بیماری های پلک چشم
پلک چشم نازک ترین پوست بدن است، با پلک زدن چشم مرطوب نگه داشته می شود و از خشک شدن آن جلوگیری می شود. باز ماندن پلک ها در طولانی مدت، مانند به کما رفتن، باعث می شود که چشم ها خشک شوند و به قرنیه چشم آسیب وارد شود.
پلک یک چین پوستی نازک برای محافظت ازچشم است، یک پلک در بالا و یک پلک در پایین چشم قرار دارد. غدد لبه پلک مقادیری چربی و پروتئین به اشک می افزاید. در این مقاله از مجله دلگرم چند بیماری رایج پلک چشم را معرفی کرده ایم.
التهاب حاشیه پلک
التهاب پلک در واقع التهاب مزمن اطراف پلک هاست که منجر به خارش، سوزش، قرمزی پلک و پوسته پوسته شدن در اطراف مژه ها می شود، این وضعیت مشابه شوره سر است ولی الزاما هر دو بیماری در یک زمان تظاهر نمی کنند.
درمان التهاب پلک، شبیه به درمان التهاب شوره سر است. لازم است بیمار، درمان را به مدت طولانی ادامه دهد تا بیماری کاملا درمان شود.
قرمزی چشم اغلب به خاطر محرک های موجود در هوا مثل دود سیگار، بخار و دود ناشی از آشپزی است، که گاهی به علت استفاده از لوازم آرایشی تشدید می شود.
گل مژه
به صورت یک ضایعه بدون درد، سفت، منفرد یا متعدد روی پلک بالا و پایین ظاهر می شود، ممکن است اندازه آن ها در طول زمان بزرگ شود و گاهی قبل از آن ممکن است عفونت دردناک پلک وجود داشته باشد.
شانس بیشتر شدن گل مژه بالاست، به خصوص در افرادی که مرتبا دچار التهاب حاشیه پلک هستند. این ضایعه در واقع عفونت میکروبی غدد پلک است که ممکن است همراه با درد باشد و تولید چرک کند.
علائم این بیماری به صورت درد، ورم و قرمزی پلک است.
درمان گل مژه غیر عفونی
از آن جایی که گل مژه غیر عفونی به صورت عمقی در پوست قرار دارد، درمان های موضعی کمکی به این بیماران نمی کند.
25 درصد این بیماران خود به خود بهبود پیدا می کنند. به بیمار توصیه می شود که ماساژ با آب گرم و همچنین ماساژ با گوش پاک کن را جهت باز شدن مجرای غدد تا 4 بار در روز انجام دهد.
در صورت باقی ماندن ضایعه باید آن را جراحی و تخلیه نمود. در موارد حاد تر باید آزمایش پاتولوژی برای تومور غدد بدخیم چربی انجام شود.
درمان گل مژه عفونی
کمپرس با آب گرم، ماساژ لبه پلک با گوش پاک کن، پماد آنتی بیوتیک موضعی اولین خط درمان در این بیماران است.
در صورتی که این درمان ها پاسخ ندهد، باید جراحی و تخلیه ضایعه انجام شود.
برگشت پلک به داخل
این بیماری با نام علمی Entropion که به برگشت حاشیه های فوقانی یا تحتانی پلک به سمت داخل چشم گفته می شود. علت اصلی این بیماری شل شدن زیاد ساختمان های نگه دارنده قوام پلک تحتانی است که در نتیجه افزایش سن رخ می دهد.
در پلک فوقانی در اکثریت موارد این بیماری در اثر تراکم یا بیماری های قدیمی غشاء ملتحمه چشم است.
علائم برگشت پلک به داخل
تحریک پذیری و احساس ناراحتی در چشم که ناشی از برگشت مژه ها به داخل چشم است.
درمان برگشت پلک به داخل
برای درمان این بیماری عمل جراحی لازم است. بهتر است عمل جراحی پیش از این که مژه ها به سطح چشم آسیب برسانند صورت بگیرد.
درمان دیگر تزریق سم بوتولینوم به پلک است. که از برگشتی پلک به داخل پلک جلوگیری می کند. این درمان به مدت دو تا سه ماه موثر است.
برگشتن پلک به خارج
علت اصلی این بیماری، شل شدن بافت پلک در اثر سن است. اما در مواردی به علت بیماری پوستی و کوتاه شدن پلک نیز رخ می دهد.
از آن جایی که در این بیماری کره چشم در معرض هوا قرار می گیرد شکایت بیمار از سوزش و ناراحتی چشم خواهد بود. به علت برگشتی لبه پلک به سمت بیرون، تخلیه چشم به درستی انجام نمی شود و یکی از شکایات بیمار اشک ریزش خواهد بود.
درمان برگشتن پلک به خارج
برای درمان این بیماران به جراحی ترمیمی نیاز است.
پماد های مرطوب کننده چشم و قطره های اشک مصنوعی نیز کمک کننده اند.
تومور پلک چشم
تومور در واقع رشد غیر طبیعی هر باقتی در بدن است که می تواند خوش خیم یا بد خیم (سرطانی) باشد.
تومور ها می توانند در هر کجای چشم و پلک رخ دهند.
گاهی تومور ها از مناطق دیگر به سمت پلک رشد می کنند و یا از سایر نقاط بدن به چشم گسترش میابند، تومور های پلک می توانند خوش خیم یا بدخیم باشند.
تومور های پلک خوشخیم یا بدخیم هستند اما تا زمان معلوم شدن نتیجه آزمایش پاتولوژی تشخیص این دو مشکل است.
علائم تومور های پلک
وجود ضایعه در روی پلک، اشک ریزی، پلک زدن مداوم و درد.
تهیه و گردآوری مجله دلگرم
- برچسبها
- پلک چشم
- التهاب چشم
- ومور پلک
- گل مژه
دیدگاه ها