دلگرم
امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
مزایای باور نکردنی زود خوابیدن و زود بیدار شدن !

فواید زود خوابیدن در شب و زود بیدار شدن در صبح

مزایای باور نکردنی زود خوابیدن و زود بیدار شدن !
16
زمان مطالعه: 8 دقیقه
مزایای زودتر خوابیدن در هنگام شب و سحرخیز بودن در صبح - زود خوابیدن مزایای باورنکردنی دارد، مثلاً اگر زودتر بخوابید بهتر می‌توانید وزن کم کنید چراکه کم خوابی و بدخوابی باعث چاقی می‌شود، پس شب‌ها زودتر بخوابید.

فواید زود خوابیدن: ۱۰ فایده باور نکردنی زود خوابیدن و زود بیدار شدن

زود خوابیدن و پس از آن سحرخیزی همیشه به پیشبرد کارهایتان کمک می کند. انسان های موفق زود می خوابند و زود هم از خواب بیدار می شوند. در حقیقت خواب کافی دارند و روز بعد را هدفمند و برنامه ریزی شده شروع می کنند. در این بخش از دلگرم به فواید زود خوابیدن برای سلامتی پرداخته می شود.

با همه‌گیر شدن استفاده از گوشی‌های هوشمند و ورود به دنیای مجازی و نیز استفاده‌ی لحظه به لحظه از اینترنت در زندگی روزمره‌ی همه‌ی افراد در تمام گروه‌های سنی بی‌خوابی‌های شبانه و بیدار ماندن تا پاسی از شب برای گشت و گذار در این دنیای مدرن مشکلات جدی سلامتی برای همگان ایجاد کرده است و این در حالی است که بسیاری از ما حتی نمی‌دانیم این رفتار همسو با دنیای مدرن چه عواقب وحشتناک سلامتی برای ما خواهد داشت.

اگر شما هم جزء آن دسته افرادی هستید که تا نیمه‌های شب به بهانه‌های مختلف همچون فناوری، تحصیل، کار یا حتی تفریح بیدار می‌مانند، بهتر است هر چه زودتر آن را ترک کنید. خواب منظم و باکیفیت برای سلامتی روح و جسم ضروری است و بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات ریشه در بدخوابی و بی‌خوابی دارد.

فواید زود خوابیدن: ۱۰ فایده باور نکردنی زود خوابیدن

۱۰ فایده زود خوابیدن برای سلامتی

۱. ظاهرتان را بهتر می‌کند

با چیزهای سطحی شروع می‌کنیم!

زمانی‌که خواب کافی نداشته باشید، پوست‌تان پف می‌کند و رنگ پریده می‌شوید. حلقه‌های سیاه دور چشم حرف‌های زیادی از خواب شبانه‌تان می‌گویند. از سوی دیگر،‌زمانی‌که به خوبی استراحت کرده باشید، چشمان‌تان شفاف است، پوست‌تان می‌درخشد و لبخند زیبایی بر صورت‌تان می‌نشیند.

۲. در کاهش وزن به شما کمک می‌کند

زود خوابیدن و خواب کافی شبانه به شما در کاهش وزن کمک می‌کند.

۳. استرس را کاهش می‌دهد

دراز کشیدن و این پهلو به آن پهلو شدن تا نیمه شب هیچ کمکی به کاهش استرس نمی‌کند. اگر تا دیروقت به تلویزیون تماشا کردن، فعالیت در شبکه‌های مجازی، یا کارهای دیگر مشغول باشید، ذهن‌تان برای آرام شدن با مشکل مواجه می‌شود.وقتی زود به رختخواب بروید، بدن و مغزتان زمان کافی را برای استراحت پیدا می‌کند و به این ترتیب رؤیاهای شیرین‌تر و خواب بهتری را تجربه خواهید کرد.

۴. سلامت را بهبود می‌بخشد

کمبود خواب عواقب متعددی برای سلامتی جسمی و مغزی ما در پی دارد. از بی‌خوابی تا افسردگی و دیابت و بیماري‌های قلبی همه از عوارض دیر خوابیدن هستند.با زود خوابیدن در شب از این عواقب مصون خواهید بود. زود خوابیدن سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و آسیب‌پذیری را در برابر بیماری‌ها کمتر می‌کند. احساس آرامش بیشتری خواهید داشت و از اضطراب کمتری رنج خواهید برد و در نتیجه سلامت عمومی بهتری خواهید داشت. فرقی نمی‌کند از چه بیماری یا دردی رنج می‌برید، خوابیدن می‌تواند به کاهش یا تسکین دردتان کمک کند.

فواید زود خوابیدن: ۱۰ فایده باور نکردنی زود خوابیدن

۵. رابطه‌تان را بهبود می‌بخشد

زود خوابیدن باعث می‌شود به خوبی استراحت کنید و به این ترتیب خلق و خوی‌تان بهبود می‌یابد، حوصله‌تان بیشتر می‌شود و انرژی بیشتری خواهید داشت. پس خوب خوابیدن باعث می‌شود آدم بهتر و مهربان‌تری باشید و ارتباط‌تان با دیگر بهتر شود.

۶. از مصرف کافئین بی نیاز می‌شوید

زود خوابیدن باعث می‌شود صبح‌ها سحرخیز باشید و با لبخند از خواب بیدار شوید. به این ترتیب مجبور نخواهید بود برای شروع فعالیت‌های روزانه‌تان از کافئین استفاده کنید تا انرژی‌تان را به دست آورید.

۷. بهره‌وری‌تان را افزایش می‌دهد

وقتی خسته هستید انرژی کافی برای انجام وظایف و کارهای‌تان ندارید. وقتی به اندازه‌ی کافی استراحت کرده باشید به خوبی از پس چندوظیفه‌ای بودن برمی‌آیید. با سرعت بیشتر و کیفیت بهتری به کارهای‌تان مي‌پردازید و بهره‌ورتر خواهید شد.

۸. قدرت تصمیم گیری را افزایش می‌دهد

بدون استراحت کافی، عملکردهای شناختی مغز با اختلال مواجه می‌شوند. در نیتجه قدرت تصمیم‌گیری عاقلانه نیز کاهش می‌یابد. مغزتان خسته‌تر از آن است که بتواند خوب فکر کند.با زود خوابیدن هوشیارتر و آینده‌نگرتر می‌شوید و توانایی تصمیمی‌گیری‌تان بهبود می‌یابد.

۹. خلاقیت را برمی‌انگیزاند

همه‌ی ما مي‌دانیم وقتی می‌خوابیم مغزمان همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. خاطرات ما را بر اساس وقایع روز دسته‌بندی و مرتب می‌کند، برنامه‌های روز بعد را مرتب می‌کند و به فعالیت‌های متعددی مشغول می‌شود.برخی از ایده‌های ناب که به ذهن‌مان خطور مي‌کنند چیزهایی هستند که در خواب در ذهن‌مان شکل گرفته‌اند ولی ما از آن بی اطلاع هستیم. اگر به دنبال ایده‌های خوب هستید، زود بخوابید!

۱۰. حافظه را بهبود می‌بخشد

زود خوابیدن و استراحت کافی باعث فعال‌تر شدن مغز می‌شود. وقتی مي‌خوابیم، مغز شروع می‌کند به ترمیم پیوندهای عصبی، یافتن الگوها و اتصال این نقاط به حافظه.باورتان نمی‌شود؟ خوب، آخرین مرتبه‌ای که واقعا بد خوابیده بودید را به خاطر بیاورید. مطمئنم روز بعد از آن، حتی با به‌خاطر آوردن ساده‌ترین چیزها نیز با مشکل مواجه شده بودید.

یکی از بهترین و لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های زندگی، مشاهده طلوع خورشید است؛ بنابراین اگر صبح زودتر از رخت خواب بیرون بیایید، می‌توانید به آغاز روز جدید خوش‌آمد گفته و از دیدن یک صبح زیبا شادمان شوید.

همچنین بخوانید:

علت خوابیدن مردان بعد از رابطه جنسی چیست؟

عوارض و خطرات جبران ناپذیر خوابیدن کنار گوشی تلفن همراه

مضرات دمرو خوابیدن(روی شکم)

فواید زود خوابیدن: ۱۰ فایده باور نکردنی زود خوابیدن

فواید زود بیدار شدن از خواب

1 - در ساعات اول صبح، سکوت و آرامشی وصف نشدنی، در کوچه و خیابان حاکم است؛ ماشین‌ها هنوز شروع به حرکت در خیابان و بوق زدن نکرده‌اند، بچه‌ها خواب هستند و صدای گریه و جیغشان شنیده نمی‌شود، تلویزیون‌ها خاموش است، بچه همسایه موسیقی تمرین نمی‌کند و در کل همه جا آرام است و دلنشین.

2 - اگر هر روز صبح حتی چند دقیقه هم زودتر بیدار شوید، فرصت بیشتری برای تهیه صبحانه مورد علاقه‌تان خواهید داشت و می‌توانید در زمان مناسب آن را میل کنید. خیلی‌ها این قدر دیر از رختخواب بیرون می‌آیند که حتی فرصت ندارند یک لیوان شیر بنوشند و به محل کارشان بروند؛ شاید این گروه از افراد نمی‌دانند متخصصان در مورد صبحانه چه نظری دارند، آن‌ها می‌گویند صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی است که به هیچ وجه نباید حذف شود.

3 - با این کار علاوه بر فرصت کافی برای صرف صبحانه‌ای کامل و لذیذ، ورزش کردن هم برایتان میسر می‌شود؛ فقط کافی است از شب قبل فکر کنید و برای ورزش صبح فردا کمی زمان بگذارید.

4 - علاوه بر تمام این مواردی که گفته شد، اگر صبح‌ها زودتر بیدار شوید، دیگر در ترافیک خسته‌کننده صبحگاهی گیر نمی‌افتید و می‌توانید به موقع در محل کارتان حاضر شوید، البته با توجه به مصرف صبحانه، ورزش کردن و همچنین عدم استرس ناشی از ترافیک و… بهره‌وری شما هم افزایش چشمگیری خواهد داشت.

راه سحرخیزی

حالا شاید این سوال برای شما مطرح شود که چطور ممکن است با این همه کار و گرفتاری، صبح‌ها زود از خواب بیدار شوید؟ نگران نباشید چون به شیوه‌هایی ساده، می‌توانید عادت زود خوابیدن و زود بیدار شدن را در خودتان ایجاد کنید.

1 - اول از همه به یاد داشته باشید که این کار هم باید به تدریج و آهسته انجام شود؛ به این معنی که نمی‌توان عادت زود بیدار شدن را طی یک شب ایجاد کرد.

2 - همچنین حتماً باید اجازه دهید شب‌ها زودتر از قبل بخوابید تا صبح هم بتوانید زودتر بلند شوید.

3 - نباید ساعتی را که قرار است صبح زنگ بزند و شما را بیدار کند، کنار تخت بگذارید، بلکه بهتر است آن را در مکانی قرار دهید که برای خاموش کردنش مجبور به بلند شدن و بیرون رفتن از رختخواب باشید و به محض این که زنگ ساعت را قطع کردید نیز از اتاق خارج شوید.



این مطلب چقدر مفید بود ؟
3.9 از 5 (16 رای)  
توجه: مطالب پزشکی و سلامت مجله دلگرم ، از منابع معتبر داخلی و خارجی تهیه شده اند و صرفا جنبه اطلاع رسانی دارند ، لذا توصیه پزشکی یا درمانی تلقی نمی شوند ، چنانچه مشکل پزشکی دارید حتما برای تشخیص و درمان به پزشک یا متخصص مراجعه کنید.

دیدگاه ها

اولین نفر برای ثبت دیدگاه باشید !


hits