دلگرم
امروز: چهارشنبه, ۱۸ مهر ۱۴۰۳ برابر با ۰۵ ربيع الآخر ۱۴۴۶ قمری و ۰۹ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی
درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی ؟

آنفولانزای خوکی (H۱N۱) چیست ؟

درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی ؟
4
زمان مطالعه: 11 دقیقه
ویروس آنفولانزای h1n1 که به نام آنفولانزای خوکی هم معروف است علائمی تقریبا مشابه با آنفولانزای فصلی معمول دارد. در ادامه می توانید درباره این بیماری و راه های درمان آن بخوانید و با رعایت نکاتی که گفته شده از این بیماری پیشگیری کنید.

آنفولانزای H1N1 (آنفولانزای خوکی) چیست ؟

آنفولانزای h1n1 که به نام آنفولانزای خوکی هم شناخته می شود به این نام است چون در گذشته، افرادی که این ویروس را می گرفتند در تماس مستقیم با خوک ها بودند تا اینکه اوضاع چندین سال پیش تغییر کرد و ویروس بین افرادی که نزدیک خوک ها نبودند هم شایع شد.

آنفلوآنزای خوکی بیماری تنفّسی خوک‌ها است که از ویروس آنفلوآنزای نوع «A» نشأت می‌گیرد

در سال 2009، H1N1 سریع در سراسر دنیا شایع شد و سازمان بهداشت جهانی آن را یک بیماری همه گیر جهانی نامید. از آن موقع، ابتلا به ویروس آنفولانزای خوکی بین مردم ادامه داشت.

بهترین کار این است که هر سال واکسن آنفولانزا بزنید. آنفولانزای خوکی یکی از ویروس هایی است که واکسن دارد.

چطور ویروس آنفولانزای خوکی می گیریم ؟

ابتلا به ویروس آنفولانزای H1N1 هم مثل آنفولانزای فصلی است. وقتی افراد سرفه یا عطسه می کنند قطرات ریزی از این ویروس را در هوا پخش می کنند.

اگر با این قطرات به هر نحوی مثلا دست زدن به سطوحی که ویروس ها آنجا هستند (مثل دستگیره در یا سینک) تماس پیدا کنید یا دست زدن به چیزی که فرد مبتلا به آن دست زده شما هم ویروس H1N1 را می گیرید.

علائم آنفولانزای خوکی چیست ؟

علائم آنفلوآنزای خوکی در میان انسان‌ها به آنفلوآنزای انسانی شباهت دارد. این علائم شامل تب، سرفه، گلودرد، سردرد، احساس سرما و خستگی می‌باشد.

برخی از افراد نیز پس از مبتلا شدن به این بیماری دچار اسهال و استفراغ می‌شوند.

به علت این شباهت‌ها پزشکان قادر به تشخیص قطعی آنفلوآنزای خوکی نیستند، و تشخیص قطعی آن فقط با انجام تست لابراتواری ممکن است.

۴ علامت اصلی تب بالای ۳۸ درجه، سردرد، گلودرد و سینه درد و سرفه از علائم اصلی این بیماری هستند که اگر کسی ۲ تا ۳ علامت ذکر شده را داشته باشد مشکوک به بیماری آنفلوآنزای نوع A است.

اسهال، استفراغ، تهوع، کوفتگی عضلات، عطسه و آبریزش بینی از علائم فرعی این بیماری است که چنانچه با ۲ تا ۳ علامت اصلی همراه باشد فرد مشکوک به این بیماری است.

علائم آنفولانزای خوکی به صورت مختصر و ساده :

  • سرفه
  • تب
  • گلو درد
  • گرفتگی یا آبریزش بینی
  • بدن درد
  • سر درد
  • لرز کردن
  • خستگی

آنفولانزای خوکی مثل آنفولانزی فصلی می تواند منجر به بیماری های جدی مثل پنومونی، عفونت ریه و دیگر مشکلات تنفسی شود.

همچنین می تواند بیماری هایی مثل دیابت یا آسم را بدتر کند. اگر علائمی مثل تنگی تنفس، استفراغ شدید، درد شکم یا پهلو و سرگیجه دارید باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

آنفولانزای H1N1 (آنفولانزای خوکی)

آزمایش برای تشخیص آنفولانزای خوکی

بدون آزمایش به سختی می توان گفت شما آنفولانزای فصلی دارید یا آنفولانزای خوکی، چون بیشتر علائم این 2 بیماری مثل همدیگر است.

اگر آنفولانزای خوکی داشته باشید به احتمال زیاد ناخوش تر هستید و شکم درد و استفراغ بیشتری از آنفولانزای فصلی دارید.

اما تست آزمایشگاهی تنها راه فهمیدن تفاوت بین این دو آنفولانزا است. حتی یک آزمایش سریع در مطب دکتر هم نمی تواند با اطمینان بگوید چه نوع آنفولانزایی گرفته اید.

نحوه انجام آزمایش آنفولانزای خوکی

برای آزمایش آنفولانزای خوکی، پزشک شما یک گوش پاک کن بزرگ تر از حد معمول را داخل بینی، قسمت بالای آن پشت گلوی شما می برد و مواد روی آن را آزمایش می کند.

اما این آزمایش به اندازه آزمایش ویروس آنفولانزای فصلی، معمول نیست و فقط برای افرادی که در بیمارستان هستند و واقعا به این آزمایش نیاز دارند یا کسانی که در خطر بالایی از عوامل کشنده آنفولانزای خوکی قرار دارند انجام می شود. افراد زیر در این گروه پر خطر قرار می گیرند:

  • کودکان زیر 5 سال
  • افراد 65 ساله یا مسن تر
  • کودکان و نوجوانان (زیر 18 سال) که درمانی طولانی مدت با آسپیرین داشته اند و ممکن است بعد از گرفتن آنفولانزای خوکی در خطر بیشتری برای ابتلا به سندروم ری باشند.
  • خانم های باردار
  • سالمندان و بچه های مبتلا به بیماری های مزمن ریوی، قلبی، کبدی، خونی، سیستم اعصاب، عصبی عضلانی و مشکلات متابولیکی
  • سالمندان و بچه هایی که سیستم ایمنی ضعیف شده دارند (ازجمله افرادی که برای تقویت سیستم ایمنی شان دارو مصرف می کنند و کسانی که ویروس HIV دارند)
  • افرادی که در خانه پرستاری می کنند یا دیگر افراد شاغل با ساعات کار طولانی

راههای پیشگیری از آنفولانزای خوکی

آنفلوآنزای خوکی از راه سرفه، عطسه و تماس با اشیای آلوده به ویروس و تماس دهان و بینی یا چشم خود منتقل می‌شود.

ویروس از راه فراورده‌های خوراکی و خوردن گوشت خوک منتقل نمی‌شود.

آنفلوآنزای خوکی بیشترین سرایت‌پذیری را در ۵ روز اول بیماری دارد که در بچگی این دورهٔ انتقال تا ۱۰ روز هم می‌تواند طول بکشد.

تشخیص آنفولانزای خوکی با نمونه‌گیری در این ۵ روز میسر است.

  1. دستان خود را به‌طور مرتب با آب و صابون یا محلولهای ضدعفونی حاوی الکل بشویید، مخصوصاً زمانی که عطسه یا سرفه می‌کنید یا وقتی که از بیرون به خانه بازمی‌گردید.
  2. ضدعفونی سطوح داخلی خانه با محلولهای حاوی کلر در کاهش احتمال انتقال بیماری مؤثر است.
  3. از تماس نزدیک با خوک‌ها یا انسان‌هایی که آلوده هستند بپرهیزید.
  4. فاصله گرفتن از اجتماعات عمومی در محیط‌هایی که احتمال می‌رود ویروس در آنجا شایع باشد نیز توصیه می‌شود. این اقدام با توجه به درصد و میزان شیوع این بیماری در شهر و کشور مربوطه می‌باشد.
  5. از دست زدن و تماس با اشیا و سطوحی که ممکن است آلوده باشند، مخصوصاً در اماکن عمومی به شدت بپرهیزید (مانند بوسیدن ضریح‌های اماکن مذهبی، دست زدن به میزهای کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها، دستگیره درب وسائل حمل و نقل عمومی، نرده‌ها و …).
  6. از دست زدن به دهان، بینی و چشمان خود بپرهیزید.
  7. در صورتی که خود مشکوک به ابتلا به آنفلوآنزا هستید، حتماً هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. اگر دستمال به همراه ندارید، هنگام عطسه یا سرفه قسمت داخلی آرنج خود را در برابر دهان و بینی بگیرید تا دستانتان آلوده نشوند.[۱۵]
  8. هر فردی که دچار علایم شبه‌آنفلوآنزا شامل تب ناگهانی، سرفه و دردهای عضلانی شد باید از رفتن به سرکار و استفاده از وسایل حمل‌ونقل عمومی پرهیز کرده و سریعاً به پزشک مراجعه کند.
  9. از فرد مبتلا به آنفلوآنزا باید حدود ۱ تا ۲ متر فاصله گرفت.

1. برای پیشگیری از آنفولانزای خوکی دست های خود را مرتب بشویید

دست ها را در طول روز با آب و صابون به خوبی بشویید یا از یک ضد عفونی کننده دست با ماده اصلی الکل استفاده کنید.

ذرات و قطرات کوچک ناشی از سرفه و عطسه بیماری آنفلولانزای h1n1 را منتقل می کنند. این ذرات به دستهای ما منتقل می شوند و بعد هر چیزی را که ما لمس کنیم آلوده کننده می شود.

روش صحیح شستن دست ها : به غیر از پشت و روی دستها و انگشتان، زیر ناخنها، بین انگشتان و دور مچها را به مدت کافی با آب گرم یا داغ کف مالی کنید و بعد خوب بشویید.

دستهای خود را نه تنها قبل از غذا خوردن و بعد از دستشویی رفتن بلکه بعد از استفاده کردن از حوله یا پوشاندن دهان بعد از سرفه یا عطسه بشویید.

درست است تعداد دفعات خیلی زیاد می شود درست مثل تعداد دفعاتی که اگر شما در اورژانش یا اتاق عمل مشغول به کار می بودید این کار را انجام می دادید.

2. برای پیشگیری از آنفولانزای خوکی وقتی عطسه یا سرفه می کنید دهان خود را بپوشانید

اگر دستمال ندارید از شانه یا گودی آرنج خود استفاده کنید. اگر این ذرات به لباس یا یقه شما منتقل شوند خیلی بهتر است از اینکه در هوا و بین افراد دیگر انتشار یابند.

بعد دست های خود را بشویید. در ضمن اجسام صاف مثل سکه بیشتر از اجسام زبر و منفذدار مثل کاغذ ویروس را منتقل می کنند.

3. برای پیشگیری از آنفولانزای خوکی در خانه بمانید

اگر ویروس آنفلوآنزای h1n1 دارید در خانه بمانید و همیشه دستهای خود را بشویید تا بیماری خود را به دیگران سرایت ندهید. از افراد بیمار هم دور بمانید.

4. برای پیشگیری از آنفولانزای خوکی صورت خود را لمس نکنید

دستهای خود را از غشاهای مخاطی ( چشم- دهان - بینی ) دور نگه دارید چون ویروس آنفلوآنزای خوکی از این راه ها وارد بدن می شود.

آنفولانزای H1N1 (آنفولانزای خوکی)

درمان آنفولانزای H1N1

واکسن‌های مختلفی در دسترس است که خوک‌ها را در مقابل آنفلوانزاى خوکی ایمن میکند.

اما در حال حاضر هیچ واکسنی که بتواند برای انسانها در مقابل آنفلوآنزای خوکی ایمنی ایجاد کند در دسترس نیست.

واکسن آنفلوانزاى فصلى ممکن است بر ضد H۳N۲ خوکی کمک کننده باشد ولی مطمئنا به ایمنی و پیشگیری از آنفلوآنزای خوکی نوع H۱N۱ کمک نخواهد کرد.

چهار دارو ضد ویروس متفاوت وجود دارد که براى استفاده در ایالات متحده براى معالجه آنفلوانزا h1n1 پروانه‌دار هستند:

  1. آمانتادین
  2. amantadine, rimantadin
  3. oseltamivir
  4. zanamivi

تا زمانی که ویروس ها به این چهار دارو حساس بوده اند می شد از هر چهار دارو استفاده کرد، اما ویروس‌هاى آنفلوانزاى خوکی که جدیدا از انسانها جدا کردند به آمانتادین و ریمانتادین مقاوم هستند.

حالا اداره سلامت ایالات متحده، CDC استفاده از” oseltamivir “ و “ zanamivir ” را برای معالجه و یا پیشگیری آنفلوآنزای خوکی پیشنهاد می کند.

بر اساس اعلام “CDC”، دو داروی “Tamiflu” و “Relenza” که داروهای رایج برای مقابله با آنفلوانزا هستند، برای مقابله با تمام گونه های کنونی آنفلوانزای خوکی نیز مؤثرند.

داروهایی که در سال های گذشته برای درمان انواع قوی آنفلوآنزا تولید شده اند، توانایی خوبی برای کمک به مبتلایان به آنفلوآنزای خوکی دارند.

در حقیقت همه گیری جهانی بیماری هایی مانند آنفلوآنزای مرغی و سارس در سال های گذشته آمادگی مراجع درمانی را برای مقابله با همه گیری های جدید افزایش داده است.

برخی از پزشکان معتقدند که استفاده زیاد از داروهای ضد ویروسی می‌تواند میکروبها را به این داروها مقاوم کند.

آنتی بیوتیک برای ویروس H1N1 هیچ تاثیری ندارد چون عامل این بیماری ویروس است نه باکتری. داروهای ضد درد بدون نسخه و داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا می توانند به تسکین درد و پایین آوردن تب در این بیماری کمک کنند.

آسپیرین نباید برای بچه های زیر 18 سال تجویز شود چون خطر ابتلا به سندروم ری را برای آنها به دنبال دارد. دقت کنید داروهای بدون نسخه ای که به بچه ها می دهید حاوی آسپیرین نباشند.

درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

سوپ‌های رقیقی حاوی گشنیز، عدس و انواع سبزیجات به خصوص جعفری از بهترین غذاها برای آنفولانزای خوکی و در رفع ضعف بدن بیمار بسیار مؤثر است.

مصرف سوپ‌های رقیق باعث شستشوی سیستم گوارش می‌شود و از منظر طب سنتی افراد باید دمنوش گیاهانی مانند آویشن، ناخونک، آهکی و اکیناسه را مصرف کنند.

دمنوش‌های مفید برای آنفولانزای خوکی

مصرف دمنوش گیاه اکیناسه (خارسرگل) برای آنفولانزای نوع خوکی نیز مؤثر است و کارشناسان طب سنتی توصیه می‌کنند که مبتلایان به آنفولانزا مصرف دمنوش گیاه بومادران را فراموش نکنند.

بخور گیاه بابونه برای درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

بخور گیاه بابونه برای تنفس راحت بسیار مؤثر است و اگر افرادی دچار گلودرد و سردرد هستند باید از دمنوش گیاه پنیرک استفاده کنند.

معجزه بخور بابونه برای پوست و سلامتی بدن

ترب سیاه برای درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

استفاده از ترب سیاه و شلغم به همراه عسل و پیاز برای دستگاه تنفسی بسیار مؤثر است و اگر افراد مبتلا به بیماری فشار خون نیستند می‌توانند از دمنوش گیاه گل‌ گاوزبان استفاده کنند.

خواص و فواید بی نظیر ترب سیاه

پوست پیاز قرمز برای درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

جوشانده پوست پیاز قرمز به همراه شربت عسل و آبلیمو برای درمان بیماری آنفولانزا بسیار مؤثر است.

خواص پیاز قرمز : ۲۰ خاصیت شگفت انگیز پیاز قرمز برای سلامتی

روغن زیتون برای درمان آنفولانزای خوکی در طب سنتی

مصرف روغن‌های گرم مثل روغن زیتون و روغن بابونه باعث تعریق می‌شوند و در درمان بیماری آنفولانزا مؤثر است. کارشناسان طب سنتی همچنین توصیه می‌کنند که بیماران حمام آب گرم را در مواقع بروز عارضه آنفولانزا از یاد نبرند.

بیشتر بخوانید:

عوامل مهم در بیماری آنفولانزای خوکی

غذاها و نوشیدنی های مفید و مضر برای آنفولانزا

راهکارهای طلایی برای درمان فوری سرماخوردگی و آنفولانزا

درمان های خانگی موثر آنفولانزا با طب سنتی



این مطلب چقدر مفید بود ؟
5.0 از 5 (4 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits