از علائم تا درمان سریع آب مروارید چشم (كاتاراكت)
علل،علائم و درمان آب مروارید چشم
آب مروارید چیست؟
عدسی چشمها بسیار شفاف و انعطاف پذیر میباشند و بافتی بلورین دارند. کدر شدن تدریجی عدسی چشمها همراه با از دست دادن شفافیت و کاهش تدریجی بینایی را آب مروارید در حال وقوع یا تشکیل آب مروارید مینامند که به آن بیماری کاتاراکت نیز گفته میشود. در بیشتر اوقات آب مروارید به کندی پیشرفت میکند و در مراحل اولیه این بیماری، به دید فرد بیمار آسیبی وارد نمیکند، لیکن با گذشت زمان ممکن است دید فرد را مختل نماید.
کسانیکه دارای آب مروارید هستند، بینایی آنها مثل دیدن از پشت شیشه پر از یخ یا در هوای مه آلود و ابری میباشد و در اغلب موارد منجر به تاری دید میشود. دید تار ممکن است موجب اشکال در مطالعه یا رانندگی یا کارهای روزمره شود و یا باعث شود که دید شما مانند قبل شفاف و روشن نباشد. برای آشنایی بیشتر با علائم این بیماری، افراد در معرض خطر و راههای درمان خانگی آب مروارید با دلگرم همراه باشید.
علائم بیماری آب مروارید چشم
- تاری و کاهش دید
- دیدن هاله نور در اطراف چراغها
- کاهش قدرت بینایی در تاریکی و هنگام شب به ویژه رانندگیهای شبانه
- حساسیت به نور و خیره شدن چشم در نور زیاد
- نیاز به نور بیشتر برای مطالعه یا انجام سایر امور دقیق
- نیاز به تعویض مکرر شماره تجویز شده برای عینک
- کدر شدن و به رنگ سفید شیری در آمدن مردمکها
- دوبینی اجسام
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به آب مروارید هستند؟
به طور کلی آب مروارید یکی از بیماریهای چشمی بوده که ایجاد آن با افزایش و کهولت سن ارتباط مستقیم دارد و در بیشتر افراد، آبمرواریدی که بهمرورزمان ایجاد میشود، نتیجه طبیعی روند پیری است. افراد در معرض خطر این بیماری عبارتند از:
افراد کهنسال:
حدود نیمی از افراد بالای سن 65 سال درجاتی از آب مروارید دارند.
افراد دارای سابقه ژنتیک:
برخی از نوزادن با این بیماری متولد میشوند.
افراد مبتلا به برخی اختلالات متابولیک:
برخی افراد دارای ناهنجاریهای متابولیکی، در سن جوانی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، این اختلالات شامل دیابت یا اختلالات مربوط به سوخت و ساز گلوکز است.
همچنین بخوانید:
آب مروارید چیست؟علت ایجاد آب مروارید چشم + درمان
آب مروارید چشم چیست؟علائم آب مروارید چشم کدام است؟درمان آب مروارید چشم
- مصرف مولتی ویتامین - خطر بروز - آب مروارید - را کاهش میدهد
علل آب مروارید
- علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست. اما عوامل زیر می توانند موثر باشند:
- دیابت
- کشیدن سیگار
- مصرف الکل
- صدمه به چشم
- استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها
- قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و یا اشعه
درمان خانگی آب مروارید چشم
یکی از راهکارهای درمان خانگی آب مروارید و به تبع پیشگیری از بروز آن، داشتن یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین B و به ویژه ریبوفلاوین است که در شیر یافت میشود و نیز ویتامین A موجود در سبزیجات دارای برگ سبز و غیره. همچنین غلات کامل و عصاره مخمر که به این رژیم غذایی افزوده شوند، بسیار مفید هستند و شروع آب مروارید را به تاخیر میاندازند.
استفاده از شیره تازه جوانه گندم که روزانه خورده شود و نیز روزی یک مرتبه از آن به عنوان قطره چشمی استفاده شود، نیز از دیگر شیوههای درمان خانگی آب مروارید چشم است. این شیره باید پس از عصارهگیری بی درنگ مصرف شده و بایستی برای مصرف آن حدود یک سوم فنجان از آن به آرامی مزه مزه شود به طوریکه با بزاق دهان مخلوط گردد. همچنین چنانچه آن را بدمزه یافتید، میتوانید با آب انگور تازه و یا کمی عسل طعم آن را خوشمزه نمایید. شیره جوانه گندم خاصیت درمانی بسیاری داشته، از غشای سلولی محافظت میکند و شفافیت آن را پایدار مینماید.
درمان خانگی آب مروارید با کمک طب سنتی
- یکی از راههای درمان این بیماری با کمک طب سنتی شستشوی چشم با عرق رازیانه است. برای رسیدن به بهبودی لازم است این کار به مدت 40 شب انجام شود.
- ریختن شبی یک قطره آبلیوی تازه داخل چشم نیز از دیگر راه های درمان خانگی آب مروارید است. به این منظور نیز بایستی این عمل به مدت 40 شب ادامه یابد و سپس به مدت 40 شب دیگر یک قطره عسل داخل چشم چکانده شود.
- انجام حجامت نیز از دیگر راهکارهای درمان آب مروارید در طب سنتی است. جهت انجام حجامت به منظور بهبودی آب مروارید همانند درمان خانگی آب سیاه چشم، لازم است حجامت در ناحیه ماستوئید یا همان پشت گوش توسط افراد متخصص صورت گیرد و دو هفته بعد حجامت ناحیه گیجگاهی انجام شود.
درمان آب مروارید در پزشکی
امروزه ثابت شده، جراحی مؤثرترین درمان برای بیماری آب مروارید است. بیش از 95 درصد از بیمارانی که تحت جراحی آب مروارید قرار میگیرند، در نهایت دید بهتری از قبل از عمل خواهند داشت. جراحی معمولاً بهصورت سرپایی انجام میشود و کل مدت زمان جراحی کمتر از نیم ساعت طول میکشد.
- برچسبها
- آب مروارید
دیدگاه ها