دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
علت درد ناگهانی بیضه
6
زمان مطالعه: 9 دقیقه
علل درد بیضه در آقایان/با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با علت درد بیضه در آقایان و راه های درمان این عارضه آشنا شوید.

علل درد بیضه در آقایان

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با علت درد بیضه در آقایان و راه های درمان این عارضه آشنا شوید.

علل درد بیضه در آقایان

علل درد بیضه

درد بیضه علل احتمالی متعددی می تواند داشته باشد. بیضه ها خیلی حساس هستند، و حتی یک آسیب کوچک هم می تواند درد و ناراحتی بیضه را سبب شود. درد بیضه می تواند از درون خود بیضه منشا بگیرد یا اینکه منشا درد از لوله های مارپیچ و بافت حمایتی پشت بیضه به نام اپیدیدیم باشد.

گاهی اوقات، آنچه که به نظر درد بیضه می باشد در واقع به دلیل بروز مشکلی در ناحیه دیگری بجز بیضه مثل ناحیه کشاله ی ران، شکم یا کمر باشد. برای مثال سنگ کلیه و فتق می توانند باعث درد بیضه شود. بایستی بدانید که همیشه نمی توان علت درد بیضه را مشخص کرد.

---------------------------------------------------------------------------------------

چه عوامل درونی باعث درد بیضه می شوند؟

۱- ورم بیضه

۲- ورم اپیدیدیم

۳- تومور یا سرطان بیضه

۴- پیچش طناب بیضه

۵- آب دور بیضه

---------------------------------------------------------------------------------------

۱-درد بیضه ناشی از تورم یا ارکیت

در این حالت خود بیضه به علت عامل ویروسی از قبیل ابتلا به ویروس اریون و یا ثانویه به تورم اپیدیدیم باعث التهاب نسج بیضه و درد شدیدی می شود که در این حالت بیضه مبتلا بزرگ و قرمز و شدیداً دردناک می شود و در معاینه بیضه گرم و متورم می باشد و فرد سابقه ابتلا به اریون را در روزهای اخیر ذکر می کند.درمان این حالت استراحت، کمپرس آب سرد و بالا نگه داشتن بیضه در مواقع استراحت و با گذاشتن حوله سرد زیر آن و مصرف داروهای ضد التهاب ظرف ۲ الی ۳ روز درد بیضه فروکش می کند.


۲- تورم بیضه به ثانویه به تورم اپیدیدیم

اپیدیدیم یک سری لوله های پیچ در پیچی هستند که در پشت بیضه قرار می گیرند و نطفه های تولید شده در بیضه از داخل آنها حرکت و به قسمت پشتی مجرای ادراری باز می شوند و باعث خروج مایع منی در موقع انزال می شوند.درد بیضه ناشی از تورم اپیدیدیمیت اغلب در مردان جوان که از نظر سکس فعال می باشند و اغلب در رده سنی بین ۳۵-۲۰ سالگی دیده می شود. علت ایجاد این بیماری اغلب تماس های جنسی کنترل نشده و با فرد آلوده می باشد که به مرد منتقل می شود و از طریق مجرای ادراری هنگام نزدیکی وارد مجرای مرد و باعث التهاب و درد شدید بیضه می شود. اغلب علت شایع این عفونت سوزاک و یا کلامیدیا می باشد. در شرح حال فرد مبتلا سابقه ترشحات چرکی از مجرای ادراری را در چند روز گذشته ذکر می کند. در این حالت فرد از درد شدید بیضه شاکی است و در معاینه بیضه گرم و متورم و سفت و شدیداً دردناک است.

---------------------------------------------------------------------------------------

علل درد بیضه یا دردی که در بیضه حس می شود شامل موارد زیر می باشد:

اپیدیدمیت

اپیدیدیم یا همان لوله های در هم پیچیده ی انتقال اسپرم ممکن است دچار عفونت یا التهاب شده و ایجاد درد کند.

هیدروسل

در این بیماری مایعی در اطراف بیضه تجمع یافته و باعث بزرگ شدن آن می شود که گاهی می تواند با درد همراه باشد.

فتق کشاله ران

در این حالت روده از کنار طناب بیضه به سمت بیضه حرکت می کند و باعث درد و تورم در ناحیه کشاله ران و بیضه می شود. این درد با فعالیت تشدید و با دراز کشیدن از بین می رود.

سنگ های کلیوی

گاهی اوقات سنگ کلیه باعث انتشار درد به بیضه ی همان سمت می شود.

اوریون

یک بیماری ویروسی است که غالبا غدد بزاقی را مبتلا می سازد ولی گاهی اوقات باعث عفونت بیضه همراه با درد و تورم می شود.

اورکیت

همان عفونت و یا التهاب بیضه هست که به دلیل ورود عامل عفونت زا از طریق ادرار یا رابطه ی جنسی به بافت بیضه می باشد.

بیضه ی تحریک پذیر

در برخی افراد عضلات طناب بیضه تحریک پذیر بوده و با کوچک ترین تحریکی اسپاسم پیدا کرده و بیضه به سمت بالا رفته که می تواند باعث درد شود.

توده بیضه

هر توده ای که در بیضه بوجود آید می تواند باعث بروز درد شود.

اسپرماتوسل

کیست هایی هستند که بر روی اپیدیدیم ایجاد می شوند و گاهی می تواند با درد همراه باشد.

ضربه به بیضه

از آنجایی که بیضه عضو حساسی است لذا هر گونه ضربه یا فشاری روی بیضه ها (از جممله شلوار تنگ) می تواند باعث بروز درد بیضه شود.

سرطان بیضه

اگر چه سرطان بیضه غالبا بصورت توده ی بدون درد تظاهر می یابد ولی گاهی اوقات می تواند همراه با درد باشد.

پیچش بیضه

در این بیماری که غالبا در نوجوانی و سن بلوغ رخ می دهد بیضه به دور طناب خود می چرخد و این چرخش باعث قطع جریان خون بیضه و درد شدید ناگهانی می شود.

بیضه ی نزول نکرده

گاهی اوقات بیضه ی نزول نکرده به دلیل چرخش یا فشاری که روی آن وارد می شود باعث درد می شود.

عفونت ادراری

گاهی می تواند باعث بروز درد در بیضه شود.

واریکوسل

درد ناشی از واریکوسل با فعالیت، زیاد ایستادن و زیاد راه رفتن تشدید و با دراز کشیدن از بین می رود.

وازکتومی

گاهی اوقات وازکتومی باعث ایجاد درد خفیف و مزمنی در بیضه شود.

نوروپاتی دیابتی

یک اختلال عصب های حسی است که در دیابتی ها رخ می دهد و باعث درد می شود.

گانگرن

بویژه نوع خاصی از گانگرن که به آن گانگرن فورنیه می گویند که در آن عفونت شدید بافت های زیر جلدی ناحیه کیسه بیضه رخ می دهد.

شونلاین پورپورا

یک نوع التهاب رگ های خونی است که در دیگر دستگاه های بدن از جمله بیضه می تواند رخ دهد.
درد با علت ناشناخته. گاهی اوقات علیرغم همه بررسی ها علت درد مشخص نمی شود و همه چیز به ظاهر طبیعی است.

---------------------------------------------------------------------------------------

درمان ورم اپیدیدیم

استراحت و عدم زورزدن و مصرف آنتی بیوتیک های قوی با نظر پزشک، کمپرس یخ و بالا نگاه داشتن بیضه با گذاشتن حوله سرد زیر آن در موقع استراحت و مصرف داروای ضد التهاب می باشد. اغلب با دادن نمونه آزمایشگاه و کشت از مجرا علت و عامل ایجاد کننده بیماری مشخص می شود.


تورشن یا پیچش طناب بیضه

درد بیضه ناشی از پیچش بیضه خطرناک ترین عامل درد بیضه می باشد. مثل شکل زیر در این حالت بیضه به دور طناب آویز آن که شامل رگهای بیضه است می چرخد و در نتیجه این چرخش خونرسانی به بیضه قطع می گردد و اگر در عرض ۴ ساعت این گره باز نشود بیضه فاسد می شود و باید با جراحی از بدن خارج شود.شکل نمائی از چرخش بیضه را نشان میدهد.

---------------------------------------------------------------------------------------

نکات قابل توجه

۱- هر درد بیضه از دوره نوزادی تا سن بلوغ که به صورت ناگهانی در بیضه ها شروع شود پیچش بیضه می باشد مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

۲- در صورت شکایت پسر بچه ها از درد بیضه بلافاصله به پزشک جراحی کلیه مراجعه نمایید زیرا اگر پیچش علت درد بیضه باشد وقت کافی ندارید.

---------------------------------------------------------------------------------------

چه عواملی باعث پیچش طناب بیضه می شوند؟

۱- ضربه ۲- دوچرخه سواری ۳- اسب سواری ۴- درد بیضه ناگهانی با علت نامعلوم که در خواب و بیداری خودبخود شروع می شود.

---------------------------------------------------------------------------------------

اگر یک پسر جوان درد ناگهانی بیضه پیدا کرد چه کار باید بکنیم؟

توصیه می شود در عرض ۴ ساعت سریعاً به نزدیکترین مرکز جراحی مراجعه نمایید و توسط پزشک جراحی کلیه و مجاری ویزیت شوید.تنها درمان مؤثر پیچش بیضه جراحی و باز کردن گره آن می باشد پس یادتان باشد در پیچش بیضه زمان طلائی شما جهت نجات بیضه ۴ ساعت می باشد

تومور بیضه

تومور بیضه یا سرطان بیضه به سفت شدگی و یا بزرگ شدن خودبخود بضه گفته می شود که اغلب با احساس سنگینی و درد بیضه و معاینه خود فرد مشخص می شود. این بیماری به علت انتشار آن به دیگر اعضای بدن جزء خطرناک ترین بیماری های بیضه می باشد و لذا توصیه می شود:

۱- هر از چند گاهی بیضه های خود را معاینه کنید.

۲- در صورت احساس بزرگی و سفت شدگی بیضه بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید.

پزشک با انجام معاینه و سونوگرافی بیضه و آزمایشات تست سرطان بیضه، آن را تشخیص می دهد. در صورت سرطانی شدن بیضه باید توسط جراحی بیضه برداشته شود. اگر در مراحل اولیه سرطان بیضه تشخیص داده شود چه بسا نیاز به شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز نباشد.

پس از برداشته شدن بیضه سرطانی آزمایش نسج شناسی روی آن انجام می شود و پس از تشخیص دقیق نسجی و نوع سرطان درمان های تکمیلی که اغلب جراحی و یا ترکیبی از شیمی درمانی و رادیوتراپی است برای بیمار شروع می شود. اگر سرطان بیضه در مرحله شروع و اولیه تشخیص داده شود با درمان آن بیمار کاملاً بهبودی پیدا می کند. در خاتمه یادآوری می شود هر از چند گاهی بیضه های خود را لمس کنید و در موارد مشکوک به پزشک مراجعه نمایید.شکل زیر نمائی از سرطان بیضه می باشد

---------------------------------------------------------------------------------------


هیدروسل یا آب آوردن بیضه

یکی از علل درد بیضه و بزرگ شدگی آن هیدروسل می باشد. در این بیماری بیضه به علت اختلال در تولید و جذب مایع بیضه آب در دور بیضه جمع شده و باعث بزرگی تدریجی بیضه می گردد. مثل شکل زیر:
این تصویر حاوی محتوایی می باشد که ممکن است برای محل کار و یا شما مناسب نباشد . درصورتی که تمایل به نمایش آن دارید بر روی دکمه نمایش کلیک کنید.

---------------------------------------------------------------------------------------

چه عللی باعث هیدروسل می شوند؟

۱- تومور بیضه

۲- ضربه به بیضه

۳- عفونت بیضه

۴-بعد از عمل جراحی واریکوسل از عوامل ثانویه ایجاد کننده هیدروسل می باشند

راه تشخیص هیدروسل با معاینه توسط پزشک و انجام سونوگرافی از بیضه می باشد. هیدروسل درمان دارویی ندارد و اگر ثانویه به سرطان بیضه نباشد بیماری خطرناکی نیست. تنها درمان قطعی هیدروسل عمل جراحی می باشد که این عمل به صورت سرپائی و بدون بیهوشی و بستری در بیمارستان انجام می شود. در عمل جراحی علاوه بر تخلیه کامل آب بیضه نسج اضافه نیز برداشته می شود که باعث برگشت بیضه به اندازه طبیعی می گردد و تخلیه آب بیضه با سرنگ نه تنها باعث بهبودی بیمار نمی گردد بلکه به علت عود مجدد ممکن است باعث عفونت شدید بیضه نیز گردد.

---------------------------------------------------------------------------------------

گردآوری شده مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
4.5 از 5 (6 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

۱ دیدگاه

شما هم می توانید نظرات خود را ثبت کنید

۷۵۸۸۶ | ۳ سال پیش
با سلام پسری چهارده ساله دارم که در نوزادی بیضه هاش توسط دکتر کودکان برسی شده بود ‌داخل کیسه قرار داشت که ما بخاطر اینکه دستگاه تناسلیش جمع می‌شد وقتی می خواست ادرار کنه بیرون می اومد دکتر بردیم که دکتر گفت دستگاه تناسلیش ایرادی نداره ولی بیضه سمت چپش نصفش داخل کیسه اس که باید جراحی بشه ‌ما چند تا دکتر بردیم فقط دکتر اولی گفت جراحی ولی بقیه گفتن به سن بلوغ برسه تنای بیضه خودش ول می کنه ‌دوباره به کیسه بر می گرده می خواستم بپرسم این نظریه درستهست وممکن این بیضه دوباره به کیسه برگرده مشکلی برای پسرم پیش نمی یاد
0
0

hits