دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
کم خوابی،ضررهای کم خوابی برای بدن را میدانید؟بلایای ناشی از کم خوابی!
7
زمان مطالعه: 4 دقیقه
کم خوابی و ضررهای کم خوابی برای بدن-کم خوابی-ضررهای کم خوابی برای بدن-بد خوابی-خوب خوابیدن-خواب معمولی-اختلال خواب-کم خوابی و چاقی-کم خوابیدن-زمان کوتاه خواب-خواب در طول شبانه روز-کم خوابی و سرطان-خواب کافی شبانه-اختلال و آشفتگی در خواب-کیفیت...

کم خوابی و یا بد خوابیدن اصلاً خوب نیست. در حقیقت عوارض آن بسیار زیاد است. شاید برایتان عجیب باشد، ولی کم خوابی به هر دلیلی که باشد، به طرز فوق العاده ای به سلامتی، فعالیت، ایمنی شما آسیب می رساند. برای کم خوابی عوامل بسیاری وجود دارد.

کم خوابی و ضررهای کم خوابی برای بدن

کم خوابی و ضررهای کم خوابی برای بدن

استرس های زندگی روزمره می تواند توانایی خوب خوابیدن را تحت الشعاع قرار دهد یا شاید به علت کار و فعالیت زیاد ساعات خواب خود را کاهش دهیم یا ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی باشیم که خواب را مختل کرده و از این که دچار کمبود خواب هستیم نیز کاملاً آگاه نباشیم. با این حال درک این مسأله بسیار مهم است که کم خوابی غالباً به دلایل اختلالات ناشناخته خواب بروز می کند. بعد از یک خواب معمولی در شب، ممکن است در طول روز احساس خواب آلودگی نمائید یا این که احساس کنید به هیچ وجه سر حال نبوده و نمی توانید فعالیت کنید، اما کاملاً از این که دچار اختلال خواب هستید یا از کم خوابی رنج می برید، آگاه نباشید.

کم خوابی و چاقی

خواب یک نیاز غیر قابل چشم پوشی است و ارتباط آن با چاقی و عدم تناسب اندام رابطه معنی داری است.اغلب گفته می‌شود که 7 الی 8 ساعت خواب شبانه برای بدن لازم است اما این مدت زمان، بنا به نیاز بدنی هر فرد می‌تواند متفاوت باشد. اخیراً محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کم خوابی باعث پُرخوری می‌شود. در واقع کم خوابیدن با افزایش کالری‌های مصرفی در طول روز ارتباط دارد و افرادی که ساعات کمتری می‌خوابند در مقایسه با افرادی که خواب کافی دارند میل بیشتری به خوردن غذا دارند و خطر ابتلا به چاقی در آنان بیشتر دیده می شود. لذا دانشمندان درصدد بررسی ارتباط میان مدت زمان کوتاه خواب و بروز چافی در افراد هستند.

کم خوابی و ضررهای کم خوابی برای بدن

در همین راستا مطالعه ای برگرفته از ژورنال AJCN برروی مردان و زنان با وزن طبیعی به منظور بررسی ارتباط میان تعادل انرژی با طول دوره خواب کوتاه مدت و خواب نرمال صورت گرفت.در این مطالعه 15 مرد و 15 زن با سن 49 –30 سال و BMI: 26- 22 که بطور منظم 9- 7 ساعت خواب در طول شبانه روز داشتند انتخاب شدند.

شواهد علمی اخیرحاکی از آنندکه کم خوابی باعث افزایش مصرف انرژی و چربی می گردد و همین امر ارتباط میان خواب و چاقی را اثبات می نماید بر اساس این یافته ها افزایش دریافت های غذایی در کنار مصرف انرژی بالا در افرادی که تحت شرایط خواب کوتاه مدت هستند آنها را مستعد ابتلا به چاقی می نماید.

کم خوابی و سرطان

پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که کم خوابی و محرومیت از خواب کافی شبانه، خطر رشد سلول‌های سرطانی را افزایش می‌دهد.


این پزشکان می‌گویند: اختلال و آشفتگی در خواب تنها در مدت چهار هفته می‌تواند تاثیر سوء از این حیث داشته باشد که دلیل اصلی آن، آسیب دیدن سیستم ایمنی بدن و تحلیل رفتن توانایی این سیستم در کنترل یا ریشه‌کن کردن سلول‌های سرطانی اولیه است.

در این بررسی آزمایشگاهی که روی دو گروه موش و کیفیت خواب آنها انجام گرفت، مشخص شد که تومورهای موجود در بدن موش‌ها با الگوی خواب نامنظم، دو برابر بزرگتر از تومورهای موش‌هایی است که خواب کافی و طبیعی داشته‌اند.

به گفته «دیوید گازال» از دانشگاه شیکاگو، الگوی خواب ناپیوسته بر چگونگی مقابله سیستم ایمنی بدن با سرطان تاثیر گذاشته و موجب می‌شود بیماری تهاجمی‌تر شود.

به نقل از روزنامه دیلی میل، مرکز کنترل و پیشگیری امراض امریکا تخمین زده است که حدود ۷۰ میلیون نفر از مردم این کشور به نوعی از اختلال خواب مزمن مبتلا هستند.

کم خوابی و ضررهای کم خوابی برای بدن

کم خوابی و مرگ زودرس

پژوهشگران می‌گویند افرادی که کمتر از 6 ساعت در شب می‌خوابند در معرض خطر بیشتر مرگ زودرس هستند

به گزارش خبرگزاری فرانسه به گفته این پژوهشگران افرادی که کمتر از این مقدار می‌خوابند، 12 درصد با احتمال بیشتری به طور زودرس می‌میرند، در عین حال این پژوهشگران رابطه‌ای میان خوابیدن بیش از 9 ساعت در شبانه روز و مرگ زودرس پیدا کردند.

فرانسیسکو کاپوچینو، سرپرست این پژوهش در دانشگاه وارویک در انگلیس گفت: "اگر کم بخوابید، در معرض ابتلا به دیابت، چاقی، فشار خون بالا و کلسترول بالا قرار می‌گیرید."

این بررسی که با همکاری دانشگاه فریدریک دوم در ناپل ایتالیا انجام شد، مجموعه‌ای از بررسی‌ها طولانی مدت در حد یک دهه را از سراسر جهان را که شامل 1.3 میلیون نفر می‌شد، گرد آورده و نشان دهنده "شواهد صریحی از رابطه مستقیم بین" کم خوابی و مرگ زودرس" است.

گردآوری:مجله اینترنتی دلگرم



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.3 از 5 (7 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits