دامت برکاته):

مستدعی است نظر مبارك خویش را در مورد ورزشهای بانوان از قبیل: دوچرخه‌سواری، اسب سواری، قایقرانی و دو و میدانی در اماكن و معابر عمومی بیان فرمایید. در ضمن بفرمایید تماشای این نوع برنامه‌ها از تلویزیون چه حكمی دارد؟

اجرای این گونه برنامه‌های خلاف عفّت و غیرت و سنن و تعالیم اسلامی به اسم ورزش در اماكن و معابر عمومی علاوه بر آنكه نمایش و جلوه دادن مفاتن بدن بانوان به مردان اجنبی است، مستلزم ترویج فحشاء و منكرات و مفاسد عظیمه است و تماشای این برنامه‌ها و تشویق و ترغیب به آنها حرام است خداوند متعال جامعه اسلامی ما را كه در عصر حاضر پرچم اسلام و حاكمیت احكام اسلام را در دنیا به اهتزاز درآورده و مسلمانان را سربلند و عزیز قرار داده از اینگونه خطرات كه موجب تشویش اذهان و خدشه‌دار شدن شخصیت اسلامی ما است حفظ فرماید.والله العالم

چرا خانم‌ها نمی‌توانند سوار دوچرخه و زین اسب و... شوند؟ اگر حدیثی در این باره هست ذكر كنید.

هر چیزی كه موجب تهییج قوای شهوی غیر زوج باشد و نیز هر چیزی كه مفسده‌ای بر ‌آن مرتب شود حرام است و لازم نیست برای هر چیزی روایت خاصی داشته باشیم بسیاری از فروع مندرج در قواعد كلی است و حكمش از آن استفاده می‌شود. والله العالم

آیا اسلام برای ورزش بانوان مخصوصاً ورزش‌هایی نظیر دوچرخه‌سواری محدودیت و منعی قائل است؟

اینگونه امور در اسلام نه مطلقاً مجاز و بی‌ضابطه و بی‌برنامه و دستور است و نه مطلقاً ممنوع و محذور است بعضی از برنامه‌های ورزشی كه حتی مردان انجام می‌دهند غیر مشروع و حرام است. سائر برنامه‌ها نیز باید برای همان ورزش و تندرستی و فوائد جسمانی و معقول آن و شادابی جسم و نشاط روح و رفع خستگی انجام شود و از مظاهر و روش‌هایی كه موجب تحریك غرایز حیوانی و بدآموزیهای مختلف و ترویج بی‌شرمی و بی‌حیایی می‌شود اجتناب شود. خلاصه، حدود و تعلیمات اخلاقی و اساسی شرعی و عقلی را رعایت نمایند و این شرایط در مسابقات و در پخش و ارائه آنها همه باید رعایت شود.

بسیار كار ظریف و دقیقی است و دست‌اندركاران آن باید افراد مجرب، آزموده و متعهد و وارد به مسائل روانی باشند و چنان نكنند كه با این وسائل كنونی همه جوانان و نوجوانان را سرگرم چیزی به اسم ورزش نمایند و آنها را از كار و تلاش و تحصیل باز بدارند و همه تعریفها و تمجیدها را نثار ورزشكاران بنمایند كه كشور در مسیر ورزش قرار بگیرد و در مسائل دیگر گرفتار افت و تنزل و انحطاط گردد مسلما ً اگر مسائل ورزش هم خارج از اعتدال مطرح باشد برای مملكت مضرّ است.

ورزش باید باشد اما مسائل دیگر مانند علم و صنعت، و بالاتر اخلاق و ایمان نباید ضعیف شود. و اگر ورزش لازم و نافع است و تربیت بدن مهم است بیماری ورزش گرایی و بیماری مسابقات ورزشی خطرناكتر است.

اما ورزش بانوان اگر در خانه یا مدرسه و در شرائط مصون از فتنه و نگاه نامحرم صرفاً برای ورزش و منافع بدنی آن باشد جایز است و تعلیم و تعلم آن هم در مدت كوتاهی فراهم می‌شود. اما برگزاری مسابقات ورزشی بانوان و ورزشهایی كه صرفاً جنبه نمایشی و سنت‌شكنی دارد غیر از ابتذال برای زنان نتیجه‌ای ندارد و این سبكی را كه بعضی به تقلید از اجانب و كفار و هم‌آهنگی با آنها و حتی شركت در مسابقات با آنها ترویج می‌نمایند همه فتنه‌زا و فسادانگیز است و مظهر جالب غرب‌زدگی، همین تبلیغات و ترویجات و تشویقاتی است كه از زنان به اصطلاح ورزشكار می‌شود كه از آنها هم قهرمان بسازند. در زیر این ترویجها مطالب دیگر و مطالب فسادانگیز دارند و شخصیت اسلامی زن و التزام و پای‌بندی او را به چادر و عفت و حجاب و پارسایی و پاكدامنی وترك اختلاط با مردان اجنبی را هدف قرار داده‌اند.

بسیاری از این مسابقات برای مردها نیز امتیاز و ارزش نیست و بازیگری صرف است.

به هر حال باید زن و مرد مسلمان بهوش باشند كه در دامها و شبكاتی كه با نامهای جالب و فریبنده در راهشان می‌اندازند گرفتار نشوند. بعضی از اینها كه از ورزش ترویج می‌كنند همانند اینكه از موسیقی و نوازندگی و رقص و اختلاط زن و مرد و دوچرخه‌سواری بانوان و پوشیدن لباسهای تنگ و ترك التزام به پوشش چادر ترویج می‌كنند هدف آنها مطلب دیگر و وارد كردن بانوان در مفاسد دیگر است.

ای بسا ابلیس آدم رو كه هست

پس به هر دستی نباید داد دست

ای بسا غول بیابانی كه راه

عرضه می‌دارد و لیكن سوی چاه

اگر بانوان با ایمان و مردان مؤمن، هشیار و بیدار نباشند و خدای نخواسته به این صداهای ناهنجار جواب مثبت بدهند، صبح می‌كنیم در حالی كه همه عزتهای اسلامی و استقلال اسلامی و هویت اسلامی خود را از دست داده و از سعادت دنیا و عقبی، محروم شده باشیم كه البته با غیرت و استقامت و آگاهی و بصیرتی كه الحمدلله زن و مرد مسلمان ما از خود نشان داده‌اند، بحول و قوه الهی شاهد چنین روزهای ذلّت‌بار نخواهیم بود.والله العالم

5. آیت الله مکارم شیرازی (دامت برکاته):

سؤال ـ حکم دوچرخه سوارى و موتور سوارى خواهران با مانتو در سطح شهر، با توجّه به آثار و تبعات سوء اجتماعى و اخلاقى آن، چیست؟

جواب: با توجّه به پیامدهاى سوئى که این گونه امور دارد، لازم است از آن پرهیز شود. و به وسوسه‌هایى که این و آن مى‌کنند توجّه نکنند.

(به نقل از: کتاب احکام بانوان (جدید): مطابق با فتاواى حضرت آیت الله العظمى مکارم شیرازى(دامت برکاته) تهیه و تنظیم : ابوالقاسم علیان‌نژادى، تاریخ انتشار :

6. آیت الله سیستانی(دامت برکاته):

سؤال :آیا دوچرخه سواری برای دخترام درمکانی مانند پارک مانعی دارد اسکیت چطور؟

جواب: اگر در معرض دید نامحرم باشد ووضع اوتحریک کننده باشد جایز نسیت.

7. آیت لله بهجت (ره):

1956. آیا زنان مى توانند در ملاء عام دوچرخه سوارى و اسب سوارى كنند؟

ج. هر چه زمینه ساز فساد است، حرام است.

6. آیت الله سبحانی تبریزی(دامت برکاته):

ورزش بانوان خصوصاً موتور و دوچرخه سوارى در محافل عمومى چه حكمى دارد؟

بسمه تعالى، این قبیل كارها زمینه ساز گسترش گناه در جامعه است، از آن اجتناب شود. والله العالم

آیا خانم ها مى توانند با لباس هاى گشاد و روسرى و شلوار در حضور مرد نامحرم ورزش كنند؟

بسمه تعالى، از این كار اجتناب كنند. والله العالم

divider

بیشتر بخوانید :

۹ عارضه دوچرخه سواری مردان

دوچرخه سواری و درس خواندن!

فواید دوچرخه سواری

کاربر گرامی چنانچه این مطلب برای شما مفید بوده لایک کنید ، و نظر و پیشنهادی دارید با دیگر کاربران مجله دلگرم به اشتراک بگذارید.

تهیه و گردآوری مجله دلگرم

جهان باورصاد



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.0 از 5 (32 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۵ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

زن هستم | ۲ سال پیش
شما اقایون علامه دهر اگر عرضه دارید جلوی کشتی گرفتن مردها رو بگیرید.نمیگیرید چون زورتون فقط به زنها میرسد.
6
8
تقوی | ۳ سال پیش
چرا از مردم رای نمیگیرین واقعا که این هاهم اسمشون رو گذاشتن آیت الله حیف نام الله که دنبال اینا باشه.
6
11
Nafiseh | ۵ سال پیش
کاملا غیر منطقی و احمقانه بود
7
30
ناشناس | ۵ سال پیش
چرند ،زنان باید اجازه دوچرخه سواری و موتور سواری داشته باشند،حق انتخاب با خودشون
8
30
مهین | ۵ سال پیش
با عرض سلام هر گاه به منع کاری انسان رامجبور کنیم نتیجه خلاف ان است کاش کشور ما به جای اینکه دوچرخه سواری را منع میکردند شرایطی با امنیت بیشتر فراهم می کردند تا بانوان دوچرخه سواری کنند مشکل ما دوچرخه سواری زنان نیست مشکل ما نوع مدیریت حاکم در کشور است
9
29

hits