عرق دارچین ، طبع ، خواص ، مضرات و طریقه مصرف دارچین
دارچین یا cinnamon از ادویه جات بسیار پرکاربرد در تعداد زیادی از خوراکی ها می باشد. اما در طب سنتی این خوراکی فقط ادویه نبوده و خواص و فواید درمانی نیز دارد. این ماده پرخاصیت به دو دسته دارچین سیلان که در آمریکای جنوبی میروید و دارچین سنا (دارچین چینی) که در جنوب آسیا میروید تقسیم میشود. در قرون وسطی دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد.با دلگرم همراه باشید تا با خواص عرق دارچین آشنا شوید.
دارچین بعد از فلفل و زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه های معطر و مطبوعی است که طعم آن ابتدا در دهان ملایم و کمی شیرین و بتدریج تند و سوزاننده میشود و بسیاری از خانوادهها کنجکاوند که بدانند این گیاه چه خواص متمایزی دارد. دارچین از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد.
خواص دارچین
دارچین و پیشگیری از آلزایمر
دارچین فعالیت مغز را افزایش میدهد، از اینرو برای تقویت این عضو میتوان از آن استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به منظور از بین بردن فشارهای عصبی و پیشگیری در مورد از دست دادن حافظه کارساز است.
استفاده از دارچین برای جلوگیری از کپکزدگی
دارچین که در بسیاری از نانها و شیرینیها به عنوان ادویه استفاده میشود به عنوان ماده ضدکپک در بستهبندی مواد غذایی استفاده خواهد شد. با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین میتواند عامل نابودی میکروبها شود. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار میگرفته است.
درمان برفک دهان با عصاره دارچین
نتایج تحقیق انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داده است عصاره آبی دارچین روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر درمانی دارد. این پایان نامه به وسیله فاطمه جسمانی و راهنمایی دکتر حمیدرضا مقیمی و دکتر حسین وحیدی از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. قارچ کاندیدا آلبیکنس بیماری برفک دهان را تولید میکند که در این تحقیقات، روش نهایی در عصاره گیری روشی مرکب از خیساندن و هضم کردن با استفاده از نسبت 4 به 1 آب و گلیسیرین به صورت حلال انتخاب شد. نگهداری این عصاره به مدت 24 ساعت و بیشتر در دمای آزمایشگاه و یخچال تولید رسوب میکند، اما این رسوب از اثر ضدقارچی عصاره نمیکاهد. این دهانشویه اثری کاملاً مشابه عصاره دارد و از بو و طعم ملایم دارچین برخوردار است. نتایج این تحقیق نشان میدهند عصاره آبی دارچین اثر ضدقارچی دارد.
تسهیل گردش خون
دارچین جریان خون را تسهیل میکند. جریان خون مناسب نیز باعث اکسیژنرسانی مناسب به سلولهای بدن میشود. دارچین ناخالصیهای خون را نیز برطرف میسازد.
درمان عفونتها
به دلیل خاصیت ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و ضدعفونی بودن دارچین، این ماده در مورد التیام عفونتهای خارجی و داخلی بدن موثر است.
التیامبخشی
دارچین با داشتن خاصیت التیامبخشی برای متوقف کردن خونریزی استفاده میشود و به دلیل این خاصیت، در کوتاه کردن دوره درمان و بهبود بیماران کارساز است.
درمان درد
یکی دیگر از فواید دارچین خاصیت ضدالتهابی آن است. این ماده مفید، گرفتگی عضلات را از بین برده و درد ناشی از آن را نیز تسکین میبخشد، همینطور برای بهبود و آرام کردن سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد میشود نیز میتوان از دارچین استفاده کرد.
ضد دیابت
دارچین این قابلیت را دارد که میزان قند خون را کنترل کند؛ از اینرو برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، دارچین مادهای مفید است، چرا که به آنها کمک میکند تا مقدار کمتری انسولین مصرف کنند. تحقیقات نشان میدهد که دارچین به ویژه برای بیمارانی که از دیابت نوع 2 رنج میبرند بسیار مفید خواهد بود.
محافظ قلب
کلسیم و فیبر موجود در دارچین، بدن را در مقابل بیماریهای قلبی محافظت میکند. از اینرو افزودن مقدار کمی دارچین به غذا برای افرادی که از ناراحتیهای قلبی و فشارخون بالا رنج میبرند، مفید خواهد بود.
دوست روده
دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
تازه کننده دهان
دارچین با داشتن خاصیت تازهکنندگی دهان و خوشبو کردن آن، در بسیاری از آدامسها نیز به عنوان طعمدهنده به کار میرود.
رفع سوءهاضمه
دارچین در بسیاری از غذاهای محلی استفاده میشود زیرا علاوه بر عطر و طعم خوب به درمان سوءهاضمه نیز کمک میکند. علاوه بر سوءهاضمه، دارچین برای رفع حالت تهوع، استفراغ، دل درد، اسهال و نفخ نیز مفید است.
طبع دارچین
طبع آن گرم و خشك است.
طریقه مصرف دارچین
مواد لازم: چوب دارچین خردشده دو قاشق غذاخوری، عسل دو قاشق مرباخوری به ازای هر لیوان، آب جوش ۳ لیوان.طرز تهیه: دارچین را بشویید و سپس به همراه آب جوش در قوری چینی بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه الی یک ساعت دم کنید. سپس دم کرده را در یک لیوان و یا فنجان بزرگ بریزید، عسل را به آن بیفزایید و هم بزنید تا کاملاً حل شود و به آرامی آن را میل کنید.خواص: این نوشیدنی برای ناراحتی های گوارشی، دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن بسیار مفید است.
مضرات دارچین
دارچین به دلیل داشتن طبیعت گرم میتواند در افراد گرم مزاج با عوارضی چون خشکی پوست، خارش بدن، گرگرفتگی، خارش گوش و گلو و ... همراه باشد، لذا باید با توجه به مزاج مصرف شود.مصرف مقادیر زیاد دارچین، باعث تپش قلب، بیخوابی و افسردگی میشود.اثرهای مضر مصرف زیاد دارچین، عبارت است از، التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و سوزش معده. دارچین، از لخته شدن خون جلوگیری می کند اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکل های خونی و گردش خون می شود به ویژه اگر با داروهایی مانند آسپرین که باعث رقیق شدن خون می شود مصرف شود مشکل را ۲ برابر می کند.
اکثر متخصصین زنان و زایمان توصیه می کنند زنان باردار از مصرف دارچین و فراورده های آن در طول دوران بارداری، حتی به مقدار خیلی کم خودداری نمایند. چرا که می تواند منجر به زایمان زودرس شود.به طور کلی مصرف ادویه ها از جمله دارچین در دوره شیردهی باعث ناراحتی معده نوزاد می شود و باید محدود شود. معده درد، اسهال یا استفراغ نشانه این است که سیستم گوارشی کودک به این نوع غذاها حساس است.
- تقویت کننده عمومی بدن
- از بین برنده سرفه های مرطوب
- ضد گرفتگی کلیه
- تسکین دهنده دردهای روماتیسمی
- تقویت بینایی
- طبع عرق دارچین
- طبیعت دارچین گرم می باشد
- طریقه مصرف عرق دارچین
- طریقه مصرف : همراه با چای یا بعد از غذا نصف استکان میل شود .
- خواص دارچین برای پوست و مو
- آکنه، جوش، و لکهها را درمان میکند.
دارچین کمکتان میکند که از شر آکنه و جوش صورت و بدنتان خلاص شوید. این کار با خشک کردن پوست و آوردن خون و اکسیژن به سطح بیرونی پوست انجام میشود. دستور تهیهی داروهای پوستی با استفاده از دارچین آسان است، به این ترتیب که سه قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق غذاخوری دارچین مخلوط میکنید. خمیر بهدست آمده را در مناطق آسیب دیده میگذارید و اجازه میدهید که شب تا صبح همانجا بماند. روش دیگر این است که خمیر دارچین و عسل را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوستتان میگذارید و سپس آبکشی میکنید. این ماسک را باید هفتهای یک بار استفاده کنید.
پوست خشک را نرم میکند.
دارچین به حذف سلولهای مردهی پوست کمک میکند و درخشش و نرمی را به پوست بازمیگرداند. با ترکیب نمک دریا، روغن بادام، روغن زیتون، عسل و دارچین یک اسکراب برای مبارزه با خشکی پوست تهیه کنید. خواص دارچین برای پوست عالی است.
رنگ چهره را بهبود میدهد.
دارچین به لطف ضد قارچ و ضد باکتری بودناش به بهبود رنگ پوست صورت کمک میکند. یک موز کوچک را پوره کنید و به آن ماست ساده، دارچین، و آب لیمو اضافه کنید و خمیر نرم و یکدستی تهیه کنید. این خمیر را روی صورت تمیز بگذارید و قبل از شستن آن با آب ولرم اجازه بدهید که به مدت ۱۵ دقیقه بماند. برای از بین بردن اگزما، یک قاشق چایخوری عسل و یک قاشق چایخوری دارچین را با هم مخلوط کنید. یک لایهی نازک از این خمیر را در مناطق آسیب دیده بمالید. برای رسیدن به بهترین نتیجهی ممکن، درمان را به مدت یک هفته ادامه بدهید.
خطوط ریز را کاهش میدهد.
دارچین جریان خون را بهبود میدهد و اکسیژن و خون را به سطح بیرونی پوست میآورد، و این باعث حجم گرفتن جزئی صورت و یک چهره پرتر میشود. با مخلوط کردن چند قطره از روغن معطر دارچین و وازلین، دارویی آماده کنید و آن را در سراسر صورت استعمال کنید، از به کار بردن آن در ناحیهی اطراف چشم بپرهیزید.
مصرف دارچین در کاهش وزن
افرادی که مخلوط عسل و دارچین را نوشیدهاند اظهار کماشتهایی و بیمیلی نسبت به کربوهیدراتها را تجربه کردهاند. اضافهکردن عسل و دارچین به رژیم غذایی میتواند راهی دلپذیر برای کنترل این عارضه و کمک خوبی برای کاهش وزن باشد.
نصف این چای را قبل از خواب و باقیمانده آن را صبح بنوشید.
از آنجایی که ممکن است این چای باعث کاهش قند خون شود، بهتر است بیماران در مورد مصرف آن با پزشک معالج خود مشورت کنند.
خطرات استفاده زیاد دارچین
خطرات استفاده از دارچین، خصوصاً اسانس فرار و سینامالدهید آن ارزیابی شده است، زیرا به عنوان یك آلدهید اشباع نشده در موقعیت های با گروه های سولفیدریل و آمینو واكنش داده و مسئول خصوصیات حساس كننده، التهاب آور و سمیت برای سلولها می باشد.این نکته را فراموش نکنید که اگر شما بسیار زیاد از دارچین استفاده کنید، باید اثرات بد آن را بپذیرید.اثرات مضر مصرف زیاد دارچین عبارت است از:
التهاب یا ورم کردن پوست، زخم ها و ترک های گوشه دهان و همینطور سوزش معده.دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می کند، اما زیادی آن در خون باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون می شود، به خصوص اگر با داروهایی که موجب رقیق شدن خون می شود(مانند آسپیرین) مصرف شود، مشکلات را دو برابر می کند.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب عرق دارچین
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
- برچسبها
- دارچین
- عرق دارچین
- cinnamon
- مضرات دارچین
۱ دیدگاه