دلگرم
امروز: شنبه, ۱۷ آذر ۱۴۰۳ برابر با ۰۴ جمادى الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۷ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی
غذای مانده تا کی خوردنی است؟!
13
زمان مطالعه: 3 دقیقه
غذاهای مانده | عوارض غذاهای مانده _ غذای مانده موجب ایجاد فلج تنفسی می گردد. باکتری در این نوع بیماری در حالت غیرفعال زنده مانده و بعد از فراهم شدن شرایط مناسب شروع به رشد می کند.

غذای مانده چه بلایی سرتان می آورد؟

در رابطه با غذاهای مانده متخصصان تغذیه توصیه هایی دارند که در این مطلب به شرح آنها می پردازیم. پس با دلگرم همراه شوید .

خطراتی که با مصرف غذای شب مانده سرمان می آید | فلج تنفسی

آیا خوردن غذاهای مانده برای بدن مضر است؟

غذاهای پخته شده را تا چه مدت می توان درون یخچال نگهداری کرد؟

به طور کلی هر وعده غذایی بیشتر از 24 ساعت نباید در یخچال نگهداری شوند و بهتر است قبل از زمان ذکر شده مصرف شوند، چرا که اگر بیشتر از زمان داخل یخچال بمانند امکان رشد میکروب را فراهم می‌کنند.

همچنین توصیه می‌شود حتما غذاهایی که طبخ شده‌اند و در یخچال نگهداری شده‌اند، قبل از مصرف حرارت داده شوند. به‌طور کلی اگر افراد این نکات را رعایت نکنند، شاید در کوتاه‌ مدت با مشکل خاصی مواجه نشوند اما در دراز مدت آلودگی‌های غذایی مشکلاتی را برای افراد به‌ همراه خواهند داشت.

اما باید به این نکته اشاره کنیم که برخی افراد غذای طبخ شده را برای مدت طولانی در فریزر نگهداری می‌کنند، این کار از فاسد شدن غذا جلوگیری می‌کند، اما نباید فراموش کرد غذایی که با مواد غذایی تازه طبخ و مورد استفاده قرار می‌گیرند ارزش غذایی بالاتری از غذاهای فریز شده دارند.

خوشبختانه اغلب موارد مسمومیت غذا به خوبی قابل پیشگیری هستند. غذای فاسد شدنی مثل گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و تخم مرغ را فورا در یخچال بگذارید و اجازه ندهید بیش از 2 ساعت در دمای محیط یا یک ساعت در دمایی بیش از 32 درجه سانتی گراد قرار داشته باشند.

سالادها یا ساندویچ ها یا سایر غذاهای پخته نشده را هم فورا در یخچال بگذارید. هدف شما باید کاهش زمان خطرناک برای تکثیر باکتریهای مضر باشد. بنابراین غذا باید هرچه کمتر در درجه حرارت 4 تا 60 درجه سانتی گراد قرار داشته باشد.

موقع گرم کردن غذا حتما باید تمام غذا بطور کامل گرم شده باشد. از خوردن غذای نیمه گرم مانده خودداری کنید.

چه مدت باید ماده غذایی خام یا پخته در یخچال نگهداری شود؟

یخچال محل مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری و کپک است. درجه سرمای یخچال باید ۴ سانتی گراد باشد تا بعضی باکتری ها از بین برود.

با این حال انواعی از باکتری وجود دارد که در دمای پایین نیز رشد می کند. محیط مناسب شامل دما، مواد مغذی، هوا و رطوبت باعث می شود که باکتری ها به سرعت در یخچال رشد کند. به محض این که غذا کپک می زند، به راحتی کپک به غذای دیگر منتقل می شود.

اگر هوا گرم باشد، احتمالا تخم حشرات یا تخم انگل ها به غذا راه پیدا می کند. همچنین قرار دادن غذای گرم در یخچال باعث می شود تا برای خنک نگه داشتن محیط داخل یخچال موتور بیشتر کار کند.

بنابراین برای خنک کردن سریع غذا، آن را در یخ یا آب یخ قرار دهید. هر یک یا ۲هفته، داخل یخچال را با مایع ضدعفونی کننده تمیز کنید.

بیشتر بخوانید :

بهترین تغذیه در دوران قاعدگی از نظر طب سنتی ایران

تغذیه سالم: چگونه تغذیه سالمی داشته باشیم؟

گردآوری شده مجله ی دلگرم

مریم امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.4 از 5 (13 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits