دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
رتینوپاتی دیابتی و رتینوپاتی نوزادان نارس چیست ؟
1
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در تعریف رتینوپاتی دیابتی باید گفت این بیماری در اثر تغییراتی در رگ های خونی، در شبکیه که قسمت حساس به نور است ایجاد می شود. این بیماری تقریبا از خطرناک ترین عوارض چشمی بیماری دیابت محسوب می شود.

رتینوپاتی دیابتی چیست ؟

در تعریف رتینوپاتی دیابتی باید گفت این بیماری در اثر تغییراتی در رگ های خونی، در شبکیه که قسمت حساس به نور است ایجاد می شود. این بیماری تقریبا از خطرناک ترین عوارض چشمی بیماری دیابت محسوب می شود. دیابت یا بیمای قند به علت ناتوانی بــدن در تولیــد یــا بــه کــارگیری انـسولین به وجود می آید.

رتینوپاتی دیابتی دارای مراحل مختلفی است که از بیماری های خفیف چشمی شروع شده و در صورت عدم درمان در نهایت به کوری فرد بیمار منجر می شود. رتینوپاتی انواع مختلفی دارد. بهترین راه برای تشخیص رتینوپاتی دیابتی معاینه چشمی در فواصل منظم می باشد که توسط چشم پزشک بایستی انجام شود

رتینوپاتی دیابتی

انواع رتینوپاتی دیابتی

این عارضه دارای مراحل و انواع مختلف است که به طور مختصر به آن ها می پردازیم:

  • رتینوپاتی زمینه ای مرحله ی اول: در این نوع رتینوپاتی دیابتی عروق موجود در پرده ی شبکیه آسیب می بیند و با نشت مایع یا خون باعث می شود تا شبکیه متورم شود. این نوع رتینوپاتی در اصل یک هشدار محسوب می شود.
  • رتینوپاتی تکثیری: در این نوع رتینوپاتی دیابتی رگهای خونی غیرطبیعی روی شبکیه رشد می کند و گاهی اوقات منجر به خونریزی می شوند. این نوع رتینوپاتی ممکن است از تاری دید تا کوری به علت جدا شدن شبکیه از پشت چشم را شامل شود. در اصل این نوع رتینوپاتی دیابتی شدیدترین نوع از این بیماری است.

رتینوپاتی نوزادان نارس

رتینوپاتی نوزادان نارس ، یک بیماری چشم است که در برخی از نوزادان نارس که قبل از هفته‌ی ۳۱ (طول مدت یک بارداری کامل ۳۸ تا ۴۲ هفته است) به دنیا می‌آیند، بروز پیدا می‌کند. رتینوپاتی ( آسیب شبکیه )در نوزادان نارس در اثر عدم تکامل طبیعی عروق خونی شبکیه در نوزادان نارس ایجاد می شود درمان رتینوپاتی نوزادان نارس به‌راحتی با معاینه‌ی شبکیه چشم نوزادان نارس امکان‌پذیر است . جهت معاینه توسط دکتر محمدباقر رجبی ، فوق تخصص شبکیه ،با شماره ی 88201656 021 برای تعیین نوبت تماس بگیرید.

درمان رتینوپاتی دیابتی با تزریق آواستین

ممکن است بنا به تشخیص پزشک درمان های متعددی برای رتینوپاتی دیابتی مد نظر قرار گیرد. یکی از روش های رایج درمان این بیماری، تزریق آواستین یا Bevacizumab در چشم است. البته تزریق این دارو باید هر چند وقت یک بار صورت گیرد و حدود نیم ساعت پس از تزریق فرد مرخص می شود.
برای تزریق آواستین یک سری نکات باید رعایت شود که پزشک معالج درباره آن به بیمار توضیحات لازم را می دهد. تزریق این دارو باید توسط متخصص شبکیه صورت گیرد و در جلسه معاینات و بررسی نتایج آزمایشات و تصاویر پزشکی تعداد دفعات تزریق مشخص می شود.

فوق تخصص شبکیه

فوق تخصص شبکیه

جهت درمان بیماری های ذکر شده با توجه به اهمیت چشم حتما باید به فوق تخصص شبکیه مراجعه نمایید . دکتر محمد باقر رجبی فوق تخصص شبکیه و لیزر در تهران می باشند .

آدرس مطب : تهران ، میدان ونک ، ابتدای بزرگراه حقانی ، نرسیده به گاندی جنوبی ، پلاک ۷۲ ، ساختمان پزشکان ۷۲ ونک ، طبقه چهارم ، واحد ۴۰۲

شماره تماس : 88201656 021

اطلاعات بیشتر درباره این بیماری را در سایت کلینیک رتین دکتر محمد باقر رجبی به آدرس زیر مطالعه کنید:

https://retinclinic.com



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (1 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits